X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się. testy nie są tak czułe jak badanie z krwi.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, szczegolnie, ze z krwi nie przechodzila jeszcze 25... Ale to ze Nic praktycznie nie wyszlo, a wczoraj na innych bylo, to mnie martwi... :(

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zrobisz kolejną betę i będzie wszystko jasne ;)

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, na pewno beta ładnie przyrośnie. :) Uszy do góry! :)

Jak Wam czwartek mija? :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, jedyne co mnie cieszy, to to, ze zadnego krwawienia ani boli nie bylo, bo chyba po zagniezdzeniu to musialoby sie wydarzyc?
    Jutro wizyta u lekarza i beta, staram sie uspokoic...
    A czwartek, hm, na spokojnie w lozku, lenia strasznego mam i troche stresow. A Tobie? I Wam kochane?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny bardzo długo mnie tu nie było nawet się nie zdziwię ze mnie mogłyście zapomnieć. ale zawsze śledziłam Wasze wpisy i starałam się być na bieżąco, gratuluje Wszystkim zafasolkowanym :) i powodzenia reszcie w ujrzeniu cudownych dwóch kreseczek :)

Ps:. a i witam się z dziewczynami z którymi nie miałam okazji się jeszcze poznać . ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 15:54

<3 1 cykl starań <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam kochane:)

Jeeeej ale upał u mnie dziś: o byłam trochę u Cioci na działce ale juz wróciłam , nie da się wysiedziec: (
    Kupilam dziś małemu sweterek , jeansy i piękny kombinezon polarowy ! <3

Biedroneczko wizyta w poniedziałek dopiero :/

Aleeeeee. .. W sobotę mam usg 3 D , badanie trzeciego trymestru ! :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże co mi sie wkręciło ze dzis masz wizytę hahah :)

Ania ja Ciebie nie znam bynajmniej nie pamietam :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak rozumiem , hehe byłam na forum kilka miesięcy temu wiec wszystko możliwe

<3 1 cykl starań <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0292 wrote:
    tak rozumiem , hehe byłam na forum kilka miesięcy temu wiec wszystko możliwe
    Co u Ciebie ? :)

Biedroneczko dziś miałam mieć krzywa: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh na razie nic.. starania, starania i jeszcze raz starania...:) na razie bez owocne niestety. :(

<3 1 cykl starań <3
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choć teraz pobiłam rekord w najdłuższym cyklu jaki o tej pory miałam a czy będzie owocny? zobaczymy...

<3 1 cykl starań <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Który dc masz teraz juz w takim razie ? :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najdłuższy jaki miałam to był 54dc a dziś już mija 56 dc. na @ narasie się nie zapowiada piersi tylko bola sa ciężkie trochę nabrzmiałe. w 25 dc miałam ( pierwszy raz w zyciu ) plamienie jednodniowe kilka malutkich kropelek brazowych a w 38 dc miałam taki bol brzucha jak przed sama @... dziwny cykl....

<3 1 cykl starań <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak masz takie cykle mega d!ugie to pewnie i owulację masz pozna bardzo , o ile ja masz ?! Jak to tam u Ciebie jest ?
    Test jakiś robilas ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dzisiaj z samego rana robiłam wynik negatywny ale po paru dobrych godzinach znow do niego zajzałam (nie wiem czemu jak i tak neg. ) to pokazała się druga kreska ale jakas taka zielona- szara pewnie jakas reakcja nastąpiła. na wcześniejszych testach negatywnych tego nie było.

<3 1 cykl starań <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test po 10/15 minutach juz traci cos tam i może falszowac wynik także takim późnym pomiarem się nie sugeruj . Hm ... AA może na bete byś poszła ?
    Kurcze masz mega długie cykle: ( lekarz cos na to ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już Ci mowie, byłam u gin. ze mną jest wszystko ok powiedziałam jej jakie mam różne cykle ze mam nieregularne a ona na to ze wtedy się mówi o nieregularnych cyklach gdy kobieta ma @ raz na trzy - cztery miesiące a u mnie jak mi to przedstawiła na kalendarzu to faktycznie mam rożnej długości ale mieściły się w każdym kolejnym miesiącu i powiedziała ze mam wszystko ok. powiedziała jeszcze ze mam czas do stycznia na zajście w ciąże , w razie się nie uda po roku to mam do niej przyjść i dopiero będziemy badać przyczynę itd.

a co do bety tez o tym myślałam ale u mnie to jest tak ze w środę pobierają krew na badanie i dopiero w poniedziałek można się zgłosić po wyniki, żeby to było z dnia na dzień to bym się nie wahała , ale hmmm.... pójdę na betę i zanim zdążę odebrać wynik to mogę dostać @ sama już nie wiem co robić .. czekać na @ ? powtórzyć test ciążowy? czy w razie nie dostane @ do następnej środy iść na bete...

sorry ze tak się rozpisałam ale chciałam Ci to jak najlepiej opisać. :)

<3 1 cykl starań <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to jakas bardzo dziwna ta Pani ginekolog ja jak poszłam do ginekologa i powiedziałam ze zacznę starania o dziecko to pierwsze co mnie zapytał czy mem regularne cykle powiedziałam ,ze nie i od razu wysłał mnie abym poszła sprawdzic prolaktyne i to był strzał w 10tke,moja prolaktyna była poza norma i dostałam tabletki zeby jak obniżyć i tak oto teraz jestem w ciąży :) trwało to 6 msc ale gdybym była u Twojej Pani gin to trwałoby to rok i 6 msc skoro ona ma takie podejście .Jak idziesz na krew to zrob tez prolaktyne,nie mowie ze to jest przyczyna Twoich długich nieregularnych cykli ale zazwyczaj odpowiada za to zbyt wysoka prolaktyna .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania rozumiem , dobrze dobrze nie ma problemu ze się rozpisalas :)
    Popieram Bidroneczke kochana , ze dziwna Pani ginekolog bo powinna dac Ci chociazby luteine lub duphaston na w uregulowanie tych cykli bo jednak są one mega długie: (
    A badania po roku hm , no to właśnie zależy od lekarza :/ mój jak poszlam i powiedzialam , ze staram się dwa miesiące to odrazu masa badan i wyszły przyczyny a jak najpierw byłam u innego to mówil , ze za młoda jestem i mam czas , przynajmniej po roku , półtora mnie zacznie badać . Odrazu go zmienilam

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ