X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dam mojemu S do poczytania wszystkie posty, w których jest mowa o niepijących mężach. Bo on wierzy, ze z nimi jest jak ze świętmi Mikołajem - nie istnieją

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    A dziękuję Anusia ;) Teraz to czuję sie wywolana do tablicy i chyba nie zdam, nieprzygotowana jestem :D

Co by nie było jestesmy z Toba ;)
    Trzymam kciuki :*

momo1009 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Johnam wrote:
    a pomysły na facetow usmialam się mój tez z nie pijących wiec ja zawsze mam kierowcę aniu super ze wypad się udal i ze z ta komisja to na pozytyw wyszlo anastazja ja mam znowu odwrotnie i tesknie za silowna bo tak się wktecilam ze szok kiedyś tez miałam jak ty jak najdalej od cwiczen teraz tesknie bo przez te plecy nie mogę chozic :-( a co do diety to poczytaj o diecie zgodnej z grupa krwi na mnie działa choć nie stosuje się do nie drastycznie jakos no i staram się jesc jak najmniej przetworzone zeczy
    A ja słyszałam negatywne opinie na temat tej diety... Za to jedzenie nie przetworzonej żywności super.... Sama staram się jeść jak najmniej przetworzone żarełko :)

• momo1009 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Momo jesteś pierwsza teraz :) Widzę że tempka w górę poszła to może zielony kropek się tam czai :D
    Nawet jeśli to kompletnie irracjonalne, to nakręciłam sie w tym cyklu :)

Anuśka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Dziewczyny dam mojemu S do poczytania wszystkie posty, w których jest mowa o niepijących mężach. Bo on wierzy, ze z nimi jest jak ze świętmi Mikołajem - nie istnieją
    Istnieją :D

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ;)
    Lena83 wrote:
    Chodakowskiej nie znosze
    Za to polecam Mel B - daje powera pozytywnego a jednoczesnie jest łagodna ;)

http://m.youtube.com/watch?v=yTGgBOZX99I

Gdzies kiedys czytalam ze powyżej 40 minut wysilku fizycznego zaczyna sie w organizmie uwalniać hormon stresu i dlatego potem podświadomie bronimy sie przed wysiłkiem fizycznym bo nam sie zle kojarzy.
    U mnie to sie sprawdziło - nigdy nie ćwiczę dluzej niz 35 minut.
    Pytalam o to kolezanki do ktorej chodzę na Zumbę a ktora tez fitness prowadzi i mowila ze jesli tak nam dobrze to moze byc czesciej a krócej.
    Chociaz przyznaje sie ze co raz rzadziej mi to ćwiczenie wychodzi i ta zumba bo jal wracam ostatnimi czasy o 19 z roboty to to ostatnia rzecz o jakiej marze ... Wfekt - 5 kg do gory ... Rozmiar z 34 na 36 ... W 2 M- ce ...

A ja sie najlepiej czuje po dlugotrwalym wysilku, np. Calodziennym trekingu z kijami, wycieczce w gory albo rowerowaniu. Wszelkie fitnesy mnie nudza, wole gdzies na lonie natury, a ostatecznie jak szaro za oknem to basen. Wlasnie planuje znowu zaczac plywac, pojutrze kupuje karnet ;)
    aha, w zimiem z mezem jezdzimy na lodowisko co tydzien i to jest moj ulubiony sport :)

Anuska ja tez jestem w gornej granicy normy bmi i mam gleboko w doopie odchudzanie. Nigdy nie bylam n diecie i nie zamierzam, jestem wmiare akrtywna fiz., potrafie wejsc na 4000 metrow w gory, miesiac wedrowac z plecakiem itp. Takze bmi moim zdaniem jest bez sensu tak jak caly kult szczuplego ciala. Mam kumpele ortorektyczke i jestem przerazona tym jak mozna sobie zryc psychike zdrowym odzywianiem i cwiczeniami...

justta, Anuśka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:

Tez tak kiedys myslalam Heh - do czasu az mi sie taki egzemplarz nie trafil.
    Kiedys mu kupiłam piwo ( ja tego piwa nie lubie wiec nie tkne - typowo męskie mocne ). Stało w lodowce az sie przeterminowalo ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, też lubimy chodzić zimą na lodowisko, fajna sprawa :). A już za niecały miesiąc wybieramy sie na coroczny rajd ze znajomymi po Bieszczadach pod hasłem "A hoooj z przygodą" :D

Brat meża też sie przez jakis czas przestawił na dietę zgodną z grupą krwi, ale chyba niewiele mu dała. poza tym w moim przypadku wyklucza sporo ulubionych potraw

Nieukowa, Lena83, Anuśka lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane życzę miłego weekendu ;-)

Lena83, momo1009, Anuśka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Kiedys mu kupiłam piwo ( ja tego piwa nie lubie wiec nie tkne - typowo męskie mocne ). Stało w lodowce az sie przeterminowalo ....
    :D :D :D

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty też Justta weekenduj miło :)

Sama też znikam na dłuzej (sprzątanie i te sprawy) i życzę wszystkim pogodnej i wesołej soboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 11:01

********Gang 18+********
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas po deszczu już. Ale moje pranie przeszło kolejną fazę płukania od ok 5-6 :-)

Teraz schnie dopiero, szkoda, że do pralki władowałam wszystkie możliwe spodnie oprócz drechowych :-/

Dziewczyny o ile luteina może podnieść tempkę, nigdy mi aż tak dużo nie podnosiła a swoją drogą to biorę rano, jedną dziennie i nie wiem jak to zrozumieć.

Przecież jedna pigułka nie może spowodować aż takiego skoku. Ostatnio okazało się, żę najprawdopodoniej luteina wspomogła pęknięcie pęcherzyka i pojawiła się owulka znienacka :-)

Podobno do pęknięcia pęcherzyka jest potrzebna odrobina progesteronu. Możliwe żebym go nie miała na tyle?

24 stomatolog ze znieczuleniem więc pewnie jakby coś to nie zaszkodzi nic ale kto to może wiedzieć?

Od wtorku pobolewają mnie oba jajniki ale ból jakby bardziej tępy niż kłujący, później trochę lędźwie i dziś jakby też.

Nie wiem co o tym myśleć, w czwartek bardzo źle się czułam, pamiętacie jak marudziłam, może faktycznie dochodzi do owulacji po luteinie..ona blokuje owulkę wzięta ok tygodnia wcześniej ale kilka dni czy godzin przed to nie blokuje.

Chyba trzeba czekać cierpliwie, prawda?
    Już nie chodzi o to, by zajść w tym cyklu ale czy to naturalny rytm czy tak po luteinie rano, po jednej tabletce na drugi dzień skok o pół stopnia, co myślicie, bo świruję.

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do BMI to chyba takie sztywne trzymanie sie go to nie ma sensu.
    Czytalam kiedys ze przeciez to zalezy od innych cech człowieka tez - budowy kości czy zdolności do kumulowania wody.

Ja mam teraz BMI 21,45 a juz czuje sie zle i wszyscy mi sie pytaja czy w ciazy jestem.
    Najlepiej sie czułam mając 18 z groszem i wcale to nie jest polecane przez lekarzy bo to dolna granica.
    Mam grube kości i stawy i u mnie to BMI 21,45 wyglada jak u niektórych 25 ...
    Mysle ze to sprawa bardzo indywidualna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nieukowa, mordo Ty moja :D! W sprawie ćwiczeń fizycznych mam dokładnie takie same poglądy :). W sprawie wagi - chciałabym mieć Twoje, niestety ulegam presji społecznej ;).

Momo - jak będziesz miała już dość przyrody w dzikich Bieszczadach, to dawaj do mnie na piwo :).

No i tabelka, bo mi mignęło żem pod trzema iksami zapisana ;). Bardzo mi miło z tytułu zaproszenia do Gangu. Nie poproszę o zaproszenie na FB, bo nie mam :). Ja jakoś zawsze anty-establishment'owa byłam ;).
    TESTUJĄCE Z GANGU:
    23.09 - Momo1009
    29.09 - Katjaa
    27.09 - Biedroneczka83
    01.10 - Smarta
    02.10 - Choco
    03.10 - Nieukowa
    06.10 - Arienna
    09.10 - Kropka_1
    16.10 - Czarnula87
    17.10 - Marnut
    19.10 - Anuśka
    20.10 - Anastazjaaa
    23.10 - Lena83
    xx.10 - Blondik
    xx.10 - Asha
    xx.10 - Cymcia
    xx.09 - Mari
    xx.09 - MANIEK
    .
    .
    xx.xx - Johnam
    xx.xx - Malinka
    xx.xx - Lamama
    xx.xx - jeju
    xx.xx - Zakochana
    xx.xx - Kasica
    xx.xx.2015 - Ania_84 - czekająca na plemniki[/QUOTE]

momo1009, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie migajcie mi ta moja data testowania bo mam wrazenie ze to za 10000000 lat ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 11:37

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do odchudzania,ja w kwietniu chodzilam dziennie godzine na siłwonię...tak się wciagnęłam, ze nie umiałam przestać, 35 dni non stop./..dopóki nie nabawiłam się zapalenia jajników

zaraz sprawdzę sobie swoje BMI ;) przyznam, ze od siedzenia na l4 przybyło mi trochę;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg licznika http://vitalia.pl/index.php/mid/6/fid/22/odchudzanie/diety/act/bmi

BMi prawidłowe;) 22,84

66kg, 170cm

Lena83, momo1009, Johnam lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was Misie:)
    Maniuś chce się testować 19.10 wcześniej się widziałam na liście ale zniknęłam :(

Momo -trzymam paluchy żeby Ci było zielono:)
    U mnie już po porządkach sobotnich zaraz śmigam na zakupy.

Co do wysiłku - to ja uwielbiam ale też na łonie natury więc jak ciepło to chętnie biegam...niestety sama bo mój T duużo pracuje wraca późno to już mu się nie chce więc moje bieganie też takie mocno amatorskie. Choć zczochrać się lubię!

Byłam wczoraj na MIASTO 44 - rozpłakałam się z=kilka razy, piękny wzruszający film, świetna gra aktorska,muzyka - no wszystko mi się podobało...poza jednym po wyjściu z kina niestety nie da się powiedzieć że to był tylko film...

Blondik, momo1009, justta lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się zastanawiałam czy warto iść na Miasto 44..chya jednak pojdę po Twojej recenzji;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam dobrą wagę i nie mam z tym problemu, a sport to u mnie tak wygląda że chodzę tylko na spacery, taki ze mnie sportowiec ;-)

Maniek to mówisz, że film polecasz?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 2083 2084 2085 2086 2087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ