X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy to ze zmarzlam troche w nocy moze miec wplyw na temperature??

Dzisiaj ostatnia tabletka leku i od jutra wypatruje @ ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukałam ostatnio wpisów o tym jak brać Duphaston i znalazłam wpis na temat tego jak ja biorę :
    "moim zdaniem powinnas pomyslec o zmianie gina bo chyba nic Ci nie wytłumaczyl na czym polega branie duphasonu po pierwsze powinnas go brac dopiero od 3 dnia od skoku temperatury bo inaczej blokujesz sobie owulacje i jajeczko moze nie pekac mimo ze testy owu wychodza pozytywne po drugie nastepnego dnia rano od ostatniej tabletki powinnas robic test ciazowy i jesli jest negatywny to owszem czekac na okres ale jesli bylby pozytywny nawet cien cienia drugiej kreski to musisz brac dalej duphason bo to jest progesteron odpowiedzialny za podtrzymanie ciazy a jesli go sie odstawia to w przypadku ciazy taki spadek progesteronu moze prowadzic do poronienia ktore na tym etapie wyglada jak normalny okres i niczym sie od niego nie rozni wiec jak ktos bierze duphason i odstawia bez testu to samemu moze doprowadzic do poronienia"
    Ja cały czas tak brałam i zastanawiam się czy to dobrze... Z temperatur wychodzi mi owulka ok 17dc a ja od 15dc do 25dc łykałam dupka po dwie tabsy dziennie. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć...

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie koniecznie musze wyszdrowic :) bede sie faszerowac miodem czosnkiem hehehe małż już przebiera nogami na seksik z żelikiem :P

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 5 września 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska moze pogadaj z ginem innym jak to jest ja braląm dupaka 10 dni ale juz w ciąży 7 tydzien chyba był albo 8 nawet

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też go brałam na podtrzymanie. A teraz chyba sobie go daruję, bo cykle z 30dni wydłużyły mi się na 35 :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dziewczyny szukałam ostatnio wpisów o tym jak brać Duphaston i znalazłam wpis na temat tego jak ja biorę :
    "moim zdaniem powinnas pomyslec o zmianie gina bo chyba nic Ci nie wytłumaczyl na czym polega branie duphasonu po pierwsze powinnas go brac dopiero od 3 dnia od skoku temperatury bo inaczej blokujesz sobie owulacje i jajeczko moze nie pekac mimo ze testy owu wychodza pozytywne po drugie nastepnego dnia rano od ostatniej tabletki powinnas robic test ciazowy i jesli jest negatywny to owszem czekac na okres ale jesli bylby pozytywny nawet cien cienia drugiej kreski to musisz brac dalej duphason bo to jest progesteron odpowiedzialny za podtrzymanie ciazy a jesli go sie odstawia to w przypadku ciazy taki spadek progesteronu moze prowadzic do poronienia ktore na tym etapie wyglada jak normalny okres i niczym sie od niego nie rozni wiec jak ktos bierze duphason i odstawia bez testu to samemu moze doprowadzic do poronienia"
    Ja cały czas tak brałam i zastanawiam się czy to dobrze... Z temperatur wychodzi mi owulka ok 17dc a ja od 15dc do 25dc łykałam dupka po dwie tabsy dziennie. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć...

Anuśka ja się pytałam swojego gina czy luteina i duphaston mogą blokowac owulke. Wiesz co mi powiedział? przy małych ilościach na 90% NIE

A co do odstawiania go to poczytaj ten wątek: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/do-stosujacych-duphaston,4136.html nasz Ania tu bardzo ładnie wyjaśniła jak to jest z tym odstawianiem :]

ja np. biorę teraz orgametril i mi lekarz od rauz powiedział, że tak on będzi emi blokował owulkę imogę go sobie dowolnie przesuwać z braniem kiedy mi pasuje :] co do lutki i dupka nigdy mi tak nie mówił :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:10

Wysłany: 5 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czrnulka nie rozumiem jak ci blokuje owulacje to jak chcesz zajść z nim w ciąże ?? to dla mnie nie jasne jest :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry słonecznie:)

Wyspane????

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    To czrnulka nie rozumiem jak ci blokuje owulacje to jak chcesz zajść z nim w ciąże ?? to dla mnie nie jasne jest :)

Po 1) u mnie nie ma tak o jak u was co miesiąc owulacji :D
    Po 2) ja go biorę póóóźno, bo dopiero od 22 dnia cyklu, u mnie ewentualnie najpoźniej owulka jak była to występowała koło 20dc
    Po 3) w związku z powyższymi robię sobie długie cykle żeby nie blokowac ewentualnej owulki
    Po 4) musiałam zmienić lek, bo poprzednie już kiepsko spełniały swoją rolę
    Po 5) na tym leku biorąc go od 16 dc zaszłam w ciążę :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:16

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Wyspane????

NIE!!!! :D

Wysłany: 5 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Wyspane????
    niby wyspane :) ale nie wybzykane heh maż padł wczoraj z córcią o 20:30 hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq nie wyspane.
    Ja miałam bardzo ciężki wieczór i noc, ciągle mnie męczyło, wydarło mnie do cna. :( A już przez kilka dni było lepiej, myślałam że idzie ku lepszemu a tu wczoraj tak mnie przemaglowało. :/ I spać też nie dało. :/

No nic, trzeba to jakoś przeżyć.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i od razu uciekam do ginka :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kitty :D

hihi :D
    uwaga dzis mam glupawke od rana :D

siedze z kawka.. oczywiscie Olga z Mc :P nie zfdradzam cie :D

do 11 w pracy a pozniej jade w teren :)

Malenq, Czarnula87 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuuuuuuuu współczuję kochane......a Tobie Kroko szczególnie, biedactwo nasze jesteś....jejku.....mnie córa dała pospać do 4tej, więc idzie ku lepszemu...ostatnio budziła mnie kopniakami od 2giej....
    jakoś słoneczko napawa mnie optymizmem....
    Olguś a Ty czemu nie wyspana????? why?

Biedra hehehehe tylko na noc tego czosnku nie stosuj, bo z serduch nici będą....

ja mam w planach dzisiaj ogarnąć domek, potem do ogródka, następnie drzemka na słoneczku, obiadek - dzisiaj makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym....
    zobaczymy co z tego wyjdzie...

Olga lubię to dostałaś za WYTŁUMACZENIE, a nie za problemy które Cię nękają.... ja bardzo długo nie miałam swojej owulki, a jak już była samoistna to może raz do roku - i to przeważnie orientowałam się po fakcie....

ale dzisiaj mnie "suszy"...... czuję takiego kapcia, jakbym na kacu była??? to możliwie, że po żelazie????

Krokodylica lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Boziuuuuuuuu współczuję kochane......a Tobie Kroko szczególnie, biedactwo nasze jesteś....jejku.....mnie córa dała pospać do 4tej, więc idzie ku lepszemu...ostatnio budziła mnie kopniakami od 2giej....
    jakoś słoneczko napawa mnie optymizmem....
    Olguś a Ty czemu nie wyspana????? why?

Biedra hehehehe tylko na noc tego czosnku nie stosuj, bo z serduch nici będą....

ja mam w planach dzisiaj ogarnąć domek, potem do ogródka, następnie drzemka na słoneczku, obiadek - dzisiaj makaron z tuńczykiem i sosem pomidorowym....
    zobaczymy co z tego wyjdzie...

Olga lubię to dostałaś za WYTŁUMACZENIE, a nie za problemy które Cię nękają.... ja bardzo długo nie miałam swojej owulki, a jak już była samoistna to może raz do roku - i to przeważnie orientowałam się po fakcie....

ale dzisiaj mnie "suszy"...... czuję takiego kapcia, jakbym na kacu była??? to możliwie, że po żelazie????
    hehe zapodam tez małżowi i bedzie cud miód :P

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh mój małż zdążył się przyzwyczaić, ja już prawie 3 tydz. na czonsku jadę, może nie codziennie, ale chole.rne gardło staram się wyleczyć...
    wiec luzik......

Wysłany: 5 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Po 1) u mnie nie ma tak o jak u was co miesiąc owulacji :D
    Po 2) ja go biorę póóóźno, bo dopiero od 22 dnia cyklu, u mnie ewentualnie najpoźniej owulka jak była to występowała koło 20dc
    Po 3) w związku z powyższymi robię sobie długie cykle żeby nie blokowac ewentualnej owulki
    Po 4) musiałam zmienić lek, bo poprzednie już kiepsko spełniały swoją rolę
    Po 5) na tym leku biorąc go od 16 dc zaszłam w ciążę :]

a to już rozumiem musisz FL poprostu wysłużyc :) spoko :) skomplikowane to hehe
    ja mam owu od 17-20 dc wiec szału tez nie ma

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 5 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od dziś sie witaminizuje heheh żelazo doszło i skrzypowita na włoski

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka u mnie tez zazwyczajj owulacjone przychodzi miedzy 16-22 dc :P wiec badz madrym i pisz wiersze :)
    zalezy chyba z ktorego jajnika..tak zauwazyalam ;/

gdzie nasze ciezarne ??? ciekawe co u Ashy

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ