X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    nie fikaj bo ja cięższa jestem zdecydowanie :p
    oo cholera zapomnialam o moich grzankach chyba wegielki z nego beda ;D

Czarnula87 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cóż mogę dodać Maniuś :D? Wydaje mi się, że to możliwe, żebyś jeszcze owulację miała - ale jeśli będziesz się upierać przy swoim to co ja poradzę :)?
    Ja na Twoim miejscu nie odwracałabym się dupą do Małża (no, chyba że tak wolicie ;D) tylko korzystała ile wlezie - a nóż temperatura jeszcze zdecyduje się na skok :)?

co racja to racja nie zasypiaj przy mezu tylko działaj

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zachcilo mi sie kanapki patrze a tu moj maz kochany zapomnialkupic masla no to rozkminka.. co moge zjesc patrze chleb, olej..no dobra posmarowalam chleb olejemi do piekarnbika :D
    do tego zrobilam mini salatke.. pomidorki suszone, cebulka marynowana, serek zolty papryka bazylia :D i oliwki :D szykuje sie wyzera :D

Czarnula87, Malenq lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    ps Johnam moja gin tez mi tylko podstawowe kazała zrobić więc może są w zmowie....
    Ogólenie co wizyta słysze że mam się w cierplowośc uzbroić że dać sobie trzeba rok starań bez takich super duper badań ..whyyyy ....nie wiem ja, ona mówi że taką ma praktykę że badania drogie a może to tylko kwestia czasu i się uda...ale sama nie wiem...chyba trzeba iść do innego gina

A co to znaczy podstawowe? Jakie badania robiłaś do tej pory i kiedy (pora cyklu)?

Nieukowa - no człowiek się od razu lepiej czuje jak widzi, że każdego dnia ubywa jeden i coraz bliżej do testowania :D.

Czarnula - słusznie i naukowo :), skoro co miesiąc płaca na Ciebie składki zdrowotne, to niech teraz bulą za badania. Uważam za skandal, że płaci się co miesiąc taką kasę a jak przyjdzie co do czego to idź człowieku prywatnie, bo państwowo to są "limity".

Jonham - jedź do Polski między 3 a 22 dc i tu porób badania - Czarnula sporządziła Ci listę :).

Słuchajcie - to już trzecia rozbita przeze mnie strona, albo będę miała trojaczki, albo trójkę dzieci, albo gadam tu sama ze sobą :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:52

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,

Maniek, a mówiłam idź do gina, nigdy nie wiadomo co tam się dzieje ;) a z takiej później owulacji jest ciąża mojaj szwagierki, która startowała w triathlonie, wszystko jej się poprzesuwało, nawet była u gina, który jej powiedział, że cykl był bezowulacyjny ale widzi nowy pęcherzyk, który rośnie, a to był już bąbel ;)

Biedroneczka83, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUUUUU narobilas mi apetytu dawaj tu trochę jedzonka mniam mniam

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cóż mogę dodać Maniuś :D? Wydaje mi się, że to możliwe, żebyś jeszcze owulację miała - ale jeśli będziesz się upierać przy swoim to co ja poradzę :)?
    Ja na Twoim miejscu nie odwracałabym się dupą do Małża (no, chyba że tak wolicie ;D) tylko korzystała ile wlezie - a nóż temperatura jeszcze zdecyduje się na skok :)?

ehh nie chciało mi się wczoraj już nic...nie jest u nas źle z sercami więc nie mam obaw zawsze jakis zbłąkany plemnik we mnie siedzi...używamy jeszcze żelu concecive plus czy jakoś tak on się zwie.
    pożyjemy zobaczymy ja tam już nadziei na ten cykl nie mam, niech mnie los zaskoczy.

marnut lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa własnie wyczytałam że inofolic obniża TSH wiec nawet jakby co to mi obnizy :P
    tralala

nio lista badan przednia :P

a ja sobie mysle jak małz bedzie grzecznie sie mnie słuchał to sie uda musi hehehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut ja to ciagne z nfz ile wlezie tylko w tym roku wydali na mnie
    okolo10 tys na meza okoo 8 tys :P
    a co sie bede :D
    w nastepnym tyg ide do mojej bylej porandi leczenia niplodosci tylko poto zbey dal skierwoanie na badanie nasienia i posiew meza :P co bede placic 300 zl ;/ kłamał przez 9 miesiecy ze maz ma tylko obnizone lekko parmaetr nasienia.. to teraz mu powiedzialam ze jak nie chce oficjalnej skargi do nfz i zebym sie postarala ze zliwiduja im kontakt..bo sama kontrakuje i wiem jakie sa wymogi nfz do insemek itp itd to ja bede tu przys=chodzi po skierowania na badania jakie beda nam potrzebne po ich nie leczniu :P

jaka byla reakcja lekarza..tak dobrze ..w koncu od tego jestesmy zeby pomagac :P

marnut lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Czarnula - słusznie i naukowo :), skoro co miesiąc płaca na Ciebie składki zdrowotne, to niech teraz bulą za badania. Uważam za skandal, że płaci się co miesiąc taką kasę a jak przyjdzie co do czego to idź człowieku prywatnie, bo państwowo to są "limity".

Ja się dowiedziałam w przychodni które badania mogę zrobić za free ze skierowania od gina, wydębiłam od gina ksierowanie na podstawowe badania a czego mi nie zaznaczył to sobie sama doznaczyłam :D on i tak takiz akręcony że nie pamietał co mi zlecał :D

Johnam lubi tę wiadomość

• Johnam Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane spadam do miasta zycze wszystkiego miłego buziaki

• Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja żeliku teraz nie kupuje hehe bo i tak mi już chlupie w gaciach :P

Ania_84, Johnam lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tym żelu to miałam taki poślizg jak ja pierdziulę :D

Za to przy wczorajszym serduchu miałam wrażenie że mąż mnie wcale nie trąca w środku w szyjkę (jełśi wiecie o co mi chodzi). Tak jakby moja szyjka przed serduchowaniem sobie wzięła i poszła w pizdu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:56

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    A co to znaczy podstawowe? Jakie badania robiłaś do tej pory i kiedy (pora cyklu)?

tsh bo było podwyższone, prolaktyne, morfologię, testosteron, LH,FSH, Igg,toxoplazmoza,cytomegalowirus, i chyba tyle ale te hormony w 4dc robiłam bo tak mi gin zapisała.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Ania_84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez mielismy niezly poslizg po nim teraz nawet go nie raz uzywamy jak u mnei jest sucho jak na pustyni :D

CZarnula wiemy o co kaman :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula - jeśli ona poszła gdzieś bez Twojej wiedzy i zgody, to ja bym jej dała szlaban :D!

Ania84 - i bardzo dobrze, 18tys to Wy pewnie w 2 lata na składki zdrowotne z pensji płacicie. A ile jeszcze zapłacicie? Przed Wami ze 30-40 lat pracy :/. Niech Wam NFZ da awansem to, czego potrzebujecie a później i tak im wpłacicie to do kasy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami wrażenie że u mnei sucho a mężu mówi żę w środku niagara :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    marnut wrote:

tsh bo było podwyższone, prolaktyne, morfologię, testosteron, LH,FSH, Igg,toxoplazmoza,cytomegalowirus, i chyba tyle ale te hormony w 4dc robiłam bo tak mi gin zapisała.

A estradiol i progesteron w 3 i 22dc (niektórzy polecają jeszcze zrobić 13dc)? Bo w sumie to ich poziom i stężenie decyduje, czy do owulacji dojdzie i czy jajo ma szanse się zagnieździć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut ale jak ją francę znaleźć? ja bym szlaban jej dała ale jak?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Czarnula - jeśli ona poszła gdzieś bez Twojej wiedzy i zgody, to ja bym jej dała szlaban :D!

Ania84 - i bardzo dobrze, 18tys to Wy pewnie w 2 lata na składki zdrowotne z pensji płacicie. A ile jeszcze zapłacicie? Przed Wami ze 30-40 lat pracy :/. Niech Wam NFZ da awansem to, czego potrzebujecie a później i tak im wpłacicie to do kasy.
    q a no wlasnie :)

dziewczyny mam pytanie czy mozna bezposrednio na blaszce ktora jest w piekarniku klasc np chleb i go przypiekac czy raczej nie ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2408 2409 2410 2411 2412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ