X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik i tez takie foty bedziesz miala <3

dziewczyny, zapomnialm rano wziac duphaston, a biore jeszcze 2x1 (jedna rano i jedna wieczorem). wzielam teraz. chyba te druga wezme normalnie wieczorem jak zawsze, co?

najgorsze, ze wczoraj wieczorem tak zle sie czulam, ze nie pamietam czy wzielam :(

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuska, trzymam kciuki za podjecie jak najlepszej decyzji!!!
    ja mam 2 wujkow. obie babcie adoptowaly pierwsze dziecko :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuśka a formalności takiej adopcji ile trwają?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No właśnie my też już w tym wieku :) A że mamy jedno swoje i jedno adoptowane to może by jednak.... Jak sobie pomyślę o takich maluszkach, nie kochanych, zostawionych w szpitalu, to aż się serducho wyrywa, żeby dać takiemu maleństwu szansę na normalne życie :) Oj coraz bardziej o tym myślę :) Czytałam o rodzinach zastępczych i jeśli jeden rodzic zrezygnuje z pracy to państwo płaci coś jakby pensję ok 2000zł i do tego 1000zł na dziecko. Więc mogłabym siedzieć w domku z dziećmi i mielibyśmy jakieś zabezpieczenie finansowe... I może mogłabym mieć moje upragnione bliźniaki :D Nie muszą być spokrewnione :)

Opowiadaj opowiadaj jak najwiecej i co wiesz :)

Formalności?
    Wymogi?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Blondik i tez takie foty bedziesz miala <3

dziewczyny, zapomnialm rano wziac duphaston, a biore jeszcze 2x1 (jedna rano i jedna wieczorem). wzielam teraz. chyba te druga wezme normalnie wieczorem jak zawsze, co?

najgorsze, ze wczoraj wieczorem tak zle sie czulam, ze nie pamietam czy wzielam :(
    Beszka ja jak zapominałam to też tak brałam : jedną popołudniu a drugą na noc i tragedii nie było :)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otwieram Zdesperowane piwo ...
    Mam wolne jutro a tak sie dzis pokłóciłam z ojcem ze becze i becze :(

Gdzie sie zaznacza alkohol na wykresie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 19:31

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytuj w objawach ( musisz sobie dodać do objawów)...
    kuźwa nawet AGATA serialowa zaciążyła, o matko żeby to takie proste było

Lena83, Tamka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Opowiadaj opowiadaj jak najwiecej i co wiesz :)

Formalności?
    Wymogi?

Wymagania od kandydatów na rodziców zastępczych:

Pełnienie funkcji rodziny zastępczej może być powierzone małżonkom lub osobie niepozostającej w związku małżeńskim, jeżeli osoby te spełniają następujące warunki:

dają rękojmię należytego wykonania zadań rodziny zastępczej,
    mają stałe zamieszkanie na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej,
    korzystają z pełni praw cywilnych i obywatelskich,
    nie są lub nie były pozbawione praw władzy rodzicielskiej, nie są ograniczone we władzy rodzicielskiej ani też władza rodzicielska nie została im zawieszona,
    wywiązują się z obowiązku łożenia na utrzymanie osoby najbliższej lub innej osoby, gdy ciąży na nich taki obowiązek z mocy prawa lub orzeczenia sądu,
    nie są chore na chorobę uniemożliwiającą właściwą opiekę nad dzieckiem, co zostało stwierdzone zaświadczeniem lekarskim,
    mają odpowiednie warunki mieszkaniowe oraz stałe źródło utrzymania,
    uzyskały pozytywną opinię ośrodka pomocy społecznej właściwego ze względu na miejsce zamieszkania.

Dodatkowe wymagania dla kandydatów na rodziców zastępczych niespokrewnionych z dzieckiem:

uzyskanie pozytywnej opinii ośrodka pomocy społecznej właściwego ze względu na miejsce zamieszkania kandydata do pełnienia funkcji rodziny zastępczej, wydanej na podstawie rodzinnego wywiadu środowiskowego,
    odbycie szkolenia oraz uzyskania zaświadczenia kwalifikacyjnego.
    To są wymogi.
    A tak poza tym to prywatnie wiem że dziecko musi mieć swój kąt, w sensie biurko i łóżko i może dzielić pokój z innym dzieckiem. U nas tak było na początku.
    No i generalnie takie adoptowane to są mega wdzięczne i takie, hmmmm jak by to powiedzieć... Nie rozpieszczone i doceniające to, że ktoś z nimi rozmawia i pomaga rozwiązywać ich problemy :)
    No to się rozpisałam :D

Lena83 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    edytuj w objawach ( musisz sobie dodać do objawów)...
    kuźwa nawet AGATA serialowa zaciążyła, o matko żeby to takie proste było
    Maniek czesć (bo jeszcze się z Tobą nie witałam) :) Jakby to było takie proste to chyba nie pomyślałabym o adopcji :) Niestety nie wszyscy zaliczają wpadki a mi już dawno powiedzieli, że jestem bezpłodna :/ Chyba zacznę faktycznie wierzyć że moja Zuza to wymodlony cud :)

Lena83 lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka a ja duże dziecko macie?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Anuśka a ja duże dziecko macie?
    Nasze biologiczne ma 11lat a nasze adopcyjne 17lat :) Duży facet już :)

Lena83 lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łza mi się zakręciła, nie wiem jak można porzucić własne dziecko noszone pod sercem przez 9 miesięcy...

a odnośnie tych wymogów - np." mają odpowiednie warunki mieszkaniowe" - czyli zależy od decyzji - wykładni jakiegoś urzędnika rozumiem

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka przepraszam ze tak wypytuję ale tak na 100% juz nie ma szans lekarze stwierdzili ?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka to mamy obydwie jedenastolatki w domu :D
    Moja mi daje popalic ostatnio ;)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    łza mi się zakręciła, nie wiem jak można porzucić własne dziecko noszone pod sercem przez 9 miesięcy...

a odnośnie tych wymogów - np." mają odpowiednie warunki mieszkaniowe" - czyli zależy od decyzji - wykładni jakiegoś urzędnika rozumiem
    Kochana przyjeżdżają co 6m-cy i patrzą jak dziecko mieszka. Ale nie ma stresu. My mieszkaliśmy w starej małej chatce i dzieci miały jeden wspólny pokój i było ok. Do nas przyjeżdżają częściej bo mówią że zamiast iść do jakiejś meliny i wysłuchiwać że są kur... to wolą u mnie kawkę wypić :) Ale dziewczyny pytają o wszystko : ile aut, jaki dochód, ile oszczędności, wartościowe przedmioty np. obrazy itp, jak się dziecko uczy, czym interesuje, czy ma dodatkowe zajęcia, boję się że niedługo będę musiała im mówić jak często kupę robi ;)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anuśka wybacz że tak od razu rozpoczęłam rozmowę bez przywitania

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Anuśka to mamy obydwie jedenastolatki w domu :D
    Moja mi daje popalic ostatnio ;)
    Łooooo straszny wiek... Twoja też taka pyskata? No szok u mnie jest :) Uparte, pyskate i nieznośne chwilami... Ale jak nikt nie widzi to się tuli i mówi : "Maminiu kocham Cię" i już zapominam o wszystkim :)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrazy ?
    A co to ma do rzeczy o.O.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Łooooo straszny wiek... Twoja też taka pyskata? No szok u mnie jest :) Uparte, pyskate i nieznośne chwilami... Ale jak nikt nie widzi to się tuli i mówi : "Maminiu kocham Cię" i już zapominam o wszystkim :)

Dokładnie identycznie :D
    A jaki kombinator sie robi ;)

Glany chce teraz i na koncert jakis tam jechac ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Anuśka przepraszam ze tak wypytuję ale tak na 100% juz nie ma szans lekarze stwierdzili ?
    Tak stwierdzili już dawno a jednak się udało :) więc nie wierzę w te ich opinie :) Myślę że jak bym się zawzięła to pewnie kiedyś bym w końcu zaszła. Tylko jak tak myślę o nie chcianych dzieciach, to..... Ehhhh..... Parcia na ciążę nie mam strasznego ja tylko chcę dziecko :) A z doświadczenia wiem że nie ta matka co urodzi tylko ta co wychowa :)

Lena83 lubi tę wiadomość

‹‹ 1939 1940 1941 1942 1943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ