My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny szukałam ostatnio wpisów o tym jak brać Duphaston i znalazłam wpis na temat tego jak ja biorę :
"moim zdaniem powinnas pomyslec o zmianie gina bo chyba nic Ci nie wytłumaczyl na czym polega branie duphasonu po pierwsze powinnas go brac dopiero od 3 dnia od skoku temperatury bo inaczej blokujesz sobie owulacje i jajeczko moze nie pekac mimo ze testy owu wychodza pozytywne po drugie nastepnego dnia rano od ostatniej tabletki powinnas robic test ciazowy i jesli jest negatywny to owszem czekac na okres ale jesli bylby pozytywny nawet cien cienia drugiej kreski to musisz brac dalej duphason bo to jest progesteron odpowiedzialny za podtrzymanie ciazy a jesli go sie odstawia to w przypadku ciazy taki spadek progesteronu moze prowadzic do poronienia ktore na tym etapie wyglada jak normalny okres i niczym sie od niego nie rozni wiec jak ktos bierze duphason i odstawia bez testu to samemu moze doprowadzic do poronienia"
Ja cały czas tak brałam i zastanawiam się czy to dobrze... Z temperatur wychodzi mi owulka ok 17dc a ja od 15dc do 25dc łykałam dupka po dwie tabsy dziennie. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć... -
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Dziewczyny szukałam ostatnio wpisów o tym jak brać Duphaston i znalazłam wpis na temat tego jak ja biorę :
"moim zdaniem powinnas pomyslec o zmianie gina bo chyba nic Ci nie wytłumaczyl na czym polega branie duphasonu po pierwsze powinnas go brac dopiero od 3 dnia od skoku temperatury bo inaczej blokujesz sobie owulacje i jajeczko moze nie pekac mimo ze testy owu wychodza pozytywne po drugie nastepnego dnia rano od ostatniej tabletki powinnas robic test ciazowy i jesli jest negatywny to owszem czekac na okres ale jesli bylby pozytywny nawet cien cienia drugiej kreski to musisz brac dalej duphason bo to jest progesteron odpowiedzialny za podtrzymanie ciazy a jesli go sie odstawia to w przypadku ciazy taki spadek progesteronu moze prowadzic do poronienia ktore na tym etapie wyglada jak normalny okres i niczym sie od niego nie rozni wiec jak ktos bierze duphason i odstawia bez testu to samemu moze doprowadzic do poronienia"
Ja cały czas tak brałam i zastanawiam się czy to dobrze... Z temperatur wychodzi mi owulka ok 17dc a ja od 15dc do 25dc łykałam dupka po dwie tabsy dziennie. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
Anuśka ja się pytałam swojego gina czy luteina i duphaston mogą blokowac owulke. Wiesz co mi powiedział? przy małych ilościach na 90% NIE
A co do odstawiania go to poczytaj ten wątek: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/do-stosujacych-duphaston,4136.html nasz Ania tu bardzo ładnie wyjaśniła jak to jest z tym odstawianiem :]
ja np. biorę teraz orgametril i mi lekarz od rauz powiedział, że tak on będzi emi blokował owulkę imogę go sobie dowolnie przesuwać z braniem kiedy mi pasuje :] co do lutki i dupka nigdy mi tak nie mówił :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBiedroneczka83 wrote:To czrnulka nie rozumiem jak ci blokuje owulacje to jak chcesz zajść z nim w ciąże ?? to dla mnie nie jasne jest
Po 1) u mnie nie ma tak o jak u was co miesiąc owulacji
Po 2) ja go biorę póóóźno, bo dopiero od 22 dnia cyklu, u mnie ewentualnie najpoźniej owulka jak była to występowała koło 20dc
Po 3) w związku z powyższymi robię sobie długie cykle żeby nie blokowac ewentualnej owulki
Po 4) musiałam zmienić lek, bo poprzednie już kiepsko spełniały swoją rolę
Po 5) na tym leku biorąc go od 16 dc zaszłam w ciążę :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:16
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malenq nie wyspane.
Ja miałam bardzo ciężki wieczór i noc, ciągle mnie męczyło, wydarło mnie do cna.A już przez kilka dni było lepiej, myślałam że idzie ku lepszemu a tu wczoraj tak mnie przemaglowało.
I spać też nie dało.
No nic, trzeba to jakoś przeżyć. -
Hello kitty
hihi
uwaga dzis mam glupawke od rana
siedze z kawka.. oczywiscie Olga z Mcnie zfdradzam cie
do 11 w pracy a pozniej jade w teren
Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBoziuuuuuuuu współczuję kochane......a Tobie Kroko szczególnie, biedactwo nasze jesteś....jejku.....mnie córa dała pospać do 4tej, więc idzie ku lepszemu...ostatnio budziła mnie kopniakami od 2giej....
jakoś słoneczko napawa mnie optymizmem....
Olguś a Ty czemu nie wyspana????? why?
Biedra hehehehe tylko na noc tego czosnku nie stosuj, bo z serduch nici będą....
ja mam w planach dzisiaj ogarnąć domek, potem do ogródka, następnie drzemka na słoneczku, obiadek - dzisiaj makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym....
zobaczymy co z tego wyjdzie...
Olga lubię to dostałaś za WYTŁUMACZENIE, a nie za problemy które Cię nękają.... ja bardzo długo nie miałam swojej owulki, a jak już była samoistna to może raz do roku - i to przeważnie orientowałam się po fakcie....
ale dzisiaj mnie "suszy"...... czuję takiego kapcia, jakbym na kacu była??? to możliwie, że po żelazie????Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:Boziuuuuuuuu współczuję kochane......a Tobie Kroko szczególnie, biedactwo nasze jesteś....jejku.....mnie córa dała pospać do 4tej, więc idzie ku lepszemu...ostatnio budziła mnie kopniakami od 2giej....
jakoś słoneczko napawa mnie optymizmem....
Olguś a Ty czemu nie wyspana????? why?
Biedra hehehehe tylko na noc tego czosnku nie stosuj, bo z serduch nici będą....
ja mam w planach dzisiaj ogarnąć domek, potem do ogródka, następnie drzemka na słoneczku, obiadek - dzisiaj makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym....
zobaczymy co z tego wyjdzie...
Olga lubię to dostałaś za WYTŁUMACZENIE, a nie za problemy które Cię nękają.... ja bardzo długo nie miałam swojej owulki, a jak już była samoistna to może raz do roku - i to przeważnie orientowałam się po fakcie....
ale dzisiaj mnie "suszy"...... czuję takiego kapcia, jakbym na kacu była??? to możliwie, że po żelazie????Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czarnula87 wrote:Po 1) u mnie nie ma tak o jak u was co miesiąc owulacji
Po 2) ja go biorę póóóźno, bo dopiero od 22 dnia cyklu, u mnie ewentualnie najpoźniej owulka jak była to występowała koło 20dc
Po 3) w związku z powyższymi robię sobie długie cykle żeby nie blokowac ewentualnej owulki
Po 4) musiałam zmienić lek, bo poprzednie już kiepsko spełniały swoją rolę
Po 5) na tym leku biorąc go od 16 dc zaszłam w ciążę :]
a to już rozumiem musisz FL poprostu wysłużycspoko
skomplikowane to hehe
ja mam owu od 17-20 dc wiec szału tez nie ma -
Biedronka u mnie tez zazwyczajj owulacjone przychodzi miedzy 16-22 dc
wiec badz madrym i pisz wiersze
zalezy chyba z ktorego jajnika..tak zauwazyalam ;/
gdzie nasze ciezarne ??? ciekawe co u Ashy