My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Gónwo prawda.... Od siadania na ręczniku męża też się nie da, ani od plywania w basenie też nie
Próbowałam wszystkiego i nic nie działa
Padłam
Cześć dziewczyny i czytam dalej.
Dobra doczytałam.
Marnutku faktycznie masz maluchy w domuJak mój Filip miał 1,5 roku to zarzekałam się ze będzie jedynakiem
Wiecie co, czuję, że w tym cyklu zieloności nie będzie. Zero objawów jakichkolwiek, w zeszłym miesiącu o tej "porze" cycki mnie bolały jak cholera, a teraz nic. No trudno trzeba się szykowac na głupią @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 08:38
-
na pewno beda mnie faszerowac ale juz hormonami
no nic ogolnie tez jescze musze sobe przebadanc hormony bo juz chyba rok temu ostatnie mialam ;P
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:jak Tymek miał rok to nawet nie myślałam o kolejnym
miałam dośc
. Ale druga ciąża też wystarana, to fakt. Decyzję o jak najmniejszej różnicy wieku podjęliśmy zanim się Adela na świecie pojawiła, a później nie zmieniliśmy zadania, pomimo że była dość wymagającym dzieckiem i dała w kość.
Prawda jest taka, że ja jestem bardzo wygodnai obawiam się, że jak mi dzieciaki wyrosną z pieluch, nocnego wstawania, ząbkowania, papek, drzemek itd - to nie będzie mi się chciało do tego etapu wracać. Łatwiej mi będzie życie zorganizować, jeśli wszystkie będą w podobnym wieku (np. wyjazdy wakacyjne, czy zatrudnienie niani jak będę wracać do pracy). Nie mówiąc już o tym, że dzieciaki szybko nawiążą wspólny język
- ja mam brata 1,5r młodszego, całe życie był dla mnie świetnym kumplem i przyjacielem
.
Mona_M wrote:Marnutku faktycznie masz maluchy w domuJak mój Filip miał 1,5 roku to zarzekałam się ze będzie jedynakiem
.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarnut wrote:... ja mam brata 1,5r młodszego, całe życie był dla mnie świetnym kumplem i przyjacielem
...Jak Adela miała 1,5r to już miałam 2 w domu
.
A ja nienawidzę wstawać w nocy, i modliłam się żeby Filip przestał się tak często w nocy budzić. Byłam masakrycznie zmęczona i zła. A teraz odpoczęłam i stwierdziłam że pora na 2. Fifi już się pewnie nie dogada z siostrą lub bratem, ale może mi pomoże
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:No raczej nie Dongiem
. Dlatego zastanawiam się po co chcesz go brać? Po co chcesz sobie teraz przyspieszać owulację?
-
Marnut, podziwiam Cię
Ale fakt, sama chciałabym mieć max. 2-letnią różnicę wieku między dziećmiSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnyMona_M wrote:A widzisz, ja tez mam brata 1,5 roku młodszego, ale do tej pory mało co sie nei pozabijamy jak się spotkamy
A ja nienawidzę wstawać w nocy, i modliłam się żeby Filip przestał się tak często w nocy budzić. Byłam masakrycznie zmęczona i zła. A teraz odpoczęłam i stwierdziłam że pora na 2. Fifi już się pewnie nie dogada z siostrą lub bratem, ale może mi pomoże.
Ja nie przespałam ani jednej nocy, odkąd urodziła się Adela (chyba, że nockę z dziećmi wziął Małż) - też tego nienawidzę, ale mus to mus, przejdzie im kiedyś.
Fifi może jednak dogada się z siostrą lub bratem - jak będą dorośli.
Mona_M, konwalianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeeeeej.
Ja mam brata 5 lat młodszego. Za gowniarza sie zabijalismy potem zrobila sie fajna relacja z tego i moge na nim polegac jak jie wiem az mame czasem wkurza nasza komitywa
Ania daj spokoj z tymi cyklami. Spierdzielisz sobie i tyle bedzie. Malo po lekarzach latacie? Niektore dziewczyny nie maja ani takich wykresow ani owulki ani samoistnej @ jak ty.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
ja też chciałam niewielką różnice wieku..myślałam o 2 latach..ale właśnie, jak już dałam się namówić, to zeszło nam się dokładnie rok ;/ gdybym wiedziała,że o nexta będziemy się tyle starać to bym się nie zastanawiała i nie marudziła, że chcę spróbować czegoś jeszcze między dziećmi..zatem człowiek uczy się na błędach.. oj jak CI zazdroszczę Marnut tej możliwości posiadania 4-ki dzieci.. nam niestety warunki mieszkalne nie pozwolą, nie wspomnę o finansowych.. z jednej wypłaty męża, mimo, iż nie zarabia najmniej to ciężko..zjada nas kredyt
ale nigdy nie chciałam jedynaka..
ja mam siostry starsze, rodziłyśmy sie co 3 lata.. i o ile w dzieciństwie miałyśmy średnie porozumienie, o tyle odkąd każda z nas dorosła, rozumiemy sie super! -
oo Marnutku my też z mężem chcielibyśmy mieć małą różnicę wieku więc jak w końcu uda nam się z pierwszą ciążą to po porodzie nie będe długo zwlekać jak tylko dojde do siebie to chcę następne..mój brat jest 2 lata ode mnie starszy i większej różnicy bym między dziećmi nie chciała...
ale najpierw to ja bym chciała choć jedno począć...jak na to patrze to dół mnie ogarnia...jutro mam iść do gin sprawdzić czy pęcherzyk pękł i tak się boje wewnętrznie że będzie coś nie tak...
a tak w ogóle to dzień dobryKrokodylica, marnut lubią tę wiadomość
Maniek
-
Mój ojciec ma 3 starsze siostry. Różnica wieku między najstarszą a moim ojcem to 4 lata, czyli właściwie co roku babcia rodziła... jestem pełna podziwu, bo to były dość ciężkie czasy, a z czwórką dzieci rok po roku to miała co robić...Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
nick nieaktualnyAnia84 - nie irytuj się
. Przecież do IV zostało Ci raptem 3-4m-ce. To 2-3 cykle, już niedługo
. A po ciąży to sobie możesz mieszać
. A może samo się wyreguluje.
Asiula - nie ma co podziwiać, posiadanie dzieci to zawsze duży wysiłek czy wręcz obciążenie (w sensie niewyspania, nerwów, właściwej organizacji czasu itp) i niezależnie od tego jaka by nie była różnica wieku - już nigdy nie będzie "lepiej" (czyt. jak przed dziećmi). Jeśli decydujesz się na więcej niż 1 dziecko, to jedyna decyzja jaką możesz podjąć to to, czy chcesz mieć skomasowane problemy tego samego rodzaju (wtedy mała różnica wieku), podobnego rodzaju (wtedy większa) czy zupełnie inne (wtedy jak największa).
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA między moim małżem, a jego najmłodszą siostrą jest 15 lat różnicy. Zgadnijcie czy się dogadują
My do niedawna chcieliśmy mieć tylko jedno dziecko,bo mieszkaliśmy w kawalerce, ale Fifi jest taki nieszcześliwy będąc jedynakiem, że aż mi go szkoda. Każdego malucha w tv mi pokaże i jak widzi rodzine z conajmniej 2 dzieci to za każdym razem mi wypomni, że on jest sam. Jak bym wiedziała, ze tak będzie..... -
Marnut no ja to rozumiem ze trzeba ale co zrobic jak to typ typowo mola książkowego?
Rolki i rower latem ok ... Teraz nie bardzo wiem co. Bo basen nie ( włosy na nogach to uniemożliwiają a depilować ich nie da - no nastolatkę mam!) ... Konie nie bo sie boi a innych rzeczy to u nas na wsi nie ma ani w pobliżu.
Mam nadzieje ze wyniki dobre beda ....Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyLena83 wrote:Marnut no ja to rozumiem ze trzeba ale co zrobic jak to typ typowo mola książkowego?
Rolki i rower latem ok ... Teraz nie bardzo wiem co. Bo basen nie ( włosy na nogach to uniemożliwiają a depilować ich nie da - no nastolatkę mam!) ... Konie nie bo sie boi a innych rzeczy to u nas na wsi nie ma ani w pobliżu.
Mam nadzieje ze wyniki dobre beda .....
Mona - myślę, że Twój brat z 15lat młodszą siostrą dogadywali się znakomicie zanim nie weszła w trudny wiek dorastania - on był jej rycerzem i bohaterem, a ona jego księżniczką. Teraz (o ile dziewczyna ma więcej niż 18lat) powinno być też dobrze
.
-
Macie dziewczyny tych dzieciów, ja jak tak mam rzygać kolejnym razem całą ciążę to dziękuję, moje dziecko będzie jedynakiem.
Pokażę Wam zdjęcia z wczorajszego usg:
Na zdjęciu numer jeden moje urocze dziecię najprawdopodobniej pokazuje nam faka.
Na zdjęciu numer dwa podpiera się ręką o czoło, lekarz stwierdził że mały myśliciel, mnie się bardziej kojarzyło z kacem, ale nie powiedziałam tego głośno.
LaRa, Asiula86, Mona_M, Czarnula87, Ania_84, marnut, Misi@, ara, Katjaa lubią tę wiadomość
-
Kroko, świetne zdjęcia
Córeczka ma charakterekKrokodylica, marnut lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0