X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Zakręcona - przed ciążą sam kwas, od momentu potwierdzenia ciąży witaminki prenatalne, dhea i dodatkowo od gina kwas foliowy 5mg.

A to nie będzie tak, że tylko znów kropeczka będzie? :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hera chyba faceci maja w naturze takie wkurzanie nas :( mój wczoraj mnie tak wkurwil ze myslalam ze go rozniose ale juz ok.
    Kochana pilnuj spraw pilnuj , szansa na prace jest wiec nie można jej stracić a do męża się nie odzywaj najwyżej , niech widzi jak źle postąpił
    Heeeej nowa:)
    Ja przyjmowalam w staraniach witaminy dla ciężarnych plus osobno kwas foliowy:)
    Ale ja miakaam mega dużo chorób i leków wiec za dużo by pisać , staralismy się 22 cykle:) w tym jedno poronienie było a teraz szczęśliwie czekany na synka który ma się urodzić za 2,5 miesiąca:)
    Dzięki dziewczyny za porady. Zobaczymy jak to będzie z nami. Chcemy szybko bo u mnie w rodzinie dziewczyny mają problemy z zajsciem więc się troszke obawiam że z nami też tak będzie. Więc do końca roku podchodzimy do tego co ma być to będzie a od nowego zaczynamy na serio. O to nasz plan hehe Ja z moim potrafię się pokłócić o byle głupstwo ale mój umie odpuścić na szczęście hehe mama czasem się z nas śmieje bo jak mnie wkurzy to potem robi podchody typu oj jak moje słoneczko dziś ślicznie wygląa itp. I bądź tu zła jak ze śmiechu nie da się wytrzymać. Dziś lecę do apteki po witaminki :)

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to dobrze, że już się pogodziliście. Ja to jestem ciekawa ile u nas to potrwa ...

Pasztetowa już powinno być coś większego niż kropeczka :)

Klauudyssa a ile masz lat jeśli mogę spytać? Mój też przeważ odpuszcza i się do mnie przymila, ale nie wiem czy teraz szybko to nastąpi bo wczoraj się zachowywał jakby on nic złego nie zrobił, więc zobaczymy jak to będzie.
    A wy jesteście po ślubie ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co sobie na obiad zrobić. Co Wy planujecie ?

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Zakręcona to dobrze, że już się pogodziliście. Ja to jestem ciekawa ile u nas to potrwa ...

Pasztetowa już powinno być coś większego niż kropeczka :)

Klauudyssa a ile masz lat jeśli mogę spytać? Mój też przeważ odpuszcza i się do mnie przymila, ale nie wiem czy teraz szybko to nastąpi bo wczoraj się zachowywał jakby on nic złego nie zrobił, więc zobaczymy jak to będzie.
    A wy jesteście po ślubie ?
    Zaraz 21 wiem że szybko chcemy (przynajmniej dużo osób nam to mówi które wiedzą), co do ślubu to nawet zaręczyn nie było jeszcze. Czekam już na to hehe 4 lata jesteśmy ze sobą. P planuje że po kredycie więc mam nadzieje że przyszły rok będzie przełomowy w naszym życiu :) ja sobie robię makaron z sosem serowym:)

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Zaraz 21 wiem że szybko chcemy (przynajmniej dużo osób nam to mówi które wiedzą), co do ślubu to nawet zaręczyn nie było jeszcze. Czekam już na to hehe 4 lata jesteśmy ze sobą. P planuje że po kredycie więc mam nadzieje że przyszły rok będzie przełomowy w naszym życiu :) ja sobie robię makaron z sosem serowym:)
    Ja urodziłam synka gdy miałam niecałe 20 lat :P I jakoś sobie poradziliśmy :) Wiek tu nie gra roli
    Makaron z sosem serowym to moje ulubione danie :D ale dzisiaj chyba postawie na spaghetti :P

• Ev Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjj :)) ! Wróciłam ;D . Jestem wykończona ale wybawiona . Jak tam wam miną weekend ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 14:56

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzieczyny co mylsicie o moich tempkach jakies dziwnie równe nie wiem czy to dobrze czy zle co myślicie? w tamtym cyklu wyglądało to zupełnie inaczej
    45b7d4d166ddc5dcdd01cffcdc9048b9.png

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie co do tych wykresów, w którym momencie wiadomo że to owulacja? O ile wzrasta temperatura czy jak? Jestem zielona bo mierze od połowy poprzedniego cyklu. Mundek a ile masz do prawdopodobnej owulacji? Mi tak skaczą temp. bo niestety ost mam problem ze spaniem i mierze jak się obudzę. Od dziś mam specjalnie budzik ustawiony.

55990b83d2.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z owulacją to jest tak że jak są trzy temperatury wyższe to prawdopodobnie wtedy jest owulacja... a co do mojej temperatury to też nie najlepiej spie przez te upały i się budze w nocy a temperatura w miejscu nawet ostatnio wypiłam 2 lampki wina poszłam później spac bo byłam na weselu i bez skutku...a budzik mam nastawiony cały czas na tą samą porę i o tej mierze...a od dzisiaj zaczeły mi sie prawdopodobne dni płodne które wyznaczył program i juz nie wiem co mam o tym myslec

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    z owulacją to jest tak że jak są trzy temperatury wyższe to prawdopodobnie wtedy jest owulacja... a co do mojej temperatury to też nie najlepiej spie przez te upały i się budze w nocy a temperatura w miejscu nawet ostatnio wypiłam 2 lampki wina poszłam później spac bo byłam na weselu i bez skutku...a budzik mam nastawiony cały czas na tą samą porę i o tej mierze...a od dzisiaj zaczeły mi sie prawdopodobne dni płodne które wyznaczył program i juz nie wiem co mam o tym myslec

Mierz dalej bo być może przez te upały cykl się przestawił. Dzięki z odpowiedź sama jestem ciekawa czy dobrze mi pokazuje :)

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Hejjj :)) ! Wróciłam ;D . Jestem wykończona ale wybawiona . Jak tam wam miną weekend ? :)
    U nas weekend gorący....:) Fajnie, że się wybawiłaś :)

Ev lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duchota u mnie ....
    Klaudys Ja 21 w styczniu skonczylam , uważamy to za wiek normalny spokojnie:)
    A mierzysz o stałych porach rano ? Tak max do 7:30 , bez ruchu jak się obudzisz itp ? To wszystko ma ogromny wpływ pamietaj .

Pasztecik teraz to juz fasolka z serdusiem będzie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ale duchota u mnie ....
    Klaudys Ja 21 w styczniu skonczylam , uważamy to za wiek normalny spokojnie:)
    A mierzysz o stałych porach rano ? Tak max do 7:30 , bez ruchu jak się obudzisz itp ? To wszystko ma ogromny wpływ pamietaj .

Pasztecik teraz to juz fasolka z serdusiem będzie:)

No proszę :) To między nami rok różnicy w sumie będzie bo ja skończę na początku grudnia. Co do temp to polowe ost cyklu mierzyłam ok 7.30 tak się budziłam. A teraz te upały mocno przeszkadzają bo nie da się spać. Dziś pewnie ta temp była nie wiarygodna bo przespałam 4 godziny. Wolałam tak czy siak ją już zapisać.
    Zaczyna mnie pobolewać jajnik. Hmmm ciekawe czy dlatego bo czytam trochę o tym i mój mózg mi coś wkręca xd Do płodnych wg tej aplikacji 4 dni

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana po 4 h snu ciaglego możesz normalnie temperaturę zapisać , spokojnie:)
    Ważne żebyś miała termometr pod poduszka najlepiej i jak się o budzisz to bez gwałtownych ruchów siegasz po niego , mierzonko i wsio

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzwonił z przeprosinami, jest już lepiej ale dalej jestem trochę zła na niego, bo wczoraj za mocno przegiął. Stwierdził, że ostatnio taki zły jest i głupoty gada bo się przejmuje czy damy radę z tym kredytem. Jeszcze jak wróci z pracy to porozmawiamy...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Mąż dzwonił z przeprosinami, jest już lepiej ale dalej jestem trochę zła na niego, bo wczoraj za mocno przegiął. Stwierdził, że ostatnio taki zły jest i głupoty gada bo się przejmuje czy damy radę z tym kredytem. Jeszcze jak wróci z pracy to porozmawiamy...
    Najważniejsze , ze przeprosił i , ze wie , ze źle zrobił ale nie zmienia to faktu , ze zachował się nie fajnie bo Ty rowniez Chodzież i zadreczasz się czy poradzicie sobie ale nie wyzywasz się na nim !
    Porozmawiajcie dokładnie

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Najważniejsze , ze przeprosił i , ze wie , ze źle zrobił ale nie zmienia to faktu , ze zachował się nie fajnie bo Ty rowniez Chodzież i zadreczasz się czy poradzicie sobie ale nie wyzywasz się na nim !
    Porozmawiajcie dokładnie
    Nom dokładnie...a niby to kobiety się wyżywają na facetach jak mają swoje humorki :P A wychodzi, że faceci tez mają takie dni :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Nom dokładnie...a niby to kobiety się wyżywają na facetach jak mają swoje humorki :P A wychodzi, że faceci tez mają takie dni :P
    A jasne , ze maja ! Święci nie są haha

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wieczorek mija ?
    Ja z synkiem układałam puzzle a teraz bajkę oglądamy. Strasznie mnie w krzyżu łupie :/

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ