X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zgadzam się w 100%
    Matko znam mnóstwo psychologów, którzy potrzebują pomocy i nie chciałabym do takiego trafić!
    oczywiście że się zgadza i to w 1000% -tach :D
    ale prócz poradzeniu sobie z moim wewnętrznym świrem jest chęć zrobienia podyplomówek z seksuologi i technik relaksacji a do tego (przynajmniej do seksuologi) jest potrzebny mi dyplom psychologa więc..... :P

moim marzeniem jest mieć gabinet relaksacji i prowadzić warsztaty dla kobiet które miałby na celu obudzenie w kobietach sexulaności i takie tam :P
    będę chodzić w hipisowskiej długiej spódnicy i będę taka ekscentryczna :D i będę prowadzić szkolenia i .......... mam tyle planów

a tak poważnie to w całej mojej okolicy nie ma specjalisty z seksuologi dlatego myślę że to dobry plan na życie a że pracuję w zawodach pedagogicznych siedzę już 12 lat to myślę że bardziej mi psychologia już nie może zryć beretu......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:26

Asiula86, choco lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    ale prócz poradzeniu sobie z moim wewnętrznym świrem jest chęć zrobienia podyplomówek z seksuologi i technik relaksacji a do tego (przynajmniej do seksuologi) jest potrzebny mi dyplom psychologa więc..... :P

moim marzeniem jest mieć gabinet relaksacji i prowadzić warsztaty dla kobiet które miałby na celu obudzenie w kobietach sexulaności i takie tam :P
    będę chodzić w hipisowskiej długiej spódnicy i będę taka ekscentryczna :D i będę prowadzić szkolenia i .......... mam tyle planów

a tak poważnie to w całej mojej okolicy nie ma specjalisty z seksuologi dlatego myślę że to dobry plan na życie

Jak o tym piszesz to widać, że jest to Twoim marzeniem i powołaniem! I takich ludzi nam trzeba!!! :)

Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!

Arienna lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas temat adopcji coraz częściej się pojawia. W ustach małża słyszałam to ostatnio kilka razy.
    Kiedyś oglądałam taki program "Kochaj mnie" to było dawno temu i wtedy już myślałam, że może kiedyś adoptuję dziecko. Teraz znowu mi to siedzi w głowie, ale nie dlatego że z ciążą mi nie wychodzi, tylko jak pomyślę o tych biednych dzieciach których nie ma kto przytulić... Ciekawe jak moja rodzina by zareagowała, bo już nie raz słyszałam, "a daj spokój nie wiesz jakie dziecko weźmiesz, a jak wyrośnie na bandytę? Nie wiesz jakich rodziców miało czy ma".
    No i trochę procedury adopcyjne mnie przerażają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Oooooo a tego to nie słyszałam :) Ja też zdawałam na psychologię i nawet zdałam ale miejsc nie było :/ Za słaba byłam chyba. Ale jak pomyślę o tych pytaniach na egzaminie to do tej pory się uśmiecham , nigdy w życiu nie pisałam tak dziwnego egzaminu :D
    Ja się nie dostałam i nie żałuję. Dzięki temu miałam zarąbiste studia, bo mogłam chwytać wiele srok za ogon :D (nie, nie tak, zboczuchy!!! po prostu mogłam robić wiele innych rzeczy niż tylko kuć) - byłam kuratorem społecznym, wolontariuszką w Ośrodku Szkolno-Wychowawczym, miałam praktyki w Areszcie Śledczym i Zakładzie Karnym, wzięłam dziekankę i wyjechałam do Anglii, potem udało mi się załapać na wymianę studencką, bajka :D!
    Czasem szkoda, że nie mogę być terapeutą, a z drugiej strony widzę jak by mnie to psychicznie wykańczało i niszczyło moją rodzinę - ja nie umiem się nie angażować i wszystkie problemy znosiłabym do domu. Nawet teraz, w mojej bezdusznej robocie, jak z interwencji w jakimś biednym domu pełnym przemocy wracam, to długo odchorowuję :(. Z pełną świadomością, że nasze prawo jest w wielu przypadkach albo bezsilne, albo kulawe :/. Więc może dobrze, że stało się jak się stało, bo jako terapeuta musiałabym psychiatry szukać :).

Asiula86, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:

a tak poważnie to w całej mojej okolicy nie ma specjalisty z seksuologi dlatego myślę że to dobry plan na życie
    Ari nie miałam Ciebie na myśli, bo nie znam Cię na tyle, ae mam kolezankę po psychologi, która ma schizofrenie, inna znajoma miała bulimie i moglabym tak wymieniać...znam też bardzo dobrych psychologów. A podoba mi się Twój plan i gdybyś miała gabinet bliżej mnie to na pewno bym go odwiedzila... nie wiadomo co w nas drzemie:p

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    U nas temat adopcji coraz częściej się pojawia. W ustach małża słyszałam to ostatnio kilka razy.
    Kiedyś oglądałam taki program "Kochaj mnie" to było dawno temu i wtedy już myślałam, że może kiedyś adoptuję dziecko. Teraz znowu mi to siedzi w głowie, ale nie dlatego że z ciążą mi nie wychodzi, tylko jak pomyślę o tych biednych dzieciach których nie ma kto przytulić... Ciekawe jak moja rodzina by zareagowała, bo już nie raz słyszałam, "a daj spokój nie wiesz jakie dziecko weźmiesz, a jak wyrośnie na bandytę? Nie wiesz jakich rodziców miało czy ma".
    No i trochę procedury adopcyjne mnie przerażają...

Procedury są długie, to fakt, ale da się przez to przejść. Mój brat cioteczny adoptował 6-tygodniową dziewczynkę :) Słodziutka jest :) teraz ma już ponad 2 lata i wszyscy mówią, że do mojego brata ciotecznego podobna (a wszyscy wiedzą, że jest adoptowana).
    Jak jeździłam na uczelnię i do pracy, to naprzeciwko przystanku jest dom dziecka dla dzieci powyżej 3 lat. Niejednokrotnie widziałam te biedactwa jak szły do szkoły w zimę, plecy gołe, bo nie miał kto poprawić im kurtki pod plecakiem... i tak mi było szkoda tych dzieci... bo to są biedactwa. I właśnie też dlatego byłoby czymś cudownym pomóc choć jednemu z nich, stworzyć "normalny" dom. A aj chyba dziecko adoptowane kochałabym pewnie nawet bardziej aniżeli urodzone przeze mnie...

Misi@, Mona_M lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tych studiach, chiałabym iść na Coaching :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ari nie miałam Ciebie na myśli, bo nie znam Cię na tyle, ae mam kolezankę po psychologi, która ma schizofrenie, inna znajoma miała bulimie i moglabym tak wymieniać...znam też bardzo dobrych psychologów. A podoba mi się Twój plan i gdybyś miała gabinet bliżej mnie to na pewno bym go odwiedzila... nie wiadomo co w nas drzemie:p
    Nie mówiąc o tym, że większość studentów psychologii to neurotycy, osoby z zaburzeniami afektywnymi dwubiegunowymi i osoby życiowo skrzywdzone...

Arienna, Misi@ lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie mówiąc o tym, że większość studentów psychologii to neurotycy, osoby z zaburzeniami afektywnymi dwubiegunowymi i osoby życiowo skrzywdzone...
    To ja się w takim razie też cieszę że wylądowałam na ekonomii :P

Asiula86, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati - co do rękodzieła to idzie do mnie paczuszka z materiałami na bombeczki :) już się doczekać nie mogę. Jak zajmę ręce to i może głowa odpocznie :) A ta twoja gwiazda piękna :)

cati, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    To ja się w takim razie też cieszę że wylądowałam na ekonomii :P
    Ciesz się, ja ze studiów mam tylko jedną koleżankę, z resztą nie dało się gadać :D.

Arienna lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    kochana ale ja nie biorę tego do siebie :D niestety tak się zdarza nader często, dlatego ja uważam że na psychologię powinno się przyjmować ludzi którzy mają juz jakieś doświadczenie zawodowe w tym kierunku, ponieważ są wtedy stabilniejsi emocjonalnie niż 19-to latki świeżo po maturze, mają też zbudowany system wartości swoje zdanie na większość rzeczy i takie tam.... w każdym razie do tego zawodu trzeba dojrzeć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 12:42

ewebii4.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Cati - co do rękodzieła to idzie do mnie paczuszka z materiałami na bombeczki :) już się doczekać nie mogę. Jak zajmę ręce to i może głowa odpocznie :) A ta twoja gwiazda piękna :)

a co za bombeczki bedziesz robic ? :) te z tasiemek ?:)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    a co za bombeczki bedziesz robic ? :) te z tasiemek ?:)
    Też ;) jestem w trakcie robienia jednej ozdabianej kwiatami kanzashi, ale tyle tych płatków trzeba posklejać, ze mnie od świeczki oczy bolą.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAAAAAAAAAAAAAA dziołchy dawajcie zdjęcia wyrobów , tez sobie zrobię :D

Ania_84 lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis ide na latwizne:P
    mam pierogi z serem i truskawkami :P wiec je gotuje i do tego smietanka z cukrem pudrem :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arenika - zapraszam do siebie na fb ja dopiero zaczynam :) https://www.facebook.com/pages/Mona_M-Handmade/170630186355948?sk=photos_stream

Bombek tam jeszcze nie ma, ale jajka są :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam od pani recepcjonistki z pracy piękne haftowane dzwoneczki, aniołki i gwiazdki na choinkę :)

• Arienna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz lece :D nie zdążyło mi się nawet w całości otworzyć a juz przezyłam orgazm :D jakie śliczne :D

Mona_M lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Arenika - zapraszam do siebie na fb ja dopiero zaczynam :) https://www.facebook.com/pages/Mona_M-Handmade/170630186355948?sk=photos_stream

Bombek tam jeszcze nie ma, ale jajka są :)
    aaaaa piekne :D

Mona_M lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2864 2865 2866 2867 2868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ