Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Doradźcie dziewczyny jakie witaminy brać w trakcie starań o dziecko? Teraz razem z mężem łykamy sam kwas foliowy. Czytałam o FertilCare i FertilMan... Może ktoś coś na ten temat powiedzieć? Może polecicie jakieś inne, z własnych doświadczeń?26,5 l.
2cs. -
Mordeczka wrote:No dokładnie
Kto ma jakiś przepis na przyspieszenie porodu??
Zresztą takie przyspieszania porodu dobre są kochana jak ma się już rozwarcie to wtedy np. Przysiady , wyciągania się jakbys ala myla okna , dużo chodzić po schodach i ogólnie dużo chodzić , mycie podłóg na kolanach
Ja 6 dni po terminie wyprobowalam wyciągania , przysiadow i dużo chodzenia ale miałam wtedy już 2 cm rozwarcia , w 7 dniu odszedł mi czop z krwią taką mega duza ilość a 8 dni miałam już 3 cm rozwarcia i odeszły o 7 rano wody wtedy poszło już
A przed terminem kombinowalam jak szalona sama chyba pamietasz i jak na zlosc nic nie szło hehe -
kotkanr wrote:Hej,
Doradźcie dziewczyny jakie witaminy brać w trakcie starań o dziecko? Teraz razem z mężem łykamy sam kwas foliowy. Czytałam o FertilCare i FertilMan... Może ktoś coś na ten temat powiedzieć? Może polecicie jakieś inne, z własnych doświadczeń?
1.Prenalen
2.Falvit Mama
3.Vita-min plus Mama
Bardzo polecam każde a dla męża polecam witaminki Men-Mag albo np. Body Max plus lykajcie kwas foliowy chociaż mąż niekoniecznie musi przy staraniach i witaminach z tego co mi wydaje , witaminki mu chyba wystarcza a Ty jak najbardziej bierz teraz i potem w ciąży -
Asmee ja zamawiałam przez neta, takie z szufladą właśnie i jeszcze ma ściągany bok, że później przerabiasz na łóżko dla starszaka.
Mojego jeszcze nie mam tutaj, ale widziałam już u znajomej na żywo i super się prezentuje. Tylko no miesiąc trzeba czekać na dostawę, bo robią każde łóżeczko na zamówienie. Jest dużo rodzai i kolorów. Ceny dość przystępne myślę jak za taką opcję.
Jak będziesz zainteresowana to daj znać, to podeślę Ci link do sprzedawcy na allegro.
Dzień dobry.
Dziś idziemy się podglądać i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, bo ze stresu osiwieję zaraz chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:17
-
nick nieaktualny
-
Mordeczka ja to znam takie właśnie jak Zakręcona pisała chodzenie po schodach, wieszanie firanek ale pewnie dzidziuś wyjdzie wtedy kiedy będzie chciał tak jak u Zakręconej U nas to tylko mąż się śmiał że jak coś się zacznie to zanim zejdę z 4 piętra na dół to już na którymś piętrze urodzę
Wiem, że te ostatnie dni ciąży są dość męczące i człowiek nie możne się doczekać dzidziusia więc wiem co czujesz ale niestety trzeba trochę poczekać
Asme to super że znalazłaś komodę która Ci odpowiada i w ogóle że zakupy udane Ja muszę się na razie niestety wstrzymać bo kasy trochę brak w tym miesiącu Ale za to w tym miesiącu mąż sypialnię pomaluje więc będzie można rozłożyć łóżeczko
kotkanr ja brałam Pregna Plus
Ona nie stresuj się I daj znać po wizycie
Tymoteuszowa współczuje bólu głowy
ZakręconaOna, Tymoteuszowa lubią tę wiadomość
-
Asmee ja mam termin na 18 kwietnia niby ale myślę, że urodzę wcześniej tak jak Wiktora więc nastawiam się na koniec marca więc pod koniec lutego chce mieć już kącik przygotowany i mieć wszystkie rzeczy (ale brakuje mi tylko kilku rzeczy typu waciki, kosmetyki, z większych to przewijak, torba do wózka i pojemnik na zabawki)
-
Ja właśnie dlatego zaczęłam tak wcześnie, żeby wszystkiego na raz nie trzeba było kupować. No i skorzystałam z promocji po zimowych. Właściwie wszystkie ciuszki były przecenione od 30 do 70 proc. Dzięki temu mocno zaoszczędziłam.
Teraz tylko mebelki i tu ciągle zmieniam zdanie.. pewnie zdecyduję dopiero w ostatniej chwili. Podobnie jak z wózkiem - na razie skłaniam się ku Roan Bass. Podoba mi się wizualnie, fajnie się prowadzi i cenowo też nie źle. Kosmetyki zostawiam na koniec - chcę odłożyć kasę i jechać na duże zakupy do smyka, kupić wszystko na raz, bo mam odłożoną kartę zniżkową -
Asme wczoraj jednak się skusilam i kupilam recznik z kapturkiem bo w pepco za 20 zl był. I jeszcze zamawialam poszewki na poduszki na allegro i u tego samego sprzedawcy znalazlam takie gaziki juz nasaczone do pepka, wkladki laktacyjne i podklady porodowe to kupilam bo tez cena ładna i na allegro pozaznaczalam sobie u dwóch sprzedawców rzeczy które muszę kupoc bo tez cena fajna. I jaka zarabista torbe do wozka znalazlan jejciu ale za prawie 80 zl ale pewnie ja kupie bo strasznie fajna :p
Ona to dobrze ze wszystko ok a ze malutka to bedzie lzej rodzic z reszta teraz powinna mocno juz przybierac na wadze wiec sie nie martw i odpoczywaj:) -
nick nieaktualny
-
No i dobrze odpoczywajcie i się upiększajcie
My na weekend u moich rodziców bo mąz ma zjazd na studiach to mu stąd blizej a i ja nie siedze w domu sama.
Noooo i dizisaj kupiliśmy w końcu farby do pokoi Zostało kupić tylko jeszcze do salonu ale nie moge się zdecydowac jaki kolorek
Trzymajcie się cieplutko dziewczyny
Ja sie odezwe dopiero jutro na wieczór albo w poniedziałek jak wrócimy bo tu kiesko z netem