Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po co my te składki płacimy do cholery

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

po to chyba żeby sobie zadawac tego typu pytania :/

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara masakra co za lekarz matko mój to sie tłumaczył jak mu sie papier w usg skonczył i przepraszał ze mi nie da fotki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• METAXA Koleżanka

Wysłany: 5 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja zamierzam zyc, nie moge sie zadreczac poki co..
    Rozumiem tez Twoje podejscie Blondiku.

Lena: pracuje w sadzie na decyzyjnym stanowisku, a ciezka praca to jest dla mnie w kopalni

CZEŚĆ

U NAS NP A ROBOCIE NIE WOLNO PRACOWAC KOBIETOM W CIĄŻY, PTRACUJE NA PRODUKCJI, GDZIE SĄ CZYNNIKI RAKOTWÓRCZE, PRACA STOJĄCA, w dodatku w akordzie, wchodzisz z dzwonkiem, wychodzisz z dzwonkiem, dla kobiet w ciąży na hali poprostu nie ma stanowiska pracy, dźwiganie pojemników itd - no to tak z tą kopalnią do końca się nie zgodzę ;-)

Blondik, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy wg was nie powinno mi ewentualnej owulki zaznaczyć na 24 dc? a nie tak jak mam teraz 22??

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i dla niego najwazniejszymi badaniami, ktore mam sobie zrobic jest..... grupa krwi (ktora mam zrobiona), toxo i różyczka. A gdzie morfologia, mocz, glukoza, tsh????

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie się mówi, że można pracować bo się dobrze czujemy...ale żeby potem nie pluć sobie w brodę i nie mieć wyrzutów,że jednak można było coś zrobić inaczej

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Ja codziennie zadaję sobie to pytanie... Bo do lekarzy i na badania też tylko prywatnie... Dlatego jak tylko zajdę to od razu L4 i niech mi ZUS oddaje składki :D

Tamka, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy wg was nie powinno mi ewentualnej owulki zaznaczyć na 24 dc? a nie tak jak mam teraz 22??
    Czarnula, dlatego masz przerywaną linią, bo ovu nie jest pewne na 100%, za mało danych - nie masz śluzu ani testów, z samej tempki trudno wywnioskować, bo niby 24 dc spadła ale na linię, więc na dwoje babka wróżyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:10

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    aaa i dla niego najwazniejszymi badaniami, ktore mam sobie zrobic jest..... grupa krwi (ktora mam zrobiona), toxo i różyczka. A gdzie morfologia, mocz, glukoza, tsh????
    Olej gościa ciepłym moczem i idź do innego... Patafian jakiś...

Wysłany: 5 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mam jakiegos doła przez ten katar :(

Lara Olej palanta

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł meeeeen, ile lajków za moje wynurzenie :) damy radęęęęęę, prawda? Zaśpiewam Wam: bo jak nie my to ktoo? :)

Biedroneczko, przeczytałam, że "orgazm ma katar" buahahahahha :)może to i dobre bo by się ciągnął w nieskończoność ;) Ale okropna jestem, ale sama się teraz chichram z siebie ;)

Biedroneczka83 wrote:
    hehe super Kropka pogoda sprzyja wymurzeniom

ja mysle ze organizm ma katar zebym nie myslała o temp hehe tylko spontanicznie sie bzykała hehehe pomiar chyba dopiero w poniedziałek bo narazie nie ma sensu

Nieukowa lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    fajnie się mówi, że można pracować bo się dobrze czujemy...ale żeby potem nie pluć sobie w brodę i nie mieć wyrzutów,że jednak można było coś zrobić inaczej

Wiesz Blondik, idąc sobie na L4 dla zachcianki szkodzisz wszystkim: pracodawcy, opinii o kobietach w ciąży i kolegom z roboty.
    Mnie szlag trafiał w poprzedniej pracy, jak taka jedna laska po 2 miesiącach pracy (od razu miała umowę na nieokreślony) "zaszła", poszła na L4, potem zaraz po urodzeniu dziecka macierzyński pol roku (wtedy rocznego nie bylo), potem wróciła na 1 dzień do pracy, wzięła cały urlop, cała opiekę, potem poszła na L4, a po wyczerpaniu wszystkich płatnych urlopów i zwolnień na ten rok znów śmignęła na wychowawczy i robiła tak przez 3 lata. A potem... niespodzianka! Nie wróciła do pracy bo druga ciąża i drugie L4!
    Sorry, ale ja bym na miejscu pracodawcy dostawała białej gorączki. Bo to było tak ewidentnie wyrachowane sukinsyństwo że głowa mała. I ta laska blokowała etat przez 6 lat ponad (ja pracowałam 3, potem tylko słyszałam z opowieści dziewczyn jak przychodziłam na kawkę do tego labu). Przez ten czas nikogo nie mogli zatrudnić bo płacili za nią składki a to mała firma, a ja i koleżanki zapieprzałyśmy za nią jak dzikie osły! Podobno jak wróciła po 2 ciąży to się zwolniła bo już nic nie potrafiła zrobić, nawet zważyć odczynnika. A wg niej samej chciała zajść w 3 ciążę i zrobić ten sam numer ale niestety mimo stara się jej nie udało.
    Po tej akcji na mnie tekst "L4- czemu nie, skoro można" działa jak płachta na byka.

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ale jak płacili składki? przecież zwolnienie lekarskie powyżej 30 dni przejmuje ZUS, tak samo wszystkie świadczenia po urodzeniu dziecka..

Anuśka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko lara odwolaj wizyte, co by inna pani nie czekala i dostala ten termin :)..
    Te badania ktore ci dal tez sa.bardzo wazne :).
    Ja nigdy nie chodzilam na nic na nfz i teraz chciala i okazuje sie, ze ten cudowny kraj jednak nie funkcjonuje jak nalezy i to mnie dobija..
    Wiem dla niektorych to oczywiste, ze costam gowniano dziala, ale mnie to jakos dotyka. Taki ze mnie patriotyczny urzedasek

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamko to czemu przerywana linia to ja wiem :D tylko te tempki mnie tak zastanowiły, a tak w ogóle to pewnie nawet owulki nie było ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa moj tata mial taka pracownice i z tego co pamietam to wlasnie placil..
    Przestal chyba jak poszla na wychowawczy ..ale tez nie jestem pewna

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgreduś, niemożliwe - powyżej 30 dni zwolnienia lek. płaci ZUS, macierzyński też ZUS

dlatego też, jak pisały dziewczyny, ZUS zaczyna czepiać się zasadności zwolnień lekarskich w ciąży... bo to oni bulą za nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:34

Ania_84 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 5 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana ja tez nam przypadek ciąża zaraz po podpisaniu umowy potem macierzynski urlop druga ciąza to samo tyle ze już roczny i bach 3 ciąza hmm i nie wiadomo czy to już koniec :P a etat zablokowany

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, tak pojde w przyszlym tygodniu i odwołam wizyte. Wiem, ze wazne sa badania ktore mi dal ale jednak sadze ze tamte, których mi dał sa wazniejsze. Zreszta, temat NFZ to temat rzeka, a po co placic składki??? bo trzeba :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ