SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Jacek się wkurzył i im powiedział, ze jakby co my chętnie dziecko wezmiemy
    3
    Szczescia nigdy za wiele ! :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Johnam Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    63f682b9726bf3973a3e5fd049e7a8a0.png
    chcialam się tylko pochwalić nowym cyklem :-( spadam do wyra bo jestem zmeczona po całym dniu zapierdalania pozdrawiam wszystkie

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro są imieniny mojej ukochanej babci, która już niestety nie żyje... jutro są też urodziny mojej drugiej babci (ta akurat żyje) i 3. rocznica odebrania kluczy do mojego mieszkania. W czwartek z kolei dzień Jana Pawła II. Może jednak będą to szczęśliwe dni...

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam, dzisiaj złapałam mega giga doła...brat mojego J spodziewa się CZWARTEGO DZIECKA...dziś nam oznajmili...nie cieszą się, a wrecz go nie chcą...jego zona non stoip płacze...

i gdzie tu KU....sprawiedliwość

Cóż, Blondik - sprawiedliwości chyba nigdy nie było, nie ma i nie będzie :(. Może oni po prostu nie wiedzą na ile mogą sobie pozwolić z okazywaniem emocji przy Was, przecież niedawno przeżyliście ogromną stratę. Gdyby naprawdę nie chcieli tego dziecka, to przecież bez żadnego szumu poszukaliby ogłoszeń typu "ginekolog - pełen zakres usług" (których pełno w gazetach) i byłoby po ciąży. Brutalne, ale prawdziwe. To dziecię może być im nie na rękę, bo mieli inne plany, bo uważali ze wszystkie dzieci w domu, bo nie uda im się żyć na takim poziomie jakim żyli (albo wręcz bieda w oczy spojrzy), bo boja się że nie znajdą tyle czasu dla wszystkich dzieci - w każdym razie nie dla każdego szczęście oznacza to samo (jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki) i co dla nas spełnieniem marzeń, dla nich może być dopustem bożym.
    Ale myślę, że bardzo dobrze im Jacek odparował, bo wykazali się brakiem taktu - nie jesteście od tego (szczególnie w Waszej sytuacji), żeby słuchać jak im nie na rękę 4 dziecko :/.

ara, momo1009, Malenq lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety :D ja do was z glupim pytaniem :D
    Jak dlugo po stosunku trzymacie plemniczki w sobie ... ?? któraś idzie spac od razu po ... ? albo trzymacie pupe wyzej albo nogi na sciane ? :D bo nie wiem jakos nie robie tego ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:08

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • ara Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Moi przyjaciele mówią, że wielka strata dla świata byłoby, gdybym nie dano mi szansy być mamą...to dotyczy nas wszytstkich z forum i trzeba wierzyć, że w końcu przyjdzie na to odpowiedni moment...hehe mam całą klawiaturę od czekolady...jak to się stało? :p

myślę, że ta czekolada to zasługa tego przystojniaka z awatara :P

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Jak dlugo po stosunku trzymacie plemniczki w sobie ... ?? któraś idzie spac od razu po ... ? albo trzymacie pupe wyzej albo nogi na sciane ? :D bo nie wiem jakos nie robie tego ;P

Najlepiej sznur na nogi i podwiązać się na noc pod powałą :D.
    Jak czytałam są tu dziewczyny, które stosują świecę po stosunku (Biedroneczka?) na wszelki wypadek. Ja osobiście tego nie robię, ale nie idę też pod prysznic przez czas dłuższy, powiedzmy godzinę-dwie :P. Leżę sobie z książką albo z Małżem (na boku albo na brzuchu, bo to ponoć też sprzyja zajściu).

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja tam nic nie robie. Malo tego czesto po seksie lece do kibelka siusiu ;)

Z tego co pamietam jak zaszlam w ciaze to zesmy sie bzykali bardzo czesto, wrecz codziennie we wszelakich mozliwych pozycjach i czesto szybko i na stojaco i w ciaze zaszlam ;) nawet byly sesky pod prysznicem wiec nie wierze w te nogi itp ;)

Ale jak komus to pomaga to ja jestem jak najbardziej za placebo ;)

marnut lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

ja na ogół idę spać ;)

• cati Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Cati ja tam nic nie robie. Malo tego czesto po seksie lece do kibelka siusiu ;)

Z tego co pamietam jak zaszlam w ciaze to zesmy sie bzykali bardzo czesto, wrecz codziennie we wszelakich mozliwych pozycjach i czesto szybko i na stojaco i w ciaze zaszlam ;) nawet byly sesky pod prysznicem wiec nie wierze w te nogi itp ;)

Ale jak komus to pomaga to ja jestem jak najbardziej za placebo ;)

Hahah :D no to teraz ja tak mam na wariata :P
    Z tym ze jak juz ląduje w łóżku to troche poleżę chodź tez chce mi sie leciec do Wc....

Marmut - :D ty perwersie , mi tu ze sznurkiem wyskakujesz :D

Ara - ja tez czesto ide spac gorzej jak z rana taki gluuut .. wycieka i sie zastanawiam czy to bardziej nie szkodzi niz sprzyja ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 22:25

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glut nie glut ale dziala ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam kota uprac. Ale sie na mnie wscieka :/ ale glupek wlazl do miski z zupa i sie caly uje...brudzil w krupniku :/

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam "po" ze 20 min a potem wstawalam np. do wc, nigdy od razu :) co ma wleciec to wleci :)

Nasi kończą ta kopaninę, wiec trzeba iść spać, jutro prenatalne, trzymajcie kciuki :)

Spijcie dobrze i owocnie :)

cati, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ja leżałam "po" ze 20 min a potem wstawalam np. do wc, nigdy od razu :) co ma wleciec to wleci :)

Nasi kończą ta kopaninę, wiec trzeba iść spać, jutro prenatalne, trzymajcie kciuki :)

Spijcie dobrze i owocnie :)

Tez mi sie tak wydaje co mialo by poleciec to poleci :)
    No moj sie strasznie wydziera :P juz niech sie skonczy... a ja za ciebie jutro trzymam kciuki moooooooocno :) zdrowka

LaRa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

Ara - ja tez czesto ide spac gorzej jak z rana taki gluuut .. wycieka i sie zastanawiam czy to bardziej nie szkodzi niz sprzyja ;P

Ja już to kiedyś pisałam, ale powtórzę - syna mam, pomimo że pół godziny "po" wyskakałam się na zumbie ;D. Także co ma być to będzie, niezależnie od naszych zabiegów czy ich braku.

Czarnula87, ara, Asiula86, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam spac bo sie zaraz zakaszle :/ dobranocka

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Spadam spac bo sie zaraz zakaszle :/ dobranocka

Łoj, bidulo, sen to zdrowie więc kuruj się :)!

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki dziewczynki. Lara trzymam kciukasy -chociaż na pewno wszystko będzie dobrze :)
    Spijcie dobrze i spokojnie... Do jutra

LaRa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• smarta Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meczyk się skończył, idę spać. Cały czas mam w głowie jutrzejsze usg i zastanawiam się czy coś tam będzie czy zero jajkow. Choć w sumie mnogość też mnie nie ucieszy-jedno, porządne, gotowe do pęknięcia będzie idealnym kompromisem ; D

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Chyba nigdy nie przywiązywałam do tego wagi więc w zależności od sytuacji leżę, śpię, albo biegnę do łazienki, żeby się gdzieś nie spóźnić ;)

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
‹‹ 2514 2515 2516 2517 2518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ