X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Lara ja dopóki testu nie zrobiłam to nie wiedziałam, że w ciązy jestem - zero nudności, zero wymiotów, zero bóli głowy. Nic.

Sutki mi tylko jak antenki stały i były wrażliwe, miałam chcice na pomarańcze i chodizłam ciągle śpiąca. I mi to koleżanki z pracy zasugerowały w żartach że może w ciązy jestem, bo miałam mega nos wyczulony na to co jedzą :D na odległośc im mówiłam co mają do pracy przyniesione :D

w życiu bym nie powiedziała że to ciąża :]

ciesz isę że nic ci nie dolega :D

dokładnie ja tez gdyby nie temp 37,1 lub 37,2 to nie wiedziałbym o ciazy objawy zaczeły sie w 7 tyg i trwały do 14 hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 2 września 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Biedra....ja dzisiaj pierwszą tabletkę żelaza łyknęłam około 4tej rano (bo po 6stej jem śniadanie, a gin kazał 2 godziny przed śniadaniem wypić i się położyć, bo uprzedził, że mogę źle się czuć) i powiem, że pół godziny po wypiciu - to myślałam że się "zapalę" buchnęło ze mnie gorącem, musiałam się odkryć i wyziębić, a w żołądku rewolucja....mam nadzieję, że z czasem organizm się przyzwyczai........
    do tego dodatkowo folik i cynk, bo żelazo lubi się z tym łączyć...

tak wiem cynk i kwas mam w folifemie plu kwas łykam jeszcze sam mnie po żelazie nic nie było oprócz zaparc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    dokładnie ja tez gdyby nie temp 37,1 lub 37,2 to nie wiedziałbym o ciazy objawy zaczeły sie w 7 tyg i trwały do 14 hehe

Ja to nawet temperatury wtedy nie mierzyłam :D bo jak mi powiedzieli że dzieci mieć nie mogę to na luzie jakoś tak podchodziłam, ba nawet wtedy dzieci nie planowałam :D bo z moim zaczęłam być w maju (rok wcześniej się znaliśmy) a w czerwcu już w ciąży byłam ;) kapnęłam się koniec lipca/początek sierpnia :]

Wysłany: 2 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co ja nawet nie mam wyrzutów sumienia hehe ze nie mam dzis pomiaru aa jak mi z tym dobrze :P

Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Malenq a jakie żelazo bierzesz??
    kazał mi brać codziennie przez 30dni: Tardyferon - 80mg jonów żelaza

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

bleeee okropieńśtwo to jest. Brałam kiedyś, ale nic mi żelaza nie podniosło :D

Wysłany: 2 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    tez brałam tardyferon :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Malenq gratulacje!!!tak czułam, że to będzie dziewczynka;)

Lara poczekaj do 7 tyg oby się nie zaczeło;)

mam nadzieję, że dzisiaj was troche nadrobię bo samopoczucie u mnie jak na razie bez zmian:(od dzisiaj przestałam brać witaminki wg rady farmace powinno być lepiej zobzczymy bedę brała tylko kwas foliowy aż do wizyty u lekarza 11 września

co do imion to Lilianna (Lili) i Oskar:)

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gdyby nie tempka to nic mi nie bylo.. niestety chyba sie zaczyna... Blee

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, u mnie też pierwszym objawem było zmęczenie. Takie na maksa. Byliśmy w górach zaraz po tym jak zaszłam i ledwo weszłam na szczyt (nie wiedziałam jeszcze o ciąży ale dostawałam zadyszki). Ze 2 dni potem zrobiłam testa :P

Potem było tylko gorzej z kondychą, pojechaliśmy kolejny raz w górki i sapałam jak parowóz, tempo jak w kondukcie żałobnym i przystanki co 5 minut...

Jeszcze jedno fajne wspomnienie mam z tamtej nieudanej ciąży: jak byłam w 6tc mąż sobie wymyślił na obiad ośmiornicę. Nie była pierwsze świeżości, ale co by się nie zmarnowała, wstawiłam do gara i uciekłam na cała godzinę na ogród :P Zimno było bo to marzec, ale nie mogłam wytrzymać z nią w jednym mieszkaniu :)
    Na szczęście jak się ugotowała to przestała aż tak walić i mogłam ją nawet zjeść wspólnie z mężem:D

A tak ogólnie to jakiekolwiek objawy pojawiły się już po terminie @ i obejmowały na początku tylko sterczące "anteny" i kłucie w podbrzuszu...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucę wam jeszcze jednych, Ci są słodcy do granic możliwości :P

https://www.youtube.com/watch?v=awaGFgsHD9A

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna to co mam robić? muszę brać i po miesiącu kolejne wyniki zrobić i tyle...jak nie pomoże to pewnie coś innego będzie kazał.....buuuuu muszę przecież spróbować....
    Biedra a Tobie pomogło?
    Lilli śliczne imiona;) i lepsze samopoczucie z dnia na dzień musi już być:)

Wysłany: 2 września 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie czy zanim zaczne jeśc tabletki nie kupić sobie
    http://www.e-zikoapteka.pl/21567,sok-z-pokrzywy-500ml-donum-naturea-.html

jak nie pomoze wtedy chela-ferr dopiero

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Nieukowa z tym zmećzeniem to też miałam :D Spałam do 7, na 8 lecialam do pracy, po 16 wracałam do domu, a o 17 już spałam :D mąż wracał (wtedy jeszcze nie maż) o 20-23 z pracy, przesuwał mnie na drugi koniec łózka i dalej spałam :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Czarna to co mam robić? muszę brać i po miesiącu kolejne wyniki zrobić i tyle...jak nie pomoże to pewnie coś innego będzie kazał.....buuuuu muszę przecież spróbować....

Niunia to że na mnie nie zadziałąło nie znaczy że tobie nie pomoże :]

Ja brałam preparatów z żelazem ze 150 ;) i dopiero mi zadziałał ten biofer folic

Malenq lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Biedra a Tobie pomogło?
    Lilli śliczne imiona;) i lepsze samopoczucie z dnia na dzień musi już być:)

tak najpierw było biofer ale nic nie dał a na tardyferonie dojechałam do konca ciąży z hemoglobina 11 :) a po porodzie 10,5 co było mega wynikiem :)

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczymki nie mowcie mi o spaniu ja od jakis 10 dni klade sue o 21 i ledwo wstaje o 8 :-P

Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 2 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja tez pamietam ze zasypiałam na biurku hehe nawet czasem zamykałam biuro i kimono pól godzinki :P
    wracalm spałam wstawałam jadła i spałam hehehe

Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    zastanawiam sie czy zanim zaczne jeśc tabletki nie kupić sobie
    http://www.e-zikoapteka.pl/21567,sok-z-pokrzywy-500ml-donum-naturea-.html

jak nie pomoze wtedy chela-ferr dopiero

O ty popatrz.... No idealny preparat dla mnie!! Chyba sobie kupię, bo u mnie i czasami nerki dokuczają po moich kamienia, a ostatnio i wątroba i inne pierdoły. Oooo dobra rzecz dobra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    tak najpierw było biofer ale nic nie dał a na tardyferonie dojechałam do konca ciąży z hemoglobina 11 :) a po porodzie 10,5 co było mega wynikiem :)

a brałaś zwykły biofer czy folic? bo folic jest z kwasem foliowym i witaminą c dlatego ma lepsze wchłanianie :] zwykly biofer na mnie teznie działał :D

‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ