X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka, kochana, przytulam Cię mocno

cóż możemy powiedzieć? każda z nas ma gorsze chwile, takie kiedy wydaje się, że już nie ma siły, że już dłużej nie da rady ale potem wstajemy i walczymy dalej, bo przecież mamy jedno życie, w którym musimy spełniać swoje marzenia, jakby nierealne były, prawda?

przesyłam Ci dużo pozytywnej energii

może jakieś wakacje sobie zróbcie? takie szalone żeby nie było czasu myśleć za dużo ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja poroniłam niedawno, bo 7 kwietnia, i jakoś byłam u 2 ginekologów w tym ordynatora, i wszyscy mi powtarzaja, że jak już raz zaszłam tzn ze jest to możliwe potrzeba troszke czasu i jak to mój gin powiedział - starania o dziecko to ciężka praca - sam ma 3 dzieci.

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka może masz dziś zły dzień i do tego pogoda dołuje... zobaczysz jutro wstaniesz i będzie lepiej.
    ja nie wiem czy kiedykolwiek zobacze dwie kreski, bo już długo się staramy i nic a takie to życie dziwne

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mężowi kazali brać kwas foliowy - zabijcie mnie - nie wiem po co.

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lemurek wrote:
    ja nie wiem czy kiedykolwiek zobacze dwie kreski, bo już długo się staramy i nic a takie to życie dziwne
    Lemurku Kochany, znam przypadek który starał się długo, był na etapie adopcji, finalnie nieudanej, i miesiac po odmowie zaszła w ciaże, troszkę wiary, gin jeszcze dodał że przyda sie troszkę witaminek i białka

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

może będzie dobrze, musze przestac myślec o tym wszystkim bo idzie zwariowac, okres za rogiem, czuję go każdym nerwem , każdym bólem brzucha i to mnie dobija ...

o tak, szalony wypad by sie przydał, ale niestety - nierealne, praca ...

wiem że inni mają gorzej, staram się nie marudzic, ale jesteśmy tylko słabymi ludxmi ...

ściskam Was mocno ...

zapraszam na to winko :P

o Barwy szczęścia się zaczeły :D która ogląda ? :)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka wiem, że to może nie koniecznie pomoże, ale to że poroniłam tzn ciąża nieprawidłowo się rozwijała a mądry organizm postanowił ją odrzucić, bo dziecko mogłoby być bardzo niepełnosprawne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Kochana ja poroniłam niedawno, bo 7 kwietnia, i jakoś byłam u 2 ginekologów w tym ordynatora, i wszyscy mi powtarzaja, że jak już raz zaszłam tzn ze jest to możliwe potrzeba troszke czasu i jak to mój gin powiedział - starania o dziecko to ciężka praca - sam ma 3 dzieci.

współczuję ... to bardzo niedawno ... mi też moja tak powiedziała - że jak 1 się udało to sie uda ... ale jakoś , nie wiem, to jak los na loterii ...

• justta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka teraz mnie zaciekawiłaś tym kwasem foliowym ;-) ale mój to już łyka witaminy dla sportowców one tam wszystko mają i to dużą dawkę to go jeszcze następnymi nie będę faszerować

maximka przesyłam pozytywne emocje chociaż dzisiaj sama jakoś się kiepsko czuję, mam jakiegoś doła i to ta pogoda, jeszcze cała macica mnie boli jakby okresowo, jestem padnięta

lemurek i ty się doczekasz potomka, zobaczysz, mocno w to wierzę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, Twórczyni tego wątku - musi być dobrze, w końcu się nam uda! i tego nastawienia się trzymajmy! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Maximka wiem, że to może nie koniecznie pomoże, ale to że poroniłam tzn ciąża nieprawidłowo się rozwijała a mądry organizm postanowił ją odrzucić, bo dziecko mogłoby być bardzo niepełnosprawne.

... u mnie było to samo ... :(

identycznie ...

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka Skarbie uda Ci się na pewno :) Myślę, że Anastazja najlepiej by Cię pocieszyła, bo ma bardzo podobną historię pierwszej ciąży, a teraz stara się już o 2 dziecko :) Jak się pojawi to na pewno da Ci kopniaka do walki!!! Każdej z nas się uda, a Ty jako założycielka wątku szczególnie na to zasługujesz. Trzymam kciuki i nie poddawaj się :D

maximka84 lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie muszę się zagłębić w jakieś informacje na necie, po co ten kwas foliowy mężczyznom bo tez mnie to bardzo intryguje ;)

• justta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:

Mi też tak powiedzieli przy pustym jaju płodowym

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz mi stuknie tutaj 1600 postów , masakra ... :P

chmurreczkaa, Alfetka lubią tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zaraz Ci nawrzucam wątków na temat tego jak dziewczyny w podobnej sytuacji jak my pozachodziły w mocne ciąże - prawidłowo rozwijające się, że to nie ma zupełnie wpływu na kolejne ciąże - więc głowa do góry! ;)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Mi też tak powiedzieli przy pustym jaju płodowym
    Więc coś w tym musi być ;)

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka ja patrzę ;)

maximka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lemurek wrote:
    Maximka ja patrzę ;)

:D

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawina słów/ no właśnie mnie nie było tylko pare dni a jak nic dzisiaj godzina odczytywania zaległych postów ;)

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ