X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcę kropeczkę, chcę być w ciąży, chcę dwie kreseczki aaaaa :) wybaczcie wynurzenie, ale to chyba to słońce ;)

Tamka, Lena83, Czarnula87, Malenq, zgredka, LaRa, Krokodylica, Blondik, Anuśka, choco lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, to bardzo słuszne wynurzenie bo przecież o to tu chodzi ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83

A my to termin testowania wrzesniowego mamy razem :D
    I rocznik ten sam.. To świetny rocznik jest ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe super Kropka pogoda sprzyja wymurzeniom

ja mysle ze organizm ma katar zebym nie myslała o temp hehe tylko spontanicznie sie bzykała hehehe pomiar chyba dopiero w poniedziałek bo narazie nie ma sensu

Czarnula87, Malenq, Kropka_1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nieeeeeee..................

• Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Biedroneczka83

A my to termin testowania wrzesniowego mamy razem :D
    I rocznik ten sam.. To świetny rocznik jest ;)
    Tak tak potwierdzam obie mamy miec piekną zieloną kropeeeeee

Czarnula87 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, przytulam mocno :( nie wiem co Ci napisac. trudno teraz dowiedziec sie czy ten lekarz z przychodni popelnil blad... przykro mi bardzo :( ja to tez taka jestem, ze analizuje i ciagle wracam i sie zadreczam. maz mnie uczy, ze tak nie wolno....

co do zwolnienia z pracy. w pierwszej ciazy chodzilam mimo ze wymiotowalam w dordze do biura i w biurze. w tej ciazy sie nie da ;) tak masakrycznie sie czuje. obecnie pracuje jedynie 25% ale jak tylko lepiej sie poczuje, to wracam.

co do infekcji - ja mam 2 dzieci, ktore chodza do przedszkola i i tak wszystko znosza do domku :( wiec co za roznica czy ja wdomu siedze czy chodze do pracy ? w pracy i tak mniej infekcji lapie niz w domu od dzieciakow ;)
    w pierwszej ciazy to ciagle od meza sisotry dzieci cos lapalam. cala ciaze mialam non stop angine. cale szczescie z maluszkiem wszystko bylo ok

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Oooo nieeeeeee..................

zapomniałam, że jutro maz mnie na grzyby w las zabiera o 6 rano i dupny pomiar jutro będzie :/ a cholera ciekawa jestem czy będzie jutro skok czy nie :/

Malenq lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo swietny plan moze tez wezme mojego na grzyby tylko gdzie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejaaaaaa, jestem po wizycie u gina z NFZ, i jedynym plusem tej wizyty, bylo to ze widzialam mojego kropka, ktoremu juz bije serduszko... nic pozatym, wrecz wyszlam w szoku...
    poszłam głównie po to aby gin przepisał mi badanie z NFZ na toxoplazmoze, nie przyznalam sie ze chodze tez prywatnie, bo i po co mu to wiedziec. Facet "przydupiony" na maxa, patrzyl w ten monitor jakby szukał potwierdzenia wyniku bety, ktory mu przedstawilam.Miałam nawet wrazenie ze chwile przysnał :P W pewnym momencie spytalam czy wszystko ok bo tak dlugo mi tam przeswietla, powiedzial ze tak i pokazal na monitorze ruszajacy sie plód :) i to wszystko jesli chodzi o badanie, generalnie malomowny facet.
    no i teraz sie zaczelo... wpisywanie wynikow do karty itp, itd. odciał zdjecie USG od wynikow ktore sie wydrukowaly i .... wyrzucił to zdjecie, i mówie do dupka czemu wyrzucił, to mi na to ze to niewazne, no dobra mysle, dawaj skierowanie na badania i spadam. a ten mi na to, ze mam isc zrobic badania prenatalne za 270 zł, bo bezplatne sa dopiero od 35 r.z., wiec powiedzialam mu ze na razie NIE DZIEKUJE, no i teraz kwestia badań krwi. Wział jakas tam zółtą zwykłą karteczke, i zapisuje co mam za badania zrobic. Wiec spytałam czy z takiej kartki przyjma zlecenie w laboratorium? a ten na to, ze: nie maja juz kontraktu na badania i mam sobie prywatnie zrobic!!!! myslalam , ze mnie tam rozniesie!!!
    oprocz tego, ze widzialam serduszko to nic pozatym nie zalatwilam. A i wpisal mnie juz na wizyte 15.09 i mam sie stawic z wynikami!!! Nawet nie mam zamiaru juz tam isc i go ogladac....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • smarta Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce ; (. W sensie ze kropka jak Kropka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 10:47

Kropka_1 lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka LaRa.... super że widziałaś Groszka, ale lekarz poracha :/

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja chce;(

Kropka_1 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaale na grzybki jedziesz:) ja w niedzielę mam plana wyciągnąć mojego:) boszzz chyba się stęskniłam.....

• smarta Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara pówinnam to mężowi przeczytać to by moze zrozumiał czemu mi tak do lekarzy nie po drodze...

LaRa lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze? to teraz w dupie mam te grzyby :/ wolę zmierzyć tempkę o normalnej porze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa łoooooooooooo....nie pocieszę, bo nie chodzę na NFZ....niestety przyjdzie Ci się zapłacić....takie życie...

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do tej pory nie moge wyjsc z szoku, nie pozostalo mi nic innego jak isc do lab i zaplacic te 60 zł za badanie toxo, bo reszta refundowana (przepisane badanie przez rodzinnego) :)
    nic, w poniedziałek trzeba isc sie pokłuc :/, czego nie cierpie :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahha własnie sie kapłam, ze tak szybko sie ubieralam u gina ze majty zalozylam tył na przód :P

Czarnula87, Malenq, Blondik, Tamka, Kropka_1, Anuśka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, co za oszołom, współczuję...

szczerze mówiąc na NFZ to nie byłam nigdzie od lat nie wiem ilu bo nie widzę sensu... no, poza operacją sprzed 3 lat, ale to i tak chodziłam do ordynatora prywatnie, a tylko zoperował mnie w szpitalu...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 1890 1891 1892 1893 1894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ