Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Hej, u mnie @ sie rozkręca i zaraz jade na rodzinny obiadek do tescia. ehhhh to będzie ciężki dzień.

Chocko wysyłaj @ do mnie, zabiore ja ze soba do lasu :-) Udanego mimo wszystko obiadku i wizyty u teścia.

choco lubi tę wiadomość

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj choco - tulę i życzę wytrwałości!

choco lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie poza @ bólem podbrzusza, nic innego nie wystepuje, tylko sie przerazilam bo kilka dni nic mnie nie bolało, nic.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nie, nie poza @ bólem podbrzusza, nic innego nie wystepuje, tylko sie przerazilam bo kilka dni nic mnie nie bolało, nic.
    to normalne skarbie! jeszcze wiele różnych bóli przed Tobą; weź nospę - pomoże

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama ketonal to sobie odpuść, szkoda żołądka, a to ból głowy, a nie atak wojsk!!!

ale tak widzę, że meteopatki są wśród nas.....ja przykleiłam plaster chłodzący apapu na czoło, i trochę ten mentol pomaga:)

ech :-/ zawsze pod górkę....i te Wasze @......zakopuj je jak najgłębiej.......;)

Lamama lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama podeślę Ci swoją @ również :) Zakop gadzinę ;)
    LaRa przyzwyczajaj się bo teraz już będzie to twój chleb powszedni aż do porodu :) Tak jak pisze Maleng dopóki nie krwawisz nie plamisz i nie ma śluzu w dużych ilościach to jest ok :)
    Choco tulę mocno :(

Lamama, choco lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko nie są to bole aż tak mocne żeby brać no-spe, poprostu ciągniecie i uczucie rozpulchnienia na dole. Magnez biorę codziennie :)
    Dzięki za uspokojenie :)

Ha! Wczoraj małż kupił mi puzzle 1000 szt. 4 godziny wczoraj układałam :) dzis szybkie ogarnięcie mieszkania i postaram sie ułożyć już conajmniej polowe, czas szybciej leci w taka pogodę :) a układam pingwinki :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciązy tez dużo puzzli układałam :] bardzo lubię, ale teraz przy Michasiu cięzko :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Konwalianko nie są to bole aż tak mocne żeby brać no-spe, poprostu ciągniecie i uczucie rozpulchnienia na dole. Magnez biorę codziennie :)
    Dzięki za uspokojenie :)

Ha! Wczoraj małż kupił mi puzzle 1000 szt. 4 godziny wczoraj układałam :) dzis szybkie ogarnięcie mieszkania i postaram sie ułożyć już conajmniej polowe, czas szybciej leci w taka pogodę :) a układam pingwinki :)
    Ja widziałam ostatnio piękny obraz na ścianie z puzzli właśnie i zastanawiam się czy sobie takiego nie zrobić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nigdy nie miałam WENY do puzzli.............:-/ mało kreatywna jestem??
    jak za karę zawsze układałam z siostrzeńcem lub siostrzenicą - gdzie w większości to dzieci układały, ja byłam od tego, aby pokiwać twierdząco głową i pochwalić:)
    buuuuuu za to cały dzień potrafię przesiedzieć w książkach kucharskich lub na portalach o tematyce kulinarnej....... heheheheh
    teraz jestem na etapie wyszywania imienia z filcu, jak skończę to się pochwalę, a co:) :P

nick nieaktualny, Anuśka, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiałam puzlle od małego. Zawsze ukłądałam bez obrazka i tak mi zostało do tej pory :] jakoś tak bardziej lubilam wyzwania :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry !!!

Konwalianko przyzkro mi, ze tak tymka wymeczyli :( najwazniejsze ze wiecie na co mly ma alergie! mam nadz.,ze 2 lata szybko zleca i zaczniecie odczulanie

Witam Freja. bardzo mi przykro z powodu Twojej straty!

Ktos dzis testuje?

u mnei od czwartku mama jest <3 ropieszcza mnie kulinarnie ;)

co do porzadkow, to ja rowniez mam lenia (i tragiczna nocke za soba), wiec chyba tylko odkurze i tyle.

Meza nie ma. wyjechal do Finlandii na pare dni. wraca jutro wieczorem, wiec odkurzanie na mojej glowie ;)

wiecie co...odkad mecza mnie mdlosci i czasem wymioty, a w nocy jest wyjatkowo tragicznie, to Runar wstaje w chlopcow w nocy, jesli trzeba. no i mlodszy dziec zaczal wolac tate w nocy. maja tez swoj rytual zw. z kladzeniem sie do lozka. wczoraj musialm wszystko zrobic identycznie jak moj maz, a jak cos bylo inaczej to placz :( w nocy wolala tate, wiec poslzam po niego...a on zaczal krzyczec, ze mam isc precz i tata ma przyjsc :( nawet nie wiecie jak mi smutno bylo :( spedzam z nimi nadal sporo czasu. bawimy sie, czytamy itp. ale nocne wstawnaie i wieczorne rytualy maz przejal, bo ja nie do zycia wieczorem jestem.....mam nadz.,ze dobre samopoczucie szybko wroci i bede mogla powoli wrocic do dawnych zadan matki polki ;)

u nas pogoda tragiczna!!! wieje okropnie i leje. maz grilla jeszcze z tarasu nei schowal. bylam pewna w nocy, ze witr zwieje go na okno tarasasowe. za ciezki bym sama z mama go tachala na dol, wiec czekamy az maz wroci i mamy nadz.,ze wiatr ucichnie

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten deszczowy poranek :/ dobrze że chociaż tu jest ciepło i słonecznie ;)
    Tempka idzie w górę a dlatego nie było widać ovu bo jeden dzień dziwnego śluzu ( w piątek taki rozciagliwy ale mleczny ) zaznaczyłam i dektektor zgłupiał. Pozdrawiam zaciążone - trzymam za was kciuki - jak macie wątpliwości idzicie na konsultacje do drugiego lekarza -czasem warto być upartą i słuchać własnych przeczuć - ja nie słuchałam, głupia byłam
    zaraz pewnie na działkę pojedziemy jesienne porządki robić i psiną do wet do kontroli na szczęście młoda na biwaku więc 1/2 problemów odpada :) a potem moze uda się na basen...
    pozdrawiam cieplutko
    eh..jutro dyżur w pracy - ale jak to w niedzielę - pewnei spokój będzie to będę się często odzywać

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wkljam jeszcze raz link do feralnego wykresu - może teraz zadziała

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Freja, bo jescze nie miałam okazji sie przywitać :)
    Pogoda doopiata na maxa :(
    Nawet nosa z mieszkania nie wystawiam bo brrrrrrrrrrrrrr
    Miłego dnia

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczynki :-)
    Ja w sumie na chwile z tek pisze :-)
    Zaraz jedziemy na miasto pozniej rozm miska :-) a na koniec zajecia 1,5 h tak mi sie chce ze az nie chce :-(
    Ale przynajmniej miło i sexownie zaczęliśmy z mezem dzień ;-)

smarta, nick nieaktualny, konwalianka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien .... Że dobry powiedziec nie moge ....

4:30 mierzenie temperatury .... Siku mi sie chciało ....

Nawet cienia cienia nie ma ....

image.jpg

@ brak ale pewnie Niepokalanek wydłużył mi cykl ...
    Leje sie ze mnie ale nie krew. Od kilku dni wodnisty śluz ale zaznaczam go jako K na wykresie bo wodnisty rozwala mi wykres i mnie to irytuje. Do tego chyba cos złapałam od tego mierzenia bo dzis w śluzie widnistym białe grudy - nigdy tak nie miałam. Nie pachnie brzydko ale taki grzyb podobno na poczatku wlasnie nie ma złego zapachu czytalam ... Dezynfekuje termometr codziennie spirytusem salicylowym - nie wiem jeszcze jak inaczej.

Nie dosc ze ten cykl stracony to jeszcze następny bo sie pewnie z grzyba trzeba bedzie poleczyć.

Dzienne bóle brzucha mam dalej. To na pewno jajnik i macica. To juz dobry tydzien - dlaczego nie wiem ...

Czuje sie oczywiscie beznadziejnie - niby choroba niby nie liczylam ba ten cykl ... Ale jakas nadzieja sie tliła - wiecie o czym mowie ... Rozumiecie ...

:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 09:46

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • smarta Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. U mnie dziś wreszcie zapowiada się luźniejszy dzień więc lecę was nadrabiać :)

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo hejo,
    ja właśnie po badaniach krwi
    cytomegalie toxo różyczki i wszystkie na hivy hbs i inne bzdety
    oczywiście mój gin nie daje na nfz i wiecie ile zapłąciłam za 12 badań (przy 50% zniżce dla pracowników) ...
    274 zł.. no ja pie***le

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena przykro mi bardzo, ale dopóki @ nie ma to nadzieja jest...

‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ