X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik masz racje zajmij sie czyms to troche odggonisz od siebei ten nastroj ...

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • smarta Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Ja w pracy od rana, ale chyba Clo źle na mnie działa, bo boli mnie od wczoraj głowa niemiłosiernie, zła i placzliwa jestem. Jak tu pracować? A jeszcze użyłam z rana perfum ktorych zapach mnie dobija. Marzę o łóżku

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki, nie nadrobię Was, nie mam siły, nie dość że mnie strasznie od wczoraj głowa boli i prawie nie widzę na oczy ... tabletki nie pomagają , dola mam zajebistego, zaczęłam plamic, póki co to od wczoraj z wieczora i dziś rano tylko na papierze, ale chyba wygram zakład :P bo czuje że się rozwinie, wczoraj miałam bóle i skurcze typowo @-owe, spać mi się chce strasznie nie umiem się wyspać, ale to chyba przez nerwy i ten ból głowy......... z objawów fizycznych mam póki co wszystko ba nawet tempka jeszcze w górze, chociaż dziś mogła być źle zmierzona bo mój małż wstawał do pracy przed 5 i się budziłam kilka razy, w końcu jak wyszedł położyłam się i obudziłam się 3 godziny później, więc zmierzyłam i odjęłam 3 h i wyszło mi 36,8 jak wczoraj... najgorzej że nie mogę w sobie zwalczyć doła. Mój G się denerwuje bo mówi że jak będę takie doły łapać przy @ to mnie do psychiatry zaprowadzi, ale ja poważnie nie nastawiałam się na ciążę, i wydaje mi się że dół jest związany z ogółem a nie z tym że plamię..........ech za dużo siedzę w domu i myślę....

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    A to TY jeszcze nic nie powiedziałaś w pracy?
    A na L-4 nie idziesz?
    No co Ty..
    Zamierzam pracowac do kwietnia, chyba ze nie bede mogla

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, nie żartuj...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu? Ja lubie swoja prace i dopoki bede mogla to bede pracowac, szczerze mowiac negatywnie oceniam pojscie na l4 po dowiedzeniu sie o ciazy, jesli nie ma zagrozenia i wszystko rozwija sie ladnie

Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubić .. nielubić..
    No chyba, że masz fajną pracę. Niestresujacą. Niewymagającą.
    A co robisz jeśli można zapytać? :)

A jak ktoś ma stresujacą decyzyjną pracę jak ja?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna - jeszcze nic straconego a Ty kochana sie nie łam nodobra jeden dzien w razie gdyby przyszla na pacz a pozniej spinamy poslay :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bede cie straszyc, życzę zdrowia i spokojnej ciąży

ja juz teraz nie bde sie zastanawiac, gdy tylko zobacze pecherzyk na usg idę na l4. nie bede ryzykowac.

nasluchalam sie roznych historii w szpitalu..

teraz tak naprawdę zajscie w ciąże i donoszenie jej bez komplikacji to cud.

i zmaierzam ograniczyc, wyeliminowac kazde najmniejsze ryzyko

Lena83, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też swoje przeszłam.
    W wyniku stresów w poprzedniej ciazy trafiłam w 24 tygoniu do szpitala gdzie przelazałam do 33 czyli do rozwiazania.
    A niby wszystko wczesniej ksiazkowo było i jeden dzień tylko.
    Nie chce tego przechodzić. Nie chce ryzykować.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Czemu? Ja lubie swoja prace i dopoki bede mogla to bede pracowac, szczerze mowiac negatywnie oceniam pojscie na l4 po dowiedzeniu sie o ciazy, jesli nie ma zagrozenia i wszystko rozwija się ladnie.

Zgredka, ja też swoja lubię, mam ideały że chcę chodzi ile tylko się da... ALE... po tym poronieniu sama nie wiem. Boję się. Mamy tam toksyczne odczynniki, hałas, stres bo szefowie bywają nieobliczalni... no i się zastanawiam, jak to będzie. Nie chciałabym znowu naraża się na poronienie, ale nie wiem czy siedzenie w domu i odliczanie dni do wizyty nie byłoby gorsze :)

Będę miała dylemat. Ale to najwcześniej na początku października :D Naprawdę nie mogę doczekać się @ i nowego cyklu ^^

Psotka, Lara: powodzenia na wizytach :D Zdać nam raport proszę po powrocie!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tak patrze na moje zapiski w kalendarzu...od 7 tygodnia przestaly mnie bolec piersi...w 9 tygodniu bylam na usg w przychodni i lekarz niby twierdzil,ze wszystko ok serce bije, ze niby nawet dziecko sie rusza,ale tez wielkosc dziecka okreslil na 6-7 tydzien.

na 6-7 tydzien okreslili tez w szpitalu...

czy mozliwe,ze tamten lekarz cos przeoczyl? im bardziej wszystko analzuje,tym do gorszych wnioskow dochodze

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 ja w poprzedniej ciązy musiałam iśc bo trafiłam w 12tc do szpitrala z poronieniem zagrażającym i nie było że mogę sobie wrócić do biura i na dupie siedzieć :/ L4 do końca ciązy is ię pilnować

Teraz za to mam taką pracę, że tutaj kierownicy sami wysyłaja na L4 bo są zbyt niedobre warunki pracy, ciezkie i fizyczne; praca przy wysokich temperaturach, chodzenie do mroźni (bardzo niskie temperatury); dźwiganie cięzarów po minimum 15 kg :/ praca ciągle stojąca :/ dużo obić, otarć, potrąceń, poparzeń, wsyzstko na wysokości brzucha :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana przykro mi :* skarbie.....

Arienna Ania ma rację co do spinania...:)

A pójście na L4 to indywidualna sprawa, bardzo ciężko rozstrzygnąć czy powinno się, czy nie powinno się iść.....ja kiedyś byłam na "NIE", teraz jak jestem w ciąży to bardziej jestem na TAK.....chyba, że NAPRAWDĘ ktoś się czuje MEGA MEGA dobrze i aż TRYSKA energią

• zgredka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam zyc, nie moge sie zadreczac poki co..
    Rozumiem tez Twoje podejscie Blondiku.

Lena: pracuje w sadzie na decyzyjnym stanowisku, a ciezka praca to jest dla mnie w kopalni

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik- wg mnie bicia serca z niczym chyba innym pomylić nie można...

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, ja na usg u mojego prywatnego lekarza serce widzialam jak bije, a na tym daremnym niewyraznym w przychodni nie widzialam w sumie nic...niczego sie nie umialam dopatrzec....chyba swiruje...eh;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja poki co tryskam :) acz klade sie spac po 21... Wiec tej energii intensywnie ale krotko :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lena: pracuje w sadzie na decyzyjnym stanowisku, a ciezka praca to jest dla mnie w kopalni

To indywidualna sprawa.
    Ja np się w pracy mega- stresuje... Męczy mnie.
    Mam czas nienormowany. Pod telefonem 24h/dobę 7 dni w tygodniu.
    W korporacji gdzie niebardzo się liczy drugi człowiek tylko to czy coś jest zrobione na czas i target osiągniety.
    No nie wyobrażam sobie w ciązy :)

Jeśli Tobie tam ok i czujesz, że dasz radę to czemu nie ;)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Zakochana, buu :(

Arienka, kurde, no...

Blondik, nie wiem, może ten lekarz był kiepski? miał kiepski sprzęt? jakiś niedouczony był... aczkolwiek ja jak byłam w 9 tygodniu to było widać wyraźnie dzieciątko, z nóżkami, rączkami i serduszkiem, więc nie wiem z czym mógłby to serduszko pomylić...

co do pracy, ja się umówiłam, że w miarę możliwości przychodzę do biura, a jak gorzej się czuję albo mi się nie chce ;) to pracuję z domu, też mam stanowisko decyzyjne i bywa stresujące ale jakoś na szczęście nikt mnie ostatnio nie wyprowadza z równowagi

natomiast moja przyjaciółka, która w 5 tygodniu ciąży załapała straszną infekcję i niestety mały ponosi tego konsekwencje powiedziała, że w drugiej ciąży od pozytywnego testu siedzi w domu do 4 miesiąca

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ