X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Prawdopodobnie głupia, zwykła infekcja. Ola była zdrowa, żadnych wad nie wykryto, wszystko sżło jak najlepiej - poza moją głową, która mówiła coś nie tak, lekarze nic nie zauważyli - moja gin. powiedziała ze dużo śluzu to norma, a jak zbadała łaskawie przy plamieniu to powiedziała że szyjka zamknęta (infekcji nie widziała), na drugi dzień w szpitalu powiedzieli na podstawie tylko usg - bez badania, ze wszystko ok, a plamienie z nisko usadowionego łożyska, i do zobacznenia na porodówce, nieco ponad dobe później nie zdazyłam na nią dojechać, urodziłam na recepcji, a Ola wypadła na wycieraczkę.

przepraszam, chyba nie powinnam tak ze szczegółami... ale nie potrafię owijać w bawełnę

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Prawdopodobnie głupia, zwykła infekcja. Ola była zdrowa, żadnych wad nie wykryto, wszystko sżło jak najlepiej - poza moją głową, która mówiła coś nie tak, lekarze nic nie zauważyli - moja gin. powiedziała ze dużo śluzu to norma, a jak zbadała łaskawie przy plamieniu to powiedziała że szyjka zamknęta (infekcji nie widziała), na drugi dzień w szpitalu powiedzieli na podstawie tylko usg - bez badania, ze wszystko ok, a plamienie z nisko usadowionego łożyska, i do zobacznenia na porodówce, nieco ponad dobe później nie zdazyłam na nią dojechać, urodziłam na recepcji, a Ola wypadła na wycieraczkę.
    Frejcia tak bardzo ci współczuje to był napewno koszmar :( jesteś niesamowicie dzielna zobaczysz bedzie dobrze a Ola bedzie czuwać

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:

Boże. :( Tak mi przykro. :(

Wysłany: 24 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Ty też do 15:00? Odliczanie ... i chwila przerwy
    ja juz h hehe do 14:30

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko- ale fajnie, babcia nie dość że nad Tobą czuwa to jeszcze odkrywa rąbka tajemnicy przyszłości przed Tobą, rewelka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja - nie wiem co napisać ;(

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    hej ostatnio byłam troche załamana wizyta u lekarza po prostu masakra
    wizyta trwała 10 min wywiad badanie ginekologiczne i usg
    gdy powiedziałam ze plamie ze bola mnie jajniki , wyjoł druczek z l4 i tyle 2 tygodnie zwolnie jak chce to moge brac nospe , o witaminach nic , o badaniach nic otym ze mamy konflikt rh nie wiele go ruszyło , jak dla mnie wizyta dno
    gdy spytałam sie o witaminy to stwierdził ze moze za 2 tygodzie da mi luteine
    chyba musze zmienic ginekologa i to szybko ja k chce utrzymac ciaze

Agawera, z czerwcówek Eowena miała konflikt Rh i plamiła w takim tc jak ty i od razu na pogotowiu jej immunoglobulinę podali. Ten twój lekarz to jakaś pomyłka faktycznie ;/ Spróbuj się wywiedzieć czy nie zagraża ci konflikt serologiczny jak plamisz we wczesnej ciąży i masz taki problem...

Arienna współczuję, aż mnie trzęsie gdy slyszę o takich zagraniach w szpitalu ;/

Malenq ja robiłam testy wcześnie, bo się nie mogłam powstrzymać :P to tak jak z podjadaniem czekolady z barku, jeśli się ma ciągoty na słodycze :P

Cati, czemu wpisałaś sobie na wykresie testy ujemne? Ten ostatni NA BANK jest dodatni :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 24 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziś chyba nie jest mój dzien :( czuje sie jakos dziwnie :(
    płakac mi sie chce i chyba najchętniej zaszyłabym sie pod kołdrą sama w domu ...

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa a Ty masz dziś wielki dzień hmmm???

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dziewczyny kto może niech drukuje, podpisuje i daje znajomym do podpisu.

Zbieramy podpisy między innymi o zmianę ustawy obniżającej wiek szkolny. Nie chcemy żeby 6 latki musiałam rozpoczynać edukację w Polskiej szkole. Chcemy żeby decyzję o wcześniejszym wysłaniu dziecka, pozostawiono rodzicom.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30aaf6b85b4.png

Zbierałam przed ustawą. :/ Tyle tych podpisów było i co? Mają nas daleko w dupie. Nawet referendum nie zrobili. :/ Pieprzeni politycy.

marnut lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa trzymam kcuki za dzis :) choc nie wiem kiedy uda mi sie przeczytac o rezultacie wizyty :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Zbierałam przed ustawą. :/ Tyle tych podpisów było i co? Mają nas daleko w dupie. Nawet referendum nie zrobili. :/ Pieprzeni politycy.
    A ja się już oswoiłam z myślą, że Filip od września do szkoły idzie. Myślę, że da radę :)

Wysłany: 24 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niby tez sie juz cieszy że pójdzie do szkoły :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja :( przykro mi :(

• Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja juz h hehe do 14:30
    zazdroszę ;)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Kroko- ale fajnie, babcia nie dość że nad Tobą czuwa to jeszcze odkrywa rąbka tajemnicy przyszłości przed Tobą, rewelka :)

Oj tak Arienna, ona czuwa nade mną na pewno.
    A zawsze jak ją wspominam to płaczę, nawet teraz mi się oczy zaszkliły.
    Jakiś czas temu byłam z mężem nad grobem babci (rzadko tam bywam bo to dość daleko, więc praktycznie kilka razy w roku) i jak wyszliśmy z cmentarza to wsiadłam do auta i siedziałam 5 minut i ryczałam. Mąż się na mnie dziwnie patrzył. :P Ale wiedział że to z powodu babci. No tęsknię za nią.

• Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho bo się wyda :)
    Mam umówioną wizytę na 15:30, pewnie będzie obsuwa ale to się okaże :) Dam wam znać co by się nie działo :D

Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Freja - nie wiem co napisać ;(
    Nic nie trzeba pisać, dziekuję WAM za wsparcie, dzis znów beczałam w tramwaju obok pani z 2 maluszków i jeszcze dziewczna w ciązy...

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wspołczuje przezyc :(

Nieukowa nooo trzymamy dzis kciukczki :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A ja się już oswoiłam z myślą, że Filip od września do szkoły idzie. Myślę, że da radę :)

Moja bratanica jest teraz w 1 klasie, miało być tak pięknie, częstsze przerwy, zabawy, specjalny kącik zabaw i mniej materiału. I co? Dzieci siedzą 45 minut w ławce i nadrabiają materiał razem z 7miolatkami. A zadań domowych jest tyle, że nieraz schodzi w domu 2,5 godziny żeby je zrobić. A przecież 6latek nie usiedzi tyle na tyłku! To jest chore i tyle.

‹‹ 2663 2664 2665 2666 2667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ