X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ta, a Wy leżycie i chrapiecie...tak pewnie wyginęły mamuty...
    Bo doszłam do wniosku że tu nauka w robieniu dzieci się nie sprawdza. Miałam cykle, gdzie cały cykl serducha były codziennie i co drugi dzień, był monitoring, testy owu zdrowa dieta i witaminki i nic z tego nie wyszło. Więc teraz stawiam na przypadek i szczęście i siłę wyższą ;D O Zuzę staraliśmy się ponad 3 lata i też udało się w cyklu, w którym tylko raz serduchowaliśmy :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku mnie wyliczanie, odmierzanie, częstotliwość też nie pomagała.....cykl kwietniowy miał być przecież "pusty"................

II śniadanie zjedzone:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 10:34

Anuśka lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bo doszłam do wniosku że tu nauka w robieniu dzieci się nie sprawdza. Miałam cykle, gdzie cały cykl serducha były codziennie i co drugi dzień, był monitoring, testy owu zdrowa dieta i witaminki i nic z tego nie wyszło. Więc teraz stawiam na przypadek i szczęście i siłę wyższą ;D O Zuzę staraliśmy się ponad 3 lata i też udało się w cyklu, w którym tylko raz serduchowaliśmy :)

Brzmi pocieszająco :D

Anuśka lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - nie mogę, by to szlag.. tak liczyłam na tą zieloną kropkę..

Beszka - o jak ja Ci zazdroszczę :P powaga, co ja bym oddała, aby moje dziecko "wolało"tatę..ale nie.. tylko mamo, mamo, mamusiu, mamusiu.. sory, ale momentami mam dość, najbardziej martwi mnie jak pojawi się bąbel, bo tymek co prawda usypia sam, ale położyć, umyć muszę ja.. P wogóle nie wchodzi w g, bo Tymek to traktuje jak zabawę i zamiast się wyciszać, to się rozkręca ;/

zgredka - omg, ale cena! dobrze, że ja mam te wszystkie badania w pakiecie medicaver..

ja właśnie zjadłam granata - ale jakoś nie podszedł mi ;/ fuck..nic mi nie smakuje a jednak muszę jeść - mam wewnętrzne przyciąganie do jedzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 10:38

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Czekaj, czekaj - to ta wstrzemięźliwość ma Ci dać szansę macierzyństwo, bo liczysz na powtórkę z rozrywki :D? Rewolucyjna teoria. Nie bądź zbyt rygorystyczna w jej przestrzeganiu, bo może się okazać, że dziecko faktycznie będzie Wam musiał bocian przynieść ;). Powodzenia, ja jednak mimo wszystko skłaniałabym się ku stanowisku, że dzieci biorą się z seksu, nie z modłów ;).

Ale rozumiem Cię dobrze. Im bardziej chcemy tym gorzej :/.

konwalianka, Anuśka lubią tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć momo, co słychać?

marnut - wszysyc wiedzą, że im bardziej chcesz - tym mniej wychodzi..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marunt, zaborcza? chyba zupelnei nie zrozumialas o co mi chodzi! ani ciut ciut. ja znam etapy rozwoju emocjonalnego, psychologicznego dzieci ;)
    jestem w ciazy, hormony szaleja, a ja po prostu czuje sie winna ze mniej sie nimi zajmuje niz kiedys. cieszy mnie ich wiez z ojcem, ktora zawsze byla rewelacyjna!! maz nie dosc, ze sporo wie na temat wychowania dzieci ;) to ma tez naturalny dar :) zawsze spedzali duzo czasu razem. miesli swoje rytualy popludniowe, wieczorne czy weekendowe...a ja i dzieci swoje (no i jako rodzina cala 4 rowneiz ma sie swoje ´rytualy´)
    ja po prostu mam poczucie, ze przez moje kiepskie samopoczucie i ciagle lezenie na kanapie lub w lazience kolo kibla trace wiele chwil z nimi. dziec widzi, ze mama juz nie jest tak aktywna jak kiedys. wyciaga swoje wnioski (super!).wola mame w nocy,a le ta nie rpzychodzi, wiec w koncu poddaje sie i zaczyzna wolac tate...gdyby nikt nie reagowal, to dzieck oprzestalo by dawac znaki ze cos jest nei tak, ze potrzebuje pomocy, przytulenia, pocieszenia itp.

w ogole zaluje ze cokolwiek pisalam

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

marnut - wszysyc wiedzą, że im bardziej chcesz - tym mniej wychodzi..

Często prawię truizmy, to mój największy mankament :D.

konwalianka lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko jeśli mam być szczera ostatnie dni fatalne.
    Już nie mówię o tym, że wczoraj dostałam @, czyli pewnie hormony mi do łba uderzyły, beczę z byle powodu, kłócę się z mężem o nic... to jeszcze ten cykl miał byś poświęcony na droższe badania, monitoringi itd, a pojawiły się większe wydatki :/

Zgredka, łaczę się w finansowym bólu

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Czekaj, czekaj - to ta wstrzemięźliwość ma Ci dać szansę macierzyństwo, bo liczysz na powtórkę z rozrywki :D? Rewolucyjna teoria. Nie bądź zbyt rygorystyczna w jej przestrzeganiu, bo może się okazać, że dziecko faktycznie będzie Wam musiał bocian przynieść ;). Powodzenia, ja jednak mimo wszystko skłaniałabym się ku stanowisku, że dzieci biorą się z seksu, nie z modłów ;).
    Ale rozumiem Cię dobrze. Im bardziej chcemy tym gorzej :/.

W tym szaleństwie jest metoda ;) No i już wyczytałam w internetach, że zbyt wczesna owulacja nie daje szans na zagnieżdżenie, bo endometrium się nie przygotuje :) Więc dooopa z tego będzie i tak :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Beszka, nie przesadzaj.. czego żałujesz, że się pożaliłaś? przecież Twoje odczucia są normalne, najnormalniejsze na świecie.. źle Ci z tym - to zrozumiałe, więc oczywiście, życzę Ci, abyś była na siłach robić to wszystko co wcześniej, ale musisz też pamiętać, że jak urodzi się maluch, to jednak mąż będzie musiał Cię zastąpić w wielu sprawach..

momo, to tule skarbie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 10:47

momo1009 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki :****

Ja naprawdę dziś pobeczę, pewnie wieczorem zaleje się moim Zdesperowanym piwem a jutro wstanę i pójdę dalej ... Wiem, ze nie wyglądam ale twarda jestem ;)

Mi jednak nie trzeba rozbudzać nadziei - ja z tych co wolą najgorszą prawdę od słodkiego kłamstwa ;).
    Sama miałam ścięcie z jedną dziewczyną na jednym temacie bo jej dziewczyny wmawiały ciąże mimo nawet kiepskiej bety. Po co to? Na co to? ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, piszesz o tym Desperadosku a mi taaaaakkkk slinka cieknie, ze szok :) moje najulubiensze piwko <3 sprobowalam ostatnio jakies tam 0,0% ale ani to do piwa nie podobne, wiec bez sensu, ale desperadoska bym wciagnela :) mniammmmmmmmmmmmmmmmm
    mi pozostal sok pomidorowy, a ty korzystaj z Desperadoska ile mozesz, bo pozniej nici z tego :P

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dziś od godz. 14 go jutra do 14 będę na głodówce

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:

w ogole zaluje ze cokolwiek pisalam

Oj, Beszka, faktycznie hormony buzują. Przecież nikt Cię tu w czambuł nie potępił - raczej starałam się utwierdzić Cię w przekonaniu, że jest dobrze jak jest i nie musisz czuć się winna, że dzieci w tej sytuacji "wolą" tatę.

Cóż - uczucia to uczucia, poczucia winy za taki stan rzeczy trudno Ci będzie uniknąć i się pozbyć. Szczególnie, że (jak widzę) Twoje hormony przypuściły zdecydowany atak. Jak przeczytałam "wola mame w nocy,a le ta nie rpzychodzi, wiec w koncu poddaje sie i zaczyzna wolac tate..." to zdębiałam. Beszka, pozwól to sobie powiedzieć - nieco Cię poniosło. Czy jak dziecko w nocy krzyczy "mama" to czekacie aż skończy i zacznie wołać tatę, dopiero wtedy Twój R idzie? Chyba nie. Wstaje ten, kto może i kiedy może. Dzieciom nie dzieje się krzywda i daj to sobie powiedzieć :D! Dzieci muszą zrozumieć, że jesteś człowiekiem, który również ma czasy mniejszej i większej dyspozycji - nie umniejsza to w żaden sposób Twojej miłości do niech, ale NIE, NIE JESTEŚ robotem wielofunkcyjnym, który zawsze i wszędzie będzie na każde ich skinienie. Ale Ty też musisz niestety DAĆ SOBIE PRAWO do niedyspozycji, do tego że nie zawsze i nie wszystko dzieciom zapewnisz. Zaakceptować fakt, że ze względu na Twoją niedyspozycję dzieci wolą spędzać czas z osobami, które zapewnią im rozrywkę. To w końcu zdrowe, żywe dzieci, na pewno lubią ruch i zabawę, której Ty w tym stanie im nie dasz. Pomału wszystko wróci do normy, ale potraktuj się jak człowieka :), nie wymagaj od siebie niemożliwego i ciesz się, że masz wokół siebie ludzi wyrozumiałych (bo Twoje dzieci też są wyrozumiałe - dają Ci trochę luzu i wołając coraz częściej do różnych rzeczy tatę), którzy nie widzą w Tobie robota co to "ma być, ma zrobić i już".

Beszka - tulam i nos do góry ;).

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    od dziś od godz. 14 go jutra do 14 będę na głodówce
    A co Ty Ramadan jakiś sobie urządzasz???

Tamka lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka, to najedz sie do tej 14, zebys z glodu nie padla do jutra :)

własciwie to czemu chcesz sie glodzic?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • stara_czka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    stara_czka, to najedz sie do tej 14, zebys z glodu nie padla do jutra :)

własciwie to czemu chcesz sie glodzic?
    Mam nadwagę, PCOS, problem z równowagą insulinową. Naczytałam się, że głodówka 24h pozwala oczyścić organizm z toksyn i glukozy. Może to coś pomoże i będę miała owulację.

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mam deprechę

Spróbuję się umówić do fryzjera, choć pewnie nie będzie miał wolnych miejsc

********Gang 18+********
‹‹ 2206 2207 2208 2209 2210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ