X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na pewno się i Wam uda niedługo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, nie masz co się martwić na pewno sama niedługo tego doświadczysz :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna nie no aż tak to nie bo to mały piesek ale sam fakt że trzeb się prosić albo pomęczyć i przepchnąć.
    Ja też mam taką cichą nadzieję że długo nie będziemy musieli się starać bo rozczarowania dużo mnie kosztują.

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys spokojnie:) każda z Nas ma swoja / miała kolej:) jedne mecza się 10 lat by zostać Mamami a inne po miesiącu zaskakują:)
    I to nawet te najzdrowsze kobietki muszą czekać czasem:) pamietaj ze nie w każdym nawet zdrowym cyklu co miesiąc jest owulacja
    A badania jakieś cos ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 22:53

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że owulacja nie musi być co miesiąc :) Najnowsze to w sumie ost tarczyce robiłam niedoczynność ale nibyieszczę się w górnej granicy normy nie pamiętam dokładnie. A co do szczegółowych to tak jak mówiłam jak do grudnia się nie uda to od stycznia obydwoje robimy :)) wiem wiem że na każdą przyjdzie czas ale w moim przypadku najgorsze jest to pragnie. Załączyłam się od kilku miesięcy na macierzyństwo, jest to silniejsze ode mnie. Choć mój P w zeszłym cyklu gadał z moim brzuchem bo był przekonany że się udało a tu przyszła zołza. :)

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ?!
    Jest 22 u mnie a Ja mam ochotę na kanapke ze smalcem plus kakao do popicia i chyba zaraz to zjem bo nie usne ! A mam taki pysznosciowy smalczyk plus ogórek kiszony mmmmmm

Ejj wiecie co ?!
    Od dwóch dnia mam mega przykre sny dla mnie , ciągle śni mi się , ze mój D mnie zdradza: ( a dziś to juz przegiecie było co mi się śniło ...
    A najgorsze jest to , ze wiem ze to ciążowy mózg , ze tak powiem i takie pierdoly się śnią ale to tak ryje moja głowę mowie Wam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Wiem że owulacja nie musi być co miesiąc :) Najnowsze to w sumie ost tarczyce robiłam niedoczynność ale nibyieszczę się w górnej granicy normy nie pamiętam dokładnie. A co do szczegółowych to tak jak mówiłam jak do grudnia się nie uda to od stycznia obydwoje robimy :)) wiem wiem że na każdą przyjdzie czas ale w moim przypadku najgorsze jest to pragnie. Załączyłam się od kilku miesięcy na macierzyństwo, jest to silniejsze ode mnie. Choć mój P w zeszłym cyklu gadał z moim brzuchem bo był przekonany że się udało a tu przyszła zołza. :)
    Kochana znam ten" bol" pragnienia ! :)
    Staralam się dwa lata o dziecko , miesiąc w miesiąc:)
    Kochana musisz zbić tarczycę do starań w takim razie chociaż wielu się udaje tez z wyższa ale bezpieczniej zbić ja , to jak do grudnia się nie uda to ruszajcie z badaniami dokładnie a nam zostaje Cie wspierać na razie :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiecie co ?!
    Jest 22 u mnie a Ja mam ochotę na kanapke ze smalcem plus kakao do popicia i chyba zaraz to zjem bo nie usne ! A mam taki pysznosciowy smalczyk plus ogórek kiszony mmmmmm

Ejj wiecie co ?!
    Od dwóch dnia mam mega przykre sny dla mnie , ciągle śni mi się , ze mój D mnie zdradza: ( a dziś to juz przegiecie było co mi się śniło ...
    A najgorsze jest to , ze wiem ze to ciążowy mózg , ze tak powiem i takie pierdoly się śnią ale to tak ryje moja głowę mowie Wam .
    Hehe no to jedz na zdrowie...smalczyk z ogórkiem to i ja bym zjadła, tyle że bez kako :P
    No sny mogą być takie przez hormony, nie przejmuj się tak :*

• Heathera Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Też powinnaś dać trochę na luz...wiem, ze to jest trudne bo sama wcześniej tak się nakręcałam ale podobno jak ktoś tak mocno się nakręca to często nie wychodzi :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kochana wiem , ze to ciazowe hormony ryja głowę haha ale masakrycznie są czasami normalnie . :D
    No muszę zjeść muszę , boziu Ja nie grzesze tak w tej ciąży ze zre po nocach ale dziś nie opanuje nawet tego pragnienia haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Też powinnaś dać trochę na luz...wiem, ze to jest trudne bo sama wcześniej tak się nakręcałam ale podobno jak ktoś tak mocno się nakręca to często nie wychodzi :/
    To prawda ! Sama się blokować bedziesz i swój organizm a psychika wiele pomaga w staraniach

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nie pamiętam ale górna granica jest chyba 4.0 a ja mam coś ok 3. Ja tego tak nie czułam do puki się zajmowałam dzieckiem jako niania. A teraz to czasem sama siebie się boje heh

Mi ostatnio śniło się że ktoś mi dziecko porwał.

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma jest do 4.2 :) ogólnie przy staraniach powinno sięgać max 2
    Ja byłam opiekunka wiele lat i powiem ci ze jeszcze bardziej chciałam dziecko właśnie przez to hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 23:45

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram wszystko, co dziewczyny wyżej napisały. :)

Ja 'zaskoczyłam' w 15 cyklu. Każda ma swój czas, choć teraz dobrze mi się mówi, a parę stron wcześniej też taka w gorącej wodzie kąpana byłam.

U mnie tylko parę chorób się przypałętało. Ale fasol jest. :d

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Coraz bardziej się martwię. Przyznam szczerze się boje tych plamien ..
    Już trzeci dzień z rzędu mam brązowe plamienie... I to z grudami. Te cykle moje są totalnie rozpierdolone.
    Trwają czasami 15 czasami 40 dni. Pierwszy dzień miesiączki to jakiś koszmar. Boli niesamowicie. Ale te plamienia mnie przerażają bo sobie wkręciłam ze nie będę mogła mieć dzieci. Przez to.,. Boje się. Ten mój lekarz drogi jest. A na NFZ nie pójdę bo nie jestem Nigdzie zatrudniona póki co. I jestem kurwa w dupie... Co ja mam robić pomóżcie :(

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w UP tez nie jesteś ?
    No to kochana musisz iść koniecznie prywatnie , musi ci dac cos na to bo tak ypbyc nie może ale nie wkrecaj sobie jakiś bzdur ze dzieci mieć nie bedziesz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemMarzycielka dokładnie powinnaś iść do ginekologa żeby ci uregulował cykle. Moim zdaniem to duża rozbieżność. Ja myślę jak mój cykl skacze o kilka dni.

ZakręconaOna czyli powinnam się martwić? I iść do endokrynologa ?

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    JestemMarzycielka dokładnie powinnaś iść do ginekologa żeby ci uregulował cykle. Moim zdaniem to duża rozbieżność. Ja myślę jak mój cykl skacze o kilka dni.

ZakręconaOna czyli powinnam się martwić? I iść do endokrynologa ?
    Skakać o dzień dwa to jeszcze nic złego ale u Marzycielki faktycznie nie fajnie się robi.
    Klaudysa myślę , ze powinnas . Niedoczynności nie masz ale lada chwila może Ci wskoczyć a i tak jesteś na granicy normy ale martwić się NIS masz co bo chorej tarczycy jeszcze nie masz a takto endo da Ci euthyrox pewnie słabszy na zbicie i juz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc tak do tego podchodziłam że to nic takiego no ale będę musiała to załatwić :)
    Mi maksymalnie skacze o 5 dni ale z reguły dzień może dwa. Ogólnie JestemMarzycielka do puki tego nie uregulujesz będziesz miała problem z zajściem bo cięzko ci określić owulacje :) ale nie mozesz mówić że nie będziesz mogła mieć dziecka :)

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Klaudys , przede wszystkim owulację na bank nie przychodzą jeżeli w 14 DC np. Jest krwawienie: ( a jak uregulujesz cykl to i owulację wrócą i myślę ze szybciutko zmajstrujecie babelka

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ