X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Koniara Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Guzik prawda. Nie ważysz przecież 150 kg ....
    Jesteśmy inaczej skonstruwani i tyle. Do każdego faceta można dotrzeć. Trzeba tylko ich a nie naszym spoosbem.

Chwalisz mężą na ten przykład?
    Jesteś typem marudy?
    chwalenie tez testowalam, myslalam ze cos to da....niestety nic!

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ja chyba tez powinnam schudnac do mojej stałej wagi,ale cały czas sobie wmawiam,ze i tak przytyje z "własciwego" powodu wiec po co;)

No i tego się trzymajmy :D

Tym bardziej, że wiem już co zrobię do jedzenia na weekend. Placka zrobię z sucharów i nutelli, sałatkę z makaronu i świezych ogórków, pieczareczki zapiekane w panierce i kurczaka a'la Gessler.

Misi@ lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze rzeczywiscie dong nie dla każdego dobry, ja po castagnusie tez sie zle czulam

uwielbiam panierowane pieczarki mmmm;) z masełkiem czosnkowym;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 17:15

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    No ale co Ty chcesz od tych cykli- są jak ta lala. Jest owulacja, odpowiedniej długości, jest śluz...

Tobie się po donga donga popieprzyło bo plamisz widzę na potęgę.

Ja zaczełam po Castagnusie i tych wszytskich witaminach....
    Są jak talala, bo są na Castagnusie :).
    Słyszałam, że Donga Donga należy zażywać z pieprzeniem, więc nic dziwnego, że się popieprzyło :D. A tak serio - czytałam o plamieniach po @ i nawet wkleiłam tu, co piszą - a piszą, że jest to efektem kiepskiej fazy lutealnej poprzedniego cyklu i słabym wchłanianiem ciałka żółtego, więc już sama nie wiem czy ten Castagnus pomógł czy nie :/.

• Koniara Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    A uważasz, że możesz tak spędzić życie? Pytam, bo wiele jest rodzin i małżeństw, które funkcjonują w sposób przez Ciebie opisany i mają się nieźle. Czasem znajdą sobie kogoś na boku i gitara. Są też ludzie, którym to nie odpowiada, odchodzą i szukają szczęścia dalej. Jak Ty się w tym wszystkim widzisz?
    Ja chce czegos wiecej....milosci, namietnosci.....ale nie odejde bo corka go uwielbia, ja sobie poradze ale dziecko by za bardzo tesknilo, nie jestem szczesliwa, czesto jestem smutna.....ale ogolnie wytrzymuje jakos ;) placze wieczorami a on w garazu siedzi....w sumie tez czasami dobre dni sa, wiec mam wielka nadzieje ze bedzie dobrze.....

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak apropo jak pokazywałam moje wykresy z plamieniami położnej (znajoma mojej mamy) to powiedziała, że i tak i tak na 1000% dostanę luteinę.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    A tak serio - czytałam o plamieniach po @ i nawet wkleiłam tu, co piszą - a piszą, że jest to efektem kiepskiej fazy lutealnej poprzedniego cyklu i słabym wchłanianiem ciałka żółtego, więc już sama nie wiem czy ten Castagnus pomógł czy nie :/.

Też to gdzieś czytałam, że plamienie po @ to wynik poprzedniej FL.

Marnut a na jakiej podstwie Ci ten gin o PCO wspomniał? Wspomniał i nic dalej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    A tak apropo jak pokazywałam moje wykresy z plamieniami położnej (znajoma mojej mamy) to powiedziała, że i tak i tak na 1000% dostanę luteinę.
    Bo Ty plamisz w fazie luealnej, na to bierze się luteinę. Na plamienia w fazie folikularnej nie ma lekarstwa. O ile dobrze pamiętam "są trudne do zdiagnozowania i prawie niemożliwe do leczenia"

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut ale TY pierwszy raz plamisz po @ nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Też to gdzieś czytałam, że plamienie po @ to wynik poprzedniej FL.

Marnut a na jakiej podstwie Ci ten gin o PCO wspomniał? Wspomniał i nic dalej?
    Wspomniał o PCO (nie PCOS) na podstawie USG. Obejrzał jajniki i stwierdził, że mają "tendencję do policystyczności". Zapytał czy brałam leki, żeby zajść w ciąże, stwierdziłam że tylko zioła. Zapytał jakie, pokiwał głową, zapytał czy teraz też biorę. Jak mu potwierdziłam, to życzył powodzenia i tyle. Zyskał tym w moich oczach, że nie chciał od razu faszerować mnie chemią.

Lena83 lubi tę wiadomość

• Koniara Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to te specyfiki o ktorych piszecie moze sbie tez zafunduje?:) moze cos pomoze.... ;)

relge6ydai4cgrta.png
    2nn3yx8d861m2vqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Nie wiedziałam, że picie octu jabłkowego poprawia ilość śluzu. Tylko nie wiem czy potrafiłabym go pić :)
    Ja próbuje nie oddychać, żeby nie czuć zapachu. Wówczas jakoś smak przejdzie Poza tym, podobno nie chce się po nim słodyczy, przyśpiesza metabolizm :)
    http://www.lepszezdrowie.info/ocet.htm

• Blondik Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze i ja go sobie kupie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Marnutku :)

Ja tam cały czas czuję podświadomie że coś siedzi we mnie niedobrego.
    Może kolejny lekarz będzie madrzejszy.

Koniara- wiem, że to Cię nie pocieszy ale ja bym na głowie stanęła żeby to zmienić bo ja bym tak nie wytrzymała po prostu...

Spadam do domku bo i tak dziś przginam z tym siedzeniem w pracy ;)

• Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do jutra Lenka;)

Lena83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Marnut ale TY pierwszy raz plamisz po @ nie?
    No właśnie nie. W zeszłym cyklu tez miałam takie plamienie, zapytałam nawet co to może być na forum - i dostałam od Ciebie zjebkę :D. Tyle, że wtedy plamienie było 1-2 dniowe, nie to co teraz.

Koniara - popychacza sobie znajdź :D, innej rady nie widzę. Nie da się nikogo do miłości zmusić, a wygląda na to, że starania są w Waszym związku jednostronne. Nie zostawisz go, bo córka - będąc z nim miłości i namiętności nie zaznasz, bo mu się nie chce. Tak serio - zrób fryz, pazury, zacznij chudnąć i wymieniać garderobę. Plus znikaj co jakiś czas wieczorem w kinie, na plotach ze znajomymi czy chociażby w bibliotece, ale mu się NIE SPOWIADAJ gdzie chodzisz. powinno podziałać ;).

Lena83, Koniara, Misi@, Blondik, konwalianka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łejjj dziewuszki ..jak mi sie nie cche pracowac .. a tu trzeba ;(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    No właśnie nie. W zeszłym cyklu tez miałam takie plamienie, zapytałam nawet co to może być na forum - i dostałam od Ciebie zjebkę :D. Tyle, że wtedy plamienie było 1-2 dniowe, nie to co teraz.

QUOTE]

Matko i córko! Ja nawet nie umiem wyzywać przecież .......... :0

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Koniara - popychacza sobie znajdź :D, innej rady nie widzę. Nie da się nikogo do miłości zmusić, a wygląda na to, że starania są w Waszym związku jednostronne. Nie zostawisz go, bo córka - będąc z nim miłości i namiętności nie zaznasz, bo mu się nie chce. Tak serio - zrób fryz, pazury, zacznij chudnąć i wymieniać garderobę. Plus znikaj co jakiś czas wieczorem w kinie, na plotach ze znajomymi czy chociażby w bibliotece, ale mu się NIE SPOWIADAJ gdzie chodzisz. powinno podziałać ;).
    Popieram :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:

Matko i córko! Ja nawet nie umiem wyzywać przecież .......... :0

Zwyzywana nie zostałam, ale ustawiona do pionu to a i owszem ;D.

Blondik lubi tę wiadomość

‹‹ 2748 2749 2750 2751 2752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ