Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:

A jak to jest że wy chcecie lutką okres wywoływać, a ja dostałam lutke na nie dostanie okresu i zafasolkowanie?

Luteina to hormon, który albo ci pomoże w zagnieżdzęniu itp. albo pomoże wywołać krnąbrną @ :]

ja biorę luteinę/dupka itp na wywoływanie @ :]

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Marnut dodatkowego Donga sobie zapisać :P
    Boję się...

• Freja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Biedronka, Cati - jeśli ma to Wam w czymś pomóc, to też mogę dziś zrobić testa :D. Kto tam jeszcze? Momo, Czarnula? Wszystkie będziemy POD (jedną) KRESKĄ ;).

Kurczę, ale u mnie szaro, buro i ponuro :/. Ta mniej przyjemna część jesieni przyszła z zaskoczenia i rozpanoszyła się niepodzielnie. Nie wiadomo co z sobą zrobić - zakopać się w koc do wiosny, lecieć na księżyc czy jechać na Bali ;)?
    Marnut - u nas też pogoda kiepska, marzę o 3x K (kocyk, kakao, ksiażka)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Katija weź nasze @@@
    oj biore z checia i ogromna swiadomoscia...

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut a tak serio to wiem co czujesz niestety. Ja jesienią nie zyje. To taka hibernacja raczej ze słabymi znakami zycia jak u nietoperzy. Tzn lunatykuje raczej :D

Jak śnieg spadnie bedzie lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:06

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle pardąąąąąąą bo się nie przywitalam, o ja świnia !

Brrrryyyyyyyyyy wam

nick nieaktualny, ara lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula co tam z Waszymi sprawami?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Freja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Marnut a tak serio to wiem co czujesz niestety. Ja jesienią nie zyje. To taka hibernacja raczej ze słabymi znakami zycia jak u nietoperzy. Tzn lunatykuje raczej :D

Jak śnieg spadnie bedzie lepiej.
    Tak, jak śnieg spadnie będzie już lepiej , w górach już jest lepiej (tam już pachnie Bożym Narodzeniem)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez szaro i ponuro i zimnoooooooooo

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ale wiesz, że 10dpo test też rzadko wychodzi? są osoby, którym wychodzi, ale baaardzo to indywidualna sprawa.. u Ciebie wcześniej jak było? bo ja miałam np. zagnieżdżenie 6dpo a 13 dpo wyszedł cień cienia..

Momo -- tulę Cięęęę oooooooo Tak mocno! przykro mi kochana..

Dronka, Cati, Freja - trzymam kciuki aby@ nie przyszła, a z kolei Katja trzymam aby wreszcie @ przyszla :)

ja właśnie pochłonęłam śledzie w sosie śmietanowym - bomba kaloryczna..a teraz mi niedobrze i mam lenia..

Lena, to zarzucenie akcji, to nie wiąże sie z brakiem seksu? bo wiesz.. nie musisz nic analizować, ale seksik dla relaksu i sportu - czemu nie :) My mamy jedną rybkę - Tymek sam wybrał (jakby nie mógł złotej rybki albo coś innego wybrać), chciałam większe akwarium ale to bojownik i raczej nie lubi sie z innymi rybkami :) za to myślę o żółwiu..

w Lidlu już można kupić kalendarze adwentowe i dekoracje na choinkę.. gdy byłam na Hawajach we wrześniu - już choinki stały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 10:13

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 23 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja bede druga wigilie robic u siebie :) w zeszłym roku poszlismy potem do moich rodziców w tym mama ma akurat turnus rehabilitacyjny w grudniu i swieta w Ustroniu spędzi pewnie pojedziemy ja tam odwiedzić

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• choco Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh widzisz Freya a ja nawet zatestować nie zdązyłam, bo zanim skończyłam brać luteine (dzis rano ostatnia tabletka) to już plamienie mi się zaczeło. No i teoria z siłą podświadomości też nie wypaliła :-( tak bardzo wmawiałam sobie tą ciążę że na prawdę w nią uwierzyłam, i powiedziałam mężowi że w tym miesiącu to się uda na milion procent. Buuuu a teraz sama się zdołowałam. Ale nie .... w tym miesiącu nie będę płakać :-) pójdę na to przedmuchanie jajowodów i zobaczymy, jak drożne to się załamię, bo to oznacza że nadal nie ma przyczyny mojego niezaciążania. Ehhh no chyba w grudniu będzie trzeba zadongować, na poprawę humoru bo owulacja jest, plemniki są, endometrium cudne że och i ach nawet się poświęcam i seks tez jest a fasola nie ma :-( a siostra wpadła na pomysł że chce drugie i pewnie za miesiąc powie że w ciąży jest a ja będę się bujać do końca świata i jeden dzień dłużej ....
    dobra poszłam wpier*** czekoladę bo postanowienie o nie załamywaniu się znowu legło w gruzach.

**********************Gang 18+***********************
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten teges - nadal ze mna cos nie tak ...

Na jesienna smutę

http://m.youtube.com/watch?v=9MaV1jaN6P8

Wysłany: 23 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Lena, to zarzucenie akcji, to nie wiąże sie z brakiem seksu? bo wiesz.. nie musisz nic analizować, ale seksik dla relaksu i sportu - czemu nie :) My mamy jedną rybkę - Tymek sam wybrał (jakby nie mógł złotej rybki albo coś innego wybrać), chciałam większe akwarium ale to bojownik i raczej nie lubi sie z innymi rybkami :) za to myślę o żółwiu..

:)

polecam wodno - lądowego czerwonolicy super sa miłam dwa jak dostałam z bratem Stokrotke to była wielkości złotówki potem po roku brat dostał Śmigacza ode mnie :) po chya 5 latach dostalismy psa w 1997 a żółwie oddaliśmy do egzotarium i żyją tam do dzis

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    polecam wodno - lądowego czerwonolicy super sa miłam dwa jak dostałam z bratem Stokrotke to była wielkości złotówki potem po roku brat dostał Śmigacza ode mnie :) po chya 5 latach dostalismy psa w 1997 a żółwie oddaliśmy do egzotarium i żyją tam do dzis
    no właśnie rozglądam sie.. muszę kupic takie akwarium z wysepką i lampką.. zółwie dawno za mną "chodzą"

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco tez sie boje bo jedyne chyba czego nie miałam to ta drożność jajowodów a to podobno strasznie boli.
    Czy na to mozna isc po setce czystej?

Konwalianka - nie, pościć nie bedziemy :D. Aczkolwiek bez dpiny ze wtedy trzeba. Nie nastawiam sie juz na próby w tym roku.
    2015 bedzie nasz .... :)

Akwarium to ja bym małe chciala na poczatek ale nie za małe. Takie z 20 litrów.
    Tylko z ta rybka to mam problem bo wlasnie chcialabym bojownika ale wydaje mi sie ze za pusto tam bedzie z jednym lokatorem a jak wiecej to nie bojownik .... Musze przemyśleć.

• Freja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Freja, ale wiesz, że 10dpo test też rzadko wychodzi? są osoby, którym wychodzi, ale baaardzo to indywidualna sprawa.. u Ciebie wcześniej jak było? bo ja miałam np. zagnieżdżenie 6dpo a 13 dpo wyszedł cień cienia..
    Zdaję sobie sprawę, że może nie wyjść nic ale nie wiem czy mam odstawić po 10 dniach czy pociągnąć do 14?
    Zawsze miałam cykle 24-26 dni i jakoś bez luteiny zachodziłam i testowałam w dniu okresu lub góra 2-3 po. Ale nie mierzyłam wtedy tempki więc nie wiem kiedy były owulki.
    Zakładam, że ten spadek przedwczoraj to mogła być implantacja więc może coś wyjść (cień cienia cienia)
    A jak nie to nie wiem co z lutką bo jak odstawię (przy niedomodze ciałka żółtego w ostanim cyklu ) to wszystko może polecieć z @ nawet jak cos tam się wykluło

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Czarnula co tam z Waszymi sprawami?

bez zmian jak na razie

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ja bym pociągnęla jescze te lutke do 14 dpo.

A na jakiej podstawie masz stwierdzona niedomoge ciałka żółtego?

• choco Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja znalazłam jedną opinię odnośnie tego badania w szpitalu gdzie ja będę miała robione. Laska napisała że nic nie bolało, ale jej wyszły drożne. Ogólnie mówią że jak drożne to nie boli, a jak właśnie są jakieś "niedrożności" to wtedy boli. Ale kontrast może też od razy przepchać to co tam zatyka te jajowody.

Żółwia czerwonolicego też kiedyś miałam, miał wysepke i lampe grzewczą i skubaniec nie chciał rosnąć, a jak go oddaliśmy dla koleżanki to w rok urósł z wielkości małej piąstki dziecka do wielkości talerza.
    Teraz się zastanawiam nad świnką morską.

**********************Gang 18+***********************
‹‹ ‹ 2641 2642 2643 2644 2645 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ