SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dieki dziewczynki ok zmyakm spaciu :) nachodzilam si dzis z ulotkami dodtkowo ;P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    dzis znowu padam na pyszczek..

najpierw miasto, spacer po centrum, później galeria i znowu obkupiłam Tymcia.. a u mnie chyba opryszczka.. właściwie, to nawet nie wiem czy to ona, ale wolę nie ryzykować i założyłam plasterek.. jeśli to ona, to niezbyt dobry znak.. bo oznacza to, ze wirus krąży cały czas od ospy.. boję się myśleć i stresować co to oznacza..

witam nową/ starą koleżankę

Tamka - zdrówka kochana, jak się czujesz?

Kroko - a Ty? weź już odpuść temu kibelkowi.. tulę

Ania - gratuluje.. zarządzaniem się nie martw - samo się kręci :P

Kotka - gratuluję daty

Ariena, Czarnula, Anuska, Smoku, choco, Blondik,justa, Biedroneczka, Anastazja i reszta dziewczynek.. kolorowych snów i pracowitych wieczorów :) (szczególnie owulantki)

Anuśka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ksenia Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, od piątku mamy remont w domu, stąd moja nieobecność - smutno mi, ale naprawdę nie mam czasu siadać do laptopa! :( Jestem do tyłu chyba z 20 stron wątku ;). Obiecuję, że jak tylko sytuacja remontowa zostanie opanowana - powracam na dobre:). Cały czas mocno trzymam za Was kciuki (za te przed, w trakcie i już po :) ),
    A w skrócie co u mnie... od wczoraj zaczęłam stosować testy owulacyjne - wczoraj lipa, dziś 2 ciemne krechy - więc do roboty :p ; ehhh jutro zadzwonię zapytać, czy są już moje wyniki ( cytologia i kolposkopia)- jeśli tak, to na środę o 8.45 mam umówioną wizytę w celu omówienia wyników...OMG ale się boję ;/ Pozdrawiam Was dziewczynki mocno, mocno i do usłyszenia/ a właściwie do napisania :) papa zmykam korzystać z tej przyjemnej części wieczoru :)

Anuśka lubi tę wiadomość

09663578dbfa1e1c2d2f094d9542bb5e.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę z tabletem i ciężko mi na nim pisać.

Kotka to masz ślub dzień po moich urodzinach :)

Konwalia niestety ze mną coraz gorzej, zwracam już praktycznie wszystko, postanowiłam że jak dalej tak będzie to idę do tego szpitala pod kroplówkę, nie bardzo chcę ale co zrobić.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dzięki Kochana... Nie wiem kiedy dorosnę do testu... Ale kurczę nic nie czuję, cyce nie bolą, bóli @ nawet dzisiaj nie mam, zmęczona nie jestem już, nie sądzę żeby się udało...

Spokojnie, na razie czekamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poooobuuuudkaaaaa :)

Arienna lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam i wzywam do codziennych pomiarów słoneczka!

hey cymcia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kowalijka :D
    ja już po pomiarach :D zaskakująco wysoka tempka jak na mnie :) a suty dalej wyłażą same.... (bo ja mam syndrom wklęsłego sutka i nigdy przenigdy aż tak mi same nie wyłaziły....). Może łaskawie w końcu mój organizm się nawraca na właściwe tory ??? :)

momo1009 lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej

witamy ise: ja, kropek i mdlosci ;) (juz nie pamietam jak to jest bez nich).

sorry e ja tai znow po lebkach Was czytam i odppwiadam, ale wierzcie mi od wczoraj probuje :(

Tanka, tez bym siedziala w domku jak doktorek mowi. pewnei to zwykla jelitowka, a w szpitalu zanim sie dopchasz do kogos , kto Cie zbada, kto wie co jeszcze zlapiesz.

Kroko, baaardzo Ci wspolczuje samopoczucia. u mnei cale szczescie, nie jest tak zle i mam nadz.,ze nie bedzie!!! Ja biore leki na mdlosci. w Norwegii podjaja je w pierwszym trymestrze, jesli jest potrzeba. na opakowaniu, oraz lekarz tez mowil, ze sa bezpieczne w pierwszym i drugim trymestrze. za to nie wolno ich stosowac w 3 trymestrze, ale moze to jakies inne niz w PL maja.

moja mama bardzo wymiotowala ze mne. nawet wode czesto zwracala. i tak cale 9 miesiecy. glupi lekarz nie zabral jej do szpitala. mowil ze tak w ciazy jest. do tego miala bardzo niskie cisnienei i zero energii. Ledwo co mnie urodzila, bo sil nie miala. i mama i ja mialysmy anameie :( w drugiej ciazy juz sama sie do szpitala wybrala. lepiej pojechac, jak tak wymiotujesz. podadza Ci cos i sie wzmocnisz...

Cymciu, no pierwsze tygodnie ciazy nie sa dla mnie przyjmne, ale jak tylko na chwile przestanie mnie mdlic lub mam lepszy dzien, to zaraz martwie sie o kropka, czy wszystko z nim ok ;) mam nadz.,ze jeszcze kilka tyg. i zle samopoczucie odejdzie w zapomnienie a eneriga i radosc zastapia mdlosci ;)

ktoras mi tu pisala, abym suchara zjadla przed wstaniem z lozka, przperaszam ale nie pamietem, bo wczoraj wieczorem czytalam :( no niestety suchar nie przejdzie. na sama mysl mam ochote poleciec do toalety ;) banany leza kolo lozka i jem przed wstaniem, ale nie pomaga niestety :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo cymcia pięknie się wznosisz..

beszka, ale Wam współczuję.. a pomagają te tabletki, tzn. z tego co czytam, t tyle o ile, bo nadal Cię męczy.. tule

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dzien doberek :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Przy Zuzi dopiero chyba 3 dni po terminie @ wyszedł mi cień cienia :/ Więc u mnie to jakoś powolutku idzie..
    bo wiesz Zuzie od początku uparte :P u mnie tez póżno wyszedł test już bete miałam wtedy hehehehe

Anuśka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko kochana może jednak jedz skonsultuj swoje samopoczucie w szpitalu kurcze lepiej zeby ci dali jakieś elektrolity trzymaj sie dzielnie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja zaraz bede tylko kawkę z czekoladka sobie zrobie :-)

choco lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dybry...
    U mnie jednak zrabany weekend będzie... Będę na plaży z @ siedzieć :/
    Kroko idź do szpitala, niech Was dożywią trochę...
    Beszka wspieram :)
    Cymcia piękna tempka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko chyba szpital to nie jest taka zła opcja w tym przypadku
    Cymek oby tak dalej :)
    Anuśka może jeszcze temperatura odbije?
    Ania_84 ja też poproszę ;)
    Witam was w pierwszym dniu kolejnego cyklu :( już nie mam złudzeń, że to będzie TEN JEDEN szczęśliwy... Chyba powoli zaczynam się z tym godzić, chociaż może to chwilowe i od jutra będę ryczeć, nie wiem tego jeszcze. W każdym razie jeszcze tylko jutro i urlop. Na szczęście moje @ trwają max 4 dni więc do wyjazdu będzie już po wszystkim. Trzymajcie się dziołchy!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska ty cholera nam tu nie spadaj z tempka ja wiem ze na dwore chlodniej ale wiesz.... ehh mam nadzieje ze to chwilowy spadek dalej trzymam kciuki

Marissth
    czestujcie sie kochane ;)
    2023_kawa-espresso-cappuccino-latte.jpg

marissith, choco lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze moja babcia wszytskich wykoncy najpierw ;/
    wiem nie ladnie gadac tak o starszych ale ta kobieta dziala mi na nerwy jak nikt inny ;/
    wcoraj wymyslila ze zabierze dziadka ze szpitala do domu ..
    dziadek na dopaminie podaja mu pompa zeby cisnienie nie spadalo..a ta go chce odlaczyc i brac do domu.. a jemu drazu spada cisnienie wtedy do 60/40 ;/
    nawet by nie dojechal do domu ;/
    dopeiro lekarz jej przemowil do rozsadku .. choc tez bylo trudno..wszyscy lekare i pielegniarki maja jej dosc bo podwaza ich decyzje ;/
    a wieczorem z dziadkiem juz bylo lepiej ;/

nie wiem czy ona chce go wykonczyc ...zla jestem na nia jak diabli ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania starsi ludzie inaczej odbierają ratowanie życia, czasami wolą umrzeć w domu i się już nie męczyć. Trzeba z Babcią spokojnie porozmawiać. Jej też jest ciężko :(

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari - uwierzyłabym ze jej ciezko jakby sie nim opiekwala..i jakby dbala o niego .. ale sory znam swoja babcie nie od dzis..zawsze to ona byla wielce chora a dziadek zapieprzal przy niej ona zdrowa jak lania wyniki ma jak nastka ;/ zapierdziela jak maly samochodzik... nawet niewiedziala jakie leki bierze dziadek.. ;/ dwa rodzice przynosa dziadkowi rosolek i inne rzeczy pozywne zeby sie wzmocnil a ona to wywala i mowi ze tego mu nie wolna- ltosci anwet lekarka powiedzialaze wlasnie to powinien jesc..
    a ta mu daje kasze jaglana a jej rosol wyglada tak woda z majerankaiem mnostwem kopru, pietruszki i bog wie czym jeszcze ;/

synek ze stanow pryjechal to pojechala sykowi wysprzatac mieszkane obkupila go .. tata dziadkowi przyniosl wode z jodem..a oni wzieli dla wujka.. bo on tak lubi ta wode.. szlag mne rafia jak ja woogole slysze ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ