X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Nenuś co się dzieje?
    Anuśka, źle się czuję, nic mnie nie boli ale jestem tak słaba i dziwna jak nigdy od początku ciąży. Kuźwa, objawy mi się dopiero zaczęły? Na tym etapie? W 13 tc?
    Gdyby nie to, że w poniedziałek byłam na tym USG i było ok to chyba byłabym dziś pod gabinetem lekarza. Od niedzieli tak się zaczynało to samopoczucie. Śpię, jak nie śpię to leżę. Nie da mi nic zrobić...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Asha Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Anuśka, źle się czuję, nic mnie nie boli ale jestem tak słaba i dziwna jak nigdy od początku ciąży. Kuźwa, objawy mi się dopiero zaczęły? Na tym etapie? W 13 tc?
    Gdyby nie to, że w poniedziałek byłam na tym USG i było ok to chyba byłabym dziś pod gabinetem lekarza. Od niedzieli tak się zaczynało to samopoczucie. Śpię, jak nie śpię to leżę. Nie da mi nic zrobić...
    Ale masz dobra wymowke ;-) lez co ci szkodzi, potem juz nie polezysz ;-)

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kroko a Ty sama sobie zus płacisz? Dobrze pamietam?

Tak, dobrze pamiętasz. :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna:
    "Świeże lub suszone liście stewii myjemy pod bieżącąym strumieniem, po czym wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy je aż 2 godziny na wolnym ogniu. Potem wyławiamy liście (nie poparzcie się!), a ciecz-ekstrakt dodatkowo przefiltrowujemy. Nie przez sitko, a przez jakąś tkaninę. Byle nie barwioną i oczywiście z naturalnych włókien. Przecedzamy tak płyn do czystego naczynia.

Kolej na zmniejszenie objętości płynu. W tym celu ponownie go gotujemy. Nie potrafię okreslić, jak długo musice to robić. Zależy to od wielu rzeczy – średnicy garnka, ilości cieczy i wielkości palnika… Na pewno z czasem sami to odbadacie ;) Ogólna zasada jest prosta – im więcej wody odparuje, tym koncentrat glikozydowy będzie słodszy. Ciecz przelewamy do butelki z ciemnego szkła, zakręcamy i na 10 minut zanurzamy we wrzątku w celu sterylizacji."

mniej więcej chodzi o uzyskanie syropu i potem dodawanie go w celu słodzenia....
    ja osobiście nie lubie stewii bo zmienia smak potraw, ciast, herbat....

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Oj Kochanie to leż i nie przemęczaj się... Dzidzia rośnie jak na drożdżach, więc może całą Twoją energię pobiera :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    pożałowałaś mi drugiego :P
    Nieeee, to nie ja, internety mi powiedziały, beta przemawiała za jednym :)

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    też mi pożałowałaś! :P

witaj Ksenio,

Nic nie żałowałam. :P
    Tylko ten Twój lekarz coś kręcił, za mało konkretny był. :)
    A co do bety to robiłaś dość późno, a że była wysoka to już Ci pisałam - na Belly jest kobitka co miała naprawdę mega mega większą betę i się okazało, że groszek jeden, ale duży. :)

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Oj Kochanie to leż i nie przemęczaj się... Dzidzia rośnie jak na drożdżach, więc może całą Twoją energię pobiera :)
    tak, tak jak mały krwiopijca wysysa.....

spokojnie Nenuś to minie, jak pisałam u mnie też to było...energii miałam tyle co na oddychanie....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Nieeee, to nie ja, internety mi powiedziały, beta przemawiała za jednym :)

A o mnie co mówią internety? :P

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Chyba dam Młodemu/Młodej karę za to męczenie mamusi.
    Nie pójdzie ze znajomymi na imprezę w 2033 roku! To postanowione. Zostaje w swoim pokoju :)

Krokodylica, Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, w cyklach stymulowanych, jak u Ciebie, najczęściej zdarzają się bliźniaki, także wszystko jest możliwe

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mówią że powinnaś przeczytać wiadomość od Anuśki :P

• Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kroko, w cyklach stymulowanych, jak u Ciebie, najczęściej zdarzają się bliźniaki, także wszystko jest możliwe

No tak, ale zdarzają się dwujajowe, bo leki stymulują i jest więcej jajeczek. A u mnie było tylko jedno. Więc wątpię. :) Tylko z tej mojej bety się śmieję. :) A poza tym mam zajebiście duży brzuch jak na sam początek.
    Ale po co tu gdybać, mam nadzieję że na początku przyszłego tygodnia w końcu będzie usg!!!!

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Chyba dam Młodemu/Młodej karę za to męczenie mamusi.
    Nie pójdzie ze znajomymi na imprezę w 2033 roku! To postanowione. Zostaje w swoim pokoju :)
    O to to... Potrącisz z kieszonkowego ;D

Nenaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko a czemu i czym miałaś stymulowane cykle?? Bo ja w sumie wielu rzeczy o was nie wiem :D

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Też stawiam na jednego :) Ale jak Tamuś pisze po stymulacji może być różnie :)
    A brzuszek duży boś chudzinka :) A tam się wszystko przesuwa do góry teraz :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula mam PCO, brałam Clostilbegyt i udało się w pierwszym cyklu. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Też stawiam na jednego :) Ale jak Tamuś pisze po stymulacji może być różnie :)
    A brzuszek duży boś chudzinka :) A tam się wszystko przesuwa do góry teraz :)

Może być jeden, byle zdrowy. :)

zgredka lubi tę wiadomość

• Ksenia Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwując wypowiedzi to widzę, że już sporo czasu ze sobą "spędziłyście" :)Fajnie:) Dziewczyny nie wiem, czy mogę o tym tutaj wspomnieć, ale mojego 1-go posta zamieściłam tu: Starając się - ogólne > LSIL- hpv i CIN 1- miał ktos? ; wspominam o tym, bo może któraś z Was będzie w stanie (mam nadzieję) mnie pocieszyć/ doradzić/ lub sama przez to przeszła (?)

09663578dbfa1e1c2d2f094d9542bb5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Czarnula mam PCO, brałam Clostilbegyt i udało się w pierwszym cyklu. :)

Clo miałaś na wzrost pęcherzyka?? Dostawałaś coś na pęknięcie??

‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ