Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzytAlam ostatnio artykuł ze organizm kobiety jest tak skonstruowany ze nawet jesli robimy jakies rzeczy ktore moga zaszkodzić w ciazy w okresie pierwszych dwoch tygodni to sie nic niestanie. Kobieta nie jest w stanie wykryć ciąże chociażby bardzo chciała w okresie od owulacji do planowanego terminu okresu. Wiec myśle ze nie bd problemu tym bardziej ze trochę czerwonego wina na krążenie mimo przesądów nie zaszkodzi :)

Almanah lubi tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliaa - to dobrze! Ogólnie nie pijam, ale za zdrówko trzeba bylo :D

Kamiliaa24 lubi tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Hihi dobrze że sprowadzasz mnie na ziemię :D dziękuję Ci za to! :* :D

Fajnie, że już weekend :D trochę jestem zdenerwowana tą moją robotą, umowa zlecenie i chyba chcą zrobić ze mnie durnia, w ogóle nie dają mi teraz godzin...ciekawe dlaczego :/

Nie dają godzin bo muszą płacić za to ile przepracowałaś. A jak to po świętach i przed wypłatami ludzie kasy nie mają i dojadają po świętach. Spada tym samy obrót sklepu.

Dlatego też u nas nie wiadomo co będzie... małe miasteczko A ma Lidl netto Eko i 3biedronki Intermarche, A do tego budują jeszcze bricomarshe i coś tam jeszcze w małej gminie to za dużo

17.11.17-poronienie całkowite
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ciebie, Zakręcona mnie sprowadziła... myślę gdyby nie to to pewnie bym ten cykl odpuściła :/

• Almanah Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliaa24 wrote:
    CzytAlam ostatnio artykuł ze organizm kobiety jest tak skonstruowany ze nawet jesli robimy jakies rzeczy ktore moga zaszkodzić w ciazy w okresie pierwszych dwoch tygodni to sie nic niestanie. Kobieta nie jest w stanie wykryć ciąże chociażby bardzo chciała w okresie od owulacji do planowanego terminu okresu. Wiec myśle ze nie bd problemu tym bardziej ze trochę czerwonego wina na krążenie mimo przesądów nie zaszkodzi :)

No właśnie już chciałam pisać. Przed implantacją i wytworzeniem łożyska zarodek nie pobiera nic z organizmu matki. Więc hulaj dusza, piekła nie ma. ;) Zwłaszcza, że potem czeka nas 9 miesięcy bez alkoholu. :P

Kamiliaa24 lubi tę wiadomość

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odznaczylo mi całkiem owu.... pewnie cykl bezowulacyjny :((( zalamka...

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierz swojemu ciału nie aplikacji, jest przydatna, ale twoje ciało wie lepiej ;)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem :/ dobra zobaczymy :D

U was też taka piękna pogoda? Słoneczko aż można się opalać :D

• Misiaimis Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda piękna! :)

Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...

16mscy, 15cs...5t0d (*)
    12 mscy, 10cs...5t6d (*)
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna!!!!!! :D

• marta95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosnaaaaa taaak :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu jakaś pogoda, nie wiem jak u was, ale czytałam ze poniedziałek i wtoek po 20 stopni!! ;) ;)

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już w niedzielę 18 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie badałyscie sobie hormon TSH przed probami? ;)

• marta95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie badalam, ale chyba zrobię sobie takie badanko, tak dla pewnosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 ja własnie robiłam pół roku temu, i wyszlo 1,28 czyli spoko jak dla planujących ciąże, a że dzisiaj mój M wybrał sie na badanie pojechałam zobaczyć jak moje TSH i sie okazało ze spadło do 0,805 i sie zaczęłam martwić, trochę mam bardziej skąpe miesiączki niż wcześniej ale wszystko w terminie.

• marta95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M niestety ma problemy z tarczyca, powinien brać tabletki ale kilka lat temu przestał i nie mogę go namówić na ponowne badania :/ żadne argumenty...
    Ale chyba oboje musimy się w końcu wybrać na badania. Moje miesiączki to daj spokój, ostatnia była masakryczna, ale wcześniejsze to takie jakby plamienie :/ to ma jakiś związek z tarczyca ? Bo jakoś nie za bardzo się na tym znam:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie gdzieś sobie znalazłam artykuł ale nie wiem czy to prawda ze wlasnie zmiany w obszarze hormonu tarczycy również maja wpływ na miesiączkowanie.

• marta95 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to szczerze mówiąc pierwsze słyszę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez sie zdziwilam jak zaczelam czytac wlasnie o wynikachTSH ;)

‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ