X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a m tu czekam i czekamy :D tuptamy i tuptamyy :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja was bardzo przepraszam, ze malo co komentuje co sie u was dzieje a jak wpadam to pisze o sobie :( glupio mi, ale maz odsypia dzis wczorajsza podroz a ja z dzieciakami i moja mama siedze, czasu malo. obiecuje sie poprawic.

Tamus, Kroko - trzymam kciuki za wasze wizyty! <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    dziewczyny, ja was bardzo przepraszam, ze malo co komentuje co sie u was dzieje a jak wpadam to pisze o sobie :( glupio mi, ale maz odsypia dzis wczorajsza podroz a ja z dzieciakami i moja mama siedze, czasu malo. obiecuje sie poprawic.

Tamus, Kroko - trzymam kciuki za wasze wizyty! <3
    Spoko Beszka, nic się nie przejmuj, nie da się wszystkiego skomentować a czasem i nadrobić ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam.
    Lekarz mnie uspokoił, powiedział mniej więcej to co Wy napisałyście czyli:
    Jest jeszcze za wcześnie (dziś termin @ wg mnie) i beta wcale nie musi podwajać się co 48h bo zwyczajnie za wcześnie sprawdzam. Kazał mi już w ogóle nie robić tego badania, żeby się nie stresować bez sensu. Jak zechcę to mogę sobie zrobić za kilka dni test sikany.
    Zrobił usg ale jeszcze nic tam nie widać, kazał przyjść za tydzień, aby wtedy potwierdzić ciążę. Nic nie zalecał, nic nie przepisywał, kazał się wyluzować... Co do bólu brzucha to powiedział, że jeśli ból nie jest silniejszy niż przy @ to jest w porządku.

Tak szczerze to trochę mnie wkurzył swoją postawą, bo wydaje mi się że jak zobaczył że chodzę na wizyty do kogo innego to trochę mnie zbył, wizyta trwała 2 minuty, zrobił tylko usg i kazał się wyluzować i zainkasował 100zł... Nawet nie dał mi wydruku z usg. Poza tym stwierdził że mam endometrium 7mm, w co nie wierzę, skoro po owulacji miałam 8mm.

Mimo to uspokoił mnie. Czekam do 4 sierpnia aż mój gin wróci z urlopu. Wtedy do niego pójdę, bo do tego za tydzień raczej nie pójdę, nie mam ochoty. Chyba że - tfu tfu - coś się będzie działo to nie będzie wyjścia.

Mój mąż też mówi żeby nie robić więcej bety, bo nawet jak wyjdzie nie taka jak trzeba to nic z tym nie zrobię a tylko będę się denerwować.

justta, Nenaaa, momo1009, Malenq, CzaryMary, Tamka lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Kroko, spokojnie czekaj na swojego gina i będzie wszystko git! :)
    Bez kitu, ta beta to sres tylko...w życiu tego badania nikomu nie polecę.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku i to jest dobre podejście nie rób więcej bety i się nie stresuj niepotrzebnie i tak nic to nie da, teraz jesteś spokojna i to bardzo dobrze, rośnijcie zdrowo

Nenuś co do brzucha na tym filmiku fajnie widać

http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Nena, żałuję że robiłam. Tym bardziej że jak na termin spodziewanej @ to i tak przecież ładny wynik bety mam.
    Pani laborantka jak mi wydawała wynik to powiedziała że wzrost jest w porządku.
    Ale ja wiedziałam że nie wzrósł poziom tyle ile "powinien".
    A jak wpisałam poziom na Belly i mi ten czerwony wykrzyknik wyskoczył, że ciąża może rozwijac się nieprawidłowo bo jest za mały przyrost to sorry ale mną telepnęło. :(

• Ewik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku tak jest reguły jak tylko widzą,że chodzisz do kogoś innego to już trzeba zbyć. Ja idę w środę do innego lekarza bo chce też samą siebie uspokoić i się dowiedzieć czy nie trzeba zwiększyć dupka i letroxu do swojej Ginki też się wybieram 4 sierpnia bo też wraca z urlopu.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchana i dobrze troche sie uspokoilas :) ja wierze ze bedzie dobrze :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, dobrze ze Cie uspokoil pomimo wszystko...co do tego endometrium, to wiesz to roznica 1mm a kazdy doktorek ma inny sprzet...
    bole mam nadz.,ze niedlugo ci przejda! na pocieszenie powiem ci ze mnie tez boli i nawet ciut bardziej niz na okres. bol nei jest doklandie jak na @ ale podobny. plus krzyz mnie boli. za cholere nie moge sobie przypomniec jak bolalo w poprzednich ciazach. w peirwszej wiem ze dosc mocno w drugiej pameitam ze dlugo i bralam nospe kilka razy dziennie.

pewnie za tydzien groszka swego zobaczysz :) bierzesz meza na usg?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justyś, zaraz odpalę tą stronie :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko kochana ile tu dziś stresssu.
    Dziewczyny dobrze, że doktorki Was trochę uspokoiły, domyślam się że i tak pod skórą całe w nerwach jesteście, ale musicie się trochę zrelaksować dla groszków :)
    Wierzę , że wszystko będzie dobrze <3
    A ja znów spałam i właśnie się przebudziłam, popołudniowa drzemka jest boska :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka raczej nie pójdę za tydzień, tylko za 2 jak mój gin wróci.
    Chyba że nie wytrzymam do tego czasu, ale myślę, że wytrzymam.
    I wtedy chciałabym wziąć męża ze sobą ale nie wiem czy on będzie chciał.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, to badanie owszem w jakichś wyjątkowych przypadkach się przydaje ale tak normalnie nikogo nie zachęcam. Poza tym zauważyłam, że większość lekarzy w ogóle tego badania nie popiera i nie zaleca :) Ale taka moda w Pl. Czekamy na Twoje usg, będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:42

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    beszka raczej nie pójdę za tydzień, tylko za 2 jak mój gin wróci.
    Chyba że nie wytrzymam do tego czasu, ale myślę, że wytrzymam.
    I wtedy chciałabym wziąć męża ze sobą ale nie wiem czy on będzie chciał.
    A ja myślę, że z radością z Tobą pójdzie :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Kroko, to badanie owszem w jakichś wyjątkowych przypadkach się przydaje ale tak normalnie nikogo nie zachęcam. Poza tym zauważyłam, że większość lekarzy w ogóle tego badania nie popiera i nie zaleca :) Ale taka moda w Pl. Czekamy na Twoje usg, będzie dobrze! :)

A ja uważam że wszystkiemu winne jest Belly. :/
    Jak wpisałam w piątek to mi wyskoczyło, żeby koniecznie powtórzyć po 48h. A dzisiaj że ciąża może rozwijac się nieprawidłowo bo jest za mały przyrost!!! Każdą by ścięło. :/ Durny program.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu miałby nie chcieć, Krokus? Będzie chciał. Mój zwolnił się z robotki i pobiegł ze mną na USG bez żadnego ale :)

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A ja uważam że wszystkiemu winne jest Belly. :/
    Jak wpisałam w piątek to mi wyskoczyło, żeby koniecznie powtórzyć po 48h. A dzisiaj że ciąża może rozwijac się nieprawidłowo bo jest za mały przyrost!!! Każdą by ścięło. :/ Durny program.
    Oj tak masz rację! Ehhhhh nie wyszedł im ten program :/
    Ale Ty już się uspokój :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ogólnie cały ten internet to błogosławieństwo ale i przekleństwo, za bardzo się nim sugerujemy, za dużo czytamy i nakręcamy się niepotrzebnie :)

justta lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już się uspokoiłam, tak myślę. :)

A co do męża to nie wiem czy będzie chciał bo jeszcze nie rozmawialiśmy na ten temat, ale z nim to różnie może być. :P

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ