WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Lara ja dopóki testu nie zrobiłam to nie wiedziałam, że w ciązy jestem - zero nudności, zero wymiotów, zero bóli głowy. Nic.

Sutki mi tylko jak antenki stały i były wrażliwe, miałam chcice na pomarańcze i chodizłam ciągle śpiąca. I mi to koleżanki z pracy zasugerowały w żartach że może w ciązy jestem, bo miałam mega nos wyczulony na to co jedzą :D na odległośc im mówiłam co mają do pracy przyniesione :D

w życiu bym nie powiedziała że to ciąża :]

ciesz isę że nic ci nie dolega :D

dokładnie ja tez gdyby nie temp 37,1 lub 37,2 to nie wiedziałbym o ciazy objawy zaczeły sie w 7 tyg i trwały do 14 hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 2 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Biedra....ja dzisiaj pierwszą tabletkę żelaza łyknęłam około 4tej rano (bo po 6stej jem śniadanie, a gin kazał 2 godziny przed śniadaniem wypić i się położyć, bo uprzedził, że mogę źle się czuć) i powiem, że pół godziny po wypiciu - to myślałam że się "zapalę" buchnęło ze mnie gorącem, musiałam się odkryć i wyziębić, a w żołądku rewolucja....mam nadzieję, że z czasem organizm się przyzwyczai........
    do tego dodatkowo folik i cynk, bo żelazo lubi się z tym łączyć...

tak wiem cynk i kwas mam w folifemie plu kwas łykam jeszcze sam mnie po żelazie nic nie było oprócz zaparc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    dokładnie ja tez gdyby nie temp 37,1 lub 37,2 to nie wiedziałbym o ciazy objawy zaczeły sie w 7 tyg i trwały do 14 hehe

Ja to nawet temperatury wtedy nie mierzyłam :D bo jak mi powiedzieli że dzieci mieć nie mogę to na luzie jakoś tak podchodziłam, ba nawet wtedy dzieci nie planowałam :D bo z moim zaczęłam być w maju (rok wcześniej się znaliśmy) a w czerwcu już w ciąży byłam ;) kapnęłam się koniec lipca/początek sierpnia :]

Wysłany: 2 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja nawet nie mam wyrzutów sumienia hehe ze nie mam dzis pomiaru aa jak mi z tym dobrze :P

Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Malenq a jakie żelazo bierzesz??
    kazał mi brać codziennie przez 30dni: Tardyferon - 80mg jonów żelaza

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

bleeee okropieńśtwo to jest. Brałam kiedyś, ale nic mi żelaza nie podniosło :D

Wysłany: 2 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    tez brałam tardyferon :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Malenq gratulacje!!!tak czułam, że to będzie dziewczynka;)

Lara poczekaj do 7 tyg oby się nie zaczeło;)

mam nadzieję, że dzisiaj was troche nadrobię bo samopoczucie u mnie jak na razie bez zmian:(od dzisiaj przestałam brać witaminki wg rady farmace powinno być lepiej zobzczymy bedę brała tylko kwas foliowy aż do wizyty u lekarza 11 września

co do imion to Lilianna (Lili) i Oskar:)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gdyby nie tempka to nic mi nie bylo.. niestety chyba sie zaczyna... Blee

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, u mnie też pierwszym objawem było zmęczenie. Takie na maksa. Byliśmy w górach zaraz po tym jak zaszłam i ledwo weszłam na szczyt (nie wiedziałam jeszcze o ciąży ale dostawałam zadyszki). Ze 2 dni potem zrobiłam testa :P

Potem było tylko gorzej z kondychą, pojechaliśmy kolejny raz w górki i sapałam jak parowóz, tempo jak w kondukcie żałobnym i przystanki co 5 minut...

Jeszcze jedno fajne wspomnienie mam z tamtej nieudanej ciąży: jak byłam w 6tc mąż sobie wymyślił na obiad ośmiornicę. Nie była pierwsze świeżości, ale co by się nie zmarnowała, wstawiłam do gara i uciekłam na cała godzinę na ogród :P Zimno było bo to marzec, ale nie mogłam wytrzymać z nią w jednym mieszkaniu :)
    Na szczęście jak się ugotowała to przestała aż tak walić i mogłam ją nawet zjeść wspólnie z mężem:D

A tak ogólnie to jakiekolwiek objawy pojawiły się już po terminie @ i obejmowały na początku tylko sterczące "anteny" i kłucie w podbrzuszu...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucę wam jeszcze jednych, Ci są słodcy do granic możliwości :P

https://www.youtube.com/watch?v=awaGFgsHD9A

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna to co mam robić? muszę brać i po miesiącu kolejne wyniki zrobić i tyle...jak nie pomoże to pewnie coś innego będzie kazał.....buuuuu muszę przecież spróbować....
    Biedra a Tobie pomogło?
    Lilli śliczne imiona;) i lepsze samopoczucie z dnia na dzień musi już być:)

Wysłany: 2 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie czy zanim zaczne jeśc tabletki nie kupić sobie
    http://www.e-zikoapteka.pl/21567,sok-z-pokrzywy-500ml-donum-naturea-.html

jak nie pomoze wtedy chela-ferr dopiero

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Nieukowa z tym zmećzeniem to też miałam :D Spałam do 7, na 8 lecialam do pracy, po 16 wracałam do domu, a o 17 już spałam :D mąż wracał (wtedy jeszcze nie maż) o 20-23 z pracy, przesuwał mnie na drugi koniec łózka i dalej spałam :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Czarna to co mam robić? muszę brać i po miesiącu kolejne wyniki zrobić i tyle...jak nie pomoże to pewnie coś innego będzie kazał.....buuuuu muszę przecież spróbować....

Niunia to że na mnie nie zadziałąło nie znaczy że tobie nie pomoże :]

Ja brałam preparatów z żelazem ze 150 ;) i dopiero mi zadziałał ten biofer folic

Malenq lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Biedra a Tobie pomogło?
    Lilli śliczne imiona;) i lepsze samopoczucie z dnia na dzień musi już być:)

tak najpierw było biofer ale nic nie dał a na tardyferonie dojechałam do konca ciąży z hemoglobina 11 :) a po porodzie 10,5 co było mega wynikiem :)

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczymki nie mowcie mi o spaniu ja od jakis 10 dni klade sue o 21 i ledwo wstaje o 8 :-P

Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 2 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja tez pamietam ze zasypiałam na biurku hehe nawet czasem zamykałam biuro i kimono pól godzinki :P
    wracalm spałam wstawałam jadła i spałam hehehe

Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    zastanawiam sie czy zanim zaczne jeśc tabletki nie kupić sobie
    http://www.e-zikoapteka.pl/21567,sok-z-pokrzywy-500ml-donum-naturea-.html

jak nie pomoze wtedy chela-ferr dopiero

O ty popatrz.... No idealny preparat dla mnie!! Chyba sobie kupię, bo u mnie i czasami nerki dokuczają po moich kamienia, a ostatnio i wątroba i inne pierdoły. Oooo dobra rzecz dobra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    tak najpierw było biofer ale nic nie dał a na tardyferonie dojechałam do konca ciąży z hemoglobina 11 :) a po porodzie 10,5 co było mega wynikiem :)

a brałaś zwykły biofer czy folic? bo folic jest z kwasem foliowym i witaminą c dlatego ma lepsze wchłanianie :] zwykly biofer na mnie teznie działał :D

‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ