SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!! mam pytanie: Dostałam od lekarza gynalgin i nie wiem czy brac go teraz czy poczekac na nastepny cykl...(teraz teoretycznie czekam na cud w postaci fasolki i nie wiem czy to moze przeszkodzić w czyms?czy nie?

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to dobry spadek;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • choco Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia na ulotce napisane żeby w ciąży nie brać. Ale z drugiej strony, to jest na zakażenie, więc jak będziesz czekać to te zarazki będą się dalej rozwijać. Mówiłaś lekarzowi że się starasz o dziecko?

**********************Gang 18+***********************
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak wie o tym ze sie staram....no wlasnie niby czytam na innych forach o tym gynalginie...ale ile wypowiedzi tyle róznych opini...

no i pisza ze nawet w ciazy brały gynalgin...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:07

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki
    jak lekarz przepisał i kazał to brać

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska - a moze jsczez jest nadzieja?Jeszcze masz pare dni, moze sie temoka odbije?

Anuśka lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brrrryyyyyy :) u mnie fzisiaj wielki dzien odgruzowywania mieszkania ;) oboje z mezem mamy wolne wiec pucujemy dokladnie.

U mnie nie zapeszajac jakis taki istabilizowany ten wykres w tym cyklu az dziwne :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem musiałam zrobić dokumentacje do prztargu szef pojechał wiec mam śniadanko kawusie i relaks :)

Ania84 widze babcia na 4 kpyta kuta kurde jak można tak ludziom mówić jak mozna tak męża traktowac :( smutne wazne że dziadke ma was

Anuśka nie łąm sie moze jeszcze skoczy

Blondik suuper prezent!!!trzymam kciuki za wizyte :) i czekam na zdjecie

choco :)

Kotka hmm moze to dobry spadek :)

u mnie dzis lekki wzrost ale brzuch boli jajcory też aż do nóg mi ciagnie wiec dziś znów wskocze sobie na małża hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cymcia wrote:
    Hej kowalijka :D
    ja już po pomiarach :D zaskakująco wysoka tempka jak na mnie :) a suty dalej wyłażą same.... (bo ja mam syndrom wklęsłego sutka i nigdy przenigdy aż tak mi same nie wyłaziły....). Może łaskawie w końcu mój organizm się nawraca na właściwe tory ??? :)

Ja tak mam z jednym. W całym cyklu był wklęsły. Jeden sterczał a drugi się chował. :P Dopiero teraz oba wylazły. :)
    I mąż mi wczoraj powiedział że cycki mi urosły.

Dzień dobry wszystkim.

Dzisiaj mam wizytę u lekarza na 13:00.

konwalianka, momo1009 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Arienna Czarnulka :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja tak mam z jednym. W całym cyklu był wklęsły. Jeden sterczał a drugi się chował. :P Dopiero teraz oba wylazły. :)
    I mąż mi wczoraj powiedział że cycki mi urosły.

Dzień dobry wszystkim.

Dzisiaj mam wizytę u lekarza na 13:00.

No w koncu :D. Moj sie wczoraj tez zachwycal i pytal co one jakies takei duze sie zrobily :D. Mysle ze to od castagnusa.

Krokodylica lubi tę wiadomość

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    hej hej

witamy ise: ja, kropek i mdlosci ;) (juz nie pamietam jak to jest bez nich).

sorry e ja tai znow po lebkach Was czytam i odppwiadam, ale wierzcie mi od wczoraj probuje :(

Tanka, tez bym siedziala w domku jak doktorek mowi. pewnei to zwykla jelitowka, a w szpitalu zanim sie dopchasz do kogos , kto Cie zbada, kto wie co jeszcze zlapiesz.

Kroko, baaardzo Ci wspolczuje samopoczucia. u mnei cale szczescie, nie jest tak zle i mam nadz.,ze nie bedzie!!! Ja biore leki na mdlosci. w Norwegii podjaja je w pierwszym trymestrze, jesli jest potrzeba. na opakowaniu, oraz lekarz tez mowil, ze sa bezpieczne w pierwszym i drugim trymestrze. za to nie wolno ich stosowac w 3 trymestrze, ale moze to jakies inne niz w PL maja.

moja mama bardzo wymiotowala ze mne. nawet wode czesto zwracala. i tak cale 9 miesiecy. glupi lekarz nie zabral jej do szpitala. mowil ze tak w ciazy jest. do tego miala bardzo niskie cisnienei i zero energii. Ledwo co mnie urodzila, bo sil nie miala. i mama i ja mialysmy anameie :( w drugiej ciazy juz sama sie do szpitala wybrala. lepiej pojechac, jak tak wymiotujesz. podadza Ci cos i sie wzmocnisz...

Cymciu, no pierwsze tygodnie ciazy nie sa dla mnie przyjmne, ale jak tylko na chwile przestanie mnie mdlic lub mam lepszy dzien, to zaraz martwie sie o kropka, czy wszystko z nim ok ;) mam nadz.,ze jeszcze kilka tyg. i zle samopoczucie odejdzie w zapomnienie a eneriga i radosc zastapia mdlosci ;)

ktoras mi tu pisala, abym suchara zjadla przed wstaniem z lozka, przperaszam ale nie pamietem, bo wczoraj wieczorem czytalam :( no niestety suchar nie przejdzie. na sama mysl mam ochote poleciec do toalety ;) banany leza kolo lozka i jem przed wstaniem, ale nie pomaga niestety :(

Dziś będę u lekarza to coś w z nim ustalę, jednak wolę leżeć w domu niż w tej naszej szpitalnej rzeźni, ale jak nie będzie wyjścia to pojadę.

Mi jedna dziewczyna poleciła wczoraj chrupki kukurydziane, takie jak dla dzieci, Flipsy czy coś w tym stylu. Spróbuj. Ja zjadłam parę rano zanim wstałam i nawet nie ma tragedii póki co.

Co do leków, jak lekarz mówi że nie wolno to trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :*
    Miłego dnia Wam Dziewuszki życzę! :)

• choco Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wczoraj powiedział ze mi zmalały :-/ chociaż przy moich melonach to jak nawet zmalały to coś tam zawsze zostało.Biedronka dzięki że o mnie wspomniałaś w swoim poście ;-) nie wiem co chciałaś napisać ale ważne ze o mnie pamiętałaś, masz buziaka za to :-*
    edit: O ja ale ja głupia, tam uśmieszek dla mnie jest a mi na tel. nie pokazuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:36

momo1009 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    A mój wczoraj powiedział ze mi zmalały :-/ chociaż przy moich melonach to jak nawet zmalały to coś tam zawsze zostało.Biedronka dzięki że o mnie wspomniałaś w swoim poście ;-) nie wiem co chciałaś napisać ale ważne ze o mnie pamiętałaś, masz buziaka za to :-*

chciałam sie ładnie przywitać :)

Witaj Katja :)

Kroko to dobrze filipsy też są ok ważne żebyś coś jadła :) żeby zostało to co zjesz :)

mnie sie moje melony jakies napuchnięte zrobiły owulka buzulka hehehe

Katjaa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja witaj, tobie również miłego dnia.
    Kroko a zdjęcie małego Krokodylątka będzie po wizycie? Trzymam kciukasy za wizytę.

Katjaa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dybry...
    U mnie jednak zrabany weekend będzie... Będę na plaży z @ siedzieć :/
    Kroko idź do szpitala, niech Was dożywią trochę...
    Beszka wspieram :)
    Cymcia piękna tempka :)

Ty, gdzie ta @? Taki spadek to nie spadek.

A nawet jeśli @ przyjdzie (czego nie przewiduję) to w weekend masz korzystać z uroków plaży a nie smutać!

Anuśka lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    chciałam sie ładnie przywitać :)
    no już teraz wiem. Mi na telefonie emotków nie pokazuje, temu nie wiedziałam o co chodzi.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie za sto punktów, czy osobie bezrobotnej przysługuje wyplata macierzyńskiego?

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    pytanie za sto punktów, czy osobie bezrobotnej przysługuje wyplata macierzyńskiego?

chyba raczej nie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ