X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Hello!
    Dzisiaj test negatywny. @ brak :-)
    Co ma być to będzie.

Powtórzę test w przyszłym tygodniu w przypadku braku @.

Trzymam kciuki za przyszły tydzień w takim razie ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Alfetka, szepnij do nas słówko, co u Ciebie, jak się czujesz?
    Cześć Kochane ;) pojawie się dzisiaj wieczorkiem bo jestem "w plecy" o pare dni co u Was, więc najpierw wieczorem nadrobie zaległości a później napisze co u mnie ;) buuuziaki i do wieczorka ;)

chmurreczkaa, Tamka lubią tę wiadomość

• asiulka82 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem
    Podgladanie, wynik z usg to:
    3 pęcherzyki po prawie 18 mm.
    Rosną jak szalone.

Tamka lubi tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiulka82 wrote:
    Jestem
    Podgladanie, wynik z usg to:
    3 pęcherzyki po prawie 18 mm.
    Rosną jak szalone.

ładnie, ja miałam 1 pęcherzyk dominujący w tym cyklu, pękł jak urósł do 19mm. Ciekawe jak u Ciebie się rozwinie sytuacja, będę obserwować :D

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, będą trojaczki! ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka świetne wiadomości ;-)
    Dziewczyny też jesteście takie śpiące dzisiaj? mnie ta pogoda dobija pochmurno zimno i pada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 17:26

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • smarta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, trzymam kciuki :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeleciałam to wszystko co naprodukowałyście - macie wenę dziewczyny ;) Witam nowe ;) To na czyje testowanie czekamy w najbliższych dniach?
    Nenaaa, to lada dzień serduszkowanie zaczynamy pełną parą? ;)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka - faktycznie smutna wiadomość :( To takie rzeczy sie jeszcze dzieją ;( straszna tragedia :(

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetko u mnie ostatni tydzien,odliczam. Mam jeszcze nadzieje,ale cos mi sie wydaje ze wredna @ przyjdzie w święta. Choć moze i dobrze, bo czeka mnie majowka w gorach,a tak martwilabym sie czy sobie nie zaszkodze gdybym miala duzo wedrowac.
    Justa ja chodze caly czas spiaca,dzis wstalam o 12. I zasnelabym od razu po przełożeniu glowy do poduchy. No i jeszcze te glupie sny. Przesilenie wiosenne i ta zmienna pogoda tak chyba działają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 18:14

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ;)
    Tamka straszne.....

dziewczyny mnie martwi to, że temperatura u mnie bardzo dziwna i nie miałam śluzu rozciągliwego, więc raczej na marne wszystko. Posiłkowałam się żelem do par starających się i ślizg jest ;)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczko, ostatnio mi ginekolog powiedział, że jeżeli ciąża się prawidłowo rozwija, i wszystko się prawidłowo "przyczepi" to żadne noszenie, skakanie etc. nie jest wstanie doprowadzić do poronienia, a więc Kochana jakby się teraz udało, czego Ci z całego serduszka życzę, możesz być spokojna - planowany wyjazd w góry na pewno nie zaszkodzi ;)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lemurek wrote:
    hejka ;)
    Tamka straszne.....

dziewczyny mnie martwi to, że temperatura u mnie bardzo dziwna i nie miałam śluzu rozciągliwego, więc raczej na marne wszystko. Posiłkowałam się żelem do par starających się i ślizg jest ;)
    Lemurku, wiesz co jestem potwierdzonym przypadkiem tego że czasem rozciągliwego nie widać a siedzi gdzieś w zakamarkach ;)

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka czuję, że będzie kropek ;)

a co do snów, to ja mam często szalone sny jakieś strzelaniny, ucieczki, płacz i ostatnio w czwartek brudne stawy, jeziora a ja się w nich kąpałam i same bałwany na morzu a podobno to na chorobe jest.... tak bym chciała śnić o pięknych plażach, urokliwych zatoczkach..ahhh

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie teraz zmęczenie i senność ogarnia ale zaraz będę z nimi walczyć za pomocą odkurzacza ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka mówisz siedzi w zakamarkach hmmmm może i tak ;). Ja w poprzednim cyklu miałam mega śluz, test pozytywny, bolały jajniki a na usg nie było nic, więc bądź tu człowieku mądry....

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci szczerze, ze "przypadek przypadkowi nierówny". A z tym USG to też różnie bywa, ja kiedyś byłam na usg piersi bo cos mnie tam bolało i nic nie było widać, a po pół roku znowu zrobiłam tylko na nowym urządzeniu i cos tam zauważyli ;|

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, chyba naprawdę każdy cykl jest inny, w poprzednim bolało mnie podbrzusze od dnia owulacji, w tym jest cisza , dopiero dzisiaj jakieś takie mulenie okresowe się pojawia , śluzu też nie widzę chociaż zawsze był.. to chyba tak żeby nam się nie nudziło ;)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    mnie teraz zmęczenie i senność ogarnia ale zaraz będę z nimi walczyć za pomocą odkurzacza ;)
    Ja z moją sennością walczę teraz przy pomocy żelazka i koszul męża ;)

Tamka lubi tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nową metodę, przed i w dni płodne noszę czarną bieliznę aby było widać "czarne na białym" ;) a jak byłam przez krótka chwilke w ciąży znowu nosiłam białą bielizne aby wypatrzyc w razie czego nieprawidłowości. Ja, Tamka czasem mam mega rozciagliwy śluz, a czasem jest tylko go nie widać, faktycznie - cykl cyklowi nierówny.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ