SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

A jak to jest że wy chcecie lutką okres wywoływać, a ja dostałam lutke na nie dostanie okresu i zafasolkowanie?

Luteina to hormon, który albo ci pomoże w zagnieżdzęniu itp. albo pomoże wywołać krnąbrną @ :]

ja biorę luteinę/dupka itp na wywoływanie @ :]

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Marnut dodatkowego Donga sobie zapisać :P
    Boję się...

• Freja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Biedronka, Cati - jeśli ma to Wam w czymś pomóc, to też mogę dziś zrobić testa :D. Kto tam jeszcze? Momo, Czarnula? Wszystkie będziemy POD (jedną) KRESKĄ ;).

Kurczę, ale u mnie szaro, buro i ponuro :/. Ta mniej przyjemna część jesieni przyszła z zaskoczenia i rozpanoszyła się niepodzielnie. Nie wiadomo co z sobą zrobić - zakopać się w koc do wiosny, lecieć na księżyc czy jechać na Bali ;)?
    Marnut - u nas też pogoda kiepska, marzę o 3x K (kocyk, kakao, ksiażka)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Katija weź nasze @@@
    oj biore z checia i ogromna swiadomoscia...

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut a tak serio to wiem co czujesz niestety. Ja jesienią nie zyje. To taka hibernacja raczej ze słabymi znakami zycia jak u nietoperzy. Tzn lunatykuje raczej :D

Jak śnieg spadnie bedzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:06

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle pardąąąąąąą bo się nie przywitalam, o ja świnia !

Brrrryyyyyyyyyy wam

Katjaa, ara lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula co tam z Waszymi sprawami?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Freja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Marnut a tak serio to wiem co czujesz niestety. Ja jesienią nie zyje. To taka hibernacja raczej ze słabymi znakami zycia jak u nietoperzy. Tzn lunatykuje raczej :D

Jak śnieg spadnie bedzie lepiej.
    Tak, jak śnieg spadnie będzie już lepiej , w górach już jest lepiej (tam już pachnie Bożym Narodzeniem)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez szaro i ponuro i zimnoooooooooo

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ale wiesz, że 10dpo test też rzadko wychodzi? są osoby, którym wychodzi, ale baaardzo to indywidualna sprawa.. u Ciebie wcześniej jak było? bo ja miałam np. zagnieżdżenie 6dpo a 13 dpo wyszedł cień cienia..

Momo -- tulę Cięęęę oooooooo Tak mocno! przykro mi kochana..

Dronka, Cati, Freja - trzymam kciuki aby@ nie przyszła, a z kolei Katja trzymam aby wreszcie @ przyszla :)

ja właśnie pochłonęłam śledzie w sosie śmietanowym - bomba kaloryczna..a teraz mi niedobrze i mam lenia..

Lena, to zarzucenie akcji, to nie wiąże sie z brakiem seksu? bo wiesz.. nie musisz nic analizować, ale seksik dla relaksu i sportu - czemu nie :) My mamy jedną rybkę - Tymek sam wybrał (jakby nie mógł złotej rybki albo coś innego wybrać), chciałam większe akwarium ale to bojownik i raczej nie lubi sie z innymi rybkami :) za to myślę o żółwiu..

w Lidlu już można kupić kalendarze adwentowe i dekoracje na choinkę.. gdy byłam na Hawajach we wrześniu - już choinki stały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:13

Katjaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 23 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja bede druga wigilie robic u siebie :) w zeszłym roku poszlismy potem do moich rodziców w tym mama ma akurat turnus rehabilitacyjny w grudniu i swieta w Ustroniu spędzi pewnie pojedziemy ja tam odwiedzić

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh widzisz Freya a ja nawet zatestować nie zdązyłam, bo zanim skończyłam brać luteine (dzis rano ostatnia tabletka) to już plamienie mi się zaczeło. No i teoria z siłą podświadomości też nie wypaliła :-( tak bardzo wmawiałam sobie tą ciążę że na prawdę w nią uwierzyłam, i powiedziałam mężowi że w tym miesiącu to się uda na milion procent. Buuuu a teraz sama się zdołowałam. Ale nie .... w tym miesiącu nie będę płakać :-) pójdę na to przedmuchanie jajowodów i zobaczymy, jak drożne to się załamię, bo to oznacza że nadal nie ma przyczyny mojego niezaciążania. Ehhh no chyba w grudniu będzie trzeba zadongować, na poprawę humoru bo owulacja jest, plemniki są, endometrium cudne że och i ach nawet się poświęcam i seks tez jest a fasola nie ma :-( a siostra wpadła na pomysł że chce drugie i pewnie za miesiąc powie że w ciąży jest a ja będę się bujać do końca świata i jeden dzień dłużej ....
    dobra poszłam wpier*** czekoladę bo postanowienie o nie załamywaniu się znowu legło w gruzach.

**********************Gang 18+***********************
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten teges - nadal ze mna cos nie tak ...

Na jesienna smutę

http://m.youtube.com/watch?v=9MaV1jaN6P8

Wysłany: 23 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Lena, to zarzucenie akcji, to nie wiąże sie z brakiem seksu? bo wiesz.. nie musisz nic analizować, ale seksik dla relaksu i sportu - czemu nie :) My mamy jedną rybkę - Tymek sam wybrał (jakby nie mógł złotej rybki albo coś innego wybrać), chciałam większe akwarium ale to bojownik i raczej nie lubi sie z innymi rybkami :) za to myślę o żółwiu..

:)

polecam wodno - lądowego czerwonolicy super sa miłam dwa jak dostałam z bratem Stokrotke to była wielkości złotówki potem po roku brat dostał Śmigacza ode mnie :) po chya 5 latach dostalismy psa w 1997 a żółwie oddaliśmy do egzotarium i żyją tam do dzis

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    polecam wodno - lądowego czerwonolicy super sa miłam dwa jak dostałam z bratem Stokrotke to była wielkości złotówki potem po roku brat dostał Śmigacza ode mnie :) po chya 5 latach dostalismy psa w 1997 a żółwie oddaliśmy do egzotarium i żyją tam do dzis
    no właśnie rozglądam sie.. muszę kupic takie akwarium z wysepką i lampką.. zółwie dawno za mną "chodzą"

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco tez sie boje bo jedyne chyba czego nie miałam to ta drożność jajowodów a to podobno strasznie boli.
    Czy na to mozna isc po setce czystej?

Konwalianka - nie, pościć nie bedziemy :D. Aczkolwiek bez dpiny ze wtedy trzeba. Nie nastawiam sie juz na próby w tym roku.
    2015 bedzie nasz .... :)

Akwarium to ja bym małe chciala na poczatek ale nie za małe. Takie z 20 litrów.
    Tylko z ta rybka to mam problem bo wlasnie chcialabym bojownika ale wydaje mi sie ze za pusto tam bedzie z jednym lokatorem a jak wiecej to nie bojownik .... Musze przemyśleć.

• Freja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Freja, ale wiesz, że 10dpo test też rzadko wychodzi? są osoby, którym wychodzi, ale baaardzo to indywidualna sprawa.. u Ciebie wcześniej jak było? bo ja miałam np. zagnieżdżenie 6dpo a 13 dpo wyszedł cień cienia..
    Zdaję sobie sprawę, że może nie wyjść nic ale nie wiem czy mam odstawić po 10 dniach czy pociągnąć do 14?
    Zawsze miałam cykle 24-26 dni i jakoś bez luteiny zachodziłam i testowałam w dniu okresu lub góra 2-3 po. Ale nie mierzyłam wtedy tempki więc nie wiem kiedy były owulki.
    Zakładam, że ten spadek przedwczoraj to mogła być implantacja więc może coś wyjść (cień cienia cienia)
    A jak nie to nie wiem co z lutką bo jak odstawię (przy niedomodze ciałka żółtego w ostanim cyklu ) to wszystko może polecieć z @ nawet jak cos tam się wykluło

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Czarnula co tam z Waszymi sprawami?

bez zmian jak na razie

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja bym pociągnęla jescze te lutke do 14 dpo.

A na jakiej podstawie masz stwierdzona niedomoge ciałka żółtego?

• choco Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja znalazłam jedną opinię odnośnie tego badania w szpitalu gdzie ja będę miała robione. Laska napisała że nic nie bolało, ale jej wyszły drożne. Ogólnie mówią że jak drożne to nie boli, a jak właśnie są jakieś "niedrożności" to wtedy boli. Ale kontrast może też od razy przepchać to co tam zatyka te jajowody.

Żółwia czerwonolicego też kiedyś miałam, miał wysepke i lampe grzewczą i skubaniec nie chciał rosnąć, a jak go oddaliśmy dla koleżanki to w rok urósł z wielkości małej piąstki dziecka do wielkości talerza.
    Teraz się zastanawiam nad świnką morską.

**********************Gang 18+***********************
‹‹ 2641 2642 2643 2644 2645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ