SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Lena, na każde włosy trzeba znaleźć sposób :). Moje włosy przestały być przesuszone i "puszące" właśnie po olejach. Twoja córka to blondynka, prawda?

Generalnie polecam stronę http://blondeme.pl/olejowanie-wlosow-sposob-na-piekne-wysokoporowatki/

No blondynka chociaz szczerze nie wiem łaj.....
    Ja blondynka nie jestem, ojciec z barwami hiszpanmskimi...
    Może o czyms nie pamiętam .. :P :D :D :D

A tak powaznie top dzieki za rady i stronę- juz wsiąkłam i czytam ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cati - na moje końcówki to buteleczka starczała na m-c :/ a na całe włosy to do 4 użyć. Ale ja mam włosów w cholerę, nawet ciąże nie pomogły, nic nie wypadło :/. Wszystkie fryzjerki się ze mnie śmieją, że w zasadzie to powinny mi liczyć potrójnie za usługę ;).

Ja też tak miałam ale zachorowałam na salmonelę i mi powypadały i mam w normie teraz.
    Za to moje dziecko autentycznie mogłoby ze 6 dziewczynek obdarowac włosami..
    Ja juz nie daję rady z jej kłakami a ona sie uparła, że długie mają być...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Ja też tak miałam ale zachorowałam na salmonelę i mi powypadały i mam w normie teraz.
    Za to moje dziecko autentycznie mogłoby ze 6 dziewczynek obdarowac włosami..
    Ja juz nie daję rady z jej kłakami a ona sie uparła, że długie mają być...

Kiedyś widziałam zdjęcia mojej babci z czasów dzieciństwa - miała 2 warkocze sięgające do pasa...grubości mojego przedramienia każdy O.o. Ponoć chodziła je nawet myć do fryzjera. Domyślam się, że Twoja córa ma podobne :).

Ale dałaś mi pewną inspirację...salmonella, powiadasz...? ;D

• cati Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Kiedyś widziałam zdjęcia mojej babci z czasów dzieciństwa - miała 2 warkocze sięgające do pasa...grubości mojego przedramienia każdy O.o. Ponoć chodziła je nawet myć do fryzjera. Domyślam się, że Twoja córa ma podobne :).

Ale dałaś mi pewną inspirację...salmonella, powiadasz...? ;D

:D moja mama i siosstra maja takie warkocze za tylek , lacznie z sw.pamięci babcia. A ja... piórka , wlosy mam po tacie ... duzo ale cienkie :( wiec taka kitke to ja kropelka wody moge umyć XD

ale wiem dokladnie przez co przechodzisz, bo moja siostra tez klnie jak ma isc do fryzjera bo zawsze spedza tam po dnia ;P
    Ostatnio fryzerka ja poprosila o sesje i ukladanie wlosow za darmo by bylo do katalogu ;D taka fryzure jej zrobili ze ho ho...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 15:45

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mycie to jeszcze..
    Ale rozczesywanie tego to jakieś nieporozumienie. Wieczorem czeszemy np 45 minut a rano poplatane od nowa. Musi spać w rozpuszczonych bo w dzień je związuje. Jak zwiazujemy na noc to skóra nie oddycha i się coś a'la ciemienuycha robi. A latem to trzeba myć codziennie bo oczywiście pod tą mega-warstwą włosów się robi niesamowity balagan jeśli chodzi o pot, kurz itd...

No warkoczy teraz nie nosi bo przecież juz nastolata więc nie zmierze jakie grube ;). Ale z tego co pamietam to no jak nadgarstek.

Salomella taaak - tylko, że mi ja leczyli w szpitalu jaką chemią i dlatego wypadły po części i już nie wróciły do wczesniejszej ilości nigdy. I dobrze bo i tak mogłabym nadal komuś troche oddać ;)

• cati Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LEna - moja siostra to sprzedaje wlosy :D naturalne gruge gęste pare tys zawsze dostaje ;D

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę co tu na kolację zrobić dobrego?
    Obiad był kiepski to chociaz kolacja, ale pomysłu mi brak.
    Jakas sałatka?

macie pomysł?

• Lena83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    LEna - moja siostra to sprzedaje wlosy :D naturalne gruge gęste pare tys zawsze dostaje ;D

Za włosy?

Tzn kitke sobie obcina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, dam Ci przepis (właśnie z tamtej strony) na fajną maseczkę ułatwiającą rozczesywanie. Włosy są po niej mięciutkie.
    Maska Alterry (Rossmann, w ogóle teraz stosuję wyłącznie kosmetyki tej firmy, bo nie mają SLS a to ważne przy olejowaniu) + olej (ja na moje włosy daję łyżeczkę-łyżkę)+ (uwaga) mąka ziemniaczana (łyżeczka-łyżka). Czasem dodaję trochę kwasu hialuronowego. Trzymam 20 minut, bo jak więcej to mi się włosy "puszą", nie lubią zbyt długiego kontaktu z olejami. Nie potrzeba żadnej odżywki ułatwiającej rozczesywanie po tym :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Za włosy?

Tzn kitke sobie obcina?

Za włosy, za włosy :). To dochodowy interes ;). Może córce podpowiesz?

• cati Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo : ) za kitke niezle płaca :)

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Lena, dam Ci przepis (właśnie z tamtej strony) na fajną maseczkę ułatwiającą rozczesywanie. .

Thx :*
    Wypróbujemy jak się popcham do Rossmana w przyszłym tygodniu.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ty o kolacji myslisz, my dopiero obiad zjedlismy :)
    Ja mam geste i cieniusienkie wlosy, ale nosze krociutko i zwykla odzywka mi wystarcza z timoteia. Dlugich bym nie mogla miec, bo strasznie sie kudla i co 10 min musialabym rozczesywac albo nosic kitke, a mi to do owalu twarzy nie pasuje...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero zjadłam maz pizze zostawił

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pracy powiedziałam ze prawdopodobnie jestem w ciazy , powiedzieli ze mam na siebie uwazac to miłe i mam jak najszybciej potwierdzic jak mi sie uda to do lekarza ide 22 bo wtedy przyjmuje tylko ciekawe czy jest miejsce jutro zabieram sie za dzwonienie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja radziłabym Ci isc na bete w poniedziałek i wtorek zeby do gina isc z wynikami juz.
    Ginekolog nie jest w stanie/nie chce czasem stwierdzić tak wczesnej ciazy - miałam przypadki w pracy.
    A tak na podstawie wynikow.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do własów moja mam tez ma mega grube i przed chemią sprzedała swojego kucorra za 350zł :)

ja własnie siadłam na chwilke zaraz ide pod prysznic mała Pingwiny ogląda z tatusiem :)

a w srode mamy randewuuuuu idziemy na Bogów a mała spi u babci

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cati - ja na arganowym popłynęłam finansowo :D. Nie bez powodu nazywają go "płynnym złotem" ;). Przerzuciłam się na lniany, bo jest tańszy a na moje włosy działa tak samo.

/QUOTE]
    A ja dostałam informację, od mojej siostry, że sisostra jej męża, kóra też nie mogła zajść w ciąże jadła codziennie serek biały z olejem lnnianym i w sierpniu urodziła syna;) Podobno wyrównuje poziom hormpnów. Ja osobiście uwielbiam olej lniany z chlebkiem cebulką i solą, albo w formie gziku ;) mniam...w sumie od lipca nie kupiłam, musze się zaopatrzyć znów w olej lniany :) uwielbiam ten smak!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane cały dzień jem...powstrzymajcie mnie bo pęknę ...
    Ja mam bardzo ciękie włosy i fryzierzy rozkładali ręce i mówili, żebym może lepiej nosiła spiente, to nie będzie się to rzucać w oczy:/ W maju jednak trafiłam do rewelacyjnej fryzjerki i mam piękną fryzurę...dość krótkie, ale wyglądają jakby było ich więcej...cudo nikt nie może uwierzyć ;) Moja fryzjerka to magik ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A ja dostałam informację, od mojej siostry, że sisostra jej męża, kóra też nie mogła zajść w ciąże jadła codziennie serek biały z olejem lnnianym i w sierpniu urodziła syna;) Podobno wyrównuje poziom hormpnów. Ja osobiście uwielbiam olej lniany z chlebkiem cebulką i solą, albo w formie gziku ;) mniam...w sumie od lipca nie kupiłam, musze się zaopatrzyć znów w olej lniany :) uwielbiam ten smak!!!!

To też napisałam 2 strony temu ;D
    marnut wrote:
    Olej lniany po łyżeczce dziennie pomaga również jeśli chodzi o kondycję skóry i paznokci, ma mnóstwo Omega3 i działa na śluz (ze względu na podobieństwo cząsteczek do kobiecych estrogenów), ale mi po nim śluz płodny zrobił się wodnisty, więc zrezygnowałam.
    Niemniej - ogólnie polecam.

Olej lniany w ogóle jest zdrowy - wystarczy poczytać jakie wyniki w leczeniu stanu terminalnego raka (gdzie już nikt nie dawał ludziom żadnych szans) ma dr Budwig i jej dieta oparta właśnie na oleju lnianym. Warunkiem jednak musi być olej nierafinowany i zimnotłoczony (nawet nazywa się budwigowy), bo tylko on ma odpowiednią ilość Omega3. Większość olejów lnianych jest "szemrana", ma przewagę Omega6 nad Omega3 i nie pełnią w związku z tym swojej dobroczynnej funkcji.

A ja się jutro widzę z Momo :). Cieszę się, że udało nam się umówić na kawę i może sobie nawet na spacer skoczymy :).

‹‹ 2565 2566 2567 2568 2569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ