X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    I rzczywiscie po tych 33 dniach pracodawca nie ponosi żadnych kosztów.
    Moze zatrudnić inną osobą. Na okres próby czy na czas nieobecnosci cieżarnej.
    A tzw "blokowanie etatu"" to tylko wymówki pracowdawców, którzy chcą zaoszczędzić blokując sobie sami ten etat i każąc tym, którzy zostali w pracy pracowac za osobę, której nie ma..

Tyle..

Zgodze się z tym jak najbardziej - ja sama pracowałam na zastepstwo za kobitę któa była na l4 przed porodem jakoś 1-2 miesiące i potem jak była na macierzyńskim. Wrociła a ja odeszłam bo tak mialam umowę.

Tak samo jak ja poszłam na to przymusowe L4 jak ja byłam w ciązy - mój pracodawca zatrudnił sobie pracownika na zastępstwo za mnie, tylko że mi umowy juz nie przedłuzył a tej osobie tak :/

Tamka, Blondik lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, like nie jest za ostatni akapit tylko za pierwszy... przykre, ale niestety też się z tym liczę, że po powrocie może się okazać, że już mnie nie będą chcieli, chociaż mam nadzieję, że taki staż i stanowisko zobowiązuje, no ale...

Biedroneczka, że jak?! grupa krwi może się zmienić?!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja tez mam na papierku grupe krwi ale juz mi ginek zapowiedział ze bede musiał nowe robic jak sie uda bo uwaga gr krwi moze sie zmienic :) ale w szoku byłam hehehe

tego to nie wiedziałam :D ja mam od urodzenia taką samą :] ale jak będzie możliwość zrobienia sobie na nfz przy drugiej ciązy to chetnie zrobię :D

• choco Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam taką ładna kartę z grupą krwi wypisaną i ze zdjęciem. Na wielkość jak dowód osobisty.

Czy za rozbicie 1930 strony przewidziane są nagrody czy trzeba czekać do 2000?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:59

Blondik lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Biedronko mi się wydaje że sama grupa krwi się nie mzienia raczej chodzi o odczynnik RH +/- bo nam nawet pediatra mówiła jak chcieliśmy młodemu grupę krwi oznaczyć że tak ileś czasu dzeciom się nie oznacza bo ten czynnik moze się zmienic

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie. ja równiez uważam, że narzekania pracodwaców są bezpodstawne...

nie nam oceniac kto kiedy idzie na l4

bo skąd wiesz Nieukowa czy ta laska od Was z pracy nie starala sie długo o dziecko? że nie poroniła? każdy ma swoją historię i kazdy dba o siebie

a to,że pracodawca rozdziela etat ciężarnej na poozstałych pracowników zamiast zatrudnić kogoś na zastępstwo świadczy źle o nim, a nie o kobiecie w ciąży

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój labek ma 4 lata, ale nadal am mózg szczeniaka... godzinę temu skakał po pokoju bo próbował złapać muchę...eh;)

LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Czy za rozbicie 1930 strony przewidziane są nagrody czy trzeba czekać do 2000?

wielka nagroda jest za 2000 :D a za 1930 hmmmm brak nudności w ciązy? :D

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, nie chce byc pesymistką, ale obawiam sie ze niedługo nic nie bedzie mozna na NFZ :/
    Czarnula87 wrote:
    tego to nie wiedziałam :D ja mam od urodzenia taką samą :] ale jak będzie możliwość zrobienia sobie na nfz przy drugiej ciązy to chetnie zrobię :D

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • choco Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa krwi może się chyba zmieniać tylko do któregoś roku życia. Do 2 czy 4. Coś takiego czytałam. Wiec teoretycznie jeśli ktoś miał robioną po urodzeniu i wpisaną do książeczki to mogła ulec zmianie po 30 latach. Ja sobie sama robiłam ostatnio i właśnie dostałam taką ładna kartę.

**********************Gang 18+***********************
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech dziewuszki wiem że trzeba się spiąć, ale póki co jestem w stanie takim że libido jest na poziomie -1000000000000000000000000000% , ok idę sprzątać szafę w sypialni i czekać na @ do zobaczenia wieczorkiem pa :*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Czarnula, nie chce byc pesymistką, ale obawiam sie ze niedługo nic nie bedzie mozna na NFZ :/
    A składki i tak będziemy płacić... Taki haracz za możliwość mieszkania w tym mlekiem i miodem płynącym kraju ;D

Czarnula87, LaRa, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka fajna ilośc postów u ciebie :D 3030 :D

no premier już nam spierdzielił, więc chyba także czas się ewakuować ;)

choco, Tamka, LaRa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, nie wchodźmy głębiej w politykę bo mnie szlag trafi... a nie chciałabym się denerwować, nieźle mi idzie ostatnimi dniami ;)

LaRa, Blondik, Czarnula87, Krokodylica, Anuśka, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    wiecie co, nie wchodźmy głębiej w politykę bo mnie szlag trafi... a nie chciałabym się denerwować, nieźle mi idzie ostatnimi dniami ;)

spoko loko :D ja też za polityką nie przepadam i staram się unikać tematów jak ognia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się co zrobić dzisiaj na obiad - placki z jabłkami czy spaghetti

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis jem mrożona pizze, moj wraca ok.23 ;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Czarnula, like nie jest za ostatni akapit tylko za pierwszy... przykre, ale niestety też się z tym liczę, że po powrocie może się okazać, że już mnie nie będą chcieli, chociaż mam nadzieję, że taki staż i stanowisko zobowiązuje, no ale...

Biedroneczka, że jak?! grupa krwi może się zmienić?!
    no własnie nie am pojęcia moze mu chodziło o Rh sama nie wiem ale wiem ze bede kiedys musiał robić drugi raz jak bede do niego chodzić

Czarnula87 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dzięki za pojaśnienie :)
    A co do blokowania etatu to masz rację, przecież nawet są umowy na zastępstwo, i wtedy zatrudniasz drugą osobę na to stanowisko tylko na czas nieobecności 1-wszej osoby i nie masz potem względem niej żadnych zobowiązań.

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moje dziecko zobaczyło twój avek i mówi: mama miś! mama miś! miś am ciuciu :D

Tamka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ