My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny, ja was bardzo przepraszam, ze malo co komentuje co sie u was dzieje a jak wpadam to pisze o sobie
glupio mi, ale maz odsypia dzis wczorajsza podroz a ja z dzieciakami i moja mama siedze, czasu malo. obiecuje sie poprawic.
Tamus, Kroko - trzymam kciuki za wasze wizyty!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:dziewczyny, ja was bardzo przepraszam, ze malo co komentuje co sie u was dzieje a jak wpadam to pisze o sobie
glupio mi, ale maz odsypia dzis wczorajsza podroz a ja z dzieciakami i moja mama siedze, czasu malo. obiecuje sie poprawic.
Tamus, Kroko - trzymam kciuki za wasze wizyty! -
Wróciłam.
Lekarz mnie uspokoił, powiedział mniej więcej to co Wy napisałyście czyli:
Jest jeszcze za wcześnie (dziś termin @ wg mnie) i beta wcale nie musi podwajać się co 48h bo zwyczajnie za wcześnie sprawdzam. Kazał mi już w ogóle nie robić tego badania, żeby się nie stresować bez sensu. Jak zechcę to mogę sobie zrobić za kilka dni test sikany.
Zrobił usg ale jeszcze nic tam nie widać, kazał przyjść za tydzień, aby wtedy potwierdzić ciążę. Nic nie zalecał, nic nie przepisywał, kazał się wyluzować... Co do bólu brzucha to powiedział, że jeśli ból nie jest silniejszy niż przy @ to jest w porządku.
Tak szczerze to trochę mnie wkurzył swoją postawą, bo wydaje mi się że jak zobaczył że chodzę na wizyty do kogo innego to trochę mnie zbył, wizyta trwała 2 minuty, zrobił tylko usg i kazał się wyluzować i zainkasował 100zł... Nawet nie dał mi wydruku z usg. Poza tym stwierdził że mam endometrium 7mm, w co nie wierzę, skoro po owulacji miałam 8mm.
Mimo to uspokoił mnie. Czekam do 4 sierpnia aż mój gin wróci z urlopu. Wtedy do niego pójdę, bo do tego za tydzień raczej nie pójdę, nie mam ochoty. Chyba że - tfu tfu - coś się będzie działo to nie będzie wyjścia.
Mój mąż też mówi żeby nie robić więcej bety, bo nawet jak wyjdzie nie taka jak trzeba to nic z tym nie zrobię a tylko będę się denerwować.justta, Nenaaa, momo1009, Malenq, CzaryMary, Tamka lubią tę wiadomość
-
Krokodylku i to jest dobre podejście nie rób więcej bety i się nie stresuj niepotrzebnie i tak nic to nie da, teraz jesteś spokojna i to bardzo dobrze, rośnijcie zdrowo
Nenuś co do brzucha na tym filmiku fajnie widać
http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Masz rację Nena, żałuję że robiłam. Tym bardziej że jak na termin spodziewanej @ to i tak przecież ładny wynik bety mam.
Pani laborantka jak mi wydawała wynik to powiedziała że wzrost jest w porządku.
Ale ja wiedziałam że nie wzrósł poziom tyle ile "powinien".
A jak wpisałam poziom na Belly i mi ten czerwony wykrzyknik wyskoczył, że ciąża może rozwijac się nieprawidłowo bo jest za mały przyrost to sorry ale mną telepnęło. -
Krokodylku tak jest reguły jak tylko widzą,że chodzisz do kogoś innego to już trzeba zbyć. Ja idę w środę do innego lekarza bo chce też samą siebie uspokoić i się dowiedzieć czy nie trzeba zwiększyć dupka i letroxu do swojej Ginki też się wybieram 4 sierpnia bo też wraca z urlopu.
-
Kroko, dobrze ze Cie uspokoil pomimo wszystko...co do tego endometrium, to wiesz to roznica 1mm a kazdy doktorek ma inny sprzet...
bole mam nadz.,ze niedlugo ci przejda! na pocieszenie powiem ci ze mnie tez boli i nawet ciut bardziej niz na okres. bol nei jest doklandie jak na @ ale podobny. plus krzyz mnie boli. za cholere nie moge sobie przypomniec jak bolalo w poprzednich ciazach. w peirwszej wiem ze dosc mocno w drugiej pameitam ze dlugo i bralam nospe kilka razy dziennie.
pewnie za tydzien groszka swego zobaczyszbierzesz meza na usg?
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
o matko kochana ile tu dziś stresssu.
Dziewczyny dobrze, że doktorki Was trochę uspokoiły, domyślam się że i tak pod skórą całe w nerwach jesteście, ale musicie się trochę zrelaksować dla groszków
Wierzę , że wszystko będzie dobrze
A ja znów spałam i właśnie się przebudziłam, popołudniowa drzemka jest boska -
Kroko, to badanie owszem w jakichś wyjątkowych przypadkach się przydaje ale tak normalnie nikogo nie zachęcam. Poza tym zauważyłam, że większość lekarzy w ogóle tego badania nie popiera i nie zaleca
Ale taka moda w Pl. Czekamy na Twoje usg, będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 18:42
-
Krokodylica wrote:beszka raczej nie pójdę za tydzień, tylko za 2 jak mój gin wróci.
Chyba że nie wytrzymam do tego czasu, ale myślę, że wytrzymam.
I wtedy chciałabym wziąć męża ze sobą ale nie wiem czy on będzie chciał.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Nenaaa wrote:Kroko, to badanie owszem w jakichś wyjątkowych przypadkach się przydaje ale tak normalnie nikogo nie zachęcam. Poza tym zauważyłam, że większość lekarzy w ogóle tego badania nie popiera i nie zaleca
Ale taka moda w Pl. Czekamy na Twoje usg, będzie dobrze!
A ja uważam że wszystkiemu winne jest Belly.
Jak wpisałam w piątek to mi wyskoczyło, żeby koniecznie powtórzyć po 48h. A dzisiaj że ciąża może rozwijac się nieprawidłowo bo jest za mały przyrost!!! Każdą by ścięło.Durny program.
-
Krokodylica wrote:A ja uważam że wszystkiemu winne jest Belly.
Jak wpisałam w piątek to mi wyskoczyło, żeby koniecznie powtórzyć po 48h. A dzisiaj że ciąża może rozwijac się nieprawidłowo bo jest za mały przyrost!!! Każdą by ścięło.Durny program.
Ale Ty już się uspokójKrokodylica lubi tę wiadomość