X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro sie chyba po niego wybiore do apteki. Bo mam niby saszetki jakies od przeziebienia, ale nie wiem czy moge pic. Bo jesli sie udalo ? Chociaz moja intuicja zawodzi jak zawsze :P co cykl czuje ze sie udalo przez kilka dni po owu. A pozniej juz trace te pewnosc i przychodzi @

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o jakim syropie mówicie bo znaleźć nie mogę ?
    Paulette bo możesz syrop Prenalen brać w ciąży i bez niej przy staraniach na przeziębienia , szybko pomaga bo to syrop z naturalnych składników ( czosnek , malina i cos tam) mega niedobory jak dla mnie ale pomocny .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Jutro sie chyba po niego wybiore do apteki. Bo mam niby saszetki jakies od przeziebienia, ale nie wiem czy moge pic. Bo jesli sie udalo ? Chociaz moja intuicja zawodzi jak zawsze :P co cykl czuje ze sie udalo przez kilka dni po owu. A pozniej juz trace te pewnosc i przychodzi @
    Kochana nawet jak się udało nic się nie stałoby !
    Dziecko nie lapie od Ciebie składników do ok 5 /6 tygodnia ciąży.
    Tak mi kiedyś lekarz nawet tłumaczył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2015, 08:51

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mam to samo :) Ja mam katarek ale nie stosuje tego syropu dzisiaj bo właśnie nie wiem co i jak. W sumie wczoraj go brałam bo czułam że mam zawalone gardło a tabsy nie dały rade.

55990b83d2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja nie pamietam zebym miala angine kiedys . Ale srednio 3 albo 4 razy do roku lapie mnie jakies przeziebienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana nawet jak się udało nic się nie stałoby !
    Dziecko nie lapie od Ciebie składników do ok 5 /6 tygodnia ciąży.
    Tak mi kiedyś lekarz nawet tłumaczył
    No tez o tym slyszalam, ale sama nie wiem. No ale moze jednak sobie zrobie.

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ma racje bo nawet wypicie alko na początku nie szkodzi. Bo ile przyszłych mam nie wie że wpadło? :) Więc spokojnie tylko nie przeginaj z dawkowaniem. A prawda taka że w ciązy nic ci nie wolno brać patrząc w ulotki :)

Paulette lubi tę wiadomość

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Kochana ja nie pamietam zebym miala angine kiedys . Ale srednio 3 albo 4 razy do roku lapie mnie jakies przeziebienie.
    Ja o anginie mowie o kiedyś ale miałam tylko Ja powiem Wam i chodziło mi o samo sedno sprawy , ze właśnie w wakacje chorowałam zawsze hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo to tak zawsze jest Zakręcona. Boże dziewczyny jak ja się ciesze że tu można pogadać na poziomie. Jestem zalogowana na forum gdzie yyy wieczne kłótnie wieczne oszustwa i same dzieci MASAKRA niech się wakacje skończą bo dzieciakom się nudzi

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Zakrecona ma racje bo nawet wypicie alko na początku nie szkodzi. Bo ile przyszłych mam nie wie że wpadło? :) Więc spokojnie tylko nie przeginaj z dawkowaniem. A prawda taka że w ciązy nic ci nie wolno brać patrząc w ulotki :)
    Dokładnie kochana , na luteinie i nospie masz nawet ze dla ciężarnych żeby lepiej nie stosować a wiadomo ze pomocny lek podają i nie jest niebezpieczny .
    Co do alkoholu to właśnie ! My np. Przecież teraz jak zaszlam to pełnoprawnie mogę powiedzieć" wpadlam z planowanym dzieckiem" hehe bo odpuscilismy ten cykl a Ja balowalam w styczniu i lutym mega ! :D
    Byłam w pl to ciągle imprezy z przyjaciolmi a potem w lutym wrocilam do UK i tez trochę szalalam:) ostatni raz pamietam pilam ok 5 dni przed zrobieniem testu:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też bym tak chciała "wpaść". Jeszcze będzie nam dane hihi :)

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    bo to tak zawsze jest Zakręcona. Boże dziewczyny jak ja się ciesze że tu można pogadać na poziomie. Jestem zalogowana na forum gdzie yyy wieczne kłótnie wieczne oszustwa i same dzieci MASAKRA niech się wakacje skończą bo dzieciakom się nudzi
    Milo , ze tak mówisz :) ale powiem Ci , ze uważam tak samo . Mam jeszcze procz Was te moje pazdziernikowe laseczki , tez w porządku są juz ale kiedyś mega ciągle cos nie tak tam było . :) no i na fb taka mam grupkę dziewczyn , tez przenioslysmy się z danego wątku z Ovu i są cudowne skarby ! :)
    A jak patrzylam na inne wątki niektóre to pozal się Panie boże ! Dokładnie tak jak piszesz" dzieciaków za dużo i im się nudzi" !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Oj też bym tak chciała "wpaść". Jeszcze będzie nam dane hihi :)
    U mnie to z" wpadka" mega cud był , mega !!!!
    Życzę i Wam takiej wpadki ! <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz wkurza mnie ściemnianie że najpierw siostra na zdjęciu i jej sie nie spieszy do bycia mama a potem pisze że 2 w drodze. Hmmm albo co mogę zrobić żeby zajść. Dziewczyny naprawdę mają poważne problemy a nie czas na rozwiązywanie problemów dzieci

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ! Dokładnie ! No mnie tez takie cos wkurza mimo , ze w ciąży jestem także rozumiem Cie doskonale . Ja swoje przeszłam i to mega dużo ale udało się i codziennie Bogu modląc się wieczorem dziękuje i proszę o Zdrówko dla mojego Oskara ale zawsze kibicowalam i kibicowac będę każdej kobiecie ( prawie każdej) tu z Ovu żeby zaszła bo sama wiem jaki to trud

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Palette nic nie napisze zeby nie zapeszyć :) :) ale uwazaj teraz z lekami :)

Ja zrobiłam test i wyszedł ciemniejszy (8) ale juz sie tym nie zamartwiam bo przeciez nic nie zrobie :/ ja oczywiscie szybciej wstałam jak zawsze tzn po 9 bo przypomniały mi się wczorajsze piękne ciuszki i ....uj po spaniu :) :) ja gnije jeszcze w łożku ale musze wstać nakarmić moja fasolunie w brzuszku :) maz wrócił ze sklepu juz szykuje dewolaje na obiad z szynka i serem :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko smaczny obiadek ! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka podziel się. Ostatnio czuje się zmęczona nie ogarniam psychicznie wielu rzeczy. Nie mogę się skupić na tym co czytam itd. A mój mnie non stop wkurza hehe nawet głupim spaniem.

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę bo mąż ma wolny dzień i trzeba wykorzystać :) Na przeziębienie polecam herbatkę z lipy ale najlepiej samemu jak się zbiera lipę i się zasusza. I z miodem, pomaga. W ciązy ciągle na przeziębienie to piłam. Miłej niedzieli dziewczyny :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ! Ja tez miałam herbatke z lipy teraz na chorobę

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ