X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa jak Wam się uda na łóżku z Ikei to później daj mi jakieś informacje jakie to łóżko i w ogóle :D to moze też wymieni i takie kupimy hehe

ja na 23.02 to bym chciała już z @ się żegnać :) ja mam długie cykle długą fazę tzn też 2 tyg i wszystko to jest za długie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 12:30

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łózko jak łóżko ważne żeby materac był odpowiedni :)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki materac jest odpowiedni, myślisz Patka? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak czy siak musimy łóżko wymienić bo my kupiliśmy wersalkę bo mamy mały pokój i pełni on rolę sypialni i pokoju gościnnego :/

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za miękki ale też nie za twardy :) Niby powinno się spać na twardym ale szczerze jakoś kiepsko mi się śpi.

• Heathera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette a to akurat fajny zawód tzn widziałam przynajmniej sporo ogłoszeń u nas typu właśnie jakaś higinistka, stomatolog i jeszcze farmaceuta ale ja akurat się do tego nie nadaje :P

Patkaa a to już sporo go masz, nasz ma 3 miesiące więc jeszcze zwariowany szczeniak z niego i wabi się Jowisz bo synek tak go nazwał :P

Tymoteuszowa ja też byłam trochę nianią poza tym sama już mam prawie 4 letniego syna więc niby doświadczenie jakieś jest ale jednak to nie to samo co 20/30 dzieci i nie że tylko się nimi opiekujesz ale musisz czegoś nauczyć. najgorzej to mnie chyba przeraża dziennik lekcyjny czyli ustalanie tematów i co konkretnie w danym dniu przerabia się z dziećmi, wymyślanie ciekawych zadań żeby dzieci nie znudzić itd

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubię spać na twardym i nawet mamy twardawą tą wersalkę, ale to nie jest sposób na dziecko :D
    może lepiej niech się wypowiedzą te dziewczyny w ciąży jakie mają łóżka :D

• Heathera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to u nas pierwsze dziecko zostało poczęte na starej, rozwalającej się wersalce jeszcze w domu rodzinnym mojego męża (bo to było jeszcze przed ślubem) a drugie już u nas też na wersalce (bo mieliśmy pokój gościnny z sypialnią razem) już kilkuletniej bo dostaliśmy ją od szwagierki bo ona u siebie meble wymieniała

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera ojej taki maluszek ja mojego dostałam jak miał 2 miesiące ważył wtedy 200 g taka mała kulka co ledwo się poruszała. Jak nie uda mi się zajść to chyba kupię sobie szczeniaczka. :)

Paulette no tak może koleżanki doradzą chyba, że wolą jakieś inne miejsca niż łóżko :)

Tymoteuszowa może i lepiej na spokojnie. Ja muszę sprawdzić bo chcę wiedzieć czy się z przyjaciółką wina będę mogła napić :D haha bo inaczej będę się stresować.

• Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale mam nadrabiania, a tylko z dzień może nie byłam :)

U mnie dzisiaj 14 dzień po owu, czyli @ powinna być dzisiaj albo jutro. Na ciążę nawet się nie nastawiam, bo po pierwsze wykres nie jest ciążowy, po drugie mialam wczoraj mega ból miesiączkowy i cyce bolą.

Co do snów, to coś wisi w powietrzu. Bo mi się śniło, że mężulek zdradził mnie z moją siostrą w naszym domu rodzinnym, w czasie kiedy ja poszłam zaledwie do łazienki. Masakra.. :P

A jeśli chodzi o psiaki, to mamy dwa. W tym jeden jeszcze szczeniak (mieszaniec shi tzu z kundlem) i dzień w dzień na podłodze leżą ubrania robocze mojego męża albo moje piżamy, a no i poduszki z łóżka. Więc też mamy wesoło :)

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera w takim razie łóżka nie zmieniam :D hehe

ja mam kota w domu więc pies nie wchodzi w grę u mnie :)

Heathera lubi tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadrabiam Was, bo już się za sprzątanie wzięłam :)

Hera, mam yorka już można powiedzieć kolejnego. Swojego czasu miałam ich hodowlę, ale wycofaliśmy się z tego i został mi jeden paskudek. Ma już 6 lat skończone :) No i do tego jeszcze huskyego mam, ale to już babcinka ponad 10 lat :) Tak sobie myślę, że jak jej zabraknie to już na dużego psa się nie zdecyduję z czystej wygody i adoptuję/kupię szczeniaczka yorka - oczywiście jak Kaja będzie w odpowiednim wieku, żeby maleństwo krzywdy nie zrobiła przypadkiem.

Tymoteuszowa, ja robiłam elementarną z terapią pedagogiczną, ale w sumie większość przedmiotów chyba nam się powielała, bo w grupach miałam też ludzi z Twojej specjalności. :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka sorki teraz policzyłam, że 15 lutego już 4 miesiące skończy :) My go mamy od 6 tygodnia bo on matkę stracił nistety samochód ją przejechał więc mogliśmy odebrać wcześniej bo i tak mlekiem dokarmialiśmy ale nasz jest jakiś duży bo jak do nas przyszedł to już 700 g miał (może dlatego że w miocie tylko 3 szczeniaków była) a teraz ma już 2 kg.

Marteczka no to też masz wesoło ;p U nas królują kapcie bo psiak uwielbia je, a już najwięcje jest zabawy i hałasuja jak szaleją z synkiem tzn się ganiają
    hehe to ze snem chyba nas wszystkich przebiłaś ;p

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee twój yorczek to też ciągle taki mały wariat? Mój jak szczeniak prawie 7 lat a zabawy mu w głowie.

• Heathera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee my kiedyś mieliśmy cocker spaniela ale to jednak nie pies na małe mieszkanie i przy dzieciach. Strasznie ruchliwy. York tez niby ruchliwy ale o wiele mniejszy to i mniej zamieszania do tego teraz mieszkanie mamy większe i z balkonem i z takim przejściem dla kota więc psiak sobie przez nie wychodzi kiedy chce, a spaniel by się nie zmieścił. Oddaliśmy go dla takiej dziewczyny co ma domek z ogródkiem i teraz przynajmniej pies zadowolony bo może się wybiegać :)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nigdy nie dorósł, wieczny szczeniak. Choć teraz jest nieco spokojniejszy ze względu na problemy z kręgosłupem. Niestety prawdopodobnie miał jakąś tendencję genetyczną i stopniowo wycierały mu się przestrzenie międzykręgowe, przez co teraz w odcinku szyjnym kręgi ocierają się o siebie. Podobno u yorków to częsty problem. Jeśli więc używacie obroże, to polecam zmianę na szelki.

Dla mnie york jest o tyle wygodny, że wszędzie można go zabrać. Choć mój mały nie jest, bo mało który rodowodowy jest mały, a ten to już wgl przerośnięty, bo koło 4 kg. To jednak gdziekolwiek jedziemy na wakacje nie ma problemu z zabraniem go, bo wszędzie akceptują małe psiaki nie gubiące sierści. No i w domu nie brudzi tak bardzo.. bo husky to masakra jak chodzi o linienie.. cały rok bez przerwy raz słabiej raz mocniej, ale ciągle.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Mój nigdy nie dorósł, wieczny szczeniak. Choć teraz jest nieco spokojniejszy ze względu na problemy z kręgosłupem. Niestety prawdopodobnie miał jakąś tendencję genetyczną i stopniowo wycierały mu się przestrzenie międzykręgowe, przez co teraz w odcinku szyjnym kręgi ocierają się o siebie. Podobno u yorków to częsty problem. Jeśli więc używacie obroże, to polecam zmianę na szelki.

Dla mnie york jest o tyle wygodny, że wszędzie można go zabrać. Choć mój mały nie jest, bo mało który rodowodowy jest mały, a ten to już wgl przerośnięty, bo koło 4 kg. To jednak gdziekolwiek jedziemy na wakacje nie ma problemu z zabraniem go, bo wszędzie akceptują małe psiaki nie gubiące sierści. No i w domu nie brudzi tak bardzo.. bo husky to masakra jak chodzi o linienie.. cały rok bez przerwy raz słabiej raz mocniej, ale ciągle.
    Mój ma od początku szelki i waży jakieś 3 kg i fakt można go wszędzie zabrać. Zastanawiam się tylko jak zaakceptuje nowego członka rodziny jak się w końcu pojawi bo co jak co ale jest strasznie zazdrosny o wszystko - syndrom jedynaka chyba.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa, ja się bardziej obawiam ciągłego prania zabawek małej, bo jestem przekonana, że będzie jej kradł i wynosił ;d

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u nas spaniel też strasznie gubił sierść, normalnie miesiąc po tym jak go oddaliśmy to jeszcze sierść zbierałam.
    U nas to chyba problemu nie będzie bo fajnie się dogadują z synkiem to i Werke powinien zaakceptować ale już się bije co to będzie jak mała podrośnie i jak wszyscy troje będą biegać i krzyczeć ;p

• Heathera Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Patkaaa, ja się bardziej obawiam ciągłego prania zabawek małej, bo jestem przekonana, że będzie jej kradł i wynosił ;d
    Oj tak. Ja dla pieska oddałam chyba z 5 takich gorszych maskotek i się nimi bawi ale i tak czesto podkrada coś od Wiktora ;p

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ