SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z lekami to nie jest tak ze jak dzisiaj odstawisz to już jutro działać lek nie będzie. Po to bierze się to kilka dni, żeby w organizmie sobie to siedziało :] ja po orgametrilu jeszcze ze 3 dni po odstawieniu odczuwam skutki leku bo on jeszcze sobie gdzieś tam krąży :]

to nie tak że dzisiaj odstawiam lutkę (która jest bardzo delikatnym lekiem) a jutro już na pewno poleci z @ domniemana fasolka

ja brałam w cyklu ciążowym swoim orgametril - bardzo silny lek, dużo silniejszy niż lutka czy dupek i normalnie odstawiłam, a byłam w ciązy o czym nie wiedziałam. I wiecie kiedy dostałam dupka? w około 7-8 tygodniu na pierwszej wizycie u gina :]

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco mój urósł przez 5 lat z wielkości złotówki do talezyka deserowego a brata do wielkości takiego sredniego talerza hehe

teraz mamy świnke morską Tosie z długimi kudłami bo tylko na taką nie mam uczulenia

choco lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 23 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co ja nie miałam taryczycy w pierwszej ciązy badanej i miałam ok 7-8 tyg palmienia i dostałam wtedy dupaka hmm moze wedy tez miałam coś z tarczyca :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, dziewczyny, to nawet nie chodzi o chandrę - raczej o to, że nie wiem co ze sobą i dzieciarnią zrobić. Małpiego rozumu w domu dostajemy, a tu zimno, pi*dzi jak w kieleckim i leje jak z cebra. Wyjść na spacer w takich warunkach = żadna przyjemność, a tygodnie chorób w kolejności: Młoda, Młody i Małż. A jak już wszyscy wyzdrowieją i sytuacja będzie opanowana, wtedy rozłożę się ja :/. Tadam!!
    Podjechałabym na basen, ale z tym muszę czekać na Małża, dwójka takich maluchów jest nie do opanowania przez 1 dorosłego. Szczególnie przy suszeniu i ubieraniu do wyjścia.

• choco Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Czarnula po orgametrilu to ja jeszcze przez 2 miesiące czułam skutki jego brania (miałam koszmarne napady nerwowości/ złości wręcz w histerie wpadałam). No tego że po 10 miesiącach nie mogę zrzucić 5 kilo które przytyłam w miesiąc brania leku nie liczę, bo też nie zrobiłam wszystkiego żeby je zgubić. No ale ja ogólnnie mam bardzo złe doświadczenia z orgametrilem, ale jak wiadomo każdy lek na każdego może działać tochę inaczej.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    O Czarnula po orgametrilu to ja jeszcze przez 2 miesiące czułam skutki jego brania (miałam koszmarne napady nerwowości/ złości wręcz w histerie wpadałam). No tego że po 10 miesiącach nie mogę zrzucić 5 kilo które przytyłam w miesiąc brania leku nie liczę

Mam takie objawy odkąd zaczęłam @ a w życiu nie brałam Orgametrilu, tyle że przytyło mi się więcej ;D.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę mowa o zwierzątkach, ja noszę się z zamiarem przytargania do domu szczura, odkąd mieszkam w nowym mieszkaniu z mężem nie mam żadnego zwierzaka i cholernie mi tego brakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    O Czarnula po orgametrilu to ja jeszcze przez 2 miesiące czułam skutki jego brania (miałam koszmarne napady nerwowości/ złości wręcz w histerie wpadałam). No tego że po 10 miesiącach nie mogę zrzucić 5 kilo które przytyłam w miesiąc brania leku nie liczę, bo też nie zrobiłam wszystkiego żeby je zgubić. No ale ja ogólnnie mam bardzo złe doświadczenia z orgametrilem, ale jak wiadomo każdy lek na każdego może działać tochę inaczej.

No dokładnie. Ja się na nim bardzo dobrze czuję. I widze że działa bo temperatura mocno mi się w górze na nim utryzmuje :] nawet po odstawieniu

• Freja Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Freja ja bym pociągnęla jescze te lutke do 14 dpo.

A na jakiej podstawie masz stwierdzona niedomoge ciałka żółtego?

W sumie nie stwierdzona, ale za krótka była faza lutealna

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    O widzę mowa o zwierzątkach, ja noszę się z zamiarem przytargania do domu szczura, odkąd mieszkam w nowym mieszkaniu z mężem nie mam żadnego zwierzaka i cholernie mi tego brakuje.
    Wolałabym szczura niż świnkę morską - świnki strasznie głośno upominają się o swoje :). Moja koleżanka trzymała jedzenie dla swojej świnki w reklamówce. Puchata tak sobie pokojarzyła, że szelest reklamówki=jedzenie. Odtąd jak tylko w domu rozległ się jakikolwiek szelest, darła japę o to, żeby ją karmić :D.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kiedys dwie świnki. Zmarły na starość.

To fakt - drą sie strasznie o jedzenie. Musiałam je wynieść do pralni bo sie zyc nie dalo.
    U moich kroki oznaczały żarcie wiec .....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • choco Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mam takie objawy odkąd zaczęłam @ a w życiu nie brałam Orgametrilu, tyle że przytyło mi się więcej ;D.
    no właśnie to było coś jak PMS tylko trwało cały czas a nie tylko tydzień przed @, no i było troszkę silniejsze bo czekolada nie uspakajala.

**********************Gang 18+***********************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, moja faza lutealna to max 11 dni, średnio 9-10 dni i ciąża jest

oo o szczurze też myślałam..kolezanka miała, bardzo sobie chwaliła

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    U moich kroki oznaczały żarcie wiec .....
    Trza się było uczyć latać ;).
    Chwaliłam sobie królika miniaturkę, cichutki był i sympatyczny...kiedy chciał...

Urocza puchata kuleczka zaczęła pokazywać pazurki już po kilku tygodniach, a po kilku m-cach zrobiła się wcielonym diabłem ;). Zaniosłam do weterynarza, żeby wykastrował (czytałam, że samce w okresie dojrzewania robią się nadpobudliwe), a wet grzebie w tym futrze, patrzy na mnie i mówi: "...ale to jest dziewczynka...". Znikąd nadziei ;D! Ale przekochana była!

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    no właśnie to było coś jak PMS tylko trwało cały czas a nie tylko tydzień przed @, no i było troszkę silniejsze bo czekolada nie uspakajala.
    Współczuję każdemu, kto próbowałby mnie uspokoić podczas PMSu...czymkolwiek... ;D.

momo1009 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 października 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Wolałabym szczura niż świnkę morską - świnki strasznie głośno upominają się o swoje :). Moja koleżanka trzymała jedzenie dla swojej świnki w reklamówce. Puchata tak sobie pokojarzyła, że szelest reklamówki=jedzenie. Odtąd jak tylko w domu rozległ się jakikolwiek szelest, darła japę o to, żeby ją karmić :D.
    tak a jak sie wkurzy to sie odwraca i nogami strzela we mnie bobkami i trocinami :P

mamy tez myszke były dwie Piksy i diksy ale jedna nam zdechła przed wakacjami jakoś

marnut lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Trza się było uczyć latać ;).
    Chwaliłam sobie królika miniaturkę, cichutki był i sympatyczny...kiedy chciał...

Urocza puchata kuleczka zaczęła pokazywać pazurki już po kilku tygodniach, a po kilku m-cach zrobiła się wcielonym diabłem ;). Zaniosłam do weterynarza, żeby wykastrował (czytałam, że samce w okresie dojrzewania robią się nadpobudliwe), a wet grzebie w tym futrze, patrzy na mnie i mówi: "...ale to jest dziewczynka...". Znikąd nadziei ;D! Ale przekochana była!
    Ja mam królika..... dzik jak nie wiem, ale grzeczny (pomijam zjedzone kable).
    Świnki morskie też miałam i powiem Wam że lubie te ich dźwięki :)

• ara Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny hsg jest do przeżycia, spokojnie, gorzej mi było z powodu samego znieczulenia blee
    ale tak to ok, mimo, że jeden jajowód zacienił się z opóźnieniem czyli coś go blokowało, na prawdę nie ma się czego bać, ból taki okresowy więc kto się wybiera to nie zwlekać!

choco, momo1009 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    tak a jak sie wkurzy to sie odwraca i nogami strzela we mnie bobkami i trocinami :P
    Ototototo :). Ja miałam 2 króliki, ale nie w jednym czasie - tą wścieklicę, o której pisałam dostałam na 16tkę od Babci, a później zażyczyłam sobie królika zamiast pierścionka zaręczynowego :D - i dostałam. Druga króliczyca wcale nie była lepsza od 1szej, nawet moje koty się jej bały (ale też prawda, że moje koty są bardzo karne - nie wiem czemu, ale wystarczy im palcem pogrozić i uciekają - a króliczyca na nie z zębami ;D). Niestety, od początku miała spore problemy zdrowotne i nawet 3 lat nie przeżyła :(. A teraz jest 2 dzieci, 3cie w planach, 2 koty - to naprawdę na razie wystarczy ;).

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sie wybieram pewnie wiec dzieki za pocieszenie ....

Chociaz w moim wypadku porównanie do bolu okresowego ....

Moja mama miala niedroznosc. Moze to jakie dziedziczne.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
‹‹ 2642 2643 2644 2645 2646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ