X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    I rzczywiscie po tych 33 dniach pracodawca nie ponosi żadnych kosztów.
    Moze zatrudnić inną osobą. Na okres próby czy na czas nieobecnosci cieżarnej.
    A tzw "blokowanie etatu"" to tylko wymówki pracowdawców, którzy chcą zaoszczędzić blokując sobie sami ten etat i każąc tym, którzy zostali w pracy pracowac za osobę, której nie ma..

Tyle..

Zgodze się z tym jak najbardziej - ja sama pracowałam na zastepstwo za kobitę któa była na l4 przed porodem jakoś 1-2 miesiące i potem jak była na macierzyńskim. Wrociła a ja odeszłam bo tak mialam umowę.

Tak samo jak ja poszłam na to przymusowe L4 jak ja byłam w ciązy - mój pracodawca zatrudnił sobie pracownika na zastępstwo za mnie, tylko że mi umowy juz nie przedłuzył a tej osobie tak :/

Tamka, Blondik lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, like nie jest za ostatni akapit tylko za pierwszy... przykre, ale niestety też się z tym liczę, że po powrocie może się okazać, że już mnie nie będą chcieli, chociaż mam nadzieję, że taki staż i stanowisko zobowiązuje, no ale...

Biedroneczka, że jak?! grupa krwi może się zmienić?!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja tez mam na papierku grupe krwi ale juz mi ginek zapowiedział ze bede musiał nowe robic jak sie uda bo uwaga gr krwi moze sie zmienic :) ale w szoku byłam hehehe

tego to nie wiedziałam :D ja mam od urodzenia taką samą :] ale jak będzie możliwość zrobienia sobie na nfz przy drugiej ciązy to chetnie zrobię :D

• choco Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam taką ładna kartę z grupą krwi wypisaną i ze zdjęciem. Na wielkość jak dowód osobisty.

Czy za rozbicie 1930 strony przewidziane są nagrody czy trzeba czekać do 2000?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:59

Blondik lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Biedronko mi się wydaje że sama grupa krwi się nie mzienia raczej chodzi o odczynnik RH +/- bo nam nawet pediatra mówiła jak chcieliśmy młodemu grupę krwi oznaczyć że tak ileś czasu dzeciom się nie oznacza bo ten czynnik moze się zmienic

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie. ja równiez uważam, że narzekania pracodwaców są bezpodstawne...

nie nam oceniac kto kiedy idzie na l4

bo skąd wiesz Nieukowa czy ta laska od Was z pracy nie starala sie długo o dziecko? że nie poroniła? każdy ma swoją historię i kazdy dba o siebie

a to,że pracodawca rozdziela etat ciężarnej na poozstałych pracowników zamiast zatrudnić kogoś na zastępstwo świadczy źle o nim, a nie o kobiecie w ciąży

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój labek ma 4 lata, ale nadal am mózg szczeniaka... godzinę temu skakał po pokoju bo próbował złapać muchę...eh;)

LaRa, Malenq lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Czy za rozbicie 1930 strony przewidziane są nagrody czy trzeba czekać do 2000?

wielka nagroda jest za 2000 :D a za 1930 hmmmm brak nudności w ciązy? :D

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, nie chce byc pesymistką, ale obawiam sie ze niedługo nic nie bedzie mozna na NFZ :/
    Czarnula87 wrote:
    tego to nie wiedziałam :D ja mam od urodzenia taką samą :] ale jak będzie możliwość zrobienia sobie na nfz przy drugiej ciązy to chetnie zrobię :D

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • choco Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa krwi może się chyba zmieniać tylko do któregoś roku życia. Do 2 czy 4. Coś takiego czytałam. Wiec teoretycznie jeśli ktoś miał robioną po urodzeniu i wpisaną do książeczki to mogła ulec zmianie po 30 latach. Ja sobie sama robiłam ostatnio i właśnie dostałam taką ładna kartę.

**********************Gang 18+***********************
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech dziewuszki wiem że trzeba się spiąć, ale póki co jestem w stanie takim że libido jest na poziomie -1000000000000000000000000000% , ok idę sprzątać szafę w sypialni i czekać na @ do zobaczenia wieczorkiem pa :*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Czarnula, nie chce byc pesymistką, ale obawiam sie ze niedługo nic nie bedzie mozna na NFZ :/
    A składki i tak będziemy płacić... Taki haracz za możliwość mieszkania w tym mlekiem i miodem płynącym kraju ;D

Czarnula87, LaRa, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka fajna ilośc postów u ciebie :D 3030 :D

no premier już nam spierdzielił, więc chyba także czas się ewakuować ;)

choco, Tamka, LaRa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, nie wchodźmy głębiej w politykę bo mnie szlag trafi... a nie chciałabym się denerwować, nieźle mi idzie ostatnimi dniami ;)

LaRa, Blondik, Czarnula87, Krokodylica, Anuśka, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    wiecie co, nie wchodźmy głębiej w politykę bo mnie szlag trafi... a nie chciałabym się denerwować, nieźle mi idzie ostatnimi dniami ;)

spoko loko :D ja też za polityką nie przepadam i staram się unikać tematów jak ognia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się co zrobić dzisiaj na obiad - placki z jabłkami czy spaghetti

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis jem mrożona pizze, moj wraca ok.23 ;/

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Czarnula, like nie jest za ostatni akapit tylko za pierwszy... przykre, ale niestety też się z tym liczę, że po powrocie może się okazać, że już mnie nie będą chcieli, chociaż mam nadzieję, że taki staż i stanowisko zobowiązuje, no ale...

Biedroneczka, że jak?! grupa krwi może się zmienić?!
    no własnie nie am pojęcia moze mu chodziło o Rh sama nie wiem ale wiem ze bede kiedys musiał robić drugi raz jak bede do niego chodzić

Czarnula87 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dzięki za pojaśnienie :)
    A co do blokowania etatu to masz rację, przecież nawet są umowy na zastępstwo, i wtedy zatrudniasz drugą osobę na to stanowisko tylko na czas nieobecności 1-wszej osoby i nie masz potem względem niej żadnych zobowiązań.

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moje dziecko zobaczyło twój avek i mówi: mama miś! mama miś! miś am ciuciu :D

Tamka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ