X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim najpierw musimy zadbać o siebie po to by Maluszek w brzuszku był bezpieczny i zdrowy :) I nie ma co na zapas się martwić nic to nam nie da

ZakręconaOna, Heathera lubią tę wiadomość

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Przede wszystkim najpierw musimy zadbać o siebie po to by Maluszek w brzuszku był bezpieczny i zdrowy :) I nie ma co na zapas się martwić nic to nam nie da
    Wyjęte słowa z mojej głowy:)
    No a tak zmieniajac temat to co tam ? Jak tam ?
    Jakie plany na dzisiaj ?? :)

Ja właśnie zrobilam sobie herbatke , wlaczylam Kuchenne Rewolucje na tvnie:) i gotuje parowki na sniadanko:) miałam jeść owsianke ale jak zawsze zapomnialam i zabralam się za cos innego: D
    A potem szykowanko i lece na USG z misiakiem podgladac naszego Oskarka :) ciekawe ile wazy juz , strasznie mnie to ciekawi , z miesiąca na miesiąc coraz bardziej: D
    A potem powrót , obiadek dla siebie mam , zupke kartoflanke wczoraj zrobilam a misiu ma piersi do usmazenia i o:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja już oczywiscie wyspana bo dzis na badania w nocy tez gorzej spałam bo myślami juz byłam u lekarza ,nie moge sie juz doczekać a zarazem lekkie nerwy sa aby wszystko było dobrze.

Marzycielka koniecznie musisz odwiedzić lekarza musisz cos dostac na uregulowanie cykli.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Witajcie :)

Ja już oczywiscie wyspana bo dzis na badania w nocy tez gorzej spałam bo myślami juz byłam u lekarza ,nie moge sie juz doczekać a zarazem lekkie nerwy sa aby wszystko było dobrze.

Marzycielka koniecznie musisz odwiedzić lekarza musisz cos dostac na uregulowanie cykli.
    Beeeeedzie , będzie:) moje kciuki na marne nie mogą pójść:) a trzymane nie od wczoraj kochana ! :D

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje zakręcona :* ciekawe czy do tego testu tez robią usg ale chyba raczej na pewno .

Sofija <3
    201602294556.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do trzymania kciuków. A ja za wszelką cene chcę dziś uniknąć słońca. Co jak co tego mam już dość. A tak bez planów. Poszukiwania lepszej pracy stoją w miejscu nic takiego nie ma eh zobaczymy. :)

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko nie wiem , wiem ze te testy to krew a czy i USG to nie wiem za taka kasse jakieś godzinne powinni zrobić hahah

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oglądałam na yt to usg było z pomiarami itp ale czy tu u mnie w szpitalu tez tak jest to nie wiem,Boze jeszcze jakieś sranie mam :/ miałam na śniadanie zrobic fasolkę bekon i jajo sadzone i wole zjeść cos mniej inwazyjnego :) zjem tosty .Jestem głodna nie chce mi sie jesc z tych nerwowo ,nienormalna dzisiaj jakas jestem ,przeciez musi byc dobrze :) musze sie opanować i wbić do łba ze ide na normalna wizytę !.

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana no to USG to o którym mówisz to jest to co Ja Ci kiedyś pisalam ... USG przesiernosci karkowej ( wszystkie pomiary itp) i właśnie na tej podstawie określa się czy jest ok czy nie bo mierzą w karku NT u dziecka .
    Jak dużą jest to testy pappa a jak male to wszystko ok. :)
    Ty masz najwidoczniej i USG i testy pappa:)
    Ze stresu sraczka Cie złapała , bankowo . :)
    Luzik laska , luzik. Meliske sobie zaparz i uspokoj się trochę bo malusia stresujesz: ( wszystko będzie ok na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:50

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem pamietam jak pisałaś mi o tym usg ,tutaj pytając sie lekarza na ekografi wlasnie o to usg z pomiarami to powiedział ze nie robią ze test pappa a jak teraz oglądałam na yt to było to usg sama jiz zgłupiałam dzis sie dowiem ale wydaje mi sie ze to wszystko po to zeby zapłacić te 172€ i wtedy robią i test i usg

Sofija <3
    201602294556.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , tylu bocianów co naoglądałam się w drodze na wesele i w drodze powrotnej to chyba jeszcze nigdy ! :D Zabobony zabobonami ale chce to odbierać jako dobry znak, choćby dla lepszego samopoczucia ^^ .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko no oby robili i USG ! W Pl same testy pappa kosztują 2000 zł. .. :/

Ev pewmie ze zabobony ale odbieraj! Jasne ze tak:)
    Jak tam było na weselu ? Wybawilas kuperek ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam laseczki na wizytę:) do później :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Dziewczyny , tylu bocianów co naoglądałam się w drodze na wesele i w drodze powrotnej to chyba jeszcze nigdy ! :D Zabobony zabobonami ale chce to odbierać jako dobry znak, choćby dla lepszego samopoczucia ^^ .
    W innej aplikacji na forum dziewczyną się sprawdziło hehe gdzieś tam im na dachach domów siadały i później okazywało się że fasolki były. Pewnie że każdy wierzy w to co chce. Trzymam kciuki

55990b83d2.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:

U mnie na łące przesiadywał, po tym jak wzięłam ovitrelle. :P Mąż mówił, ze na pewno coś chce zostawić. No i zostawił. :D

Ev lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    U mnie na łące przesiadywał, po tym jak wzięłam ovitrelle. :P Mąż mówił, ze na pewno coś chce zostawić. No i zostawił. :D

Hah no widzisz :D ! mam nadzieje ze i nam cos przyniesie ktorys z tych ...a bylo ich mase ! Zresztą na naszej sesji zdjęciowej ślubnej przeleciał nade mną tak nisko i juz wtedy sie smialam z mezem, no ale teraz to juz naprawde bylo apogeum bocianów ;D .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Biedroneczko no oby robili i USG ! W Pl same testy pappa kosztują 2000 zł. .. :/

Ev pewmie ze zabobony ale odbieraj! Jasne ze tak:)
    Jak tam było na weselu ? Wybawilas kuperek ?

No pewnie :)! . Hahah i to jeszcze jak !

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak sobie radzicie z tymi upałami ?

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Wam :)
    Ja od rana się nie odzywałam bo musiałam załatwić z tym stażem. Ale szczerze to trochę się wkurzyłam...bo z rozmowy z babką w urzędzie wywnioskowałam, że tylko dostanę od nich papierek i że raczej na pewno już mam ten staż. A wyszło że w urzędzie dostałam skierowanie, poszłam tam do tego biura i była rozmowa. W sumie chyba dobrze mi poszło przynajmniej miło mi się rozmawiało z tym panem. Ale powiedział, że mają już 2 zgłoszenia, teraz moje i czekają jeszcze na czwartą osobę i dopiero będą wybierać i odezwą się w tym tygodniu albo w przyszłym. I nie wiem, boję się, że wybiorą jednak kogoś innego :/ Tak samo babka w urzędzie mówiła że staż 3 miesiące i później na pół etatu na 3 miesiące zatrudnia, a tamten facet powiedział że pół roku stażu i pół roku zatrudnienia. To w sumie lepiej bo cały rok zapewniony, ale zdziwiło mnie że podali dwie różne wersje tak jakby się nie dogadali. No nic trzeba czekać na odpowiedz, a jak nie to szukać czegoś innego :/

Wczoraj mąż wrócił jednak wcześniej bo po 11 wiec jeszcze nie spałam. Przyniusł mi kwiatki a raczej jakieś takie trawki bo mówił że nic innego na polu nie znalazł :P No i zaczął mnie znowu przepraszać. Ogólnie mu wybaczyłam ale powiedziałam że jeszcze trochę smutna jestem i nie wiem kiedy to się zmieni :P

EV Mam nadzieję, że te bociany przyniosą wam cos dobrego :)

I czekam na relacje z wizyt u lekarza :)

Marzycielka powinnaś iść jak najszybciej do lekarza, jeśli jesteś zarejestrowana w urzędzie pracy, nawet jeśli nie dostajesz kuroniówki to masz normalnie ubezpieczenie.
    A jak nie to prywatnie bo powinnaś powiedzieć o wszystkich swoich objawach.

Ja zaraz obiadek zrobię, zjemy i za jakiś czas znowu na jeziorko z synkiem i koleżanką lecę :)

Ev lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Dziewczyny jak sobie radzicie z tymi upałami ?
    jeziorkooooooooooooooo :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ