X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Może poplotkujemy? ;)
Odpowiedz

Może poplotkujemy? ;)

Oceń ten wątek:
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka wiem co czujesz, ja 2 lata temu przeprowadziłam się do miasta TŻ i w sumie nie ma tu nikogo takiego z kim można by było o wszystkim i o niczym pogadać. Właśnie po to my tutaj jesteśmy, żeby się wspierać :) Głowa do góry :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

20140607580117.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ja mieszkam tu u Teściów 2 lata ale nie znam nikogo z sąsiadów i wgl ale jak to kobieta brakuje mi wygadania eis nieraz rozmawiam z mama ale no nie jest to to co z przyjaciółką:( mamie nie wszystkie "rzeczy" się mówi :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o co chodzi, ja mieszkam 70km od mojej miejscowości, więc nie mam tu nikogo... A przecież nie będę "babskimi" pierdołami zawracała mojemu głowe, a poza tym facet to nie kobieta więc nie da się z nim normalnie pogadać. Jeszcze TŻ rodzina daje mi takie poczucie jakby lepiej było gdyby był ze swoją byłą i wychowali razem dziecko nie ważne, że tamta zrobiła mu wiele złego:/ :(. Teściowa nie jednokrotnie nazywała mnie jej imieniem :/

20140607580117.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, też słyszałam, że rtęciowy lepszy...

Muszę Was o coś zapytać. Znalazłam dziś stronę, taką ładną z produktem na regulację cykli - znalazłam dzięki jednej dziewczynie na innym forum. Powiem Wam spodobały mi się rzeczy, ale nie wiem, czy warto się tym interesować. Czy któraś z Was to zna? http://babyandmamamed.com/index.php/staram-sie-o-dziecko/
    To ziółka takie. Ostatnio, a właściwie odkąd zaczęłam pic ten ocet jabłkowy szukałam jakiś smaczniejszych alternatyw na poprawę płodności, zwłaszcza, że pasta z imbiru na śniadanie jest dla mnie za mocnym początkiem dnia, a tę poleciła mi farmaceutka.

U mnie piękny dzień! Słońce, złocące się liście, jesienny zapach w powietrzu, jeszcze ciepły wiatr powiewa, aż nie mogę wysiedzieć w biurze, tak bym poszła na spacer. Tylko ten posmak imbiru...bleee

Kisieńka lubi tę wiadomość

• monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baś nie spotkałam się z tym jeszcze, więc nie doradzę :)

20140607580117.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sama coś bierzesz takiego? Dodatkowego?

• monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nic takiego nie biore, zastanawiałam się nad ziołami o. Sroki 3, ale na razie nic :)

20140607580117.png
  • Baś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę na stronie o. Sroki cała filozofia do tego dopisana... :O

• monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest co czytać, hehe :) My do dopiero pierwszy cykl starań więc na razie staram się nie fiksować, ale czasami się nie da :)

20140607580117.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia91 wrote:
    No jest co czytać, hehe :) My do dopiero pierwszy cykl starań więc na razie staram się nie fiksować, ale czasami się nie da :)
    Ja już fiksuje że owulacji mi OF nie wykrył :( a o zajściu to już mogę zapomnieć jak faktycznie nie było owu :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Baś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ta temperatura włączyła schizę i moje cykle niezbyt regularne :/, dlatego właśnie szukałam czegoś. Szkoda, że nie trafiłyście na to BabyMamaMed - masakra, mogli krótszą nazwę wymyślić :P - bo oni tam właśnie mają te Regularne Cykle. Zapytam się doktora po prostu. Ale powiem Wam, że mi się to tak fizycznie spodobało, te puszki - no ładne, kurcze, aż bym kupiła dla samego opakowania. Jakoś tak strasznie lubię puszki i pudełka. Jak kupuję kawę czy herbatę, to zawsze w puszce i potem sobie w nich trzymam, a to przyprawy, a to ciasteczka, a to coś...lubię takie bajery. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 12:33

Isia93, Kisieńka lubią tę wiadomość

• monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka a ilu dniowe masz cykle ? Być może jeszcze Ci wykryje.

Baś ja też mam pełno pudełek w domu :)

Chyba idę się przewietrzyć, odstraszyć złe i złudne myśli :)

20140607580117.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeśli ciągle boli Cię brzuch to idź już do lekarza, nie ma na co czekać;)

Baś ja też się z tym nie spotkałam;/ ja piję zioła ojca sroki od dwóch tygodni;)

Truskaweczka po to tu jesteśmy żeby się sobie wygadać i wspierać;) Ja też nie mam żadnej takiej bliskiej przyjaciółki, której mogłabym o wszystkim powiedzieć;./ Mam dużo koleżanek ale to nie to samo;/ Przyjaciólka, której mogłabym o tym wszystkim powiedzieć wyprowadziła się 3 lata temu, teraz mieszka w niemczech i niestety kontakt Nam się urwał;/
    I cieszę się, że znalazłam ten portal bo znalazłam dzięki temu Was i jest mi lżej ;D

A tak w ogóle to się nie przywitałam echh....Cześć kochane;*

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • Baś Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się jeszcze marzy taki kuferek, czy kufer właściwie w stylu kolonialnym, o takie pudło to by mogło być!

Isia i jakie wrażenia po sroce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 13:28

Isia93 lubi tę wiadomość

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu owu wyznaczyło mi owulację, trochę późno ale jednak, w zeszłym miesiącu nic mi nie wyznaczyło, no i zauważyłam śluz płodny, w zeszłym miesiącu w ogóle go nie było więc chyba to zasługa ziół więc na razie jestem zadowolana no ale tak jak pisałam piję je dopiero 2 tygodnie, więc więcej pewnie zobaczę w kolejnym cyklu;)

Baś lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia nie jest to jakiś straszny ból, raz boli mniej raz bardziej. Dzwoniłam do mojej gin (byłam w zeszłym miesiącu i wszystko było ok ), wypytała się mnie o wszystko i powiedziała, że może to być ból spowodowany ciązą . Mam zrobić test za tydzień o ile @ wcześniej nie przyjdzie, a jak coś to przyjść. Powiedziała, że mogę brać no spe.

20140607580117.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to może coś tam zafasolkowało ;)

Mnie też brzuch boli już 4 dzień tak bardziej ale to chyba jest spowodowane stresem ;/

monia91, Baś lubią tę wiadomość

ZGWAp2.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie licze na to. Coprawda <3 były akurat podczas owulacji, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Na razie mam wyluzować. Tylko gdyby to było takie proste ? :/

Baś lubi tę wiadomość

20140607580117.png
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie jest to proste;/

Za niedługo wszystko będzie jasne ;)

Baś lubi tę wiadomość

ZGWAp2.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze chyba znaleźć sobie jakieś zajęcie. Przynajmniej głowa będzie czymś zajęta.

20140607580117.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ