SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kota bym nie chciała...są takie niewierne...i nigdy chyba im nie można zaufać..psu niby też, ale koty chyba są bardziej "wybuchowe" i skore do ataku nawet w blahych sytuacjach, np. drażnione przez dzieci

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suflet pochłonięty= wyszedł idealnie z płynnym środkiem :), ale zdałam sobie sprawę, że to ok 250-300 kalorii, ale co tam jak mawia mój tata Raz nie zawsze, dwa razy nie wciąż :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    kota bym nie chciała...są takie niewierne...i nigdy chyba im nie można zaufać..psu niby też, ale koty chyba są bardziej "wybuchowe" i skore do ataku nawet w blahych sytuacjach, np. drażnione przez dzieci
    A to chyba zależy od charakteru kota
    Moja koleżanka ma kota i też wszyscy jej mówili, że lepiej, żeby go teraz wydała. A ona się cieszy, że tego nie zrobiła. Kot tak panicznie boi się dziecka, że nieruchomieje na widok dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 18:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Hmmm...ja mam dwa koty. Jeden od dzieci ucieka, ale krzywdy im nie robi - po prostu nie lubi być tarmoszony. Ale jak dzieci śpią, to potrafi przyjść i ułożyć się obok, grzejąc siebie i je przy okazji ;) (do łóżek im nie wskakuje, ale zdarzało się, że dzieci "spały gdzie stały" na narożniku, naszym łóżku w sypialni czy materacu).
    Drugi natomiast pozwala się tarmosić, głaskać, nosić, no i...wylizuje je :). Bronią się jak mogą, ale kot jest nieugięty :D.

cati, Ania_84, Misi@, Koniara, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra chata posprzatana, dalam jesc... was nadrobilam i normalnie jak was czytam to mam ochote zabrac tu jakiegos kota , badz psa do domu ! problem w tym... ze tu bezpanskich zwierzat nie ma: / co najwyzej wiewiórke wolno hasającą :P od czasu do czasu widze kota norweskiego ,ale to sa zwierzaki majace domek...

dachowcow tu nie ma i to samo bezpanskich psow.
    Tak bardzo bym chciala zwierzątko...

Misi@, Katjaa lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Hmmm...ja mam dwa koty. Jeden od dzieci ucieka, ale krzywdy im nie robi - po prostu nie lubi być tarmoszony. Ale jak dzieci śpią, to potrafi przyjść i ułożyć się obok, grzejąc siebie i je przy okazji ;) (do łóżek im nie wskakuje, ale zdarzało się, że dzieci "spały gdzie stały" na narożniku, naszym łóżku w sypialni czy materacu).
    Drugi natomiast pozwala się tarmosić, głaskać, nosić, no i...wylizuje je :). Bronią się jak mogą, ale kot jest nieugięty :D.
    kot ktory lize po rekach i nogach okazuje w ten sposob wdziecznosc oraz pokazuje szacunek ..i szanuje jako "przywodce" tego kogo lize :)
    to z porad behawioralnych kotow :P

Misi@ lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    kot ktory lize po rekach i nogach okazuje w ten sposob wdziecznosc oraz pokazuje szacunek ..i szanuje jako "przywodce" tego kogo lize :)
    Mojej koleżance, kt. przygarneła kotka odwdzięczala się wróbelkami i myszkami :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Mojej koleżance, kt. przygarneła kotka odwdzięczala się wróbelkami i myszkami :)
    pewnie sie chwali i chce poczestowac :)

koty tak maja :) przynoasza zdobycz klada przed kims przed kim chca sie pochalic i miaulcza :)

Misi@ lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Cóż, mój kot w takim razie szanuje mnie jako przywódcę, ale ma mnie za mierną matkę, bo moje dzieci wylizuje po głowach - widocznie uważa, że zaniedbuję ich higienę :D.

Ania_84, Koniara, Czarnula87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Cóż, mój kot w takim razie szanuje mnie jako przywódcę, ale ma mnie za mierną matkę, bo moje dzieci wylizuje po głowach - widocznie uważa, że zaniedbuję ich higienę :D.
    A co dzieci na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A co dzieci na to?
    Pisałam - bronią się jak mogą, ale kot jest nieugięty w tej kwestii i zawsze je gdzieś dopadnie w ciemnym zaułku ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Pisałam - bronią się jak mogą, ale kot jest nieugięty w tej kwestii i zawsze je gdzieś dopadnie w ciemnym zaułku ;).
    hehe

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Marnut, niezły kociak :P

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    hehe Marnut, niezły kociak :P
    Tak, Szary jest niezły. Znajda. A znalazł go Goofy (ten mój pierwszy kot) i przyprowadził do domu takiego pół-dzikiego. Myśleliśmy, że on sobie pannę przygruchał - a tu drugi kocur :/. Więc mamy jednego kota-geja i drugiego, który myśli że jest matką moich dzieci. Istny dom wariatów.

PS. Wrzuciłam Wam foty na FB jak to mój kot wygrzewał Eryka ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 19:30

Misi@, Ania_84, Koniara, MANIEK, Pati Belgia, Blondik lubią tę wiadomość

• Koniara Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam i ten dong rozrzedza krew.....podczas cesarki dwa lata temu mielj problem z obkurczaniem sie mojej mqcicy i krwawieniem, nie jestem pewna czy moge to brac, czy nie bedzie powtorki z rozrywki jak juz bede rodzic nastepne.....ktos moze wie?

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale macie tematy :)
    Ja mam kota adoptowanego i psa z lasu i oba są tak agresywne że zalizać mogą na śmierć ;) No i śpią razem :)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz z domu ....

Z domu wariatów .....

Przed kim dorastania nastolatki szczerze współczuje - nie wiecie co Was czeka ...

Przemyślcie sprawe z tymi dziećmi ;) - kazde dziecko czeka dorastanie i burza hormonów i huśtawki nastrojów ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 20:15

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniara wrote:
    tak czytam i ten dong rozrzedza krew.....podczas cesarki dwa lata temu mielj problem z obkurczaniem sie mojej mqcicy i krwawieniem, nie jestem pewna czy moge to brac, czy nie bedzie powtorki z rozrywki jak juz bede rodzic nastepne.....ktos moze wie?
    Ale donga bierzesz tylko do owulki, więc jak zajdziesz to przez 9m-cy nie będzie po nim śladu w organizmie :)

Koniara, marnut lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Ja juz z domu ....

Z domu wariatów .....

Przed kim dorastania nastolatki szczerze współczuje - nie wiecie co Was czeka ...

Przemyślcie sprawe z tymi dziećmi ;) - kazde dziecko czeka dorastanie i burza hormonów i huśtawki nastrojów ...
    Ja wiem co mnie czeka:) I nadal chcę :) Nie rozumiem tego ale chcę więcej ;) Tylko teraz może chłopca.... Bo może mniej foszasty będzie :)

• Koniara Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja wiem co mnie czeka:) I nadal chcę :) Nie rozumiem tego ale chcę więcej ;) Tylko teraz może chłopca.... Bo może mniej foszasty będzie :)
    Oj tak moja coreczka potrafi pokazac oblicze kobitki ;) ale jest 100% mamusia i wyglad i charakterek, wiec juz wiem ze sajgon za jakies 10 lat mnie czeka ;) tez poluje teraz na synka ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
‹‹ 2750 2751 2752 2753 2754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ