X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Będziecie razem stękać hi hi :)
    A jest jakieś forum "po porodzie" ?
    Tak kochana na belly jest forum po narodzinach.

Ponadto jest forum brzuszki po 30-stce, czekam tam na was bo bez was tam nudno ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    ja to mam już brzuch..masakra..mam teorie, że przy 2 dziecku brzuch szybciej rośnie..

a i jest jeszcze coś do tego"pięknego okresu ciaży"; jak już Cię maluch nie kopnie, to będziesz mówiła do niego: "no skarbie kopnij mamę choć raz..może byc nawet w żebro, ale kopnij":)
    tak to prawda jak za długo nie kopie panika ;)

też odstaje mi mały brzuszek.
    Zawsze przed @ się pojawiał i po znikał, a teraz nie znikł :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Ponadto jest forum brzuszki po 30-stce, czekam tam na was bo bez was tam nudno ;)
    Oj to mus siie pospieszyc ...musze nagadac tym blizniakom moim ze sie nie spiesza wystarczajaco !!!

cymcia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kroko, dobra ściemniara jesteś :) A nospę możesz spokojnie brać. Ja brałam całą ciążę i to gin mi kazał więc jest bezpieczna :)

Dzięki Anuśka.

Jutro zadzwonię do gina się umówić na 1 sierpnia to zapytam czy z tymi bólami brzucha przyjść wcześniej czy nie.

Anastazja wszystko możliwe, że się spotkamy. ;)

Ja byłam się "zdrzemnąć" to spałam aż do teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jakis serialnie ciężki dzień dla mnie.... Duszno jak cholera, cieżko zebrać sie do roboty.... Mam jakiegoś stresa.... I do tego dół jak depresja nadwiślańska.... Siatkówki takos dzisiaj mi cieżko z moja samoocena jest.... Koniecznie muszę sie wziąć za sienie, bo zwariuje :(
    Plan na ten tydzień: ginekolog i podstawowe badania hormonów i całej reszty.... Esh....

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokos- nie mogę sie juz doczekać reakcji Twojej teściowej :) i mam nadzieje, ze bedziesz miec bliźniaki, żeby ja jeszcze bardziej dobić :)

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Krokos- nie mogę sie juz doczekać reakcji Twojej teściowej :) i mam nadzieje, ze bedziesz miec bliźniaki, żeby ja jeszcze bardziej dobić :)
    To sa zyczenia od serca ;-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia kochana porób badania, jak będziesz wiedziała na czym stoisz, to na pewno Ci ulży i będziesz miała lepsze samopoczucie. Ja wiedziałam co mi jest i miałam założony plan działania. :)

Kochana beta nie wskazuje na bliźniaki. :)
    Ale jeden groszek to wystarczające szczęście. :)

cymcia lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do teściowej, to teraz jak się udało liczy się tylko groszek a ją mam daleko. :P

cymcia lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Kochana już się zbieram do roboty... I lecę do Ciebie na fioletową stronę :P

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzięki Anuśka.

Jutro zadzwonię do gina się umówić na 1 sierpnia to zapytam czy z tymi bólami brzucha przyjść wcześniej czy nie.

Anastazja wszystko możliwe, że się spotkamy. ;)

Ja byłam się "zdrzemnąć" to spałam aż do teraz.

Koniecznie dzwoń i niech zobaczy czy wszystko jest ok :) Na pewno jest, ale warto się upewnić...

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja nawet nie wiedziałam, że jest takie forum..

Ja osobiście, tego tutaj, na marzec nie mogę czytać, bo mam większego doła niż 3 m-ce temu, gdy się starałam o malucha..
    ale przy synku korzystałam z forum BabyBoom i z tymi dziewczynami do tej pory rozmawiamy - jesteśmy naprawdę blisko, raz w roku sie spotykamy na weekend z dzieciakami.. naprawdę rewelacja!

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Anastazja nawet nie wiedziałam, że jest takie forum..

Ja osobiście, tego tutaj, na marzec nie mogę czytać, bo mam większego doła niż 3 m-ce temu, gdy się starałam o malucha..
    ale przy synku korzystałam z forum BabyBoom i z tymi dziewczynami do tej pory rozmawiamy - jesteśmy naprawdę blisko, raz w roku sie spotykamy na weekend z dzieciakami.. naprawdę rewelacja!
    E to super, ze tak zlapalyscie kontakt, naprawde fajnie :-)

konwalianka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaatkooo dziewczyny jak mi się bzykać. :/

marissith lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Chce ci sie?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Musisz stosować zamienniki może jakieś :) Ale skurcze macicy chyba nie wskazane, zwłaszcza że boli :/

Konwalia super, że macie taki kontakt... Bardzo fajny pomysł, żeby się gdzieś na weekend spotykać. Na pewno tematów jest mnóstwo i można sobie pogadać spokojnie :)

Asha lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Chce ci sie?

Chce mi się jak cholera.

Już na rzęsach z małżem chodzimy.

Anuśka dlatego się powstrzymujemy, chcę się wstrzymać z bzykankiem do wizyty u gina, żeby go zapytać, czy można. Tak to bym pewnie się nie zastanawiała, ale że mam takie bóle brzucha to wolę sobie odpuścić, żeby potem sobie nie pluć w brodę.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, nie jest to takie proste..bo jest nas ponad 30 i cieżko tak się ustawić, gdy każda mieszka w innym mieście i kraju, ale udało nam się w tym roku właśnie w maju..min. na tym spotkaniu Tymek złapał ospę :D haha.. od kolegi, który przyleciał z Finlandii, a znowu inni wywieźli ją do Włoch i do Szwecji, nie mówiąc o Polsce oczywiście...

kroko - dacie radę.. ja na samym początku miałam "chcicę", ale jakoś od 5 tygodnia i kilku dni - koniec.. zupełnie nie mam parcia i chęci, choć od 2 dni jest nieco lepiej..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    kroko - dacie radę.. ja na samym początku miałam "chcicę", ale jakoś od 5 tygodnia i kilku dni - koniec.. zupełnie nie mam parcia i chęci, choć od 2 dni jest nieco lepiej..

Czyli wszystko ze mną w porządku. :P

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Chce mi się jak cholera.
    Już na rzęsach z małżem chodzimy.
    Anuśka dlatego się powstrzymujemy, chcę się wstrzymać z bzykankiem do wizyty u gina, żeby go zapytać, czy można. Tak to bym pewnie się nie zastanawiała, ale że mam takie bóle brzucha to wolę sobie odpuścić, żeby potem sobie nie pluć w brodę.

Ale Kroko nie martw się zrobiłam to za Ciebie ;)

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ