X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no , może nie szpital tylko jak się chłodzi człowiek mocno itp ale jest ciężko strasznie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie ciepło ale nie 40 w cieniu. Do tego ta głowa non stop boli na dwór się nie da wyjść bo jeszcze gorzej jest.

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Lubie ciepło ale nie 40 w cieniu. Do tego ta głowa non stop boli na dwór się nie da wyjść bo jeszcze gorzej jest.
    Ja lubię takie upały, bardzo ale mowie. :) jak nie jestem w ciąży haha
    Bo takto kocham leżeć , smażyć się i wgle mmmmm

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Kochana lecę się ogarnąć i na poszukiwania butów na wesele a potem do tego mojego :)

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lec lec , miłych zakupów :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    JestemMarzycielka dokładnie powinnaś iść do ginekologa żeby ci uregulował cykle. Moim zdaniem to duża rozbieżność. Ja myślę jak mój cykl skacze o kilka dni.

ZakręconaOna czyli powinnam się martwić? I iść do endokrynologa ?

Jak moge wyregulować cykl?
    Nie wiem czy nie traktować tego jak miesiączki.
    Dzisiaj zaczęłam krwawić normalnie. Cykl 23 dni

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wole zimę ❤️❤️

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jako miesiączka , bardzo krótkie .
    Luteina reguluje cykl , tak samo taki lek na bazie progesteronu jak kurcze nazwy zapomnialam a sama go kiedyś brałam ...
    Kochana i tak nic nie pozostaje Ci jak branie tyleczka w troki i smiganie do lekarza , on wie najlepiej co Ci na to wszystko dac

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja lubie i to i to:) zime lubię bo święta , bo urodziny mam itp itp a takto to smazalnia wakacyjna ! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:26

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No to jako miesiączka , bardzo krótkie .
    Luteina reguluje cykl , tak samo taki lek na bazie progesteronu jak kurcze nazwy zapomnialam a sama go kiedyś brałam ...
    Kochana i tak nic nie pozostaje Ci jak branie tyleczka w troki i smiganie do lekarza , on wie najlepiej co Ci na to wszystko dac

Jak tylko sie miesiączki pojawiły to trwały 2 tygodnie. Zawsze miałam z tym problem, ale musze zacząć to wszystko regulować .. :)
    My jutro wracamy do domku. Dalej szukam pracy.. Co prawda jestem umówiona na podpisanie umowy, ale jeszcze sie łudzę ze moze ktoś zadzwoni z bardziej ambitnej pracy. Ale przecież moge jej szukać będąc tam i zarabiać juz.. :)

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa, tak jak mówisz - zacznij dziś. :) U mnie przy cyklach 25 +/- ovu wypada w 12 dniu.

Zakręcona, głupoty tu opowiadasz! Komu miałoby przeszkadzać, że o maluchu opowiadasz - ja nie piszę za często, a wpadam poczytać co tam u Was :) Inna sprawa jakby ktoś wpadł od razu i się wychwalał przy kimś kto zajść nie może, bo to zwyczajnie niestosowne.. ale ty się starałaś tu z nami przecież :) Na pewno wszystkie Ci kibicujemy i życzymy duużo zdrówka Wam! :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę lato, chociaż zima tez ma swoje uroki chociażby to, że męża mam częściej w domu :)

My wróciliśmy z jeziora już i od razu lepiej człowiek się czuje po wodzie :)
    A właśnie sobie uświadomiłam, że zaraz mam termin @ i pewnie przyjdzie i nie będę mogła na jezioro chodzić ;/ ciekawe jak ja wytrzymam w te upały pewnie będę chodzić chociaż nogi zamoczyć.
    Teraz oglądam Ukrytą prawdę :P I jeść mi się chce tylko nie wiem co :<

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dwie kanapki z mielonką i pomidorem, trochę chrupek serowych i śliwkę i dalej czuję, że coś chce ale nie wiem co :P Z nudów chyba zaczynam wymyślać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 17:34

• Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze wy macie jakies doświadczenie lub wiedzę o testach owulacyjnych paskowych :) . W piatek zrobiłam pierwszy - 2 razy negatywny wynik bez nawet cienia drogiej kreseczki , wczoraj zrobiłam tez dwa z tego pierwszy mial lekki cień ( bardzo lekki ) drogiej kreski . Natomiast dzis zrobiłam pierwszy okolo godziny 12 i nie bylo tez nawet sladu kreski nr dwa i teraz 20 min temu zrobiłam drogi i jest blada droga kreska ... nie wiem jak to interpretować. Na opakowaniu pisze ze test negatywny jesli nawet jest droga linia ale blada.

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EV no to masz wszystkie negatywy , słuchaj testy rob najlepiej 12 i kolejny 19 . 2 dziennie tylko bo wtedy jakoż o tych porach jest zwiększony plik LH czy cos takiego , dopóki takie same nie będą np. To negatywy są

Asmee dziękuje :*:*
    Hera kocham kanapki z mielonka i pomidorem ! :D
    Ja mam ochotę na kawe jakąś , właśnie obudzilam się bo padlam , upał nie ziemski , wiatrak chodzi ,ze mnie się leje .

Ev lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    EV no to masz wszystkie negatywy , słuchaj testy rob najlepiej 12 i kolejny 19 . 2 dziennie tylko bo wtedy jakoż o tych porach jest zwiększony plik LH czy cos takiego , dopóki takie same nie będą np. To negatywy są

Asmee dziękuje :*:*
    Hera kocham kanapki z mielonka i pomidorem ! :D
    Ja mam ochotę na kawe jakąś , właśnie obudzilam się bo padlam , upał nie ziemski , wiatrak chodzi ,ze mnie się leje .
    hehe ja jeszcze do tej pory zjadłam trochę bake rolsów, wypiłam pół kubka mleka, później dwie szklanki wody gazowanej z sokiem i jeszcze przed chwilą wsysnęłam kanapkę z serem fetą, cebulą i pomidorem :P W sumie taki objaw jakby ciążowy, ale z drugiej strony czuje że @ idzie bo tak mi krzyż boli i czasem brzuch pobolewa. Chyba jutro kupię test i zrobię w czwartek rano bo to termin @ o tak o sobie sprawdzę chyba że @ szybciej przyjdzie

Kawę to ja bym wypiła mrożoną z bitą śmietaną :)

Nie dziwię się, że Cię na sen wzięło ja nie będąc w ciąży się meczę tym upałem, nic mi się nie chce i tez bym sobie pospała :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez ciąży wsuwalam kilka lat temu ogorki maczane w nutelli :D także u mnie jedzeniowych objawów nie było: D
    Kawke taka mrozona to i Ja bym machnela ! :D

Jeeeeejku ale mam ochotę na kanapkę z mielonka no ! Ale pomidorów nie mam: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe patrze smaka Ci narobiłam tą mielonką :P Masz: <pomidor> :)
    Ja przeważnie mam mały apetyt więc u mnie to coś dziwnego. A w krzyżu mnie tak boli że szok. Zawsze przed @ mnie boli ale już teraz to masakra. Układałam puzzle na podłodze to wytrzymałam tylko pół godziny bo za bardzo mnie bolał jak siedziałam taka schylona. Teraz siedzę tak na wpółleżąc na wielkiej poduszce ale i tak mnie boli :/

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)

Już po wizycie. Pan doktor założył mi kartę ciąży. Widziałam serduszko, bobas ma 6,6 mm. Jestem w 6t4d. Czy to odpowiednie wymiary, bo sama już nie wiem..

Wszystko podobno jest ok. Tylko dostałam skierowanie do szpitala zakaźnego, ponieważ mam dodatni wynik toxoplazmozy. Trochę się martwię... :(

Nie miałam czasu przejżewć Waszych dzisiejszych postów, wpadłam tylko na chwilę tu, żeby się z Wami podzielić wieściami. :D Wieczorem wszystko nadrobię! :*

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli 2 dni krócej niż na suwaczku pasztetowa ! :D super taki kropelinek hihi
    Toxoplazmoza mówisz , no to musisz się zebrać do tego szpitala bo niestety bezpieczna nie jest , nie ma co się oszukiwać ale będzie dobrze na pewno .

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ