SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Prawdopodobnie głupia, zwykła infekcja. Ola była zdrowa, żadnych wad nie wykryto, wszystko sżło jak najlepiej - poza moją głową, która mówiła coś nie tak, lekarze nic nie zauważyli - moja gin. powiedziała ze dużo śluzu to norma, a jak zbadała łaskawie przy plamieniu to powiedziała że szyjka zamknęta (infekcji nie widziała), na drugi dzień w szpitalu powiedzieli na podstawie tylko usg - bez badania, ze wszystko ok, a plamienie z nisko usadowionego łożyska, i do zobacznenia na porodówce, nieco ponad dobe później nie zdazyłam na nią dojechać, urodziłam na recepcji, a Ola wypadła na wycieraczkę.

przepraszam, chyba nie powinnam tak ze szczegółami... ale nie potrafię owijać w bawełnę

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Prawdopodobnie głupia, zwykła infekcja. Ola była zdrowa, żadnych wad nie wykryto, wszystko sżło jak najlepiej - poza moją głową, która mówiła coś nie tak, lekarze nic nie zauważyli - moja gin. powiedziała ze dużo śluzu to norma, a jak zbadała łaskawie przy plamieniu to powiedziała że szyjka zamknęta (infekcji nie widziała), na drugi dzień w szpitalu powiedzieli na podstawie tylko usg - bez badania, ze wszystko ok, a plamienie z nisko usadowionego łożyska, i do zobacznenia na porodówce, nieco ponad dobe później nie zdazyłam na nią dojechać, urodziłam na recepcji, a Ola wypadła na wycieraczkę.
    Frejcia tak bardzo ci współczuje to był napewno koszmar :( jesteś niesamowicie dzielna zobaczysz bedzie dobrze a Ola bedzie czuwać

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:

Boże. :( Tak mi przykro. :(

Wysłany: 24 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Ty też do 15:00? Odliczanie ... i chwila przerwy
    ja juz h hehe do 14:30

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko- ale fajnie, babcia nie dość że nad Tobą czuwa to jeszcze odkrywa rąbka tajemnicy przyszłości przed Tobą, rewelka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 12:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja - nie wiem co napisać ;(

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    hej ostatnio byłam troche załamana wizyta u lekarza po prostu masakra
    wizyta trwała 10 min wywiad badanie ginekologiczne i usg
    gdy powiedziałam ze plamie ze bola mnie jajniki , wyjoł druczek z l4 i tyle 2 tygodnie zwolnie jak chce to moge brac nospe , o witaminach nic , o badaniach nic otym ze mamy konflikt rh nie wiele go ruszyło , jak dla mnie wizyta dno
    gdy spytałam sie o witaminy to stwierdził ze moze za 2 tygodzie da mi luteine
    chyba musze zmienic ginekologa i to szybko ja k chce utrzymac ciaze

Agawera, z czerwcówek Eowena miała konflikt Rh i plamiła w takim tc jak ty i od razu na pogotowiu jej immunoglobulinę podali. Ten twój lekarz to jakaś pomyłka faktycznie ;/ Spróbuj się wywiedzieć czy nie zagraża ci konflikt serologiczny jak plamisz we wczesnej ciąży i masz taki problem...

Arienna współczuję, aż mnie trzęsie gdy slyszę o takich zagraniach w szpitalu ;/

Malenq ja robiłam testy wcześnie, bo się nie mogłam powstrzymać :P to tak jak z podjadaniem czekolady z barku, jeśli się ma ciągoty na słodycze :P

Cati, czemu wpisałaś sobie na wykresie testy ujemne? Ten ostatni NA BANK jest dodatni :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 24 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziś chyba nie jest mój dzien :( czuje sie jakos dziwnie :(
    płakac mi sie chce i chyba najchętniej zaszyłabym sie pod kołdrą sama w domu ...

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa a Ty masz dziś wielki dzień hmmm???

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Dziewczyny kto może niech drukuje, podpisuje i daje znajomym do podpisu.

Zbieramy podpisy między innymi o zmianę ustawy obniżającej wiek szkolny. Nie chcemy żeby 6 latki musiałam rozpoczynać edukację w Polskiej szkole. Chcemy żeby decyzję o wcześniejszym wysłaniu dziecka, pozostawiono rodzicom.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e30aaf6b85b4.png

Zbierałam przed ustawą. :/ Tyle tych podpisów było i co? Mają nas daleko w dupie. Nawet referendum nie zrobili. :/ Pieprzeni politycy.

marnut lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukawa trzymam kcuki za dzis :) choc nie wiem kiedy uda mi sie przeczytac o rezultacie wizyty :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Zbierałam przed ustawą. :/ Tyle tych podpisów było i co? Mają nas daleko w dupie. Nawet referendum nie zrobili. :/ Pieprzeni politycy.
    A ja się już oswoiłam z myślą, że Filip od września do szkoły idzie. Myślę, że da radę :)

Wysłany: 24 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niby tez sie juz cieszy że pójdzie do szkoły :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja :( przykro mi :(

• Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    ja juz h hehe do 14:30
    zazdroszę ;)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Krokodylica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Kroko- ale fajnie, babcia nie dość że nad Tobą czuwa to jeszcze odkrywa rąbka tajemnicy przyszłości przed Tobą, rewelka :)

Oj tak Arienna, ona czuwa nade mną na pewno.
    A zawsze jak ją wspominam to płaczę, nawet teraz mi się oczy zaszkliły.
    Jakiś czas temu byłam z mężem nad grobem babci (rzadko tam bywam bo to dość daleko, więc praktycznie kilka razy w roku) i jak wyszliśmy z cmentarza to wsiadłam do auta i siedziałam 5 minut i ryczałam. Mąż się na mnie dziwnie patrzył. :P Ale wiedział że to z powodu babci. No tęsknię za nią.

• Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho bo się wyda :)
    Mam umówioną wizytę na 15:30, pewnie będzie obsuwa ale to się okaże :) Dam wam znać co by się nie działo :D

Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Freja Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Freja - nie wiem co napisać ;(
    Nic nie trzeba pisać, dziekuję WAM za wsparcie, dzis znów beczałam w tramwaju obok pani z 2 maluszków i jeszcze dziewczna w ciązy...

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wspołczuje przezyc :(

Nieukowa nooo trzymamy dzis kciukczki :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A ja się już oswoiłam z myślą, że Filip od września do szkoły idzie. Myślę, że da radę :)

Moja bratanica jest teraz w 1 klasie, miało być tak pięknie, częstsze przerwy, zabawy, specjalny kącik zabaw i mniej materiału. I co? Dzieci siedzą 45 minut w ławce i nadrabiają materiał razem z 7miolatkami. A zadań domowych jest tyle, że nieraz schodzi w domu 2,5 godziny żeby je zrobić. A przecież 6latek nie usiedzi tyle na tyłku! To jest chore i tyle.

‹‹ 2663 2664 2665 2666 2667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ