X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię dzisiaj ziemniaczki kotleciki i suruweczkę ;D

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona super ! Na kiedy termin porodu masz kochana ?
    Ja 29 stego zaczynam 3 trymestr ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ona super ! Na kiedy termin porodu masz kochana ?
    Ja 29 stego zaczynam 3 trymestr ! :D
    Na 16 marca :)

U mnie dziś rosołek :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super a kalkulatory na kiedy ?
    Ja mam dziś zupke grzybowa , znów robię bo tak nam smakowala ostatnio i klopsa z !mielonego z jajkiem:)
    A teraz z moim D porodowke oglądamy hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Super a kalkulatory na kiedy ?
    Ja mam dziś zupke grzybowa , znów robię bo tak nam smakowala ostatnio i klopsa z !mielonego z jajkiem:)
    A teraz z moim D porodowke oglądamy hihi
    Nie toleruję grzybów w żadnej postaci, blee..
    Jedynie pieczarki i to nie zawsze.

Kalkulatory na 9 marca, ale lekarka powiedziała, że tutaj ciąże o jeden tydzień dłużej się liczy niż w Polsce. Nie wiem czemu tak.

Jutro muszę iść badania zrobić, no i spróbować się zapisać do szpitala i na badanie to między 11 a 14 tygodniem i zaś się stresuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 15:39

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia nie boisz się jeść takiego jajka? Mi wręcz ginekolog mowila ze nie mogę jesc takich jajek.

A ja dzis zjadłam 4 połówki bułki i teraz zjem arbuza jest tak goraco ze nie chce sie jesc .I pije wodę ginekolog mowila ze mam pic 2,5l dziennie minimum masakra.

Ona Ty sie tak bardzo nie stresuj bo to nie wskazane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 16:16

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia nie boisz się jeść takiego jajka? Mi wręcz ginekolog mowila ze nie mogę jesc takich jajek.

A ja dzis zjadłam 4 połówki bułki i teraz zjem arbuza jest tak goraco ze nie chce sie jesc .I pije wodę ginekolog mowila ze mam pic 2,5l dziennie minimum masakra.
    Można kpchanie takie jajko ! Jest ono podgrzane wiec to co ma zniknąć znika , nie wolno surowego płynnego jajka jeść .
    Ona no gusta i gusciki , ja kocham grzyby wręcz przekocham a pieczarek np. Wgle nie toleruje właśnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    Nie toleruję grzybów w żadnej postaci, blee..
    Jedynie pieczarki i to nie zawsze.

Kalkulatory na 9 marca, ale lekarka powiedziała, że tutaj ciąże o jeden tydzień dłużej się liczy niż w Polsce. Nie wiem czemu tak.

Jutro muszę iść badania zrobić, no i spróbować się zapisać do szpitala i na badanie to między 11 a 14 tygodniem i zaś się stresuję.
    A czemu tak ciążę liczą nie mam pojęcia , kochana może ci z Pl kalkulatorów tak wyliczyło ale to nie jest pewne bo nie bylas na USG jeszcze w pl wiec nie wiesz jak będzie a w pl może dziecko tak ci wyskoczyć z" wzrostem" ze na tego 9 bedziesz miała:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Kochana, noś wszędzie ze sobą 0,5 litrową butelkę. Zobaczysz, że jak będziesz ją miała zawsze w ręce, to picie wody nie będzie problemem. :)

ZakręconaOna, ona. lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standard , czy ciąża czy nie powinno się tyle pić bo przecież pierwsze żeby się nie odwodnic , nie puchnac w ciąży:)
    Ja pije ogólnie napoju dużo w dzień nie tylko woda , u mnie jest woda , herbata , soczek jakis i o:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Nie boję, wyparzam przed rozbiciem a jajka ze wsi od koleżanki :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)

Pewnie mnie zabijanie, ale dziś jest 9 dzień po zastrzyku. Byłam na becie - 13,61. Możliwe, żeby to było jeszcze ovitrelle?

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K*** , właśnie bym spadła u siebie w domu ze schodow ! Masakra aż się poplakalam ze strachu:'(

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 31 lipca 2015, 18:46

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Hej dziewczynki :-)

Pewnie mnie zabijanie, ale dziś jest 9 dzień po zastrzyku. Byłam na becie - 13,61. Możliwe, żeby to było jeszcze ovitrelle?
    No chyba do 10dnia jest w krwi, więc raczej ovitrelle. Powtórz za te 5 dni :)

Edit:
    Chociaż sobie przemyślałam i jak już 9 to może jednak coś się kręci poczekaj z 2 dni nie 5 i zobacz czy rośnie beta i spada! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 16:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kurwa , właśnie bym spadła u siebie w domu ze schodow ! Masakra aż się poplakalam ze strachu:'(
    Uważaj na siebie!

• ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Też nie jem takich jajek, chociaż je lubię :)

Wiem, że nie wskazane, ale muszę się po francusku dogadać a to zawsze dla mnie stres. Tym bardziej, że sama muszę iść. Ale jak już to załatwię to do września żegnaj stresie :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Można kpchanie takie jajko ! Jest ono podgrzane wiec to co ma zniknąć znika , nie wolno surowego płynnego jajka jeść .
    Ona no gusta i gusciki , ja kocham grzyby wręcz przekocham a pieczarek np. Wgle nie toleruje właśnie .
    O to nie wiedziałam, że można takie jajka jeść. Myślałam, że takie tez odpada.

Ja kocham, ale zbierać :D
    Jakoś od małego nie umiem się przekonać do grzybów. Nawet uszka na wigilii z wielkim trudem jem. Pieczarki dopiero nie dawno zaczęłam jeść, bo też rosły mi od razu w ustach :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem. Właśnie tez tak się zastanawiam. Przy 9 dniu chyba w takiej sytuacji powinno być dużo mniej.. Nie wiem..

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A czemu tak ciążę liczą nie mam pojęcia , kochana może ci z Pl kalkulatorów tak wyliczyło ale to nie jest pewne bo nie bylas na USG jeszcze w pl wiec nie wiesz jak będzie a w pl może dziecko tak ci wyskoczyć z" wzrostem" ze na tego 9 bedziesz miała:)
    Mój TŻ stwierdził, że francuski są leniwe i dlatego ciąża u nich jeden tydzien dłuzej trwa :D
    A tak poważnie, to lekarka sama nie umiała odpowiedzieć na pytanie czemu tak. Mówiła, że tak tu jest i trzeba się do tego dostosować.
    Masz rację, jak pójdę w Polsce na USG to zobaczę jaki mi wyjdzie termin porodu.
    Bo już teraz Dzieć mi o jeden dzień przyśpieszył :)
    Asmee wrote:
    Kochana, noś wszędzie ze sobą 0,5 litrową butelkę. Zobaczysz, że jak będziesz ją miała zawsze w ręce, to picie wody nie będzie problemem. :)
    ja się bez takiej wody od jakiegoś czasu nie ruszam :)
    Fakt, że piję mniej niż powinnam, ale i tak więcej niż kiedyś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 16:59

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kurwa , właśnie bym spadła u siebie w domu ze schodow ! Masakra aż się poplakalam ze strachu:'(
    Uważaj kochana na siebie.
    Dobrze, że tylko na strachu się skonczyło.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ