X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To chyba jakiś wirus, bo ja mam wczesną owulkę już od 2 cykli :/ A zawsze miałam późną :)
    No właśnie zerknelam na Twój wykres i 11 dc miałaś... też faktycznie szybko!!! Może coś z naszymi organizmami nie tak! Ale Anuska masz strasznie długie te fazy lutealne.

Anuśka lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Czesc dziewczyny

Moge sie dolaczyc?

Ja skonczylam 30 w kwietniu, a staramy sie o 3cie :)

Milego wieczoru!
    witamy :)

dzien dobry kochane sorki ze nie bylo mnie wczoraj ale duzo pracy a dodatkowo wczoraj obchodzilysmy roczek watku ktory załozylam :) i troche tam sie zasiedzialam :D

przyznaje bez bicia :D

Anuśka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja już powoli tez boje się, że rodzina myśli, że wymyślam, no ale kilka operacji miałam, wiec raczej chyba jestem poprostu słabym modelem...pewnie nie dokończona mi wyrabiać uszu czy coś o czym mówi ciagle Marnut :p

Pati tulam..nowotwór i chemia to cięzkie przeżycia dla rodziny zwłaszcza jak chore jest dziecko i widzisz to cierpienie...współczuje i tylę...
    Bedę modlić się o zdrowie dla Twojego brata.
    Misi@ dziękuje bardzo. Modlitw nam teraz dużo potrzeba, każda miłe widziana lub słyszany :-)

Witam nowa foremke :-)

A tak wogóle to dziendobry. Ja mam wszystkie objawy na wredna małpę @

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja jesczze ci przesunie owulke spokojnie :)

Katjaa lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Biedroneczka, czekamy na Ciebie, Ty zalatańcu :)! Pamiętaj, w ciąży jesteś i nie należy się forsować.

Anuśka - nie udawaj, że:
    1. z własnym Małżem,
    2. po tylu latach związku,
    3. w cyklu bezowulacyjnym (jak twierdzisz)
    chciało Ci się seksu :D. Pewnie jak w tym kawale - chciałaś na spokojnie zastanowić się, czy trzeba już pomalować sufity w domu ;).

Długą masz fazę lutealną...Podziel się :)! Mi temp powinna skoczyć wczoraj - nie skoczyła, dziś też nie. Śluz R (jak sama zauważyłaś) mam nadal, czyli 18dc a owulki nie ma. Niestety, to wszystko kosztem FL :/, nie wiem czy nie wracać do Castagnusa.

Katjaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Posiedzialam wczoraj ze splotem ale tylko dla przyjemnosci! Słowo honoru!

Biedra- nie biegaj tyle - w ciazy jestes no! Ja wiem ze to nie choroba no ale ......

Dziewczyny kurcze czy to nie mozecie miec normalnej owulacji hmmmmn? Tylko jakies wczesne i późne i brak? Prosze mi sie tu poprawić natychmiast!

Szykuje sie do lekarza z Młodą. Krew jak krew ale na EKG to mi bedzie panikować ... Ech ..

Anuśka lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Hej!

Biedroneczka, czekamy na Ciebie, Ty zalatańcu :)! Pamiętaj, w ciąży jesteś i nie należy się forsować.

Anuśka - nie udawaj, że:
    1. z własnym Małżem,
    2. po tylu latach związku,
    3. w cyklu bezowulacyjnym (jak twierdzisz)
    chciało Ci się seksu :D. Pewnie jak w tym kawale - chciałaś na spokojnie zastanowić się, czy trzeba już pomalować sufity w domu ;).

Długą masz fazę lutealną...Podziel się :)! Mi temp powinna skoczyć wczoraj - nie skoczyła, dziś też nie. Śluz R (jak sama zauważyłaś) mam nadal, czyli 18dc a owulki nie ma. Niestety, to wszystko kosztem FL :/, nie wiem czy nie wracać do Castagnusa.
    Rozszyfrowałaś mnie ;) Bierz w nagrodę 5 dni FL :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Rozszyfrowałaś mnie ;) Bierz w nagrodę 5 dni FL :D

Przyda się ;). Ty w zamian za obywatelską postawę otrzymujesz ode mnie 5 dni FF :D.

Lena - a po co młodej EKG?

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Przyda się ;). Ty w zamian za obywatelską postawę otrzymujesz ode mnie 5 dni FF :D.

Lena - a po co młodej EKG?
    Nie ma to jak dobry handel wymienny :P

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo sie meczy.
    No nigdy nie była typem sportowca - ja tez nie ale jest wiecznie ostatnia na WFie.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Freja Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!
    Nie ma szans aby was nadrobić ... brak mi czasu na cokolwiek, w pracy nie wiem w co ręce włożyć, w domu nie lepiej - a do tegoo ta obezwładniająca senność - początki zawsze są trudne - wiem, czwarty raz to przerabiam :) We Wszystkich świętych wywróciłam się z młodym na cmentarzu - rozwlone kolano, łokieć i ręka - młody głowa obita... eh... kaciała ze mnie

Jutro jadę na delegację do Niemiec więc też nie będę Was odwiedzać, beta już ponad 3000 ;) więc przynajmniej w tym temacie wszystko ok. choć ciążowo (prócz spania) to się jeszcze nie czuję

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam..

ja miewałam owulkę w 10 i 11 dc.. najczęsciej w 16-tym, ale w tym ciążowym była w 11-tym

Marnut a w jakim wieku masz dzieciaki? bo one chyba jeszcze małe?

witam nową koleżankę

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Katja jesczze ci przesunie owulke spokojnie :)
    Aniu mam taką nadzieję :) na szczęście cycki już nie bolą więc może to na owulke tak bolały...

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Aniu mam taką nadzieję :) na szczęście cycki już nie bolą więc może to na owulke tak bolały...
    calkiem mozliwe :)

a mnei wkurza moja owulka..taka pozna .. ;/i zastanwiam sie czy nie pobrac tego donga..choc boje sie kombinowac przed in vitro ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - oby badania wyszły dobrze w takim razie. A na kondycję trza popracować :). Mistrzem Olimpijskim to może córa nie będzie, ale poi basenie, biegach, nartach, jeździe konnej, rolkach, siatkówce, tenisie czy co tam macie - poprawi się :).

Anuśka - co jeszcze możemy wymienić i przehandlować, skoro tak dobrze nam idzie :)?

Konwalianka - małe, małe :). Córa w styczniu kończy 3 lata, a synek właśnie zaczął 17m-c. Nie pojmę jak można mieć tak wczesne owulki :D. Co Wy robicie? Mi nawet dopalacze nie pomagają :D.

Ania84 - komu Dong ma przyspieszyć owulkę temu ma przyspieszyć ;). Ja po Castagnusie miałam w 17dc, teraz po Dongu najwcześniej będzie jutro, czyli 19dc. Dong nie tyle owulkę przyspiesza, co wyrównuje poziom hormonów (jak o nim czytałam) - a z lekarzem możesz się skonsultować? Bo oni zazwyczaj machają ręką na zioła ;).

Ania_84, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja bym na Twoim miejscu dała sobie spokój z tym dongiem nie wiem jakie ma właściwości bo tego nie biorę ale nie ryzykowalabym.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, to szacun.. bosz.. ja jak Tymek miał rok to nawet nie myślałam o kolejnym :) miałam dośc- hehe..

ja przed I ciązą miałam owulkę ok 16-18dc a cykle ok 28dniowe.. po porodzie mi się przestawiło na cykl 24 dniowy, więc i owulka wcześniej.. aż strach pomyśleć, co będzie po II porodzie :)

Ania ja tez póki co bym nie kombinowała..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Ania ja bym na Twoim miejscu dała sobie spokój z tym dongiem nie wiem jakie ma właściwości bo tego nie biorę ale nie ryzykowalabym.
    No właśnie nie wiadomo Katju, czy tu w ogóle można mówić o jakimkolwiek ryzyku :). Lekarze mają dość pobłażliwy stosunek do ziół, uważając je za środki, które nie pomogą i nie zaszkodzą - po prostu mają za małą moc. Jakby Ania84 stwierdziła, że na własną rękę bierze CLO i pregnyl, to brzmiałoby to inaczej :D.
    Na mnie na pewno Dong ma działanie śluzotwórcze :D. Innych nie zaobserwowałam, o ile przyjąć, że te plamienia w FF były spowodowane niewydolnością ciałka żółtego z poprzedniego cyklu.

Ania84, a lekarze przed in vitro nie będą Cię faszerować lekami? Bo jeśli tak, to kombinowanie z Dongiem nic nie da, oni Ci i tak owulkę wywołają sztucznie i wtedy, kiedy będzie Wam pasowało :D.

Katjaa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Was poczytać to można się zlać ze śmiechu. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Marnut, to szacun.. bosz.. ja jak Tymek miał rok to nawet nie myślałam o kolejnym :) miałam dośc- hehe..

ja przed I ciązą miałam owulkę ok 16-18dc a cykle ok 28dniowe.. po porodzie mi się przestawiło na cykl 24 dniowy, więc i owulka wcześniej.. aż strach pomyśleć, co będzie po II porodzie :)

Wtedy dojdziesz do naszego staraczkowego ideału okres-owulka-okres :D.

A co do dzieci - chcieliśmy małą różnicę wieku :). Jak się teraz nie uda, to będę namawiał Małża na 3 lata przerwy i kolejną dwójkę z małą różnicą wieku ;D.

ara lubi tę wiadomość

‹‹ 2787 2788 2789 2790 2791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ