X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po co my te składki płacimy do cholery

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:

po to chyba żeby sobie zadawac tego typu pytania :/

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara masakra co za lekarz matko mój to sie tłumaczył jak mu sie papier w usg skonczył i przepraszał ze mi nie da fotki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• METAXA Koleżanka

Wysłany: 5 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja zamierzam zyc, nie moge sie zadreczac poki co..
    Rozumiem tez Twoje podejscie Blondiku.

Lena: pracuje w sadzie na decyzyjnym stanowisku, a ciezka praca to jest dla mnie w kopalni

CZEŚĆ

U NAS NP A ROBOCIE NIE WOLNO PRACOWAC KOBIETOM W CIĄŻY, PTRACUJE NA PRODUKCJI, GDZIE SĄ CZYNNIKI RAKOTWÓRCZE, PRACA STOJĄCA, w dodatku w akordzie, wchodzisz z dzwonkiem, wychodzisz z dzwonkiem, dla kobiet w ciąży na hali poprostu nie ma stanowiska pracy, dźwiganie pojemników itd - no to tak z tą kopalnią do końca się nie zgodzę ;-)

Blondik, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy wg was nie powinno mi ewentualnej owulki zaznaczyć na 24 dc? a nie tak jak mam teraz 22??

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i dla niego najwazniejszymi badaniami, ktore mam sobie zrobic jest..... grupa krwi (ktora mam zrobiona), toxo i różyczka. A gdzie morfologia, mocz, glukoza, tsh????

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie się mówi, że można pracować bo się dobrze czujemy...ale żeby potem nie pluć sobie w brodę i nie mieć wyrzutów,że jednak można było coś zrobić inaczej

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Ja codziennie zadaję sobie to pytanie... Bo do lekarzy i na badania też tylko prywatnie... Dlatego jak tylko zajdę to od razu L4 i niech mi ZUS oddaje składki :D

Tamka, Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy wg was nie powinno mi ewentualnej owulki zaznaczyć na 24 dc? a nie tak jak mam teraz 22??
    Czarnula, dlatego masz przerywaną linią, bo ovu nie jest pewne na 100%, za mało danych - nie masz śluzu ani testów, z samej tempki trudno wywnioskować, bo niby 24 dc spadła ale na linię, więc na dwoje babka wróżyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:10

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    aaa i dla niego najwazniejszymi badaniami, ktore mam sobie zrobic jest..... grupa krwi (ktora mam zrobiona), toxo i różyczka. A gdzie morfologia, mocz, glukoza, tsh????
    Olej gościa ciepłym moczem i idź do innego... Patafian jakiś...

Wysłany: 5 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mam jakiegos doła przez ten katar :(

Lara Olej palanta

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oł meeeeen, ile lajków za moje wynurzenie :) damy radęęęęęę, prawda? Zaśpiewam Wam: bo jak nie my to ktoo? :)

Biedroneczko, przeczytałam, że "orgazm ma katar" buahahahahha :)może to i dobre bo by się ciągnął w nieskończoność ;) Ale okropna jestem, ale sama się teraz chichram z siebie ;)

Biedroneczka83 wrote:
    hehe super Kropka pogoda sprzyja wymurzeniom

ja mysle ze organizm ma katar zebym nie myslała o temp hehe tylko spontanicznie sie bzykała hehehe pomiar chyba dopiero w poniedziałek bo narazie nie ma sensu

Nieukowa lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    fajnie się mówi, że można pracować bo się dobrze czujemy...ale żeby potem nie pluć sobie w brodę i nie mieć wyrzutów,że jednak można było coś zrobić inaczej

Wiesz Blondik, idąc sobie na L4 dla zachcianki szkodzisz wszystkim: pracodawcy, opinii o kobietach w ciąży i kolegom z roboty.
    Mnie szlag trafiał w poprzedniej pracy, jak taka jedna laska po 2 miesiącach pracy (od razu miała umowę na nieokreślony) "zaszła", poszła na L4, potem zaraz po urodzeniu dziecka macierzyński pol roku (wtedy rocznego nie bylo), potem wróciła na 1 dzień do pracy, wzięła cały urlop, cała opiekę, potem poszła na L4, a po wyczerpaniu wszystkich płatnych urlopów i zwolnień na ten rok znów śmignęła na wychowawczy i robiła tak przez 3 lata. A potem... niespodzianka! Nie wróciła do pracy bo druga ciąża i drugie L4!
    Sorry, ale ja bym na miejscu pracodawcy dostawała białej gorączki. Bo to było tak ewidentnie wyrachowane sukinsyństwo że głowa mała. I ta laska blokowała etat przez 6 lat ponad (ja pracowałam 3, potem tylko słyszałam z opowieści dziewczyn jak przychodziłam na kawkę do tego labu). Przez ten czas nikogo nie mogli zatrudnić bo płacili za nią składki a to mała firma, a ja i koleżanki zapieprzałyśmy za nią jak dzikie osły! Podobno jak wróciła po 2 ciąży to się zwolniła bo już nic nie potrafiła zrobić, nawet zważyć odczynnika. A wg niej samej chciała zajść w 3 ciążę i zrobić ten sam numer ale niestety mimo stara się jej nie udało.
    Po tej akcji na mnie tekst "L4- czemu nie, skoro można" działa jak płachta na byka.

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ale jak płacili składki? przecież zwolnienie lekarskie powyżej 30 dni przejmuje ZUS, tak samo wszystkie świadczenia po urodzeniu dziecka..

Anuśka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko lara odwolaj wizyte, co by inna pani nie czekala i dostala ten termin :)..
    Te badania ktore ci dal tez sa.bardzo wazne :).
    Ja nigdy nie chodzilam na nic na nfz i teraz chciala i okazuje sie, ze ten cudowny kraj jednak nie funkcjonuje jak nalezy i to mnie dobija..
    Wiem dla niektorych to oczywiste, ze costam gowniano dziala, ale mnie to jakos dotyka. Taki ze mnie patriotyczny urzedasek

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamko to czemu przerywana linia to ja wiem :D tylko te tempki mnie tak zastanowiły, a tak w ogóle to pewnie nawet owulki nie było ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa moj tata mial taka pracownice i z tego co pamietam to wlasnie placil..
    Przestal chyba jak poszla na wychowawczy ..ale tez nie jestem pewna

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgreduś, niemożliwe - powyżej 30 dni zwolnienia lek. płaci ZUS, macierzyński też ZUS

dlatego też, jak pisały dziewczyny, ZUS zaczyna czepiać się zasadności zwolnień lekarskich w ciąży... bo to oni bulą za nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:34

Ania_84 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 5 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana ja tez nam przypadek ciąża zaraz po podpisaniu umowy potem macierzynski urlop druga ciąza to samo tyle ze już roczny i bach 3 ciąza hmm i nie wiadomo czy to już koniec :P a etat zablokowany

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, tak pojde w przyszlym tygodniu i odwołam wizyte. Wiem, ze wazne sa badania ktore mi dal ale jednak sadze ze tamte, których mi dał sa wazniejsze. Zreszta, temat NFZ to temat rzeka, a po co placic składki??? bo trzeba :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ