X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 21:51

• Tamka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, plamienia na razie jeszcze nie było ale dopiero godzina 10 ... zobaczymy...

natomiast naparza mnie brzuch, w sensie - żołądek, i jakas taka podenerwowana jestem, kupiłam więc sobie herbatkę ziołową po czym wywaliłam do kosza bo przeczytałam takie coś:

Złe ziółka...

Istnieją zioła, których stosowanie podczas ciąży może spowodować skurcze i przekrwienie macicy oraz przedwczesny poród, krwotok po porodzie, wady płodu, odwodnienie – a nawet poronienie. Kobieta w ciąży powinna zdecydowanie unikać szałwii, jemioły, piołunu, krwawnika, jałowca, melisy, bylicy zwyczajnej, przestępu, wrotycza, bagna zwyczajnego, sasanki, marzanny, przylaszczki, muszkatołowca, ruty, angeliki, aloesu, mięty polnej, senesu, kruszyny i wielu innych.

Nona lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Bober.
    Ja w pracy, tak wiec tylko czytam co piszecie.
    Sama poprodukuje się wieczorem.
    Która chętna na ustawke ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha czarymary a kogo chcesz ustawiać

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    o takie plytki sobie wybrali: http://www.tubadzin.pl/pl/collection/165
    trudne jak cholera

Heh ja chciałam te płytki do łazienki. :) Te z kwiatami na całą jedną ścianę. Ale zrezygnowałam i zrobiłam w końcu całkiem inną łazienkę. :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cymcia, trudnych masz klientów..

my teraz robimy dwie lazienki w nowym domu i obie będą totalnie ascetyczne, tak jak cały dom ;) taki mamy gust - biel, szarość, beton, trochę drewna, ALE do głównej łazienki wybraliśmy na podłogę płytki w stylu portugalskich azulejos, teraz bardzo popularne są, okropnie drogie, trzeba się naszukać żeby znaleźć w ludzkiej cenie ale dla mnie do białego wnętrza piękne...

coś w takim stylu

https://www.google.pl/search?q=kafle+azulejos&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=iBHSU_WyKs6I7Ab4uIGYCA&ved=0CE0QsAQ&biw=1280&bih=871

Nona, CzaryMary lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Znalazłam dzisiaj w chlebie z mojej ulubionej piekarni kawałek starego chleba... Słyszałam, że piekarnie mielą stary chleb i wrzucają do ciasta na świeży chlebek, ale żeby w mojej ulubionej piekarni?!?!?!?!!!! Nosz kuffffaaa... Aż mi niedobrze.... Wędliny już robimy sami, kury hodujemy, bo jak zobaczyłam, jakie warunki są w tych kurczakarniach to bleeee, jajka tylko od naszych kur, bo kupne są ohydne, a teraz wygląda na to, że chleb muszę zacząć piec...

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Wiecie co... Znalazłam dzisiaj w chlebie z mojej ulubionej piekarni kawałek starego chleba... Słyszałam, że piekarnie mielą stary chleb i wrzucają do ciasta na świeży chlebek, ale żeby w mojej ulubionej piekarni?!?!?!?!!!! Nosz kuffffaaa... Aż mi niedobrze.... Wędliny już robimy sami, kury hodujemy, bo jak zobaczyłam, jakie warunki są w tych kurczakarniach to bleeee, jajka tylko od naszych kur, bo kupne są ohydne, a teraz wygląda na to, że chleb muszę zacząć piec...
    ooooo to wcale nie jest głupi pomysł :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, zbieram się do prayc, może zajrzę do was koło 21

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Dobra dziewczyny, zbieram się do prayc, może zajrzę do was koło 21
    Miłego dzionka :) Uszyska do góry <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    ooooo to wcale nie jest głupi pomysł :)
    No tak, ale kurna chyba z pracy będę musiała zrezygnować, żeby to wszystko ogarnąć... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Thalia wrote:
    Haha czarymary a kogo chcesz ustawiać
    siebie z Wami na wieczorne pogaduchy :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    siebie z Wami na wieczorne pogaduchy :)
    To ja chyba odpadam... Bo jutro impreza a ja muszę chleba napiec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 21:52

Tamka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha widze ze sie nam tu zbuntowala :P i zakosila wykres :P

Hej kochane ;)
    byblismy z rana u lekarza
    co do tarcycy meza lekara powiedziala zeby zrobic powtorke za 3 miesiace i skontrolowac jesli znowu spadneie to niestety bez lekow sie nieobedzie ..
    Mała jesli spada to nie jest dobrze.. bo tzn ze maz ma nadczynnosc tarczycy- efek ..prowadzi do nieplodnosci, zaburza prace serce i wiele innych ;/
    jelsi bedzie bral leki to wszytso bedzi eok.ale trzevba w pore zareagowac dlatego wole go monirtorowac :)

co do innych badan learka powiedzial ze Misiu ma sliczne wyniki :) tylko ten mocz.. po pierwsze dieta i dala mu takie tabsy bo tworzy mu sie piasek na nerach

a ja ..no coz wyniki tez super :) oprocz tego kamienia w woreczku ktory powiedziala ze moz e pozniej m dawac sie we znaki jakby sie udalo w ciaze zajsc ;/ dala mi skierowanie do chirurga zeby ocenic czy lepiej teraz go laparoskopowo usunac czy sie wstrzymac
    co do powiekszonych wezlow chlonnych pod zuchwa powiedzialaze zapewne przehodzilam jakies zapalenie ucha lub gardla bo w rwi nic zlego nie ma :) wiec nie ma co sie martwic jak chce moge skontrolowac za jakis miesiac dwa :)

ateraz czekam z niecierpliwoscia na tel z genetyki ;/

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To ja chyba odpadam... Bo jutro impreza a ja muszę chleba napiec ;)
    eee nie bądź wiśnia! Chleb będzie siedział w piecu a Ty bedziesz gaworzyla.

Anuśka lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś, płytki nie mój styl totalnie :D Ale że ja mam pierdolnik pod sufitem to u mnie jest o tak o:
    2013-12-12%2010.58.38.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:23

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, trzymma kciuki by plamienei dzis nie przylazlo!

mnie w pierwszej ciazy bolal zoladek z nerwow. tez zadnych ziolek nie pilam, bo sie balam.

ja sie juz troche lepeij poczulam, ale przez chwile sadzilam ze rzygne ;) za to bol brzucha i krzyza ciagle mi towarzyszy. dzis jesscze prawy jajnik b.dokuczal. nospa srednio pomaga :/

Nasz domek jest rowniez bialo, szaro czarny plus jakies tam dodatki. lazienki mam obie bialo szare, ale gdybym mogla wyremontowac je na nowo, to bym z pewnoscia polozyla w jednej takie kafelki, ktore Tamka wyzej wstawila. biale na sciane i biale dodatki :))))

my przed wyjazdem wybralismy bialy kominek do salonu (caly salon bedzie bardzo jasny:biale sciany, dab bielony na podlodze, jasne meble) a za kominkiem mamy czerwona cegielke, ktora chcemy przemalowac na czarno ;) jestem ciekawa efektu koncowego ;)

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • smarta Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyświetlają wam się moje zdjęcia?

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ