X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z lekami to nie jest tak ze jak dzisiaj odstawisz to już jutro działać lek nie będzie. Po to bierze się to kilka dni, żeby w organizmie sobie to siedziało :] ja po orgametrilu jeszcze ze 3 dni po odstawieniu odczuwam skutki leku bo on jeszcze sobie gdzieś tam krąży :]

to nie tak że dzisiaj odstawiam lutkę (która jest bardzo delikatnym lekiem) a jutro już na pewno poleci z @ domniemana fasolka

ja brałam w cyklu ciążowym swoim orgametril - bardzo silny lek, dużo silniejszy niż lutka czy dupek i normalnie odstawiłam, a byłam w ciązy o czym nie wiedziałam. I wiecie kiedy dostałam dupka? w około 7-8 tygodniu na pierwszej wizycie u gina :]

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco mój urósł przez 5 lat z wielkości złotówki do talezyka deserowego a brata do wielkości takiego sredniego talerza hehe

teraz mamy świnke morską Tosie z długimi kudłami bo tylko na taką nie mam uczulenia

choco lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 23 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co ja nie miałam taryczycy w pierwszej ciązy badanej i miałam ok 7-8 tyg palmienia i dostałam wtedy dupaka hmm moze wedy tez miałam coś z tarczyca :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, dziewczyny, to nawet nie chodzi o chandrę - raczej o to, że nie wiem co ze sobą i dzieciarnią zrobić. Małpiego rozumu w domu dostajemy, a tu zimno, pi*dzi jak w kieleckim i leje jak z cebra. Wyjść na spacer w takich warunkach = żadna przyjemność, a tygodnie chorób w kolejności: Młoda, Młody i Małż. A jak już wszyscy wyzdrowieją i sytuacja będzie opanowana, wtedy rozłożę się ja :/. Tadam!!
    Podjechałabym na basen, ale z tym muszę czekać na Małża, dwójka takich maluchów jest nie do opanowania przez 1 dorosłego. Szczególnie przy suszeniu i ubieraniu do wyjścia.

• choco Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Czarnula po orgametrilu to ja jeszcze przez 2 miesiące czułam skutki jego brania (miałam koszmarne napady nerwowości/ złości wręcz w histerie wpadałam). No tego że po 10 miesiącach nie mogę zrzucić 5 kilo które przytyłam w miesiąc brania leku nie liczę, bo też nie zrobiłam wszystkiego żeby je zgubić. No ale ja ogólnnie mam bardzo złe doświadczenia z orgametrilem, ale jak wiadomo każdy lek na każdego może działać tochę inaczej.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    O Czarnula po orgametrilu to ja jeszcze przez 2 miesiące czułam skutki jego brania (miałam koszmarne napady nerwowości/ złości wręcz w histerie wpadałam). No tego że po 10 miesiącach nie mogę zrzucić 5 kilo które przytyłam w miesiąc brania leku nie liczę

Mam takie objawy odkąd zaczęłam @ a w życiu nie brałam Orgametrilu, tyle że przytyło mi się więcej ;D.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę mowa o zwierzątkach, ja noszę się z zamiarem przytargania do domu szczura, odkąd mieszkam w nowym mieszkaniu z mężem nie mam żadnego zwierzaka i cholernie mi tego brakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    O Czarnula po orgametrilu to ja jeszcze przez 2 miesiące czułam skutki jego brania (miałam koszmarne napady nerwowości/ złości wręcz w histerie wpadałam). No tego że po 10 miesiącach nie mogę zrzucić 5 kilo które przytyłam w miesiąc brania leku nie liczę, bo też nie zrobiłam wszystkiego żeby je zgubić. No ale ja ogólnnie mam bardzo złe doświadczenia z orgametrilem, ale jak wiadomo każdy lek na każdego może działać tochę inaczej.

No dokładnie. Ja się na nim bardzo dobrze czuję. I widze że działa bo temperatura mocno mi się w górze na nim utryzmuje :] nawet po odstawieniu

• Freja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Freja ja bym pociągnęla jescze te lutke do 14 dpo.

A na jakiej podstawie masz stwierdzona niedomoge ciałka żółtego?

W sumie nie stwierdzona, ale za krótka była faza lutealna

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    O widzę mowa o zwierzątkach, ja noszę się z zamiarem przytargania do domu szczura, odkąd mieszkam w nowym mieszkaniu z mężem nie mam żadnego zwierzaka i cholernie mi tego brakuje.
    Wolałabym szczura niż świnkę morską - świnki strasznie głośno upominają się o swoje :). Moja koleżanka trzymała jedzenie dla swojej świnki w reklamówce. Puchata tak sobie pokojarzyła, że szelest reklamówki=jedzenie. Odtąd jak tylko w domu rozległ się jakikolwiek szelest, darła japę o to, żeby ją karmić :D.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kiedys dwie świnki. Zmarły na starość.

To fakt - drą sie strasznie o jedzenie. Musiałam je wynieść do pralni bo sie zyc nie dalo.
    U moich kroki oznaczały żarcie wiec .....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • choco Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mam takie objawy odkąd zaczęłam @ a w życiu nie brałam Orgametrilu, tyle że przytyło mi się więcej ;D.
    no właśnie to było coś jak PMS tylko trwało cały czas a nie tylko tydzień przed @, no i było troszkę silniejsze bo czekolada nie uspakajala.

**********************Gang 18+***********************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, moja faza lutealna to max 11 dni, średnio 9-10 dni i ciąża jest

oo o szczurze też myślałam..kolezanka miała, bardzo sobie chwaliła

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    U moich kroki oznaczały żarcie wiec .....
    Trza się było uczyć latać ;).
    Chwaliłam sobie królika miniaturkę, cichutki był i sympatyczny...kiedy chciał...

Urocza puchata kuleczka zaczęła pokazywać pazurki już po kilku tygodniach, a po kilku m-cach zrobiła się wcielonym diabłem ;). Zaniosłam do weterynarza, żeby wykastrował (czytałam, że samce w okresie dojrzewania robią się nadpobudliwe), a wet grzebie w tym futrze, patrzy na mnie i mówi: "...ale to jest dziewczynka...". Znikąd nadziei ;D! Ale przekochana była!

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    no właśnie to było coś jak PMS tylko trwało cały czas a nie tylko tydzień przed @, no i było troszkę silniejsze bo czekolada nie uspakajala.
    Współczuję każdemu, kto próbowałby mnie uspokoić podczas PMSu...czymkolwiek... ;D.

momo1009 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Wolałabym szczura niż świnkę morską - świnki strasznie głośno upominają się o swoje :). Moja koleżanka trzymała jedzenie dla swojej świnki w reklamówce. Puchata tak sobie pokojarzyła, że szelest reklamówki=jedzenie. Odtąd jak tylko w domu rozległ się jakikolwiek szelest, darła japę o to, żeby ją karmić :D.
    tak a jak sie wkurzy to sie odwraca i nogami strzela we mnie bobkami i trocinami :P

mamy tez myszke były dwie Piksy i diksy ale jedna nam zdechła przed wakacjami jakoś

marnut lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Trza się było uczyć latać ;).
    Chwaliłam sobie królika miniaturkę, cichutki był i sympatyczny...kiedy chciał...

Urocza puchata kuleczka zaczęła pokazywać pazurki już po kilku tygodniach, a po kilku m-cach zrobiła się wcielonym diabłem ;). Zaniosłam do weterynarza, żeby wykastrował (czytałam, że samce w okresie dojrzewania robią się nadpobudliwe), a wet grzebie w tym futrze, patrzy na mnie i mówi: "...ale to jest dziewczynka...". Znikąd nadziei ;D! Ale przekochana była!
    Ja mam królika..... dzik jak nie wiem, ale grzeczny (pomijam zjedzone kable).
    Świnki morskie też miałam i powiem Wam że lubie te ich dźwięki :)

• ara Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny hsg jest do przeżycia, spokojnie, gorzej mi było z powodu samego znieczulenia blee
    ale tak to ok, mimo, że jeden jajowód zacienił się z opóźnieniem czyli coś go blokowało, na prawdę nie ma się czego bać, ból taki okresowy więc kto się wybiera to nie zwlekać!

choco, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    tak a jak sie wkurzy to sie odwraca i nogami strzela we mnie bobkami i trocinami :P
    Ototototo :). Ja miałam 2 króliki, ale nie w jednym czasie - tą wścieklicę, o której pisałam dostałam na 16tkę od Babci, a później zażyczyłam sobie królika zamiast pierścionka zaręczynowego :D - i dostałam. Druga króliczyca wcale nie była lepsza od 1szej, nawet moje koty się jej bały (ale też prawda, że moje koty są bardzo karne - nie wiem czemu, ale wystarczy im palcem pogrozić i uciekają - a króliczyca na nie z zębami ;D). Niestety, od początku miała spore problemy zdrowotne i nawet 3 lat nie przeżyła :(. A teraz jest 2 dzieci, 3cie w planach, 2 koty - to naprawdę na razie wystarczy ;).

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie wybieram pewnie wiec dzieki za pocieszenie ....

Chociaz w moim wypadku porównanie do bolu okresowego ....

Moja mama miala niedroznosc. Moze to jakie dziedziczne.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
‹‹ 2642 2643 2644 2645 2646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ