X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    widze ze juz rekord testowania w tym miesiącu :) ja zaczyna coraz bardziej sie bac tym bardziej ze nie czuje nic co miałby świaczyć o zagnieżdżaniu :(
    ja tez nie czułam NIC. Kompletnie nic

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, to możliwe, choć byłam już po śniadaniu (owsianka z rodzynkami i owocami, wiec teoretycznie dawkę cukru dostarczyłam), ale kto to wie.. w każdym razie.. tą owsiankę do teraz czuje i chyba z 3 razy już ja ponownie połknęłam.. źle mi leży..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Kochana trzymam kciuki! :*

Cymcia pływa po tych mazurach jeszcze w marzeniach :P

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstępie ogromnie współczuję Anastazja ;((( Wiem co przeżywasz, po pół roku o poronieniu dalej tkwi we mnie ten cierń świadomości że się nie udało... Łączę się w bólu i bardzo mi przykro ;(

Ja mam dziś jakieś pozytywne nastawienie pourlopowe. Wróciłam do pracy a tam żadnego z szefów nie ma bo jeden na urlopie a drugi nogę złamał, wszyscy pracownicy na luzie, bez pośpiechu się po labie snują :D

Wczoraj piliśmy z naszymi sąsiadami, mamy fajnych młodych w szeregu i tak w ósemkę balowaliśmy po naszym powrocie bo postawiliśmy wino ormiańskie :)
    I dowiedziałam się że jedna sąsiadka (35 lat obecnie) po 3 latach starań w końcu zaszła i jest w 10 tyg. Mieszane uczucia- też bym chciała, wiadomo, ale dało mi przypływ nadziei że nam też się uda :)
    Mój mężul marudził coś rano że mu się nie chce dzieci robić ale zrobiłam pilota w wyrze i nie miał wyjścia :P

Smarta, dawno cię nie widziałam :) Ale może to dlatego że ja rzadko zaglądam :D

Ania, 57% to naprawdę dobra szansa! Powodzenia z kurowaniem małża!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dziewczynki miłego członka!

ja już w pracy.. boziu jak mnie się nie chce, jak ciężko było mi wstać, jak mi źle.. muli mnie na umór, do tego zasłabłam w pociągu, a głupia pinda (pielęgniarka położna współpracująca z moim lek) mnie wkurzyła.. szlag by to trafił,, cały dzień zjebany..

powiem Wam, że taka abstynencja od mierzenia jest dobra..ale to jak nałóg.. trzeba albo już nisko spaść, albo mieć silną wolę :P

nie ma nic lepszego, jak zmywarka. Nie wyobrażam sobie stać i zmywać.. ale po chrzcinach synka w domu, powiedziałam, że nigdy więcej nie zrobię takiej impry w domu.. człowiek się urobi po pachy, a jeszcze dziecię musi ogarnąć i patrzeć na zalkoholizowane mordeczki - wystarczą te dwie ostatnie rzeczy (ogarnąć dziecię i patrzeć na ludzi pijących, podczas gdy ty oczywiście nie możesz)

niecierpliwie czekam na wyniki Anuśka!

a ktos miał dziś testować? macie gdzieś tą listę?

Oj, ja też sobie nie wyobrażam domu bez zmywarki.
    Z mierzeniem tempki to ja nie bardzo lubię odpuszczać. Teraz w wakację mierzyłam od czasu do czasu, raczej odpuściłam i teraz nie wiem co i jak. Śluz wrócił do białka kurzego, tempka niska znowu, nie wiem czy owulka czy nie owulka. Denerwuje mnie to.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Asha, to możliwe, choć byłam już po śniadaniu (owsianka z rodzynkami i owocami, wiec teoretycznie dawkę cukru dostarczyłam), ale kto to wie.. w każdym razie.. tą owsiankę do teraz czuje i chyba z 3 razy już ja ponownie połknęłam.. źle mi leży..
    może tez masz to niskie ciśnienie? Ja nie mogę stać a ni chodzić

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Smarta, dawno cię nie widziałam :) Ale może to dlatego że ja rzadko zaglądam :D

Dwa tygodnie na urlopie byłam :) Dlatego :D

Nieukowa, Yasmin lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Biedro nie wymyślaj! myślisz, że to się jakoś objawia? natura jest przewrotna kochana! nic nie musisz czuć!

masz racje dobrze ze postawiłaś mnie do pionu :) dobra szef pojechał czas na śniadanko

konwalianka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, to napewno.. 100 na 55 to standard..czasem niżej czasem ździebko wyżej..ale u lekarza zawsze ksiażkowo ;/

smarta, ale masz zakręcony wykres :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka, notuj sobie codzienne pomiary jeśli masz taka możliwość i pokaz lekarzowi. Takie niskie ciśnienie jest całkowicie normalne i żadnych leków nie dostaniesz, ale może to być podstawa do L4. Przynajmniej na jakiś czas. A u lekarza zawsze się nico podnosi, nawet mój gin powiedział, że tak jest

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Yasmin, to napewno.. 100 na 55 to standard..czasem niżej czasem ździebko wyżej..ale u lekarza zawsze ksiażkowo ;/

smarta, ale masz zakręcony wykres :)

No zakręcony jak baranie rogi. Jak na niego patrze to mi się płakać chce. Choć górki w pewnym momencie to nadmiar słońca jest al4e tak czy siak nic z niego nie wynika

p19uskjof9zg2kip.png

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio jestem wciagnęłam bułeczke a wiecie co jest inne niż wszystko poprzednio ze nie mam ochoty na rzeczy jadalne jakie zwykel miewam na tydzien przed @

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Ja nie mam wykupionego - nie wyznaczy ci przypuszczalnych dni płodnych i ewentualnej owulki i @; nie będziesz miała podglądu na galerie testów i wykresów; nie będziesz widziała wykresów w kolorze swoich tylko w szarościach :]
    Nie będzie ci liczyło tych punktów co na ciążę wylicza itp :]

https://ovufriend.pl/cennik.html

Kurczę super :) Mniej stresu że dni płodne a śluzu brak, mniej stresu, że za mało punktów i mniej stresu, że @ tak późno wylicza ;D Dla mnie bomba :)

Arienna lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta - niekoniecznie.. choć owulkę Ci przesuwało tyle razy.. miejmy nadzieję, że niedługo się wyjaśni..

Anuśka, jeśli chce sie odpocząć, to brak abonamentu to świetna decyzja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:42

Anuśka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ehhh nie dobre mesniaki ;/

u nas w miare ok :)
    dziadek troche lepiej :) zapalene pluc niby ustapilo ale cos jeszcze wyszlo.. ale ogolnei lepiej sie czuje ;)

dawca mial byc ale dal nam te marne 57% szans na znalezieni po kuracji plemnikow w biopsji :D wiec probujemy a jak nie .. to wtedy od rauz przystapimy do dawcy :)
    Aniu ja wiem że będzie Wasza dzidzia, bo jak spadały gwiazdki z nieba to siedziałam sobie na tarasie i myślałam o Waszej sytuacji i nagle zobaczyłam gwiazdę i moje jedyne życzenie było takie, żebyście mieli swoje biologiczne dzieciątko :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Mam takie pytanie, może się orientujecie co nieco. Czy lekko podniesiony testrosteron może utrudniać zajscie? Akurat u mnie lekarka stwierdzila, ze nie ma wplywu, bo mam regularne cykle, owulacje występują, PCOS nie stwierdzono.Mam takie mocniejsze owłosienie, typu wąsik,włoski pod pępkiem, na brodzie w zaleznosci od fazy cyklu mnie męczą krosty.Szukam przyczyny juz gdzie sie da.Wiecie cos?

Ja mam lekko podniesiony testosteron przez cały czas ale się udało. Tylko że na lekach. Jak już się udało to też myślałam że to może być problem ale lekarz nawet mi go nie bada.

Cześć dziewczyny.

Ja byłam u lekarza, jutro rano idę do szpitala. Nie wiem ile mnie tam będą trzymać.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    zawsze można mierzyć do 3 temp podwyższonych, które w zasadzie potwierdzają owulację
    O to to... Tak zrobię żeby orientacja była a później daruję sobie te stresy :)

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko czemu do szpitala?

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    smarta - niekoniecznie.. choć owulkę Ci przesuwało tyle razy.. miejmy nadzieję, że niedługo się wyjaśni..

Anuśka, jeśli chce sie odpocząć, to brak abonamentu to świetna decyzja :)

hehe dlatego ja kupiłam tylko na miesiąc :)

konwalianka, Anuśka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Kroko czemu do szpitala?

kroku idzie z powodów silnych mdłości i wymiotów ciążowych :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1681 1682 1683 1684 1685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ