X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    A jak zaraz Ci nawrzucam wątków na temat tego jak dziewczyny w podobnej sytuacji jak my pozachodziły w mocne ciąże - prawidłowo rozwijające się, że to nie ma zupełnie wpływu na kolejne ciąże - więc głowa do góry! ;)

wiem, tylko że mój nie ma mocnego nasienia ... dlatego moje szanse sa dużo mniejsze ... nie oszukuję się, musze realnie patrzec na sprawe, jest jak jest ...
    no to druga lampeczka winka ... a co, w ciązy nie jestem ...

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam "kolorowo", mam grupę krwi 0 - ma mniej zdrowych jajeczek i niedowagę, a maż jeszcze nie sprawdzaliśmy co w nim siedzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Ja tez mam "kolorowo", mam grupę krwi 0 - ma mniej zdrowych jajeczek i niedowagę, a maż jeszcze nie sprawdzaliśmy co w nim siedzi :)

to mnie pocieszyłas , ja mam 0rh+ ... mniej zdrowych jajeczek (?!!!!???) o matko, pierwsze słysze ...

a męza - badaj ... nawet okaz zdrowia okazać się może ''do poprawki'' . . .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że tak powiem o żesz kurw...a ja pierdol...e ....

grupa 0 ...

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximka spokojnie, ja mam 0 Rh-, da się? da się - raz zaszłyśmy tylko nie utrzymałyśmy - myślę że to kwestia czasu. jakoś dziwnie optymistyczne nastawienie mam, a cykle masz regularne?

• justta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam 0Rh+

Alfetka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Maximka spokojnie, ja mam 0 Rh-, da się? da się - raz zaszłyśmy tylko nie utrzymałyśmy - myślę że to kwestia czasu. jakoś dziwnie optymistyczne nastawienie mam, a cykle masz regularne?

cykle mam 28-32 czyli jak to ginka pow. regularne ...

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale na pocieszenie miesiąc temu urodziła moja koleżanka z grupą krwi 0 rh+ maleństwo które dostało 10/10 w skali apgar

• justta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka moja mama też ma grupę 0 i urodziła 6 dzieci, w tym bliźniaki to nie wiem jak to jest

Alfetka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie gin powiedział, ze jak mam regularne to nie bedzie sprawdzał mi hormonów, bo to oznacza ze horony są ok :) liczę na jego doświadczenie i wiedzę ;)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane amerykańscy naukowcy badają rózne teorie, a ile w tym prawdy ;) no właśnie Justa i tego się trzymajmy - nie ma to wpływu ;)

• justta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Kochane amerykańscy naukowcy badają rózne teorie, a ile w tym prawdy ;) no właśnie Justa i tego się trzymajmy - nie ma to wpływu ;)

No właśnie ;-) nie ma wpływu

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja drogą, może się nie chwalmy jaką grupę krwi mamy, bo to "towar" deficytowy ;)

justta, Tamka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,
    wdepnęłam na chwilkę poczytać, zaraz uciekam, chyba pójdę dziś wcześnie spać. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    mnie gin powiedział, ze jak mam regularne to nie bedzie sprawdzał mi hormonów, bo to oznacza ze horony są ok :) liczę na jego doświadczenie i wiedzę ;)

wiesz co ... nie uwierzysz - mi moja powiedział to samo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

a ja jestem mimo wszystko jakos nie tak do takiego podejścia nastawiona ... skąd to może wiedzireć - wróżka ???

myślałam żeby sama zrobić na własną rękę coś ,,,, ale jak jej o tym wspomniałam po poronieniu to powiedziała mi że jakby było coś nie tak z moimi hormonami to nie zaszłabym w ciążę ... niby logiczne , ale JA NIE MIAŁAM ŻADNYCH BADAŃ - przed staraniami i nawet teraz, jak o nie poprosiłam ...

postanowiłam czekać i odpuścic do wakacji - potem inny lekarz, który zaczyna od badań ...

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Krokodylica, dobrze że wpadłaś bo postów masę się produkuje teraz, a przynajmniej nie będziesz miała takich zaległości jak ja :) A z tym spaniem - pogoda dobije nas w końcu, a Nenaaa nasze forumowe słoneczko się gdzieś schowało! ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, najwyżej mi streścicie co i jak :P

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, dokładnie ta sama sytuacja. Też zaczęłam kombinować aby może tak na własną rękę badania se zrobić, ale ostatnio mi wizyta wypadła usg bo mame musiałam puścić na mój termin i na razie odpuszczam - plan do wakacji jak się nie uda zacznę szukać dziury w całym ;) na razie potwierdza się to co lekarze nam mówią - więc może troszke za bardzo się nastawiamy na to że musi się udać - czytaj blokada psychiczna --> podobno najlepiej sie nie starac, bo jak za bardzo nasze mysli krążą wokół tego tematu to cos sie tam blokuje i organizm podobno stwierdza, ze to nie najlepszy moment na ciąże ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    No widzisz, dokładnie ta sama sytuacja. Też zaczęłam kombinować aby może tak na własną rękę badania se zrobić, ale ostatnio mi wizyta wypadła usg bo mame musiałam puścić na mój termin i na razie odpuszczam - plan do wakacji jak się nie uda zacznę szukać dziury w całym ;) na razie potwierdza się to co lekarze nam mówią - więc może troszke za bardzo się nastawiamy na to że musi się udać - czytaj blokada psychiczna --> podobno najlepiej sie nie starac, bo jak za bardzo nasze mysli krążą wokół tego tematu to cos sie tam blokuje i organizm podobno stwierdza, ze to nie najlepszy moment na ciąże ;)

wiem,,,blokada - ale jakos po tym wszystkim ''bardziej chce'' ... większe rozczarowanie ... ale mamy podobną sytuację, szok ... ;)

ok, odpuszczamy do wakacji ...

• Tamka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    C a Nenaaa nasze forumowe słoneczko się gdzieś schowało! ;)

no przepadło nam dziewczę, pewnie sprząta albo święci Wielki Tydzień bo w Hiszpanii to oni szaleją w Wielkanoc, pamiętam jak mieszkałam na Północy Hiszpanii to dwa tygodnie przed Wielkanocą orkiestra miejska ćwiczyła do godziny 24 swoje żałobne rzępolenie, a później przez kolejny tydzień gdzie się nie poszło i nieważne o której godzinie to się człowiek natykał na procesję żałobną, noszącą postaci świętych, grób pański etc. - ja rano do szkoły - oni się snują, ja na sjestę na obiad - oni się snują, ja po południu na shopping - oni się snują, ja wieczorem na fiestę - oni się snują

ciekawy kraj... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 20:47

Alfetka, Nenaaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ