My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
marnut wrote:Olej lniany po łyżeczce dziennie pomaga również jeśli chodzi o kondycję skóry i paznokci, ma mnóstwo Omega3 i działa na śluz (ze względu na podobieństwo cząsteczek do kobiecych estrogenów), ale mi po nim śluz płodny zrobił się wodnisty, więc zrezygnowałam.
Niemniej - ogólnie polecam.
O dobrze wiedziec
moze kiedys wypróbuje na swoj sluz . zobaczymy poki co bralam za malo wiesiolka bo tylko 1 kapsulke dziennie gdzie inne osoby braly po2-3 x 2 .
-
hej macham sobotnio nogi z dupy normalnie dzis
na objawy nie zwracam uwagi bo mnie zwodzą a i tak wiem jak sie skonczy
zrobiłam gołabki wasnie konczymy obiadek tarta w piecu byłam babcie odwieśc do domu od fryzjera (ma 85 lat
) buziaki miłego my zmykamy z mała do mojej mamy
-
Lena83 wrote:Laski - jak nie zjem sama całej czekolady z orzechami okienkowej to oszaleję....
No muszęeęęęęęęęęęę-= nic i nikt tak nie rozumie kobiety w II fazie cyklu.
Jak czekolada.......
o tak, chyba, że już nie ma się cykli i gnojek postanowił, że u końca I trymestru wszystkie słodkości są blee..
dziś przyatakuję chrzan (ponoć pomaga zniwelować słodki smak w gębie, acz dziwne, bo on chyba też lekko słoski) -
i ja popołudniowo do Was zaglądam.. nawet nie wypowiadam się na temat olei czy maseł i smalców, bo tylko bym temat zapodała w domu i mąż mi wszystkimi zaletami i wadami każdego zagada.. w każdym razie do smażenia używamy smalcu i masła klarowanego a do sałatek oliwa

u mnie dziś standardowo, co 2 tygodnie - pizza w ilości 8 blach
Marnut a ile lat ma Twoja córa? teksty nieziemskie-- warte zapisania
-
Hmmmm....
Nie przejmuj się. W Twoim tygodniu ciąży wyjadałam łyżeczkami musztardę ostrą....Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyCati - ja na arganowym popłynęłam finansowo
. Nie bez powodu nazywają go "płynnym złotem"
. Przerzuciłam się na lniany, bo jest tańszy a na moje włosy działa tak samo.
Lena, na każde włosy trzeba znaleźć sposób
. Moje włosy przestały być przesuszone i "puszące" właśnie po olejach. Twoja córka to blondynka, prawda? Bo to ważne, żeby dopasować olej i sposób olejowania do struktury włosa. Blondynki najczęściej mają włosy wysokoporowate, a co za tym idzie potrzebują innych olejów niż brunetki, no i olejuje się u nich na mokro a nie na sucho. Najczęściej, bo tak naprawdę wszystko musisz na córce wypróbować. I oleje, i czas olejowania i sposób olejowania.
Generalnie polecam stronę http://blondeme.pl/olejowanie-wlosow-sposob-na-piekne-wysokoporowatki/
Konwalianka - Ada w styczniu kończy 3
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 14:47
-
Kochana fakt trzeba szybko przeszczep robić ale w przypadku mojego brata przeszczep będzie dopiero po 3 chemii.Nieukowa wrote:Ale produkujecie dziewczyny

Witam z ranka, u nas pogoda lepsza niz wczoraj bo nie pada, moze pojdziemy z mezem na spacer po poludniu
Pati to super ze chemia zadzialala jak trzeba, wiecie juz kiedy przeszczep? Slyszalam ze trzeba go zrobic szybko, dopoki wyniki sa dobre.
Jesli jestescie wstanie wytzymac bez testoewania, to nie testujcie... ja bylam straszna cpunka jesli chodzi o testy, w szczesliwum cyklu zrobilam 3 z czego po dwoch pierwszych ryczalam jak bobr :ak byly ujemne
-
Hehe, ja dalej poluje na pieczarki w occie
chrzan ani slodkie to nie moj typ.
Klopot mam, bo jak mam cos mezowi na obiad wymyslic to mi albo kurczak slodko kwasny, albo kapusniak, albo salatka z marynowanym ogorem na mysl tylko przychodzi, a on nie lubi kapusniaku ani korniszonow a chinszczyzna juz mu zbrzydla bo w ostatnim tyg 3x robilam ;/
takze zaczelam 2 rozne obiady nam robic
-
Cati ja tez olejuje włosy raz w tygodniu. Zazwyczaj w sobotę kładę olej na 5 godzin na to czapek i ręcznik. Ja używam oleju Amla i olejku kokosowego.cati wrote:Ja stosuje wcierkę na włosy
kosztuje 142 zl
skład :
Ekstrakt z Sophora Radix, Sophora Angustifolia oraz Isodon Japonicus - japońskie ziółka;
- Olejek rozmarynowy, który pobudza krążenie krwi oraz segmentacje komórek;
- Ekstrakt z lukrecji.

powiem tak, olejowanie włosow to mega fajna sprawa !
dodatkowo po wysuszeniu daje olejek arganowy na same koncowki . jedna kropelke rozcieram w rekach i przynajmniej koncowki od tego czasu mi sie nie rozdwajają . -
Biedroneczka83 wrote:Banan z grila z czekolada mleczną
Przypomniały mi się lody bananowe z czekoladą... pyyyyyyyyyyycha były
Szkoda, że już ich nie produkują
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Biedroneczka83 wrote:mozesz sama zrobic banany miksuje sie z cukrem waniliowym i śmietaną 36 i do zamrażarki wyciągasz po ok 1 godzinie mniam

A później można polać rozpuszczoną czekoladą... narobiłaś mi smaka
muszę kiedyś spróbować
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
marnut wrote:Cati, ale zjedzenie 100g łososia może być przyjemnością, a weź tu sobie wypij 100ml oleju rzepakowego
.
Cicho tu dziś jak diabli, ale może to i dobrze - w końcu dziewczyny wzięły sobie do serca słowa Krokodylicy, która twierdziła, że dzieci się z forum nie biorą i mamy się seksić
.
Moja córa mnie rozbroiła na spacerze dzisiaj. Znalazła kasztana, takiego trochę płaskiego. Położyła na krawężniku, wpatruje się w niego i pyta "Mamo, czy z tego będzie ŚLIMAK?". Popłakałam się ze śmiechu
.
Hehehe moje słowa sobie wydrukować i nad łóżkiem powiesić.
A ślimak z kasztana mnie rozbroił.
marnut lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:http://biokurier.pl/component/content/article?id=289:olej-ekologiczny-z-czym-to-si-je
A jednak można smażyć na oleju nierafinowanym i zimnotłoczonym - rzepakowym jako jedynym
. Czego się człowiek nie dowie na forum o płodności
.
Ja szlifowałam wiedzę na temat olejów z zupełnie innych względów - moich włosów
. Miałam je tak zniszczone po rozjaśnianiach, że musiałam zacząć je jakoś ratować. Zabiegi z keratyny u fryzjera guzik dawały, prócz drenowania portfela, więc z pomocą przyszedł dr Google
. Od pół roku olejuję włosy właśnie nierafinowanymi zimnotłoczonymi olejami (najczęściej lnianym) i kondycja włosów jest niesamowita!
Olej lniany po łyżeczce dziennie pomaga również jeśli chodzi o kondycję skóry i paznokci, ma mnóstwo Omega3 i działa na śluz (ze względu na podobieństwo cząsteczek do kobiecych estrogenów), ale mi po nim śluz płodny zrobił się wodnisty, więc zrezygnowałam.
Niemniej - ogólnie polecam.
Jeśli chodzi o olej rzepakowy to u mnie w domu jest normalnie jedzony, smaży się cebulkę i ten olej razem z cebulką, i potem się dodaje do różnych potraw, potrawy z tym olejem z cebulką są bardzo smaczne.
U mnie Wigilia zawsze z takim olejem, i dodaje się go do kapuśniaku, gołąbków, pierogów, smażonego karpia.
-
Pati Belgia wrote:Cati ja tez olejuje włosy raz w tygodniu. Zazwyczaj w sobotę kładę olej na 5 godzin na to czapek i ręcznik. Ja używam oleju Amla i olejku kokosowego.
musze wyprobowac lnianego i kokosowego
nie probowalam jeszcze
Mamut- ale ja uzywam jedna kropelke na koncowki to buteleczke mam juz od 5 miesiecy
a konca nie widac 
Krokodylica wrote:Jeśli chodzi o olej rzepakowy to u mnie w domu jest normalnie jedzony, smaży się cebulkę i ten olej razem z cebulką, i potem się dodaje do różnych potraw, potrawy z tym olejem z cebulką są bardzo smaczne.
U mnie Wigilia zawsze z takim olejem, i dodaje się go do kapuśniaku, gołąbków, pierogów, smażonego karpia. 
Ja tez musze zamienic ze slonecznikowego na rzepakowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 15:26
-
nick nieaktualnyCati - na moje końcówki to buteleczka starczała na m-c
a na całe włosy to do 4 użyć. Ale ja mam włosów w cholerę, nawet ciąże nie pomogły, nic nie wypadło
. Wszystkie fryzjerki się ze mnie śmieją, że w zasadzie to powinny mi liczyć potrójnie za usługę
.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]