X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim najpierw musimy zadbać o siebie po to by Maluszek w brzuszku był bezpieczny i zdrowy :) I nie ma co na zapas się martwić nic to nam nie da

ZakręconaOna, Heathera lubią tę wiadomość

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Przede wszystkim najpierw musimy zadbać o siebie po to by Maluszek w brzuszku był bezpieczny i zdrowy :) I nie ma co na zapas się martwić nic to nam nie da
    Wyjęte słowa z mojej głowy:)
    No a tak zmieniajac temat to co tam ? Jak tam ?
    Jakie plany na dzisiaj ?? :)

Ja właśnie zrobilam sobie herbatke , wlaczylam Kuchenne Rewolucje na tvnie:) i gotuje parowki na sniadanko:) miałam jeść owsianke ale jak zawsze zapomnialam i zabralam się za cos innego: D
    A potem szykowanko i lece na USG z misiakiem podgladac naszego Oskarka :) ciekawe ile wazy juz , strasznie mnie to ciekawi , z miesiąca na miesiąc coraz bardziej: D
    A potem powrót , obiadek dla siebie mam , zupke kartoflanke wczoraj zrobilam a misiu ma piersi do usmazenia i o:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja już oczywiscie wyspana bo dzis na badania w nocy tez gorzej spałam bo myślami juz byłam u lekarza ,nie moge sie juz doczekać a zarazem lekkie nerwy sa aby wszystko było dobrze.

Marzycielka koniecznie musisz odwiedzić lekarza musisz cos dostac na uregulowanie cykli.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Witajcie :)

Ja już oczywiscie wyspana bo dzis na badania w nocy tez gorzej spałam bo myślami juz byłam u lekarza ,nie moge sie juz doczekać a zarazem lekkie nerwy sa aby wszystko było dobrze.

Marzycielka koniecznie musisz odwiedzić lekarza musisz cos dostac na uregulowanie cykli.
    Beeeeedzie , będzie:) moje kciuki na marne nie mogą pójść:) a trzymane nie od wczoraj kochana ! :D

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje zakręcona :* ciekawe czy do tego testu tez robią usg ale chyba raczej na pewno .

Sofija <3
    201602294556.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do trzymania kciuków. A ja za wszelką cene chcę dziś uniknąć słońca. Co jak co tego mam już dość. A tak bez planów. Poszukiwania lepszej pracy stoją w miejscu nic takiego nie ma eh zobaczymy. :)

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko nie wiem , wiem ze te testy to krew a czy i USG to nie wiem za taka kasse jakieś godzinne powinni zrobić hahah

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oglądałam na yt to usg było z pomiarami itp ale czy tu u mnie w szpitalu tez tak jest to nie wiem,Boze jeszcze jakieś sranie mam :/ miałam na śniadanie zrobic fasolkę bekon i jajo sadzone i wole zjeść cos mniej inwazyjnego :) zjem tosty .Jestem głodna nie chce mi sie jesc z tych nerwowo ,nienormalna dzisiaj jakas jestem ,przeciez musi byc dobrze :) musze sie opanować i wbić do łba ze ide na normalna wizytę !.

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana no to USG to o którym mówisz to jest to co Ja Ci kiedyś pisalam ... USG przesiernosci karkowej ( wszystkie pomiary itp) i właśnie na tej podstawie określa się czy jest ok czy nie bo mierzą w karku NT u dziecka .
    Jak dużą jest to testy pappa a jak male to wszystko ok. :)
    Ty masz najwidoczniej i USG i testy pappa:)
    Ze stresu sraczka Cie złapała , bankowo . :)
    Luzik laska , luzik. Meliske sobie zaparz i uspokoj się trochę bo malusia stresujesz: ( wszystko będzie ok na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:50

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem pamietam jak pisałaś mi o tym usg ,tutaj pytając sie lekarza na ekografi wlasnie o to usg z pomiarami to powiedział ze nie robią ze test pappa a jak teraz oglądałam na yt to było to usg sama jiz zgłupiałam dzis sie dowiem ale wydaje mi sie ze to wszystko po to zeby zapłacić te 172€ i wtedy robią i test i usg

Sofija <3
    201602294556.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , tylu bocianów co naoglądałam się w drodze na wesele i w drodze powrotnej to chyba jeszcze nigdy ! :D Zabobony zabobonami ale chce to odbierać jako dobry znak, choćby dla lepszego samopoczucia ^^ .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko no oby robili i USG ! W Pl same testy pappa kosztują 2000 zł. .. :/

Ev pewmie ze zabobony ale odbieraj! Jasne ze tak:)
    Jak tam było na weselu ? Wybawilas kuperek ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam laseczki na wizytę:) do później :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Dziewczyny , tylu bocianów co naoglądałam się w drodze na wesele i w drodze powrotnej to chyba jeszcze nigdy ! :D Zabobony zabobonami ale chce to odbierać jako dobry znak, choćby dla lepszego samopoczucia ^^ .
    W innej aplikacji na forum dziewczyną się sprawdziło hehe gdzieś tam im na dachach domów siadały i później okazywało się że fasolki były. Pewnie że każdy wierzy w to co chce. Trzymam kciuki

55990b83d2.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:

U mnie na łące przesiadywał, po tym jak wzięłam ovitrelle. :P Mąż mówił, ze na pewno coś chce zostawić. No i zostawił. :D

Ev lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    U mnie na łące przesiadywał, po tym jak wzięłam ovitrelle. :P Mąż mówił, ze na pewno coś chce zostawić. No i zostawił. :D

Hah no widzisz :D ! mam nadzieje ze i nam cos przyniesie ktorys z tych ...a bylo ich mase ! Zresztą na naszej sesji zdjęciowej ślubnej przeleciał nade mną tak nisko i juz wtedy sie smialam z mezem, no ale teraz to juz naprawde bylo apogeum bocianów ;D .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Biedroneczko no oby robili i USG ! W Pl same testy pappa kosztują 2000 zł. .. :/

Ev pewmie ze zabobony ale odbieraj! Jasne ze tak:)
    Jak tam było na weselu ? Wybawilas kuperek ?

No pewnie :)! . Hahah i to jeszcze jak !

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z tymi upałami ?

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Wam :)
    Ja od rana się nie odzywałam bo musiałam załatwić z tym stażem. Ale szczerze to trochę się wkurzyłam...bo z rozmowy z babką w urzędzie wywnioskowałam, że tylko dostanę od nich papierek i że raczej na pewno już mam ten staż. A wyszło że w urzędzie dostałam skierowanie, poszłam tam do tego biura i była rozmowa. W sumie chyba dobrze mi poszło przynajmniej miło mi się rozmawiało z tym panem. Ale powiedział, że mają już 2 zgłoszenia, teraz moje i czekają jeszcze na czwartą osobę i dopiero będą wybierać i odezwą się w tym tygodniu albo w przyszłym. I nie wiem, boję się, że wybiorą jednak kogoś innego :/ Tak samo babka w urzędzie mówiła że staż 3 miesiące i później na pół etatu na 3 miesiące zatrudnia, a tamten facet powiedział że pół roku stażu i pół roku zatrudnienia. To w sumie lepiej bo cały rok zapewniony, ale zdziwiło mnie że podali dwie różne wersje tak jakby się nie dogadali. No nic trzeba czekać na odpowiedz, a jak nie to szukać czegoś innego :/

Wczoraj mąż wrócił jednak wcześniej bo po 11 wiec jeszcze nie spałam. Przyniusł mi kwiatki a raczej jakieś takie trawki bo mówił że nic innego na polu nie znalazł :P No i zaczął mnie znowu przepraszać. Ogólnie mu wybaczyłam ale powiedziałam że jeszcze trochę smutna jestem i nie wiem kiedy to się zmieni :P

EV Mam nadzieję, że te bociany przyniosą wam cos dobrego :)

I czekam na relacje z wizyt u lekarza :)

Marzycielka powinnaś iść jak najszybciej do lekarza, jeśli jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy, nawet jeśli nie dostajesz kuroniówki to masz normalnie ubezpieczenie.
    A jak nie to prywatnie bo powinnaś powiedzieć o wszystkich swoich objawach.

Ja zaraz obiadek zrobię, zjemy i za jakiś czas znowu na jeziorko z synkiem i koleżanką lecę :)

Ev lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z tymi upałami ?
    jeziorkooooooooooooooo :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ