X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zakupilam 50 testow owu+5 testow ciąż i dotego 3 żele conCEIVE PLUS!!!

Tamka, Nenaaa, zgredka, Krokodylica, momo1009, choco lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ja siedzę w biurze i zamulam - boli mnie głowa, niedobrze mi, brzuch pobolewa, marzę żeby się położyć :(

i zastanawiam się czy powiedzieć już koledze czy jeszcze czekać do środy na to USG

mam świadomość tego, że na wszystkich padnie blady strach bo beze mnie jak bez ręki (ale skromniacha ze mnie ;) ) ale część roboty mogę robić z domu, byle na leżąco.. bo tak na krześle to mi jakoś źle...
    do środy już niedaleko.. ja bym się wstrzymała, ale przecież Ty wiesz co możesz i kiedy:) im szybciej im powiesz, tym łatwiej i wiecej czasu na oswojenie się :D

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    wczoraj zakupilam 50 testow owu+5 testow ciąż i dotego 3 żele conCEIVE PLUS!!!
    zostaw na kolejne próby :D kolejnego dzidziusia - hihi

Lili83 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Tamka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz rację Konwalianko, wstrzymam się do środy, to właściwie już ,a na razie pościemniam najwyżej, że się przytrułam albo coś

nie ukrywam, że trochę mam stresa przed tym USG...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Lili, to bardzo indywidualne.. ja w ciąży przytyłam 18kg, moja siostra 22 kg!.. Nie powiedziałabym, ze tak prosto zrzucić, owszem połowa kg schodzi Ci w szpitalu, ale aby mój brzuch wyglądał ładnie niestety musiałam włożyć w to wysiłek i to niemały.. dużo daje karmienie piersią i dieta, jaką zastosuje mama karmiąc, ja miałam ją jeszcze bezmleczną, bo podejrzewano skazę..
    Ale nie ma rady, jedyne co możesz teraz zrobić, to się nie obżerać śmieciami a reszta zależy już od fizjologii

tak akurat u mnie było, karmilam piersią byłam aktywna a śmieciowe jedzenie to nawet nie było mowy bo mi i tak nie smakuje!nie jest powiedziane ze tym razem bedzie tak samo czas pokaże

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 23:27

• justta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś wierzę że masz stresa przed usg, ja mam wizytę za godz i stres też już mnie łapie

Tamka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki przepraszam ze nic nie pisze.. ale mialam kryzys.. oo matko wielki kryzys tak ryczałam ze az mnie do kible zaciagnelo ;/

z łodzi nadal nic .. a ja sie dze i rycze i rycze i rycze..
    debetu mi nie przynali.. jak cos to kredyt ;/ kufa a musze do konca lipca miec 1300 zl ;/
    wiec to juz dwa powody do ryku ..
    trzeci zaczal sie z rozmowa z mezem... powiedzialam mu ze ja juz mam dosc z enie wiemna czym stoje nie wiem co on o tym wszytskim mysli.. ze ja juz wysiadam centralnie ...
    sam wyszedl z inicjaywa ze pojdziemy jednak do psychoterapeuty bo zaczyna sie bac o mnei .. powiedzial mi ze bardzo chce dziecka ale nie pozwolli na to eby dziecko zdominowalo nam zycie .. bo zanim my tego dzieciaka któr kufa nie chce sie nam pojawi doczekamy sie to wyladujemy w psychiatryku..i chyba ma racje.. biopsje odkladamy na nastepny ro..trudno .. najpierw tzeba zarobic na dziecko i pokukladac sobie pewne sprwy ;/
    co do dawcy powiedzial ze owszem jest na to rozwiazanie gotowy ale chce najpoierw sie upewni ze nie da rady nic wycisnac od niego ....
    pozniej mialam wyrzuty ze zaczelam mu tak gadac ze on si enie interesuje ui takie tam ale przytulil mnie i powiedzial ze bardzo mnie kocha i zejestesmy od tego zeby sie na wzajem wsperac..a ze widzi ze ja bardziej sie stresuje to nie chce mi dokladac jeszcze ..no to mupowiedialam ze mnie bardziej stresuje jak on z emna nie gada bo nie wiemo czym on mysli .. i czy czasem nie krzywdze go tym gadaniem o dziecku ..
    usmiechnal sie i [powiedzial ze za duzo mysle :) i ze zaprasza mnie do kina :)
    a do tego wszytskiego jeszcze wpierdzielilam 1 kg ogorkow, przegryzlam cala tabl czekolady :P a terazmi sie beltac chce :P

wiec mzoe i to byl bez owu bo placzliwosc i zachcianki mam na tydzien przed @ :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki przepraszam ze nic nie pisze.. ale mialam kryzys.. oo matko wielki kryzys tak ryczałam ze az mnie do kible zaciagnelo ;/

z łodzi nadal nic .. a ja sie dze i rycze i rycze i rycze..
    debetu mi nie przynali.. jak cos to kredyt ;/ kufa a musze do konca lipca miec 1300 zl ;/
    wiec to juz dwa powody do ryku ..
    trzeci zaczal sie z rozmowa z mezem... powiedzialam mu ze ja juz mam dosc z enie wiemna czym stoje nie wiem co on o tym wszytskim mysli.. ze ja juz wysiadam centralnie ...
    sam wyszedl z inicjaywa ze pojdziemy jednak do psychoterapeuty bo zaczyna sie bac o mnei .. powiedzial mi ze bardzo chce dziecka ale nie pozwolli na to eby dziecko zdominowalo nam zycie .. bo zanim my tego dzieciaka któr kufa nie chce sie nam pojawi doczekamy sie to wyladujemy w psychiatryku..i chyba ma racje.. biopsje odkladamy na nastepny ro..trudno .. najpierw tzeba zarobic na dziecko i pokukladac sobie pewne sprwy ;/
    co do dawcy powiedzial ze owszem jest na to rozwiazanie gotowy ale chce najpoierw sie upewni ze nie da rady nic wycisnac od niego ....
    pozniej mialam wyrzuty ze zaczelam mu tak gadac ze on si enie interesuje ui takie tam ale przytulil mnie i powiedzial ze bardzo mnie kocha i zejestesmy od tego zeby sie na wzajem wsperac..a ze widzi ze ja bardziej sie stresuje to nie chce mi dokladac jeszcze ..no to mupowiedialam ze mnie bardziej stresuje jak on z emna nie gada bo nie wiemo czym on mysli .. i czy czasem nie krzywdze go tym gadaniem o dziecku ..
    usmiechnal sie i [powiedzial ze za duzo mysle :) i ze zaprasza mnie do kina :)
    a do tego wszytskiego jeszcze wpierdzielilam 1 kg ogorkow, przegryzlam cala tabl czekolady :P a terazmi sie beltac chce :P

wiec mzoe i to byl bez owu bo placzliwosc i zachcianki mam na tydzien przed @ :)

Yasmin lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nenaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    masz rację Konwalianko, wstrzymam się do środy, to właściwie już ,a na razie pościemniam najwyżej, że się przytrułam albo coś

nie ukrywam, że trochę mam stresa przed tym USG...
    Dobrze będzie Tamek, ja od wczoraj fatalnie się czuję...a to wszystko pewnie przez nerwy, stres, nerwy i jeszcze raz stres przed USG właśnie. Teraz to ze mnie złazi i jestem wypompowana...Bałam się tego.
    Ale będzie ok, zobaczysz ;)

No i czekamy teraz na popołudniowe wiadomości od Justy :)

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa sliczny dzidzius <3

Krokodylku, a bylas na badaniu bety dzisiaj albo wczoraj??? jaki masz wynik?
    co do wagi itp. to ja bylam mega chuda przed zajsciem w pierwsza ciaze i od razu utylam sporo....w sumie to podczas calej ciazy duzo utylam i sporo wody mi sie zatrzymalo. po ciazy raz dwa wszystko zgubilam :)

Nenaaa, Lili83, Yasmin lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka bedzie dobrze trzymamy tu kciuki :)

Tamka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenus dzidzia piekna :D cmok mco :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

na stronie internetowej convceive plus jest wymieniona lista ginekologów, także myślę że tak

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania
    Hehe, no właśnie nie widać jeszcze czy piękna, ja póki co jeszcze tej urody dziecięcia mego nie widzę...no szczera jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 15:50

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu kochana trzymajcie się dzielnie macie siebie i widać że twój mąż jest bardzo za tobą i masz w nim wsparcie, teraz macie ciągle pod górkę to niedługo już z górki, mocno z całego serca trzymam za was kciuki, i idźcie do tego kina, odstresujecie się trochę <3

Ania_84, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, nie daj się, nic Cię nie złamie, wierzę w Ciebie :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nane uwierz mi dzidzi jest piekna :)

ehh wiem dziewczyny tlko nie raz po porstu jets ciezko.. jeszcze wczoraj trzymalismy w obijeciach Marcelka ja go karmiałam.misiek usypial.. razem z siostra go kapalismy . i wiecie to jednak wszysko dziala .. siostra poszla do gosci a my siedzielismy przy lozeczku Marcelka i masowalismy mu brzuszek i nucilismy kolysanke zeby usnal.. az nie moglismy sie od niego oderwac.. i chyba wszytskosie skumulowalo ..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to jest zrozumiałe, na mnie dzieci do tej pory tak działają, że potem ryczę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Ania
    Hehe, no właśnie nie widać jeszcze czy piękna, ja póki co jeszcze tej urody dziecięcia mego nie widzę...no szczera jestem ;)

Nena zdjęcia super, naprawdę słodkie, normalnie się popłaczę

Nenaaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ