X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    O, to widzę, że mamy podobny metraż - u mnie dokładnie 43,3 metra kwadratowego. Nie ma z czym poszaleć, a mimo to nasz remont kosztował majątek...
    Ale na szczęście mamy wszystko zrobione. Jedynie mocno nie meblowaliśmy małego pokoju - obecnie jest tam nasza a'la sypialnia, ale docelowo wiadomo - pokoik dla dzieciątka :)
    nio my mamy pokoik z balkonem to nasz ala salono sypialnia jesy ok marzy mi sie jeszcze tylko rogówka :P
    mały pokój to królestwo Zuzanny i przyszłego groszka :)
    przedpokój do roboty podłoga i szafa kuchnia ok narazie moze zostac ale łazienka prosi sie o remont :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa cię, ale się ruszyło na zielono na październikówkach (falstart :P)
    Ale zazdraszczam ;( Az doła złapałam że limit zielonego na początek października został wyczerpany i ja się nie załapię. Głupi mózg takie irracjonalne myśli podpowiada ;(

Jak @ przyjdzie idę się upić do pubu :) Już postanowiłam, bo mam mega ochotę na piwo!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 30 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ale zazdraszczam ;( Az doła złapałam że limit zielonego na początek października został wyczerpany i ja się nie załapię. Głupi mózg takie irracjonalne myśli podpowiada ;(

Jak @ przyjdzie idę się upić do pubu :) Już postanowiłam, bo mam mega ochotę na piwo!
    nio niby radość a w głębi dół że to nie ja :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamko kuruj się Kochana! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)
    Daj znać po, ale wczesniej to trzymaj się z dala od kompa/lapka, bo to jednak ogromna różnica w wypoczywaniu z komputerem, a bez niego ;)

Anuśka :D Twój szron w brwiach mnie rozwalił hahahahahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:27

Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:

Ale tu limitów nie ma :) Wszystko się może zdarzyć :)

Biedroneczka83, Nieukowa lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️

Wysłany: 30 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Ale tu limitów nie ma :) Wszystko się może zdarzyć :)
    całe szczęscie ze nie ma limitów :P

bo ja mam zamiar zaciążyć w tym miesiącu hehehehe

Malenq, konwalianka, Nieukowa, Zakochana lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę chyba się położyć....muszę ten poranek przynajmniej "odleżeć".....i odpocząć....

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dzięki! ja chyba jednak coś złapałam, bo od dziś katar;/
    a Tymek jakby lepiej..boję się zapeszać..miał w nocy atak, ale trwał tylko 10min.. no i obudził się z płaczem- coś mu się przyśniło nad ranem, musiałam go utulić..pół nocy przespałam u niego w pokoju..

a właśnie.. znowu mam przemyślenia.. wczoraj P był zamówić leki dla Tymka - mimo że refundowane (my płacimy 30%) to rachunek 160zł.. do tego kupił witaminy dla mnie, dla siebie salfazin i wydal 220zł.. dzis ja poszłam kupić amol i supremin dla TYmka i zapłaciłam 36zł - ręce mi się załamują, jak żyć w tej Polsce, gdy nie dość, że ma się problem z dostaniem do lekarza, to jak już się uda i lekarz przepisze ci leki, to Cię na nie nie stać? przecież, jakbym nie kupiła leków, to dziecko by mi sie udusiło albo coś.. ale mam dziś mega doła..

co do remontów, my mieszkamy tu od 4 lat a już bym wiele rzeczy zmieniła :) na pewno łazienkę :)

Biedronko - taki prysznico-brodziko-wanne mam i uważam to za super połączenie.. dzieci jednak wolą wannę a my prysznic- super rozwiązanie..tyle ze gdy my kupowaliśmy to były tylko z hydromasażem i kupiliśmy taką,a raz przez te 4 lata raz użyliśmy..zbędny bajer a kosztował ;/

dziewczyny nie ma limitów na fasolki i groszki.. we wrześniu było mało, to teraz musi ich być więcej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 10:45

Zakochana, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 30 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Malenq dzięki! ja chyba jednak coś złapałam, bo od dziś katar;/
    a Tymek jakby lepiej..boję się zapeszać..miał w nocy atak, ale trwał tylko 10min.. no i obudził się z płaczem- coś mu się przyśniło nad ranem, musiałam go utulić..pół nocy przespałam u niego w pokoju..

a właśnie.. znowu mam przemyślenia.. wczoraj P był zamówić leki dla Tymka - mimo że refundowane (my płacimy 30%) to rachunek 160zł.. do tego kupił witaminy dla mnie, dla siebie salfazin i wydal 220zł.. dzis ja poszłam kupić amol i supremin dla TYmka i zapłaciłam 36zł - ręce mi się załamują, jak żyć w tej Polsce, gdy nie dość, że ma się problem z dostaniem do lekarza, to jak już się uda i lekarz przepisze ci leki, to Cię na nie nie stać? przecież, jakbym nie kupiła leków, to dziecko by mi sie udusiło albo coś.. ale mam dziś mega doła..

co do remontów, my mieszkamy tu od 4 lat a już bym wiele rzeczy zmieniła :) na pewno łazienkę :)

Biedronko - taki prysznico-brodziko-wanne mam i uważam to za super połączenie.. dzieci jednak wolą wannę a my prysznic- super rozwiązanie..tyle ze gdy my kupowaliśmy to były tylko z hydromasażem i kupiliśmy taką,a raz przez te 4 lata raz użyliśmy..zbędny bajer a kosztował ;/

dziewczyny nie ma limitów na fasolki i groszki.. we wrześniu było mało, to teraz musi ich być więcej!
    wiesz u nas hyromasaże nie wchodzą w gre bo mamy słabe ciśnieni wody bo to 10p

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też wkurzają realia polskiej służby zdrowia. Dochodzi też brak zaufania do lekarzy, ale to osobny temat. Po prostu jak głosi przysłowie "trzeba mieć dużo zdrowia żeby chorować".
    Dobrze, ze Tymkowi się poprawiło, ale szkoda, ze na Ciebie przechodzi :). Tyle nas tu teraz zasmarkanych, ze chyba zaraz otworzymy na forum izbę przyjęć :D

Mi tez się marzy nowa łazienka. Ustawienie sprzętów jest ok, chyba jedyne możliwe zresztą, ale kolorystykę bym zmieniła ;)

konwalianka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kopa motywacyjnego :)
    Idę bookować wizytę u ginki. A potem... dalej w robocie zapieprzać trza!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, to tym lepiej..my tego wogóle nie używamy :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zegnam

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dybry...
    Asiulka ja bym spróbowała za jakieś 3 dni jeszcze z testem :)

Pati nowotwory to masakra. Ja miałam takie przejścia z mamą więc dokładnie rozumiem co czujesz :( Podczas jej leczenia zaszłam w ciążę :) I nawet jak lekarz po USG mówił mi że owulki nie było, więc ciąży nie ma to ona uparcie twierdziła, że jestem w ciąży i koniec :) I byłam :) Ale generalnie to makabrycznie trudny czas. Tulę mocno i przesyłam dużo dobrej energii
    qxmg.jpg
    Dziekuje bardzo. Obrazek rewelacyjny. Usmiech mam na ntwarzy.

Wogole dziewczyny baaaardzo Wam dziekuje za cieple slowa...

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzemdobry
    A ja sie wqurzam dzis :( i ogolnie bede zalamana mimo ze pogoda dzis piekna... i mialam isc na spacer to po zmierzeniu tempki jestem .... w rozsypsce :( jak ona miala czelnosc tak spasc !!:(((

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 30 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati tulimy :/

kurcze jak to było wisiołek do owulacji od poczatku cyklu czy jak zaczne w piątek to styknie?????

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Dzemdobry
    A ja sie wqurzam dzis :( i ogolnie bede zalamana mimo ze pogoda dzis piekna... i mialam isc na spacer to po zmierzeniu tempki jestem .... w rozsypsce :( jak ona miala czelnosc tak spasc !!:(((
    Cati przytulam ce z calego serduszka...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Cześć kochane, wczoraj mąż zarekwirował mi kompa i tyle bylo..

cocho - naprawdę napisałam Boże Ciało? ale ciapa ze mnie..oczywiscie chodzi mi o Boze Narodzenie, dzieci dostają jeszcze prezenty na Mikołaja i Dzień dziecka, u nas nie ma "specjalnych"zwyczajów :P

nieukowa-mnie też podoba się Twój avatarek, mega pozytywny!

momo, ale Ty nie chciałaś się szczepić? u mnie w pracy też szczepienia.. 3 lata temu się szczepiłam nie wiedząc, że jestem w ciąży, dwa też..w zeszłym się nie szczepiłam a w tym sama nie wiem co robić.. czy w ciąży wogóle szczepi się kobiety?

Maniek - to faktycznie słabe te wieści..ale jeszcze nic straconego! trzymam kciuki

Lamama ale spadek na wykresie.. wow.. zdrowia dla synka!znam chłopaka- kolegę, który miał 3-krotny nawrót, ale z każdego wychodzi obronną ręką..napisał nawet książkę : "szeregowy chłonniak" - mam ją gdzieś w domu, mogę przesłać..bardzo pozytywna

jeju, to czekamy do jutra?

Ania, super że wogóle nie krepuje go ten temat..cieszę się

cati, a Ty linijke wykupiłaś w tym cyklu ?:P

buuu Asiula - tulę skarbie.. wykres taki ładny ;/

Pati a te stópki to po co się smaruje? może tez synkowi będę smarować.. a co do przystojnych ginów, też miałam takiego...oczami potrafił hipnotyzować, a jak jeszcze spojrzał na Ciebie badając Cie, to i mokro do tego :P Pati współczuję i trzymam kciuki aby to maleństwo szybko się pojawiło i jak najszybszą wizytę i zdrowia dla brata - jesteś mega dzielna..ale widzę, że na twoich barkach wisi całe wsparcie rodziny - to na pewno przytłaczające..musisz czasem zrobić coś dla siebie kochana

Maenq - kochanie, to wyglada trochę, jak duszenie mojego Tymka, ma to na tle nerwowym i alergicznym..

buziaki
    Kochana bardzo Ci dziekuje. siostra powiedziala, ze amolem stupki smarowac dla rozgrzania a poza tym powiedziala, ze amol sklada sie z wielu leczniczych olejkow. Wiec jej ufam bo jakby nie bylo trojeczke juz swoich wychowala wiec slucham starszej siostry;-)

konwalianka lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrzyłam sie chociaz w pamietniku... jak macie ochote to zajrzyjcie tam ;)
    a ja ide zjesc papke o smaku zupy grzybowej..
    ps. oplulam laptopa... soczysty APSIk... :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • justta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane ja dalej padnięta przeziębienie, ale nie jest tragicznie, piję harbatkę malinową z miodem potem mleko z czosnkiem i z miodem i damy radę ;-)

Tamuś kuruj się i daj znać po wizycie

Biedroneczko, tak wiesiołek tylko do owulacji, nie wiem czy zadzała tak od razu jak nie brałaś od początku cyklu, może ktoś mądrzejszy się wypowie

U nas też tylko łazienka do zrobienia ale za to remont generalny, kupe kasy pójdzie, na razie zbieramy ;-) w kuchni to kuchenka i lodówka do wymiany, też kiedyś ;-) za to mam nową praleczkę i jest super ;-)

Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 2264 2265 2266 2267 2268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ