X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja testuje od 11 dnia do 21 dnia wtedy ładnie widać jak sie to zmienia

W 11 to ja moge byc po ...
    A w 21 to juz na pewno bo to to 4 dni do @

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Lena, ta blada krecha oznacza, ze..... coś sie dzieje :))))

Zgredka, a tak z ciekawosci, lekarz pozwolił Ci na jakikolwiek wysilek fizyczny?

Eeeeee.....
    Zerknij na moj wykres ....
    Ja dopiero co po @

Ja oczywiscie potwierdzam - jajnik czuje ale czy to nie za wczesnie ????

Moj cykl od 3 M-cy ma 25 dni ...

A jak to zapisać na wykresie naszym - jako pozytyw czy negatyw?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:56

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hej dziewczyny...
    Kroko super dzidzia :)
    Ja właśnie jestem po poważnej rozmowie z mężem na temat adopcji. Nie wiem czy się nie zdecydujemy... On też się boi że będziemy się męczyć ze staraniami kolejnych parę lat. Ehhh.... Muszę to wszystko przemyśleć...

Ja tez po takiej rozmowie jestem ....
    Popłakałam sie wtedy ....

Ale stwierdziliśmy ze tak chcielibyśmy jesli sie nie uda.
    Czasu nie mamy ..
    Moj W ma 38 lat juz ...

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Czary Mary ciasteczkowy potwór to mój idol. :) Więc avatar zostaje. :)
    Przykro mi z powodu snu ale to tylko sen jednak.

smarta a jak z Clo? Już skończyłać brać? Czy jeszcze bierzesz? Bo jestem nie na bieżąco. Bo ja jak brałam Clo to też taka byłam jakaś niemrawa. I ciągle płakałam, z byle powodu lub i bez niego.

Chciałam Wam pokazać mojego groszka:

usg.jpg

Na usg spał sobie chyba, ani dygnął. Aż lekarz chyba chciał sprawdzić o co chodzi i zaczął pukać w brzuch to groszek sobie podskoczył, i położył się z powrotem bez ruchu z rączką przy głowie. Jednym słowem ma wywalone. :)

Aaaaa slicznosci !!!!!!!!!

Zeby wszystko dobrze i zdrowo było :*****

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizytach, w sumie gadali podobnie,chocia ztylko mój prywatny zrobił mi usg...dostalam antybiotyk na wszelki wypadek na 5 dni. duphaston na wywolanie @ zeby zbyt dlugo nie czekac...
    obaj chetnie przedluza mi l4 do konca wrzesnia.
    ten z NFZ kazał odczekać 2 miesiace przed staraniami, mój prywany 3 miesiace

na usg widac bylo,ze jeszcze dużo zostało do "złuszczenia", wiec ten okres wywolany bedzie bardzo mocny i mam go przesiedziecw domu

śliczne te zdjecia usg, też takie chce;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Maniek, ja wiem że ja jestem zryta, ale ja bym 19 dni po owulacji nie wytrzymała bez testu, kochana czemu nie robisz? Taki piękny wykres aż się prosi już test robić.... Czekam na wynik + u Ciebie i to koniecznie jutro z rana ;)

w sobotę robiłam i był negatywny to teraz postanowiłam poczekać do środy chociaż mnie skręca...w sumie nie mam objawów, poza lekkim czasem bólem podbrzusza ale jutro się okaże, nie chce się wkręcać bo znów mnie czarna rozpacz dopadnie.
    w każdym razie dam wam znać....

Arienna lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: nie mialam jeszcze wizyty, ale czytalam, ze jak ktos regularnie uprawia sport to moze spokojnie kontynuowac przy odpowiednim natezeniu..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to oznacza, że masz w sobie hormon LH :).
    Testy owulacyjne to nie testy ciążowe. Dwie kreski pojawiają się cały cykl, jak chcecie też sobie możecie sprawdzić. Tu chodzi o ich intensywność, a nie obecność.
    LH jest obecne w naszym organizmie cały cykl, w większym bądź mniejszym stężeniu. Blada kreska, oznacza że hormonu jest mniej, czyli to jeszcze nie pik i nie moment owulacji. Dopiero kiedy kreska ciemnieje, mówi nam o tym, że LH narasta, czyli pik się zbliża (a co za tym idzie - owulacja też).

Poczytajcie sobie http://rodzinawbudowie.blogspot.com/2012/03/test-owulacyjny-jak-uzywac.html

Lena83 lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie głupie pytanie mam: ponieważ w nocy (ostatnio) przynajmniej raz idę na siku ok 2:00-4:00 to czy test sikany będzie wiarygodny?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, marnut ma racje, nie spojrzałam na wykres Leny, a to by było rzeczywiście za wcześnie na owulke, tak czy inaczej <3<3 ile wlezie :)

Lena83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Eeeeee.....

A jak to zapisać na wykresie naszym - jako pozytyw czy negatyw?
    myśle że zrób jutro powtórkę i porównaj je i wtedy uzupełnisz w kalendarzu

Lena83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko może masz rację że to clo jednak. To jakiś ciężki czas teraz. Jakoś tak teraz ciążowe tematy też wszędzie wokół mnie - jedna koleżanka w ciąży, cieszy się i ja jej szczęściem też, kolejna się dowiedziałam że usunęła, i historia z domniemana ciążą byłej dziewczyny mojego przyjaciela. Jakie to jest pokrętne że to samo wydarzenie dla jednych jest tragedią a dla innych największym szczęściem...

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    w każdym razie dam wam znać....
    koniecznie :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia :****

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    takie głupie pytanie mam: ponieważ w nocy (ostatnio) przynajmniej raz idę na siku ok 2:00-4:00 to czy test sikany będzie wiarygodny?
    a może kolejny zrób właśnie jak wstajesz w nocy siusiu - w sumie nie wiem nie znam się ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak można usunąć ciążę...straszne;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy jak zrobie o 2:00 to ja zasnę do rana bez względu na wynik emocje będą :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    jak można usunąć ciążę...straszne;(

Tez tego nie rozumiem ...
    Miałam 19 lat jak zaszłam w pierwsza ciaze...
    Dwie inne kolezanki w tym samym czacie usunęły ...
    Ilekroć patrze na moja A to nie wyobrazam sobie ze mogłoby jej nie byc ...
    Nie wiem co robia teraz te dwie kolezanki ...

• Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Kroko może masz rację że to clo jednak. To jakiś ciężki czas teraz. Jakoś tak teraz ciążowe tematy też wszędzie wokół mnie - jedna koleżanka w ciąży, cieszy się i ja jej szczęściem też, kolejna się dowiedziałam że usunęła, i historia z domniemana ciążą byłej dziewczyny mojego przyjaciela. Jakie to jest pokrętne że to samo wydarzenie dla jednych jest tragedią a dla innych największym szczęściem...

trochę to smutne, człowiek się stara i stara a inni płaczą z innego powodu jak zobaczą pozytywny test :/

moja znajoma zaciążyła i trafiła do szpitala bo miała bliźniaki i jeden groszek nie dał rady, byłam u niej a ona ryczała i ryczała - ja do niej kochana nie płacz twój maluszek w niebie modli się o zdrowie drugiej dzidzi
    a ona - ryczę bo zaciążyłam!!!
    masakra

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Ja tez po takiej rozmowie jestem ....
    Popłakałam sie wtedy ....

Ale stwierdziliśmy ze tak chcielibyśmy jesli sie nie uda.
    Czasu nie mamy ..
    Moj W ma 38 lat juz ...
    No właśnie my też już w tym wieku :) A że mamy jedno swoje i jedno adoptowane to może by jednak.... Jak sobie pomyślę o takich maluszkach, nie kochanych, zostawionych w szpitalu, to aż się serducho wyrywa, żeby dać takiemu maleństwu szansę na normalne życie :) Oj coraz bardziej o tym myślę :) Czytałam o rodzinach zastępczych i jeśli jeden rodzic zrezygnuje z pracy to państwo płaci coś jakby pensję ok 2000zł i do tego 1000zł na dziecko. Więc mogłabym siedzieć w domku z dziećmi i mielibyśmy jakieś zabezpieczenie finansowe... I może mogłabym mieć moje upragnione bliźniaki :D Nie muszą być spokrewnione :)

Lena83, Tamka lubią tę wiadomość

‹‹ 1938 1939 1940 1941 1942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ