Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    To widzę, że ja mam tylko taką głupią pracę :D ale nie bede narzekać bo mogłam trafić gorzej, nie lubie tylko jak przychodzą wredne ludzie, fee :D

Ogólnie to moglabym kurczaka jeść dzień i noc, dlatego robię go najczęściej :D

Wierz mi nie tylko ty. Ja pracuje w Eko/Ledi. W mieście gdzie są zacofani ludzie. A co najgorsze od jutra wraca dziewczyna z wychowawczego A nas jest na styk. I przez to że Iza wraca jedna musi wylecieć. Ja i koleżanka pracujemy rok następna 9ms kolejna 6ms ale jest w wieku przed emerytalnym i kolejna chyba 3-4ms. miałyśmy się dzisiaj dowiedzieć która...
    Ale oczywiście pani zastępca kierownika nic nam nie powiedziała. już dwie noce nie śpię! :(

17.11.17-poronienie całkowite
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S no to współczuje! nic nie jest gorszego jak ktoś wraca do pracy, a ktoś np. był na jej miejscu i niestety musi się pożegnać.. mam nadzieje, że to nie bedziesz ty! :)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na jej miejsce została przyjęta inna, ale To my krócej pracujemy.
    Praca w sklepach sieciowych i na strefach jest chyba najgorsza...
    Gdyby nie polityka naszego państwa byłoby lepiej.
    Pamiętam jak jeszcze 6lat temu nie było problemu otworzyć własny biznes i się utrzymać A teraz?! W jednym lokalu w ciągu 1,5roku było już trzech różnych przedsiębiorców;:/

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy szatańską stronę 666 :D
    Ja mam dzisiaj ziemniaki i zrazy mielone :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naleśniki ;)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S ogólnie teraz ciężko o pracę, a o normalnej umowie nawet nie wspomnę, bo o tym można tylko pomarzyć :/ a jeszcze dobrze jak mąż/partner pracuje, bo sama nie dałabym rady z takiej pensji :/ taki kraj...

Mordeczka, to też pyszny obiadek! kurde chyba zejdę z tej diety haaha :D

• Almanah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Wierz mi nie tylko ty. Ja pracuje w Eko/Ledi. W mieście gdzie są zacofani ludzie. A co najgorsze od jutra wraca dziewczyna z wychowawczego A nas jest na styk. I przez to że Iza wraca jedna musi wylecieć. Ja i koleżanka pracujemy rok następna 9ms kolejna 6ms ale jest w wieku przed emerytalnym i kolejna chyba 3-4ms. miałyśmy się dzisiaj dowiedzieć która...
    Ale oczywiście pani zastępca kierownika nic nam nie powiedziała. już dwie noce nie śpię! :(

Masakra. :( Czemu nie zwolnią tej, co przyszła na jej miejsce? Strasznie bez sensu.

Ja na studiach i po rzuceniu studiów pracowałam w Subwayu. Płacili prawie nic, nie chcieli zatrudniać nowych ludzi, a starzy się wykruszali powoli. Jak się zwolniłam (na umowie zlecenie miałam info, że mam tydzień wypowiedzenia, więc jęki kierowniczki, że z dnia na dzień mnie nie obchodziły), bo dostałam obecną robotę, to po mnie odeszli prawie wszyscy i zostali z 3 osobami, które wiedziały co mają robić (było nas 11 jak odchodziłam). :P Niestety, jak pracodawca nie szanuje pracownika, to nie powinien oczekiwać szacunku od niego. Teraz czasami brakuje mi pracy z ludźmi, bo to jednak było 8 czy więcej godzin dziennie z ludźmi, a teraz te 8 godzin siedzę na tyłku w domu i ewentualnie mogę sobie koleżankę na kawę zaprosić. No ale cóż, hajs musi się zgadzać. ;)

Ja też non stop bym mogła jeść kurczaka, ale mój M. ma fanaberie jak panicz. Owoce morza, stejki wołowe. A zanim mnie poznał jadł zapiekanki z Żabki. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 15:55

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o :) naleśnika bym zjadła :) a ja już myślałam że u wszystkich dzisiaj kurczak :P a mnie wzięło na kiszoną kapustę i zajadam wprost ze słoika :P jakby nie to że właśnie dostałam @ to pomyślałabym, że to kolejny objaw ciąży :P jak człowiek sobie potrafi doszukiwać...:P

Almanah spokój ode mnie bije może dlatego że dopiero zaczęłam ;) może jak będę się starać dłuuugo, czego sobie nie życzę to już nie będzie ze mną tak dobrze ;D hehe ;D póki co do przodu :) przecież kiedyś się musi udać ;)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah ja tez siedzę przed kompem dzień w dzień, taka praca, i powiem Ci że z ludźmi źle ale bez ludzi tez nie jest dobrze :P nie ma do kogo gęby otworzyć :P ja czasem z psem zaczynam rozmawiać :P hehe a teraz Was tu zamęczam ;D a jeszcze się przeprowadziłam do N i nie znam tu nikogo :P także nawet na kawkę nie ma kogo zaprosić :P

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to już 7 cs i mam już dosyć :/ byłam niedawno na wizycie i wszystko jest w porządku, jedynie to mam jakieś przodozgięcie macicy, ale nie wiem czy to sprawia jakiś problem ? zaczynam się trochę martwić o mojego M, ale wszystko biorę na siebie.. chyba źle robie, bo głowa mi pęka od tego wszystkiego..

od wczoraj wcinam ostro ogórki konserwowe <3 :D

o matko Almanah! w życiu bym nie zjadła owoców morza, chociaż nigdy nie próbowałam i raczej nie spróbuje :D:D

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że twierdzą że mają prawo zwolnić bez podania przyczyny oraz bez okresu wypowiedzenia,a moja umowa kończy się dopiero 31.06.2018 :/
    cały czas twierdziłam, że tu jest najlepiej. nie pracowałam nigdzie dłużej niż 3ms bo mnie szlak trafiał A tu jednak zostałam i cieszyła mnie ta praca (no pomijając tych Muminków którzy przychodzą do tego sklepu) to teraz. A tu ovu się zbliża i nie wiadomo czy się starać czy nie. Z jednej wypłaty nie damy rady. choć B. mało nie zarabia, ale go nie ma po 12h w domu.

• marta95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzielec, dobrze że wymyślili takie forum bo chociaż można tutaj pomarudzić, o ile dziewczyny nie będą miały dość :D!

byłam dzisiaj na spotkaniu o jakichś garnkach...pogadali pogadali, aż byłam skłonna kupić te garnki, ale jak usłyszałam ich cene to oczy mi wyszły :O dostałam tylko prezent (suszarkę do włosów) i na tym skończyły się moje marzenia o pięknych garnkach za 8,600 hihihi !

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta owoce morza są pycha!!! musisz spróbować :)
    7 cs , nie dziwie się , że już zaczynasz mieć dosyć, a co do Twojego M to może zasugeruj jakoś delikatnie żeby się też zbadał, powinien zrozumieć, może jest problem po jego stronie, a może też problemu nie ma w ogóle i teraz się uda ;)ale tak czy siak na badania bym go wysłała żeby mieć pewność :)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Najgorsze jest to że twierdzą że mają prawo zwolnić bez podania przyczyny oraz bez okresu wypowiedzenia,a moja umowa kończy się dopiero 31.06.2018 :/
    cały czas twierdziłam, że tu jest najlepiej. nie pracowałam nigdzie dłużej niż 3ms bo mnie szlak trafiał A tu jednak zostałam i cieszyła mnie ta praca (no pomijając tych Muminków którzy przychodzą do tego sklepu) to teraz. A tu ovu się zbliża i nie wiadomo czy się starać czy nie. Z jednej wypłaty nie damy rady. choć B. mało nie zarabia, ale go nie ma po 12h w domu.

kochana, mojego też nie ma po 12h.. a z jednej wypłaty nie wiem czy dalibyśmy rade..co prawda mieszkamy z moją mamą, w miarę duże mieszkanie a mieszka sama więc siedzimy tutaj, ale na dalszą mete nie widze tego ..

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8,600? to co one same gotują?:P matko...

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    marta owoce morza są pycha!!! musisz spróbować :)
    7 cs , nie dziwie się , że już zaczynasz mieć dosyć, a co do Twojego M to może zasugeruj jakoś delikatnie żeby się też zbadał, powinien zrozumieć, może jest problem po jego stronie, a może też problemu nie ma w ogóle i teraz się uda ;)ale tak czy siak na badania bym go wysłała żeby mieć pewność :)

nie jestem jakoś przekonana do owoców morza ale może kiedyś :D
    no mówiłam kiedyś żeby porobił chociaż takie najpotrzebniejsze badania, bo ogólnie on ma problem z tarczycą, powinien brać leki, ale nie bierze bo jest uparty jak osioł..

co do garnków, hahahaha no np. smażył coś i wgl nie trzymał na palniku, zagrzał tylko patelnie i zdjął :O ale w życiu nie dałabym 8,600..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:06

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem dziewczyny jak to jest, i ja i N pracujemy, obydwoje nie za najniższą krajową tylko więcej a i tak jak poplacimy wszystkie rachunki + mój ZUS ponad 1000 zł to za dużo nie zostaje :P ciężko by było jakby tylko on pracował

ckai9n73i3etzh5b.png
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jeszcze kredyt mamy. straszne jest to że jak człowiek chce i ma warunki to nie może zajść. u mnie 9cs z obu 3. A tak 3lata z przerwami. czekam na wypłatę bo znalazłam chyba dobrego lekarza.

• marta95 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredycik też niestety mamy, wzięliśmy część na weselicho :D

kurde...a ja nie moge znaleźć dobrego lekarza, każdy odsyła mnie z kwitkiem że wszystko jest dobrze..jeden nawet chciał mi dać tabletki anty :/

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nawet mi nie mów, a najbardziej mnie wkurza to, że są takie dziewczyny, znam osobiście dwie, które dziecka nie chciały a udało im się "niechcący" , i do teraz mówią, że jakby mogły cofnąć czas to lepiej by się zabezpieczały i uważają , że ich życie legło w gruzach i teraz tylko gary i pieluchy :P zabić to mało... a Wy się tyle staracie i na razie bez skutku ... mam nadzieję, że szybko się to zmieni, trzymam kciuki za Was wszystkie!

AJA_S lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ