My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
hej macham z domku za godzinke sikam na owu testa
jacorek kłuje jakos raz na jakis czas małą wzieła tatusia do zabawy hehehe a ja ide pozmywac i zrobic kanapki na jutro
aaa ja tez chce kokosowe michałki czekolade wafelkiLena83, Tamka lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:hej macham z domku za godzinke sikam na owu testa
jacorek kłuje jakos raz na jakis czas małą wzieła tatusia do zabawy hehehe a ja ide pozmywac i zrobic kanapki na jutro
aaa ja tez chce kokosowe michałki czekolade wafelki
Tez se siknę .. a co!!!
Za godzine wlasnie
Wlasciwie z ciekawości a nie zeby zobaczyc owu bo jej na bank jeszcze nie ma...
Zostałam pierwszy raz w zyciu posuasaczką testów owu ....
I mnie ciekawość zżera jak to co toWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 17:04
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
Lena83 wrote:Tez se siknę .. a co!!!
Za godzine wlasnie
I mnie ciekawość zżera jak to co to
ja testuje od 11 dnia do 21 dnia wtedy ładnie widać jak sie to zmienia -
Hejka kochane
Krokodylku śliczny twój maluszek
Malenqa ja też mam fazę na michałki ale u mnie niestety nie ma kokosowych nigdzie ich nie widziałam a uwielbiam kokosja zajadam białe zwykłe i chałwowe
Tamuś ja nie robiłam tego testu, a o przepływać na tym prenatalnym też mi nic nie mówiła
Biedroneczka trzymam kciuki za owuTamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Maniek, ja wiem że ja jestem zryta, ale ja bym 19 dni po owulacji nie wytrzymała bez testu, kochana czemu nie robisz? Taki piękny wykres aż się prosi już test robić.... Czekam na wynik + u Ciebie i to koniecznie jutro z rana
-
Hej dziewczyny...
Kroko super dzidzia
Ja właśnie jestem po poważnej rozmowie z mężem na temat adopcji. Nie wiem czy się nie zdecydujemy... On też się boi że będziemy się męczyć ze staraniami kolejnych parę lat. Ehhh.... Muszę to wszystko przemyśleć...
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
jestem. przezylam spotkanie. duzo pracy na jutro i na wiezor, ale damy rade z groszkiem - mam nadzieje
ja juz 2 mies. na zwolnieniu lekarskim, a mi firma juz przesyla listy z propozycja spotkania w celu uzgodnienia czy jest cos, co mogliby zrobic aby pomoc mi w powrocie do pracy
Kroko, piekny groszek
Tamka, ja testu PAPPA nie robilam. lekarz mi odradzil. powiedzial, ze jesli usg (u dobrego specjalisty i na dobrym sprzecie) wyszlo ok, to po co sie stresowac. jak Psotka pisala - jest to wynik jedynie statystyczny. mojej przyjaciolce u jakigos doktorka X na marnym sprzecie wyszlo usg kiepsko. wyslal ja na PAPPA. PAPPA wyszedl slabo. ona zaplakana. lekarz o aborcji albo o amniopunkcji wspomnial. przyjacliolka poszla na USG do jednego z najlepszych specjalistow na pomorzu. wszystko bylo dobrze. urodzila zdrowa coreczkeTamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Dobra laski, która sie zna niech mi tu pisze, bo zwariuje:
1. Z całej morfologii, jedynie w sześciu przypadkach lekkie podwyższenie (WBC, GRAN, GRAN %, MCH, MCHC, RDW-CV)
2. Glukoza ok, tsh 3 gen. - 2,98 ulU/ml, mocz ok
No i teraz najgorsze: toxoplazmoza!!!!!
IgM - wynik 0,266 (wg mnie ujemny bo do 0,80 jest ujemny)
IgG - wynik!!!!!!!!! 650,0 !!!!!!!!!! Wow o co kaman????? -
Lena83 wrote:Tez se siknę .. a co!!!
Za godzine wlasnie
I mnie ciekawość zżera jak to co to -
Anuśka wrote:Hej dziewczyny...
Kroko super dzidzia
Ja właśnie jestem po poważnej rozmowie z mężem na temat adopcji. Nie wiem czy się nie zdecydujemy... On też się boi że będziemy się męczyć ze staraniami kolejnych parę lat. Ehhh.... Muszę to wszystko przemyśleć...Anuśka lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:LaRa ciesz sie! Jezeli IgG dodtatnie, to znaczy ze masz ochrone przed toxo na cale zycie
Powiedz mi jeszcze co to jest ten Gran i Gran %?? I czy ta reszta lekko podwyższona nie jest zła???? -
Jak masz igg i igm ujemne, to nie masz w ogole ochrony i mozesz zlapac infekcje w ciazy, a to jest masakra.
Jesli masz tylko igm to znaczy ze mesz swiezs infekcje, grozna dla dziecka. A jak masz oba dodatnie, to wynik niejednoznaczny, albo jest pozny okres infekcji.
Co do morfologii, to jezeli nie jestes odwodniona (wymioty, biegunka) to masz podwyzszone biale krwinki, granulocyty (moze mialas niedawno infekcje). A jakie masz mcv? W normie?
Mch i mchc to masa hemoglobiny w krwince i stezenie i one rosna ponad norme jak spada mcv czyli jak jest anemia albo odwodnienie. Jak nie ma anemii to chyba ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 17:41
-
Gra, gra% to granulocyty, rodzaj krwinek bialych ktore sie mnaza podczas infekcji. wbc to ogolnie krwinki biale.
Mch i mchc to masa i stezenie hemoglobiny w krwince, a rwdcv to roznorodnosc objetosci krwinek, czyli jedne sa wieksze a drugie mniejsze.
Jezeli sa niewielkie odchylenia od normy to wszystko ok. -
MCV - 92,1 (80,00-98,00)
MCH- 32,8 (27,00-31,00)
MCHC - 35,6 ( 31,00-35,00)
WBC - 11,2 (4,30-10,20)
GRAN - 8,5 ( 2,50-7,20)
GRAN % - 75,6 ( 45,00-75,00)
RDW-CV - 14,3(11,50-14,00)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 17:42