X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    .

Lekarzen ic nie probuja u ciebie z lekami zeby owulke wywolac??
    Od kilku lat biorę METFORMAX (ostatnio zwiększyłam dawkę), Duphaston, CLO. Poza tym cały zestaw witamin. Ostatnio pani doktor zaleciła mi jakiś suplement z myo-inozytolem. Do końca roku nie będę brała innych leków.

Wysłany: 17 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    a probowalas naturalnych metod typu soja ?? dong ??
    napisz coś więcej na ten temat.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z usg piersi chodzi o to ze jedye co warto spr prze podaniem prog to cz nie ma guzkow na piersi.. bo wtedy trzeba ostrozniej dobierac leki :)

angeika lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    z usg piersi chodzi o to ze jedye co warto spr prze podaniem prog to cz nie ma guzkow na piersi.. bo wtedy trzeba ostrozniej dobierac leki :)
    Tak tez zrobie :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiscie nie stosowalam soi i donga :)
    ale Czarnula stosowala :)

soja to naturalne CLO :)
    bardzo duzo na ten temat pisala Weronika86 - ona tez mam wszytskie info bardzo dobrze opisane co do PCOS :)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clo powinno sie brac 3-6 cykli i potem odstawic na kilka miesiecy bo inaczej nie daje efektow. Przy clo powinny byc monitoringi czy ono w ogole wspomaga rosniecie pecherzykow, jesli rosna a nie pekaja to przepisuja lekarze cos na pekniecie.
    Metformax jest ok. Sama bralam.
    Dupka tez bralam ale.kiepski jak dla mnie byl. Mi lekarz zmienila go na silniejszy lek - orgametril. Bralam.jakies.chyba 3 cykle. Na metformi.ie i orgametrilu zaszlam w ciaze nie biorac zupelnie nic innego.

• Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Witajcie. To mój pierwszy wpis na forum. Mam 33 lata, o dziecko staram się już chyba z 10 lat. Mam PCOS. Nie będę pisać o tym co było. Mam problem z owulacją. Obecnie leczę się na Rakowieckiej w Warszawie w INVIMEDZIE.Nie płaczę już po nocach, ale mam coraz większe napady doła, coraz bardziej czuję, porażkę.
    Hej. Witaj u nas :)
    Kurczę 10 lat to sporo... Ja z PCOS starałam się trzy lata o pierwsze i też bywało różnie :/ Ale tu na forum czas jakoś szybciej leci :)

• Johnam Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey stara_czka witam ja też tu jestem nowa i dopiero zaczynam fajnie że tu przywitałaś na pewno dużo nowego się dowiesz i nie trać wiary na pewno się uda czasami trzeba czasu a sprawdzałaś drożność jajników moja siostra miała z tym problem po zabiegu zaszła w ciąże ale niestety straciła tą ciąże ale się nie poddaje i dalej próbuje ja to się śmieje że razem będziemy chodzić z brzuszkami pozdrawiam wszystkie dziewuszki i do jutra :-*

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnga dziewczyny stosuja na wywolanie w naturalny sposob owulacji. Ja dopiero dzisiaj z nim zaczelam zabawe.
    Soje bralam - naturalne clo. Nawet podobnie sie bierze. Ale dla m.ie nieskuteczne niestety.

Jest watek na forum o staraniach z pomoca medyczna - wszystkie zielary i tam.masz opisane wszystkie ziola.ktore dziewczyny na forum stosuja i na co :) warto tam.zajrzec

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane zmykam :)
    ide meza dopiescic :D
    mial dzis ciezki dzien.. rozmowa z ojcem chyba go bardzo zestresowala )

angeika lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hmm ciekawe dlaczego nie reagujesz..a mzoe organizm potrzebuje odpoczacod stymulcji
    a probowalas naturalnych metod typu soja ?? dong ??
    O właśnie ja teraz próbuję Donga, dam Wam znać jakie są efekty :D

• Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    :)
    Marnut tekst rewelacja :D

A ja nie chwaliłam się wcześniej, ale dziś odebrałam swoje wyniki i wygląda na to, że wszystko w normach :) :) :). Co oznacza że naszym problemem są "tylko" plemniory + ewentualnie 100 innych rzeczy, których u siebie jeszcze nie zbadałam :)
    plemniory można rozruszać i wzmocnić a o tych 100 innych rzeczach nie myśl bo ich na pewno nie będzie trzeba myśleć na pozytyw

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seriale obejrzane, ja tez uciekam :)
    Dobrej nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    O właśnie ja teraz próbuję Donga, dam Wam znać jakie są efekty :D
    Po ile i jak bierzesz?? :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Po ile i jak bierzesz?? :)
    Jedną kapsułkę dziennie, tam jest 520mg

Wysłany: 17 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    badanie drożności jajników miałam robione kilka lat temu w szpitalu na Starynkiewicza. Wtedy miałam mieć inseminację, ale mój były już mąż zostawił mnie wtedy kilka dni przed zabiegiem.
    Jeśli chodzi o CLO, to nie biorę go non stop. To jest moje czwarte podejście. Pierwszy raz brałam kilka lat temu przez 4 cykle, potem 2 lata temu 4 cykle, rok temu trzy cykle i w tym miesiącu zaczęłam od początku. Teraz brałam po 3 tabletki i plan jest taki, że jak do końca roku się nie uda, to będę miała zastrzyki.
    Ostatnio rozmawiałam z moją Panią doktor i powiedziała, żebym uwierzyła znów w to, że się uda. Od rozwodu (3 lata temu) jakoś podchodzę do tematu bez wiary. Mój były mąż przy rozwodzie bardzo mnie zranił. Powiedział coś w stylu: "Ty jesteś bezpłodna, a ja będę miał 3 dzieci".

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki cham..... slow brak normalnie....

• Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu 84 mam nadzieje że mąż trochę się przy tobie rozluzni i że wszystko będzie ok to zajmij się nim dobrze życze miłego wieczory dobranoc wszystkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Jedną kapsułkę dziennie, tam jest 520mg

Ja biore teraz cztery dni 3x1 a potem przez 6 dni 1x1
    Dawje mam 530

Bralas wczesniej? Mi podpowiedzialy dziewczyny ktore go stosowaly zeby tak brac

• Johnam Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Dziewczyny,
    badanie drożności jajników miałam robione kilka lat temu w szpitalu na Starynkiewicza. Wtedy miałam mieć inseminację, ale mój były już mąż zostawił mnie wtedy kilka dni przed zabiegiem.
    Jeśli chodzi o CLO, to nie biorę go non stop. To jest moje czwarte podejście. Pierwszy raz brałam kilka lat temu przez 4 cykle, potem 2 lata temu 4 cykle, rok temu trzy cykle i w tym miesiącu zaczęłam od początku. Teraz brałam po 3 tabletki i plan jest taki, że jak do końca roku się nie uda, to będę miała zastrzyki.
    Ostatnio rozmawiałam z moją Panią doktor i powiedziała, żebym uwierzyła znów w to, że się uda. Od rozwodu (3 lata temu) jakoś podchodzę do tematu bez wiary. Mój były mąż przy rozwodzie bardzo mnie zranił. Powiedział coś w stylu: "Ty jesteś bezpłodna, a ja będę miał 3 dzieci".
    co za skur... i dobrze że już masz gnoja z głowy karma wraca więc jeszcze pożałuje tych słów a pro po drożności to moja kumpela miała dwa razy ten zabieg więc może warto sprawdzić to jeszcze raz choć opowiadała że to jest bolesny zabieg

‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ