Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • smarta Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, pamiętacie jeszcze o mnie? Ja grzecznie czekam na owulkę -na razie bez jakiejs specjalnej spinki. Testy ovu zaczne robić za dwa dni, szyjka zamknięta, śluzu plodnego brak, ale dzisiejszy skok mnie troche zaskoczył ;). Może to od ciśnienia bo ból glowy mam dzis okrutny - ibuprom na razie nie pomógł (wiem ze lepszy paracetamol tym bardziej że bralam clo ale ten to juz by w ogole nie dal rady). Nic mi sie nie chce a w pracy dzis do 20. Nie wiem jak to przetrwam.

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko Kochana u mnie dobrze... praca dom i czasem wypad z kolegą gdzieś za miasto... nuda na całego hehe
    Kochana czekam na Twoją zieloną kropkę!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie co się dzieje z Nasturcja? Któraś z Was wie czemu usunęła konto?

Marnut muszę się pochwalić że zanim Tamuska dowiedziała się o fasolce ja jej to wysnilam... :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Biedroneczko Kochana u mnie dobrze... praca dom i czasem wypad z kolegą gdzieś za miasto... nuda na całego hehe
    Kochana czekam na Twoją zieloną kropkę!!!
    Kochana mam nadzieje ze mój maż podejmie wyzwanie bo ostatnio jakoś dogadac sie nie mozemy w tej kwestii :/ chodzi jakiś zmęczony ale mam nadzieje ze dziś sie uda podziałac :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

No i taka dygresja - Tamka jest w 15 tyg ciąży, na 1000 stronie jeszcze nie była. Co to znaczy? Że w 3,5 miecha natrzaskałyście 1500 stron dziołchy ;D! Wynik imponujący :D, gratuluję!

Marnutek, jestem w 17 :P także ciut więcej czasu zajęło to trzaskanie ;)

a tak w ogóle to dzień dobry wszystkim :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski

A ja dzisiaj z prośbą do was ...
    dajcie mi kopa w dupsko, bo od wczoraj mam kiepski bardzo kiepskie samopoczucie.Wczoraj minęły 3miechy od straty Szymka , byliśmy na cmentarzu ..a ja rozbeczałam się na maxa i do dzisiaj przestać nie mogę..Już sama nie wiem co mam robić...czy jest sens się ponownie starać ?
    wkurza mnie podejście naszych bliskich...wogóle wszystko mnie wkur..

sorki,że wam tu tak smęcę ale nie mam z kim pogadać.A musiałam się komuś wygadać.Chociażby poklikać na klawiaturze.

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokuś, sto lat! zdrówka, mało rzygów i spokojnego bobaska :)

Kotka, będzie szał! trzymam kciuki za udane szaleństwo ślubne :)

Kropka, małż dobrze prawi - niech będzie szturm!

Anuśka, nie mów hop dopóki okres nie zaleje

wszystkie inne ściskam i miłego dnia życzę

nick nieaktualny, Kropka_1, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcznki czy wam też się dziś tak strasznie chce spać jak mnie??? no nie mogę pracować wręcz

momo1009 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa, przytulam Cię mocno, myślę, że tutaj Justa znalazłaby najlepsze słowa pocieszenia bo ona jest dla mnie prawdziwym wzorem siły

przesyłam Ci dużo pozytywnych emocji i wiary, że się uda i następny bąbel zostanie z Wami!

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • smarta Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko - wszystkiego najlepszego!

Mi też się dziś nie chce nic. Głowa troche mniej boli, za to jakieś sikanie mi sie włączyło.

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemra - współczuję. Nie wyobrazalne jest to dla mnie. Ja myślę że powinnaś się starać dalej.

p19uskjof9zg2kip.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa - to co Wam się przydarzyło.. to okropne.. wiem, moja siostra straciła synka w 6-tym miesiącu i miała wiele komplikacji, ale ona dostała powera, bo dziecko było dla niej największym marzeniem i po 2 latach od straty synka zaszła w ciążę, którą szczęśliwie donosiła..dziś Miłosz ma 7 lat.. uważam, że jeśli nadal marzysz o dziecku, to nie powinnaś rezygnować a jedynie nie myśleć obsesyjnie, co tez łatwe nie jest.. trzymam kciuki!

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Marnutek, jestem w 17 :P także ciut więcej czasu zajęło to trzaskanie ;)

a tak w ogóle to dzień dobry wszystkim :)
    Ja dziś kompletnie na bakier z matmą. Sorki. Tak jak piszę, że cofnęłam się 1700 stron, a cofnęłam się do 1074 :P. Ehh..nie umniejsza to w kazdym razie Waszej płodności literackiej :D.

Z cyklu: potęga podświadomości/psychiatryk w drodze. Wiecie co to linea nerga(nigra)? W pierwszej ciąży pojawiła mi się bardzo późno, ale za to nie chciała zejść. Jak zaszłam w drugą ciążę (10, prawie 11 m-cy po pierwszej) to jeszcze ją miałam. Po drugiej ciąży też długo schodziła, nie pamiętam dokładnie, ale 10-12 m-cy. No i co zaobserwowałam u siebie wczoraj :D? Buhahahahaha! Tak, właśnie ją ;D. Dziś też jest, więc to nie przywidzenie. 7 dni po owulacji, bez szans na ciążę (kochaliśmy się 4 dni przed owulacją, przy twardej, zamkniętej szyjce i bez śluzu płodnego). Niech mnie któraś przebije jeśli chodzi o świra na ciążę ;D!

Tamka, konwalianka, Kropka_1, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    hej laski

A ja dzisiaj z prośbą do was ...
    dajcie mi kopa w dupsko, bo od wczoraj mam kiepski bardzo kiepskie samopoczucie.Wczoraj minęły 3miechy od straty Szymka , byliśmy na cmentarzu ..a ja rozbeczałam się na maxa i do dzisiaj przestać nie mogę..Już sama nie wiem co mam robić...czy jest sens się ponownie starać ?
    wkurza mnie podejście naszych bliskich...wogóle wszystko mnie wkur..

sorki,że wam tu tak smęcę ale nie mam z kim pogadać.A musiałam się komuś wygadać.Chociażby poklikać na klawiaturze.

Czy jest sens? To zależy tylko od Ciebie. Byłaś już niejednokrotnie w ciąży, więc wiesz że w kolejną też zajdziesz. Nie chciałabym być niedyskretna, ale jak dla mnie bardzo wiele zależy od tego co było u Ciebie przyczyną poronień. Przede wszystkim skupiłabym się na znalezieniu lekarza, który specjalizuje się w prowadzeniu ciąż "trudnych", czyli od początku zagrożonych poronieniem. I nieważne, że Twoja kolejna ciąża może przebiegać książkowo. Z taką historią dmuchałabym na zimne. Mam ciocię, która ma za sobą kilkanaście poronień (zachodziła w ciąże w latach 80-tych, opieka medyczna pozostawiała sporo do życzenia), aż trafiła na dobrego lekarza, który co prawda położył ją w szpitalu na pół roku, ale donosiła Błażeja, teraz 20kilkulatka :).

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, ja nie wiedziałam co to, ale szybko doczytałam :) Wujek Google mówi, że to się zwykle pojawia w drugim trymestrze i bardzo rzadko u kobiet, które nie są w ciąży ;)
    marnut wrote:

Z cyklu: potęga podświadomości/psychiatryk w drodze. Wiecie co to linea nerga(nigra)? W pierwszej ciąży pojawiła mi się bardzo późno, ale za to nie chciała zejść. Jak zaszłam w drugą ciążę (10, prawie 11 m-cy po pierwszej) to jeszcze ją miałam. Po drugiej ciąży też długo schodziła, nie pamiętam dokładnie, ale 10-12 m-cy. No i co zaobserwowałam u siebie wczoraj :D? Buhahahahaha! Tak, właśnie ją ;D. Dziś też jest, więc to nie przywidzenie. 7 dni po owulacji, bez szans na ciążę (kochaliśmy się 4 dni przed owulacją, przy twardej, zamkniętej szyjce i bez śluzu płodnego). Niech mnie któraś przebije jeśli chodzi o świra na ciążę ;D!

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

Wysłany: 9 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemra tule mocno jasne że jest sens a ja trzymam kciuki za ciebie

ja własnie sobie poryczałam w pracy chyba jakiś owulacyjny przypływ emocji mnie dopadł :( że ja chce a on nie chciałam iśc do kina jakoś nas rozerwac ale z mała nie ma kto zostac :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

no cóz.. ja jeszcze nie mam, ale u Ciebie to nader podejrzane..może jednak "zapylenie" :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja własnie sobie poryczałam w pracy chyba jakiś owulacyjny przypływ emocji mnie dopadł :( że ja chce a on nie chciałam iśc do kina jakoś nas rozerwac ale z mała nie ma kto zostac :(

Biedronka, ja już się z tym pogodziłam.. do kina chodzimy co pół roku albo i rzadziej..podobnie, jak na kolacje czy po prostu wypad do baru/kawiarni..a teraz to już wogóle mogę zapomnieć na 2 lata ;/

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 9 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Biedronka, ja już się z tym pogodziłam.. do kina chodzimy co pół roku albo i rzadziej..podobnie, jak na kolacje czy po prostu wypad do baru/kawiarni..a teraz to już wogóle mogę zapomnieć na 2 lata ;/
    wiesz ja chciałam wziąć Rafała żeby jakos sie odstresował jakoś wyluzował ale widze że nie da rady moze w przyszłym tyg tyle ze to już nbedzie dla mojej owulacji za póżno :P
    nic trzeba użyc innych kobiecych sztuczek :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 9 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie owulacja napiernicza mnie jajnik ale z prawej strony chyba ze to ten efekt odwrotności :) nie wiem wiec dziś by sie przydało meża dopaść trzymajcie kciuki

nick nieaktualny, konwalianka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 2451 2452 2453 2454 2455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ